IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Какво поскъпване очаквате на жилищните имоти?

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от bulgarian lev Разгледай мнение

Сух гъз риба не яде. Мен така са ме учили. Ти кат можеш да изкарваш кинти от въздуха прави го. После ще е отдето дошло там и отишло.
    Ми не става дума за кой как си изкарва парите а какви пари изкарва един имот. Ако днес можеш да продадеш един апартамент за 300к и това ше са парите които той може да изкара от наеми за 40 години, за какво го държиш ? След 40 години реалната му цена ще е 0 зашото дори и да има някаква стойност , тя ше е равна на парите които трябва да потрошиш за да го възстановиш , така че преценката се свежда до това дали да вземеш 300к сега или да ги чакаш 40 години и междувременно да се занимаваш да му търсиш наематели.

Коментар

• Първоначално изпратено от segato Разгледай мнение

Е да , това беше последната капка. но вероятно и да нямаше друго само по себе си щеше да е достатъчно.
      Стига с тия данъци вече ,богатите и успели хора даже парадират и се радват че плащат големи данъци и даже искат да им ги увеличат,за Щатите казвам,а ти тука опищя орталъка, недей че ни излагаш така пред чужденците ,ще кажат пак какви сме мизерници

Коментар

• Първоначално изпратено от bertram Разгледай мнение

пропуснал съм защо се изнасяш?

проектът за данък свръхпечалба?
        Е да , това беше последната капка. но вероятно и да нямаше друго само по себе си щеше да е достатъчно.

Коментар

• Първоначално изпратено от Traicho_80 Разгледай мнение

Докторе, не сме тук да се надлъгваме, не вярвам, че ще ти е безразлично как ще тръгне пазара...
          За мен имотите които съм купил са инвестиционен инструмент само за евентуални наеми. И все ще им дойде времето за ползване лично. Скоро няма да продавам. Затова и ниските цени не са ми ок, но евентуално заради ниските наеми, но не за продажба. Баш пък тебе ще лъжа. Моля, по-сериозно.
          Останете си гладни, останете си глупави - Стив Джобс

Коментар

На вятъра е защото трябваше да убедя клиентите да се прехвърлят към българската фирма, трябваше да минаваме през верификации, одобряване на договори и т.н. Ако верно работиш в Шел, може би си чувал за процедури за нов вендор. . и сега трябва да го правя пак за фирма в друга държава.
            Не знам как преценяваш какво планиране е лошо, аз съм българин и нямам много опции за държави където мога да се върна. Верно е , не съм планирал, че ще имаме поредица от идиоти за министър на финансите. Ма това ако е Гранде лошо планиране, здраве да е.
            Равносметката е повече за България. Клиентите си вървят с продукта и освен загубеното време в процедури

Та не разбрах, как хем съм най-продъненото ИТ хем съм много силен в работата си.
            Ти си знаеш, по принцип не се заяждам с понижителите ,затова не искам да влизам в полемики.Като цяло в България подобен тип планиране е провал.Виж по скоро да аутсорнеш нещо с работа към компанията майка с евтин труд спрямо тамошния е по ок.Но да за занимаваш чужденци с БГ фирми си е тотал щета .Сега има фирми и фирми де говорим за нещо ново.

Коментар

Искрено се надявам да не става, но не го изключвам като вариант.
              Срива на борда ще изстреля Възраждане и ставаме троянски кон на путин. Та се надявам ЕС да се намеси по някое време и да не се стига дотам. Няма да се учудя ако тази активност на БНБ всъщност се дължи на подобна намеса.

Коментар

На вятъра е защото трябваше да убедя клиентите да се прехвърлят към българската фирма, трябваше да минаваме през верификации, одобряване на договори и т.н. Ако верно работиш в Шел, може би си чувал за процедури за нов вендор. . и сега трябва да го правя пак за фирма в друга държава.
                Не знам как преценяваш какво планиране е лошо, аз съм българин и нямам много опции за държави където мога да се върна. Верно е , не съм планирал, че ще имаме поредица от идиоти за министър на финансите. Ма това ако е Гранде лошо планиране, здраве да е.
                Равносметката е повече за България. Клиентите си вървят с продукта и освен загубеното време в процедури

Та не разбрах, как хем съм най-продъненото ИТ хем съм много силен в работата си.
                пропуснал съм защо се изнасяш?

проектът за данък свръхпечалба?
                това мнение не е препоръка за покупка или продажба на акции

Коментар

• Първоначално изпратено от nkavrakov1982 Разгледай мнение
                  https://www.pariteni.bg/novini/kredi...e-zaemi-245973

Лоши новини ,Левонката прогнозира лихви между 4%,и 7%лошо,много лошоо
                  На 7% и бамките ще гризнат дръвцето.

Коментар

2 години блъскане на вятъра са едни адски глупави прогнози и едно Гранде лошо планиране ...та не знам на финала кой какво твори и с какъв разум го прави ?Не се хвали колко данъци си платил,ами на финала като смяташ че за 2 години всичко е на вятъра то това е важното
                    Равносметката е повече за България. Клиентите си вървят с продукта и освен загубеното време в процедури и тук тям някой загубен клиент няма кой знае какви други загуби.

Last edited by segato; 29.04.2023, 23:54.

Коментар

В Чехия e 7% , но я вдигнаха оше през Юни миналата година. В Унгария, се опитваха да минат тънко и Юни 2022 я качиха само до 5% та се наложи да стигнат до 13% и май от Октомври миналата година си стои там. За България при почти година закъснение не ми се мисли докъде ше стигне. Мирише на падане на борда.
                      Искрено се надявам да не става, но не го изключвам като вариант.

Коментар

Нишо не разбрах. Как така хем съм най-продъненото ИТ хем съм много силен в работата си ? Май само ти не разбра каква ми е работата ?
                        Не знам с какви ИТ-та си пишеш, ма бисери като твоите даже и във вицове не съм чувал.

Данъка го оревах зашото ме изгони от страната и ми коства 2 години блъскане на вятъра. За тия 2 години съм платил повече данъци отколкото ти ше платиш за целия си живот, та според мен ти трябваше да ревеш повече , ма това е друг въпрос.
                        2 години блъскане на вятъра са едни адски глупави прогнози и едно Гранде лошо планиране ...та не знам на финала кой какво твори и с какъв разум го прави ?Не се хвали колко данъци си платил,ами на финала като смяташ че за 2 години всичко е на вятъра то това е важното

Коментар

Левонката е голям хитрец, всеки път разкрива деликатно само част от нещата, които ще се случат с кредитите. Щом споменава за лихва 4-7% значи ще е много повече.
                          В Чехия e 7% , но я вдигнаха оше през Юни миналата година. В Унгария, се опитваха да минат тънко и Юни 2022 я качиха само до 5% та се наложи да стигнат до 13% и май от Октомври миналата година си стои там. За България при почти година закъснение не ми се мисли докъде ше стигне. Мирише на падане на борда.

Коментар

• Първоначално изпратено от Конан-Варварина Разгледай мнение
                            Драстично намаляват обявите, търсенето обратно, се увеличава. Очаквам да има изненади относно броя на сделките за 3то и 4то тримесечие на 2023та с нови рекорди.

[ATTACH=CONFIG]n4057135[/ATTACH]

За некупилите: Все не е късно, имотите ще поскъват още защото инфлацията не е достигнала равновесната си точка, спрямо напечатаните пари. Моментното леко повишаване на лихвите е само прах в очите на навалицата за да няма протести и революции. Току що от чуждестранната ми банка с ААА статус ме уведомиха, че намаляват лимита на големината на транзакциите към банки в чужбина с 1/2. Това ме стресна честно казано, не знам какво означава и защо го правят.
                            Може би, причината вероятно е предполагаемо негативно развитие през следващата седмица на пазара на акции от този тип...Има вероятност да стане неприятно...много са котировките в червено и може да има активно пренасочване на средства...И-нет Банкирането, социалните мрежи и 24/7 достъпа до информация промениха скоростта и начина на развитие на този тип кризи...
                            https://finance.yahoo.com/jpm-bank-o...183757831.html
                            https://finance.yahoo.com/video/firs...221144075.html

Коментар

• Първоначално изпратено от bulgarian lev Разгледай мнение

Тва никога нема да стане. Подвеждат тълпата да им приберат кинтите и да измислят следващия ход.
                              Даже и по кредитите само да ги изпердашат ще се напълнят с фалирали и имоти които ще се чудят кво да ги правят.
                              Мен не ме бърка че ще паднат цените. Няма да продавам, но едва ли ще мога да ковна нещо сносно.
                              Докторе, не сме тук да се надлъгваме, не вярвам, че ще ти е безразлично как ще тръгне пазара...

Коментар

Сегато не ми се обаждай но от цялата тема понеже е осеяна с ИТ,та и с някои от тях и лично ме познават и си пиша,но ти специално си най,ама най продъненото ИТ от всичките ,честно ,според мен си много силен в работата си не споря но извън нея ...не ставаш ,тука с един данък орева света,после за всяко нещо такива изводи вадиш такива размишления че се чудя преводач ли да си викам или не знам и аз ..
                                Нишо не разбрах. Как така хем съм най-продъненото ИТ хем съм много силен в работата си ? Май само ти не разбра каква ми е работата ?
                                Не знам с какви ИТ-та си пишеш, ма бисери като твоите даже и във вицове не съм чувал.

Данъка го оревах зашото ме изгони от страната и ми коства 2 години блъскане на вятъра. За тия 2 години съм платил повече данъци отколкото ти ше платиш за целия си живот, та според мен ти трябваше да ревеш повече , ма това е друг въпрос.

Коментар

Working...
                                X