IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Докога ще им търпим своеволията??? (архив до 7.03.2012 г.)

Collapse
Заключена.
X
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• http://dnes.dir.bg/2009/09/08/news5036181.html

Роми се вдигнаха на бунт срещу събаряне на гето
    08 септември 2009 / News.dir.bg
    Няколко стотици роми препречиха тази сутрин пътя на багери на общината в бургаския квартал “Горно Езерово“, за да попречат на акцията по събарянето на 27 техни незаконни жилища.
    Наложи се намеса на полицията, за да освободи пътя на машините. Стигна се и до сблъсъци между полицията и ромите. Част от протестиращите използваха камъни срещу униформените полицаи в стремежа си да не допуснат техниката да събори домовете им. Няма сериозно пострадали от сблъсъците и арестувани. На мястото пристигна и лидерът на областния ромски съюз Митко Доков.
    След като разбраха, че акцията действително е сериозна, част от ромите, започнаха сами да изнасят покъщината си и да свалят керемидите от покривите си и сателитните чинии. Две от незаконните постройки вече са съборени, предаде "Фокус". Една от жените припадна, докато събаряха къщата й. Имуществото на ромите ще бъде съхранявано в общински складове. Ромските семейства обвиняват общината, че не им е осигурила временни постройки.
    Един от ромските лидери на „Евророма” Румен Чолаков каза, че от години всички власти са знаели за проблема, но никой не е спрял незаконното строителство. Жител на квартала, чиято къща също е определена за събаряне, попита защо като са незаконни са им прокарали и ток, и вода, открили са им партиди и досега са си плащали сметките. Според ромите досега болшинството са си затваряли очите пред проблема и затова той се е разраснал до такава степен.
    Една от жените извика: „Защо не отидете да съборите незаконните къщи в рибарското селище „Ченгене скеле”, където къщите са на по два-три етажа, а идвате да събаряте на бедните роми къщите”.
    Освен десетките полицаи и жандармеристи на мястото пристигна и кметът Димитър Николов, представители на общината, противопожарната служба, ВиК и други институции, предаде БТА. Незаконните постройки са върху частни и общински имоти. Те бяха 42 на брой. За две от сградите се водят съдебни дела. Четири от тях бяха съборени доброволно от обитателите им. За други седем постройки се чака приключване на процедурата по принудително събаряне. Собствениците на 27-те ромски къщи, предвидени днес за премахване, бяха предупредени от Районната дирекция за строителен контрол за акцията тази сутрин.
    От Районната дирекция по строителен контрол съобщиха, че премахването на незаконните гета ще продължи до 10-ти октомври. Предвидени са за събаряне още 23 незаконни ромски постройки в бургаския квартал "Меден рудник".

Коментар

• Няма нужда от бели качулки и акции през нощта (както "проповядват" някои в този форум), достатъчно е да се действа в рамките на закона.

Жива верига брани незаконни постройки в Бургас

Жива верига от жители в кв. "Горно езерово" в Бургас брани незаконни постройки, които трябва да бъдат премахнати, съобщи "Фокус".

Около 200-300 са местните жители, които са се събрали. Те твърдят, че ако бъдат съборени къщите, няма да има къде да живеят, защото населяват мястото от 20-30 години. Недоволните спряха автомобила на кмета на града Димитър Николов, който заедно с представители на Дирекция "Национален строителен контрол" (ДНСК) и полицията пристигна в квартала за премахването на 27 незаконни постройки, които са собственост на роми от квартала. С викове "Защо гласувахме за вас" и "Господ да ви убие" местните жители се опитаха да спрат кортежа от автомобили. Едва след намесата на полицията колите бяха пуснати.

По-късно обаче някои от ромите започнаха да хвърлят камъни по полицаите. Това стана в момента, в който униформени отцепиха района около една от къщите. Някои от жените заплашваха, че ще извадят децата си и ще ги запалят. По информация на "Фокус" служителите на реда са успели да овладеят положението.
      P.S. Разбира се трябва и политическа воля.

Коментар

• Първоначално изпратено от LUBIMEC 13
        Я да Ви пусна тук една умна мисла:

Великите умове обсъждат идеи, средните умове обсъждат събития, а дребните умове обсъждат хората!

Къде сме ние в тази класация!?
        Със сигурност не обсъждаме хора.
        Мнението ми е препоръка за покупка или за продажба на акции.

Коментар

Я да Ви пусна тук една умна мисла:

Великите умове обсъждат идеи, средните умове обсъждат събития, а дребните умове обсъждат хората!

мое и да сме прости, ма га че ли идеи обсъждаме.

Коментар

• Я да Ви пусна тук една умна мисла:

Коментар

Още - тотално спиране на всички социални помощи при 3-то дете от мангалка.
              Да не ги ръсят повече едно след друго - ето ти хуманна кастрация)
              Първоначално изпратено от GGeko
              Това са разумни предложения. (С изключение на първото нещо - няма как законово да разграничиш една българска майка от една ромска майка)
              Ооооо, има начин има - като в бизнеса - лиценз, тук обаче ценз, социален статус, деклариран доход, осигурителен доход, платени данъци - все ще се измисли най-подходящия начин.
              Да видим тогава манго като няма нито едно от тези, как ще покрива. Пък която българка ги има - що пък да не роди и отгледа 3 и повече. При това гарантирано при добри условия! Границата е условна - може да се прецени, че е удачна друга формула.

Коментар

Още - тотално спиране на всички социални помощи при 3-то дете от мангалка.
                Да не ги ръсят повече едно след друго - ето ти хуманна кастрация.
                Стимули за социализиращи се мангали - примерно - платено от държавата висше образование, но при критерии за успех - примерно!!!
                Обвързване на социалните плащания към мангалите с приоритетно разплащане на битовите им сметки.
                За несоциализиращите се индивиди - Импето да каже.
                За хамериканеца и друг род европейци - финансови стимули от държавата ни при личното им ангажиране със социализирането на мангалите.

Първоначално изпратено от zaho
                има различни решения. най доброто е
                3 пъти хванато малолетно да проси или краде се отнемат родителски права.
                1. да се върнат ТВУтата в по/лека форма. нещо като професионално обучение.
                това е скъпо решение, но май и при сегашното положение излиза по скъпо да ги дундуркаме.
                2. дават се по улеснена процедура за осиновяване/ толкова чужденци
                напират за осиновяване на деца

когато им отнемат децата и няма кои да им краде и проси за да приберът парите
                да се напият вечерта може и да им дойде малко акъла.
                Това са разумни предложения. (С изключение на първото нещо - няма как законово да разграничиш една българска майка от една ромска майка)

Коментар

• Още - тотално спиране на всички социални помощи при 3-то дете от мангалка.
                  Да не ги ръсят повече едно след друго - ето ти хуманна кастрация.
                  Стимули за социализиращи се мангали - примерно - платено от държавата висше образование, но при критерии за успех - примерно!!!
                  Обвързване на социалните плащания към мангалите с приоритетно разплащане на битовите им сметки.
                  За несоциализиращите се индивиди - Импето да каже.
                  За хамериканеца и друг род европейци - финансови стимули от държавата ни при личното им ангажиране със социализирането на мангалите.

Първоначално изпратено от zaho
                  има различни решения. най доброто е
                  това е скъпо решение, но май и при сегашното положение излиза по скъпо да ги дундуркаме.

Коментар

• има различни решения. най доброто е

Коментар

• Да, логичното е в резерватите да отидат по-слабите. Ама че перспектива...

Коментар

• Съпоставката е нелогична , ние тук не сме заварвали цигани като сме си завоювали териториите както е станало в америка... ние имаме неподчиняваща се на закона популация от пришълци, които ни грабят в собствения дом... може би сега сме ние наред да ни завоюват ...
                        та в случая ние сме индиянците , а циганите настъпват у нас...
                        враждебното им поведение е повече от очебийно...
                        трябва да се защитаваме, не да приобщаваме...
                        те вече добре приобщават нашите блага.. и това ако не е нападение....

Коментар

• За него не знам, но Американците навремето не са избили всички индианци.
                          Вкараха ги в резервати.

Тази цивилизована и хуманна идея много ми харесва. Щото те индианците са си още в резерватите в най демократичната държава на света. Значи така е редно, просто ние още не сме дорасли....

Коментар

• И преди съм ти казвал - прати жена си или дъщеря си на циганин, пък нека аз да съм глупак и неандерталец!!!
                            Като не ти пука ни най-малко за циганите, какво си седнал тук да ръчкаш и да дразниш аудиторията!? Това ли ти е облагороденото манталитетче!?

Първоначално изпратено от LUBIMEC 13
                            Защо с тоя плам, с който защитаваш циганите и ни убеждаваш, че ние тук трябва да направим нещо не отидеш в Брюксел да ги убеждаваш, че ние сме смотани и изостанали - и като икономика и като манталитет - и да ги проагитираш те там да си вземат циганите ни и да ги "облагородят"!?
                            Те там са богати, имат кинти за всекви щуротии, давай, помагай!!!
                            Нали си родолюбец!? Родината има нужда от такива като теб!!!
                            На мен съвсем малко ми пука за циганите. Това което ме дразни до болка обаче е селското ти мислене и знам, че не си единствения. И за това сигурно изглежда като "плам" от страни. Иначе циганите не ме интересуват, повече от което и да е друго малцинство. Това което ме интересува е в България да има грамотни, мислещи, съвременни хора и виждайки колко неандерталци има като теб ме прави песимист за страната.

Коментар

Защо с тоя плам, с който защитаваш циганите и ни убеждаваш, че ние тук трябва да направим нещо не отидеш в Брюксел да ги убеждаваш, че ние сме смотани и изостанали - и като икономика и като манталитет - и да ги проагитираш те там да си вземат циганите ни и да ги "облагородят"!?
                              На мен съвсем малко ми пука за циганите. Това което ме дразни до болка обаче е селското ти мислене и знам, че не си единствения. И за това сигурно изглежда като "плам" от страни. Иначе циганите не ме интересуват, повече от което и да е друго малцинство. Това което ме интересува е в България да има грамотни, мислещи, съвременни хора и виждайки колко неандерталци има като теб ме прави песимист за страната.

Коментар

• Като са толко по-напред от нас европейците, защо ни обясняваш как ние тук трябва да си интегрираме циганите!? Нали уж сме най-бедната страна в Европа, нали сме уж най-изостаналите, ами и циганите да влачим на шията си. Не си ли противоречиш нещо!?

Не зависимо какво решение се вземе - строене на къщи, образователни програми и тн... аз не отричам, че има неща които да се направят. Просто начина по който се адресират проблемите от някои във форума е като от преди 200 години. Не може да претендираме, че сме европейска държава и в същото време да се изказваме за генетично по-висши и по-нисши раси и да защитаваме кастрация, концлагери и тн.. Самият факт, че си готов да говориш така показва, че сме на светлинни години от Европа.

Коментар

Working...
                                X