IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Докога ще им търпим своеволията??? (архив до 7.03.2012 г.)

Collapse
Заключена.
X
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Аз предлагам да решим въпросът демократически - в един полис на древна Елада спорели е ли е жената човек и го подложили на гласуване - чрез него решили, че да - жената е човек.

Предлагам измислителят на темата да пусне анкета "Хора ли са хъхряците", пък да видим.
    Мразете ме ако щете - Гарванът Селдън тоже не са го обичали :-)

Коментар

• ГГеков - точно обратното е - коректните хора измежду циганите са абсолютно малцинство. И на селото на майка ми имаше едно цигане тракторист, дето по жътва по три нощи не спеше и караше само на кафе, за да не се похаби реколтата. Но ако, аре не всички, но 80% от мургавите бяха такива, земята на България нямаше да пустее, а тя пустее, защото когато нормалните хора се осмелят да посеят и отгледат нещо, хъхряците нападат като скакалци и опоскват всичко.

И сметките за токът не са някаква дреболия - това са стотици левове годишно - и не само наши сметки, защото плащаме и токът, а и водата на тия животни. Примери документирани много - хъхряци, които си топлят катунът с цяла пружина от легло, включена в мрежата - цял Добрич почти без вода миналото лято, защото хъхряците от ниско разположената им махала точат безплатна (за тях) вода на поразия и изстудяват една бира в 100 литра течаща вода... да не изброявам...

Jay Gould - в течение на хилядолетия Европа е създала уникална цивилизационна среда - благодарение първо на Гърция и Рим, а после на Византия, България, на християнството. Прочети историята - в тая среда са нахлували всякакви варварски народи - хуни, готи, хазари, авари, печенеги... днешните потомци на всички тях сега са цивилизовани хора. И сега продължава - свалят някой нигър от дървото, водят го в Европа - ако не той, то детето му след 30 години вече е нормален, цивилизован човек, който работи, спазва законите и се къпе всеки ден.

Единственото племе, което не е интегрирано и цивилизовано - и то за 500 години са хъхряците - има ли нужда от друго доказателство за НЕЧОВЕШКАТА им същност?

Коментар

• Първоначално изпратено от GGeko
        Първоначално изпратено от Jay Gould
        Първоначално изпратено от GGeko
        ..
        Колко роми има в парламента? Колко роми са на възлови позиции в администрацията? Колко са в бордовете на компаниите в България? Колко са в полицията? Колко са по медиите? .
        Не може да има, като не умеят да пишат половината, а останалите са максимум с 3 клас. Ти полицаи, министри, лекари и директори ли искаш да ги правиш? Без образование?

"Великия Азис" който им е лицето на циганската общност и го дават всяка вечер по една телевизия е само с 5 клас! Липса на пари ли ? Не! Вуйчо му е един от шефовете на циганската мафия в България и са много - много богати.
        Не казвахте обаче, защитниците на циганите (не знам защо им казвате роми) , защо ако аз не си платя тока ми го спират още втория ден, а циганите точат безплатно години наред и не им го спират???
        Като ми отговорите на този въпрос, тогава ми говорете кой бил дискриминиран!

Как всички - турци, арменци, евреи, румънци - всички които са тук, как успяват да се приспособят и да живеем с тях добре, мирно и цивилизовано, а с циганите, които са от над 500 години в Европа и България (изгонили са ги даже от родната им Индия) не можем?
        Джей, ако най-силния аргумент за дискриминацията срещу българи от цигани е сметката за тока... тогава няма да споря.

Но това което ми се струва е че този проблем се раздухва извън пропорции и на фона на важните неща е нищо. Не ми казвай, че наистина вярваш, че проблема с циганите в БЪлгария е най-важното нещо което стои пред страната?
        Не е най-важния! Да.

Той е последица от други много по-големи проблеми, но също е тяхното лице с което се сблъскваме почти всеки ден.

Не можа българите са се усещат дискриминирани в собствената си страна.
        Сметката за ток разбира се, че е важна. И тя е само един от случаите на дискриминация. Моята например е около 100-200 лева. Ако някой смята, че не е проблем - Моля! Нека ми я плаща той щом е така!
        Ако българин тръгне да строи къща, една година тича- дава пари и вади документи. Ако циганин строи само си избира терен (няма значение даже дали е негов) и никой не го закача.
        Ако българин има фирма, плаща данъци и му се правят ревизии. А някой някъде да е виждал на фирмата на циганин да се правят ревизия дори да върти милиони оборот??? На цар Киро например колко ревизии са направени??? Ами на вуйчото на Азис? На самия Азис? Плаща ли той данъци на своя 1 милион приходи годишно (толкова са). Работил съм с цигани и знам. Идваха ли данъчни, идваха при нас. Тях не ги закачаха.
        Според мен се стига до тук, точно заради уродливата ни изборна и псевдодемократична система - Партиите имат една необразована маса която гласува за тях както те желаят, а като влязат във властта могат да грабят нас безнаказано. За това и циганския проблем е необходимо да се разглежда комплексно и заедно с политическата измет. Елиминираме ли политическия боклук физически, проблема с циганите няма да стои.
        А защо за минимум 500 години тези хора не се цивилизоват, не зная, но ако държавата не прилага контрол и не слага еднакви правила за всички, рано или късно ще се стигне до конфликт.

А може би това е целта на някой политически кръгове, защото иначе не мога да си обясня преднамереното даване на права на една общност за сметка на всички останали - българи, арменци, турци, татари, гърци и какви ли не.
        http://investments.dir.bg Глупавият проумява само онова, което вече е станало! - Омир

Коментар

• Когато и последният циганин започне да си плаща сметките, задълженията и осигуровките , това означава че сериозните проблеми на страната са решени.
          Единствените по важни неща са в затвора да влязат виновните за кражбите от
          държавата през последните 20 години и виновните за лошите и вредни за страната решения .
          Защо сега циганите не си записват децата на училище?Какво ги спира?
          Между другото и през осемдесетте въпреки че ги караха да учат бая се дърпаха -
          обидно им беше някак...
          Всеки трябва да се спасява - държавата не е длъжна на никого да го крепи срещу нищо!И закона трябва да важи за всеки - иначе по добре да спрем всичко от сега!

Коментар

• Първоначално изпратено от Императорът
            И да - мангалите не плащат ни ток, ни вода, ни в трамвая билет дупчат, държавата ги храни цял живот, плаща им за да се кецат и серат чавета, позволява им се да крадат и безчинстват безнаказано - и въпреки това били ДИСКРИМИНИРАНИ ?!? А не е ли дискриминиран някой старец по селата, дето цял живот е работил като вол, но получава мизерна пенсия, с която не знае хляб ли да си купи или тока да си плати, който въпреки това, макар и подпирайки се с бастун, човърка земята, за да засее и отгледа нещо, а наглите изроди, които ти защитаваш идват, обират му това което той с мъка е отгледал, нападат и него, пребиват го и му вземат последните 5 лева, а после полицаите казват "ми те са цигани, нищо не можем да направим"? Защо не си вземеш, г-н "хуманист" един катун гнусни хъхряци, и да си ги отглеждаш, вместо да ни разправяш какви расисти сме били? Какво им пречи на отвратителните нечовеци да работят и да се препитават като хората? Нищо - освен отвратителната им същност на паразити !!!

Императоре, това което казваш съвсем не е вярно и знам че и ти самия го знаеш. Както има големи боклуци цигани, така има и много коректни хора.

В някои села в България, полските бригади са почти изцяло съставени от роми. Хляба който ядеш има цигански труд в него. И не защото в селата не са останали българи, а просто защото някой българи (особенно по-младите) чаката да дойдат парите от общината да асфалтират улицата пред кметството или да ремонтират някоя сграда в селото но не искат да бачкат на полето.
            Ти си фокусираш вниманието на няколко изолирани случая и на базата на тях си сформираш мнението за всички.

И добре - ще ти дам тока, билетчетата от градския транспорт и от време на време торбата с брашно от червения кръст. И на базата на това ти искаш да ме убедиш, че това е най-големия проблем на страната?!?

Коментар

• GGeko, ти не четеш ли?
              Това са ПАРАЗИТИ 98%, които се плодят като зайци и живеят на гърба на работещите други етноси. И да, те са проблем защото след 20 години ще са половината от населението.

Коментар

• От демографска гледна точка това е най-сериозният проблем пред страната, да. С дългосрочни последици, чиято сила е в състояние да направи дискусиите за инвестиции в България безсмислени в бъдеще.

Коментар

• Да - проблемът с хъхряците е един от най-тежките - защото тези твари, които са неспособни за нищо и са абсолютно безполезни, дори дълбоко вредни за обществото, се плодят в геометрическа прогресия като скакалци !!! С парите, които се пилеят за издръжката на тия измет, те се превръщат във воденичен камък, увиснал на шията на небогатата ни страна, защото говорим за близо милиард годишно !!!

Коментар

• Ako тази общност не внася в бюджета нищо, а изнася над 10% под формата на здравни, социални и др. разходи си е сериозен проблем.

Коментар

• Първоначално изпратено от Jay Gould
                      Първоначално изпратено от GGeko
                      ..
                      Колко роми има в парламента? Колко роми са на възлови позиции в администрацията? Колко са в бордовете на компаниите в България? Колко са в полицията? Колко са по медиите? .
                      Не може да има, като не умеят да пишат половината, а останалите са максимум с 3 клас. Ти полицаи, министри, лекари и директори ли искаш да ги правиш? Без образование?

"Великия Азис" който им е лицето на циганската общност и го дават всяка вечер по една телевизия е само с 5 клас! Липса на пари ли ? Не! Вуйчо му е един от шефовете на циганската мафия в България и са много - много богати.
                      Не казвахте обаче, защитниците на циганите (не знам защо им казвате роми) , защо ако аз не си платя тока ми го спират още втория ден, а циганите точат безплатно години наред и не им го спират???

Как всички - турци, арменци, евреи, румънци - всички които са тук, как успяват да се приспособят и да живеем с тях добре, мирно и цивилизовано, а с циганите, които са от над 500 години в Европа и България (изгонили са ги даже от родната им Индия) не можем?
                      Джей, ако най-силния аргумент за дискриминацията срещу българи от цигани е сметката за тока... тогава няма да споря.

Но това което ми се струва е че този проблем се раздухва извън пропорции и на фона на важните неща е нищо. Не ми казвай, че наистина вярваш, че проблема с циганите в БЪлгария е най-важното нещо което стои пред страната?

Коментар

• ГГеков - какво предлагаш - да избираме депутати и чиновници в администрацията по етнически квоти ли? Как ще сложиш за депутат някакво животно, което не може да говори членоразделно или в офис зад компютър мургав кретен, който не може да се подпише? Или за журналист, а може би и за телевизионен говорител искаш да сложим някой който хъхри, вместо да говори? Полицай-мангал, т.е. роден престъпник?

От близо милион хъхряци в злощастната ни държава, само към 4 000 имат висше образование, сигурно промилът висшисти и в Сомалия или Суринам или в Папуа-Нова гвинея е по-висок !!! Аз ли съм виновен нещо, че тия твари нямат нито желанието, нито способностите да учат?

И да - мангалите не плащат ни ток, ни вода, ни в трамвая билет дупчат, държавата ги храни цял живот, плаща им за да се кецат и серат чавета, позволява им се да крадат и безчинстват безнаказано - и въпреки това били ДИСКРИМИНИРАНИ ?!? А не е ли дискриминиран някой старец по селата, дето цял живот е работил като вол, но получава мизерна пенсия, с която не знае хляб ли да си купи или тока да си плати, който въпреки това, макар и подпирайки се с бастун, човърка земята, за да засее и отгледа нещо, а наглите изроди, които ти защитаваш идват, обират му това което той с мъка е отгледал, нападат и него, пребиват го и му вземат последните 5 лева, а после полицаите казват "ми те са цигани, нищо не можем да направим"? Защо не си вземеш, г-н "хуманист" един катун гнусни хъхряци, и да си ги отглеждаш, вместо да ни разправяш какви расисти сме били? Какво им пречи на отвратителните нечовеци да работят и да се препитават като хората? Нищо - освен отвратителната им същност на паразити !!!

Коментар

• Първоначално изпратено от GGeko
                          ..

http://investments.dir.bg Глупавият проумява само онова, което вече е станало! - Омир

Коментар

• Първоначално изпратено от Императорът
                            ГГеков - ти живееш някъде на майната си ли? Е, това обяснява идиотщините, които пишеш - ти просто нямаш представа за какъв ужас става дума тук, в България !!!
                            Напротив имам. Често се налага да пътувам из България по работа и да говоря с различни хора. А и съм виждал нещо, което ти, тоя смешник любимеца и останалите които пишат в тази тема от мизерните си квартирки в младост и от пашкулчетата си в България нямате и идея какво е - истинска дискриманиция.

И недоумявам, как може такива като теб да се оплакват толкова много. Просто вие не знаете какво е дискриминация. Не знаете какво е сериозен етнически конфликт. Не знаете какво е едно общество да се раздроби изведнъж. Това което ние имаме с ромите в българия е цвете направо сравнено с много други места.
                            Като Ви чуя да се оплаквате като момиченца, как сте били неоправдани. Как нямате права. Как ромите били ви подтискали. Не знам да се смея или да плача.
                            Колко роми има в парламента? Колко роми са на възлови позиции в администрацията? Колко са в бордовете на компаниите в България? Колко са в полицията? Колко са по медиите?
                            Горките вие - неоправдани в собствената си страна...

Нашите проблеми с малцинствата съвсем не са толкова големи колкото ти се опитваш да ги искараш и съвсем не са най-важните теми които стоят пред България. Обаче ти и такива като теб някак си успяхте да станете жертва на разни популстки лозунги които целят единствено да вкарат корумпирани идиоти в парламента.

Коментар

• Първоначално изпратено от Jekata
                              То това е, че те не могат да ги интегрират, една Италия им пуска по 2 седмици обитание на определено място в каравани и после ги местят, а май не могат и да гласуват, та ние да сме ги оправели...
                              Ами да - защо идиотите природозащитници от Брюкселът не натиснат италианците да дадат човешки права на нечовеците? Ами защото италианците само ще им се изсмеят - единствено ние се навеждаме пред заповедите им... и питам - моята страна суверенна ли е все още или сме под брюкселско робство?

Коментар

• То това е, че те не могат да ги интегрират, една Италия им пуска по 2 седмици обитание на определено място в каравани и после ги местят, а май не могат и да гласуват, та ние да сме ги оправели...

Коментар

X