If this is your first visit, be sure to
check out the FAQ by clicking the
link above. You may have to register
before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages,
select the forum that you want to visit from the selection below.
Ти пък
По твоята графика отдавна да сме умряли с жената
А едно от внучетата е на 19 години
Така че първо трябва да оженим правнучетата, пък тогава ще си починем
Като ползвам данните за съучениците ми, с които правим срещи всяка година - според ГРАФИКАТА, съгласно % живи мои съученици, спускайки вертикала (от броя на оцелелите) - разбирам, че сме на възраст - около 45-50 годишни. Има известна неточност в подобна графика, защото и един от моите внуци вече е пълнолетен...
Вероятно с бившите ми съученици изглеждаме толкова млади (на възрастта на Евго), защото не ползваме разни добавки и повечето от нас поддържат връзка с природата...
Днес той си го каза: посетил е няколко сайта за запознанства и се е запознал с няколко мъже със сходна участ. Не намират жени в сайтове за запознанства. Не е ли ясно? Като няма (дами) - няма!
Ще се задоволят с каквото има! (а и мъжете по добре се разбират по между си)
Питай Евго.Той ми е виждал библиотеката на снимката ми във Фейсбук. Стотици книги и това са само част от прочетените от мен.
А пътеводната ми светлина е самата Природа.В религии не вярвам. Но Природата е създала живите същества и тяхната основна цел е да оживеят и да си предадат гените.Така че от тая гледна точка, колкото повече поколение оставиш, толкова по-успешен си спрямо природните закони.
Потвърждавам, че Миродес има богата и хубава библиотека.
Има много общи неща между нас - майките ни са учителки, ние сме завършили езикови гимназии и сме англицисти, възпитавани сме в старите ценности, имаме разлика 3 г., аз също съм учил правни дисциплини, и двамата искаме много репродукция, харесваме географските и историческите канали и др.
Това че все още нямам деца не е защото не искам, а просто така се е случило. От години търся сгодна жена, още от 20+.
Питай Евго.Той ми е виждал библиотеката на снимката ми във Фейсбук. Стотици книги и това са само част от прочетените от мен.
А пътеводната ми светлина е самата Природа.В религии не вярвам. Но Природата е създала живите същества и тяхната основна цел е да оживеят и да си предадат гените.Така че от тая гледна точка, колкото повече поколение оставиш, толкова по-успешен си спрямо природните закони.
Ооо, ти знаеш и основната цел на всички живи същества!?
Първо след инфаркта докторите ми изписаха 6 хапчета, които да ги пия до края на живота си. Уж зле, но може да се окаже и добре, защото благодарение на тези хапчета в момента кръвното ми налягане е в нормите, пулса ми е нисък като на космонавт, холестерола вече не се натрупва по вътрешните стени на съдовете ми, вече няма отоци по краката заради пикочогонните и най-важното - кръвта ми е разредена, което свежда почти до 0 риска от нов инфаркт, инсулт или емболия
При високо кръвно налягане 2 хапчета на ден са достатъчни: Candesartan 16 mg + Eliquis 5 mg
Досега не съм чул някой да се похвали, но не е изключено. Като цяло напоследък ми прави впечатление, че повечето бръмчат на платено и не си губят времето с несигурни неща. Както се бъзикаше един колега, когато човек е необвързан, е безумие да се хабят време и пари за срещи с жени, които не е сигурно, че ще му харесат, отделно и риска да не го огрее.
Графиката е доста стряскаща, особенно за хора на моята въраст. И да, прав си - мъжете умират по рано от жените, като средностатистическата разлика е 5-6 години. Тоест представи си, че графиката за мъже е с 2-3% по-ниска от тази, а за жени - с 2-3% по-висока. Има обаче и още нещо. Оказва се, че в различните региони в България има различна средна продължителност на живота. Най-много измират във Видинско, а най-малко в Родопите. Разликата пак е около 3 години.
Има и още нещо - хранителен режим, наднормено тегло, пиене, пушене и прочее фактори, всичките от които присъстват при мене. Не можах да отслабна, не можах да спра цигарите, и не можах да спра пиенето. Какво е обяд или вечеря без 2-3 чашки ракия. Има обаче нещо, което поне аз лично съм си го решил още преди 13 години, когато без малко да умра от инфаркт. Това са хранителните добавки, които да покриват дефицита, който се появява при старите хора.
Първо след инфаркта докторите ми изписаха 6 хапчета, които да ги пия до края на живота си. Уж зле, но може да се окаже и добре, защото благодарение на тези хапчета в момента кръвното ми налягане е в нормите, пулса ми е нисък като на космонавт, холестерола вече не се натрупва по вътрешните стени на съдовете ми, вече няма отоци по краката заради пикочогонните и най-важното - кръвта ми е разредена, което свежда почти до 0 риска от нов инфаркт, инсулт или емболия. Дето се казва - ако някой ми ги беше изписал тези хапчета преди инфаркта, никога нямаше да имам инфаркт, инсулт или емболия.
По въпроса със самоизписаните от мене хранителни добавки:
Тогава след инфаркта седнах, и много задълбочено проучих познанията на човечеството за старческите болести и методите да ги отложим колкото се може повече. След това проучих и различните хранителни добавки и започнах доброволно да пия следното:
1. Магнезий - оказва се, че поради интензивното земеделие и изтощаването на повърхностния хумусен слой на почвата днешните ябълки, сливи и прочее други растителни продукти имат много по-малко магнезий отколкото тези преди 100 години. В резултат на това масово съвременното поколение живее в дефицит на магнезий. И докато организма е млад, някакси компенсира, но като надхвърли 40-те поради дефицит на магнезий започват сърдечните заболявания. Ако някой ми го беше казал това по-рано и бях започнал да пия магнезий, нямаше да имам инфаркт.
2. Витамин B17 - предполага се, че витамин B17 предпазва от рак или най-малкото го отлага във времето. Не е доказано, че е ефективен, но при мене може би се получава, защото майка ми и сестра ми починаха от рак, а при мене все още не се е появявал, въпреки че съм интензивен пушач цял живот.
3. Витамин C - в плодовете и зеленчуците има много витамиn C, но аз не ги уважавам. Аз набивам мръвка (явно в предишния си живот съм бил вълк). Та затова този дефицит си го покривам с хапчета.
4. Витамин D - кожата сама си го генерира при излагане на слънце, ако всеки ден ходите на плажа. Да, ама аз по почти цял ден стоя вътре в стаята пред компютъра, така че определено и от него имам дефицит.
5. Омега 3 - за който не знае, Омега 3 е един от най-важните градивни компоненти на човешката клетка. Ако го няма, огранизма използва други омеги, но това е все едно да строите къща с кирпич, а не с тухли четворки. Организма си го набавя от някои риби, но ако ги няма редовно в менюто ви, със сигурност изпитвате дефицит и трябва да го компенсирате с хапчета. Важно е, защото всеки един божи ден в организма умират около 200-300 грама клетки и на тяхно място се изграждат нови. За година и половина почти всяка една ваша клетка без мозъчните се подменя с нова. Сами преценете дали искате тялото ви след 1 година да е изградено с кирпич, което ще доведе и до много на брой различни болести, или с качествени тухлички.
6. Желязо - то е основен градивен компонент на кръвните клетки. Дефицита му има големи отрицателни последици, и затова аз го вземам на принципа "ако не помогне, поне няма да попречи".
7. Центрум - това са някакви мултивитамини, които ако случайно сте в дефицит от някой витамин или минерал, да го покрият. Той също е на принципа "ако не помогне, поне няма да попречи".
8. Милгама N - Това е комлекс от витамини от серията B. Лекува периферните нерви, които са виновни за разните му болки из целия организъм по причина старческа деградация на гръбначния стълб. Заради тези болки в гръбнака и по периферията старите хора се прегърбват и дори започваат да куцат. Аз имах болки в кръста и когато започнах с милгамата, изчезнаха като с магическа пръчка.
Като цяло всичките тези хранителни добавки не знам дали ми помагат, но със сигурност не ми пречат, и както виждате към днешна дата надживях 70% от моите набори и почти нямам оплаквания от разни болести, освен проблеми с белите дробове. За тях обаче сам съм си виновен, защото цял живот пуших по 4 кутии цигари на ден, а и коронавируса спомогна да ми повреди 20-30% от площта на белите дробове.
Горе долу и аз пия същите добавки плюс още няколко като ги редувам. Немаше начин вече след два коввида , проблемите почваха след това и конвенционалното лечение допълнително влошаваше нещата и ми ставаше по - зле направо си бех в леглото с месеци.И добавките ми изправиха на крака и то без странични ефекти.Не съм некъв болник 100 килограма 1,80 , ходя пеша и плувам по 800 метра , ОТНОВО.
Може и обикновено q10 но от истински фирми. Лично аз купувам основно от Начурал фактор и Джароу. И двете сависок клас специално Джароу
При тези килограми и алкохола прави чат пат профилактика с добавки и за черният дроб.
Също добри антиедж добавки са квартенцина и ресвератрол. Но трябва се правят почивки при пиенето и дасе редуват.
ПП с добавките не трябва да се прекалява , да се внимава с проблеми със стомаха.
Или рязка промяна на кръвно , кръвна захар, разреждане на кръвта и съвместно с лекарства за гореспоменатите .
Примерно алфа липопоевата освен падане на захарто може да изчерпи магнезия.
Проблем е че , дори и добрите лекари в България не са много в час по протстта причина че индустрията,е нова и не е заложена,в класическите учебници.
Както и интересите на големи фармацевтични компании.
Понякога се налага проба , грешка. Кое ти действа добре , но така е и при конвенционалните лекарства.
Коментар