Първоначално изпратено от Петър Караиванов
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Валутна търговия - FOREX - АРХИВ
Collapse
Заключена.
X
X
-
Първоначално изпратено от looserПървоначално изпратено от PPPУдвоих късите USD/JPY от 115.80 за средна цена 115.23
Удължих отново USD/CAD от 1.1825
Успех
Ти си един от хората тук чиято търговия следя. Купуваш евтино, продаваш скъпо. Не ползваш стопове а се хеджираш в друга валутна двойка. Забелязъл съм, че играеш за равновесие в ситуации на свръхпокупки и свръхпродажби.
Въпросът ми е относно менъджмънта ти. Как променяш тежестта в различните моменти? Примерно сега държиш дълги долари/канадци и къси долари/йени. По равно ли са? И колко % представляват 2-те ти позиции от сметката? И ще промениш ли тежестта на едната спрямо другата и в кой момент?
Поздрави!
Looser, хеджирам се само при големи позиции. Променянето на тежестта понякога е проблем, особено ако не си хеджирал с правилната двойка или ако има голяма дивергенция. Миналата седмица например имах леки проблеми, понеже хеджирах дълги EUR/USD (18 лота със средна цена около 1.2350) с къс Кабел (10 лота със средна цена около 1.75). Та, при движение на EUR/USD от около 100п нагоре, Кабела се качи с почти 300п и за известно време бях на доста голяма загуба, но пък вчера избих и даже има за почерпка
Канадеца и Йената са ми само по 10к и 20к така че все още нямам намерение да ги хеджирам. В Канадеца влизам само с по 10к и после добавям, понеже имам много лоши спомени от миналата година. Това обаче също е доходоносно, за последния месец имам над 1000п печалба само от малки позиции в USD/CAD бе нито една загуба. Не съм броил, но сигурно съм влизал дълъг над 20 пъти. Сега например съм дълъг от 1.1830 (малко избързах), ще удвоя на 1.17, ако трябва и на 1.16 и съм абсолютно убеден че ще излезе на печалба до няколко дни.
Йената много рядко я играя, но при тези нива просто не можах да се сдържа
Надявам се да съм ти бил полезен!
УспехIn the state of nature profit is the measure of right.
Коментар
� -
Първоначално изпратено от PPPУдвоих късите USD/JPY от 115.80 за средна цена 115.23
Удължих отново USD/CAD от 1.1825
Успех
Ти си един от хората тук чиято търговия следя. Купуваш евтино, продаваш скъпо. Не ползваш стопове а се хеджираш в друга валутна двойка. Забелязъл съм, че играеш за равновесие в ситуации на свръхпокупки и свръхпродажби.
Въпросът ми е относно менъджмънта ти. Как променяш тежестта в различните моменти? Примерно сега държиш дълги долари/канадци и къси долари/йени. По равно ли са? И колко % представляват 2-те ти позиции от сметката? И ще промениш ли тежестта на едната спрямо другата и в кой момент?
Поздрави!Keep walking ...
Коментар
� -
Първоначално изпратено от Петър Караивановpepino1708 - явно не разбираш за какво говоря.И да викам и да не викам 1.40++ то за мен е неизбежно ниво.Цикличността на икономиките и движението на паричните потоци не се влият от Форекса, а напротив - той е отражение на тяхното движение,динамика и обем.Но не в настроение за лекции днес.
Успех на всички Спекуланти.
Коментар
� -
pepino1708 - явно не разбираш за какво говоря.И да викам и да не викам 1.40++ то за мен е неизбежно ниво.Цикличността на икономиките и движението на паричните потоци не се влият от Форекса, а напротив - той е отражение на тяхното движение,динамика и обем.Но не в настроение за лекции днес.
Успех на всички Спекуланти.
Коментар
�
Коментар