IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Валутна търговия - FOREX - АРХИВ

Collapse
Заключена.
X
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от Петър Караиванов
    РРР - разликата между лихва и игра на ФОРЕКСА е малка но съществена и се изразява в това че лихвата ти е ГАРАНТИРАНА докъто всяка отворена позиция на ФОРЕКСА е Високо Рискова до момента в който не я затвориш.В повечето случаи и при повечето спекуланти затварянето е със знак "-" ! ФАКТ!
    Освен това от написаното от теб оставам с впечатлението че не цениш много парите защото в противен случай щеше да оцениш по достойнство факта че 2000$ винаги и навсякъде по света са си 2000$
    И последно, азбуката на финансите са %, а не лотове и пипсове.
    Остани си със здраве.
    Успех на всички Спекуланти.
    „Няма значение, колко пари правиш на пазарите, важното е да успееш да ги запазиш”
    Джеси Ливърмор

Коментар

• gbp/cad добавка към дългата 100к стоп 1.9900 таргет 2.3500

Коментар

• зеления го ритат отвсякъде - временно неразположение или начало на голямата депресия

Коментар

• Re: cable

Първоначално изпратено от chicago
          long 1.7477 S: 1.7388 TP 1.7947
          по добре късно отколкото никога - свали си стопа с 10 пипса

Коментар

• cable

long 1.7477 SL 1.7388 TP 1.7947
            Рискът е тънката граница между страха и благоприятната възможност.
            [url]http://www.standartnews.com

Коментар

• Първоначално изпратено от looser
              Първоначално изпратено от PPP
              Удвоих късите USD/JPY от 115.80 за средна цена 115.23
              Удължих отново USD/CAD от 1.1825
              Успех
              Привет

Ти си един от хората тук чиято търговия следя. Купуваш евтино, продаваш скъпо. Не ползваш стопове а се хеджираш в друга валутна двойка. Забелязъл съм, че играеш за равновесие в ситуации на свръхпокупки и свръхпродажби.
              Въпросът ми е относно менъджмънта ти. Как променяш тежестта в различните моменти? Примерно сега държиш дълги долари/канадци и къси долари/йени. По равно ли са? И колко % представляват 2-те ти позиции от сметката? И ще промениш ли тежестта на едната спрямо другата и в кой момент?

Поздрави!

Looser, хеджирам се само при големи позиции. Променянето на тежестта понякога е проблем, особено ако не си хеджирал с правилната двойка или ако има голяма дивергенция. Миналата седмица например имах леки проблеми, понеже хеджирах дълги EUR/USD (18 лота със средна цена около 1.2350) с къс Кабел (10 лота със средна цена около 1.75). Та, при движение на EUR/USD от около 100п нагоре, Кабела се качи с почти 300п и за известно време бях на доста голяма загуба, но пък вчера избих и даже има за почерпка
              Канадеца и Йената са ми само по 10к и 20к така че все още нямам намерение да ги хеджирам. В Канадеца влизам само с по 10к и после добавям, понеже имам много лоши спомени от миналата година. Това обаче също е доходоносно, за последния месец имам над 1000п печалба само от малки позиции в USD/CAD бе нито една загуба. Не съм броил, но сигурно съм влизал дълъг над 20 пъти. Сега например съм дълъг от 1.1830 (малко избързах), ще удвоя на 1.17, ако трябва и на 1.16 и съм абсолютно убеден че ще излезе на печалба до няколко дни.
              Йената много рядко я играя, но при тези нива просто не можах да се сдържа
              Надявам се да съм ти бил полезен!
              Успех
              In the state of nature profit is the measure of right.

Коментар

• До Петър

Кажи поне кои са брокерите , а също ако ти е известно дали ще им се случи случката с Рефко , или пък ако подзрително се разрастват да си направим извода.А иначе честито за уговорката , знам за какво става въпрос всъщност.
                D.Y.F-091066

Коментар

• long eur/usd 1.1930 area stop 1.1895, limit: open
                  turtle

Коментар

• Създателят на тази тема май е решил да я кръсти "Лихварството като начин на търгуване". ДокЪто еврото достигне върховете от 1.40++ може да се наложи доста лихви да се натрупат.
                    Успех на всички лихводатели и лихвополучатели.

Коментар

• Re: usd/jpy

Първоначално изпратено от chicago
                      Тотален срив до 113.68 е много вероятен...
                      po-skoro 116.5 spored men, no sym aside...

Коментар

• Първоначално изпратено от PPP
                        Удвоих късите USD/JPY от 115.80 за средна цена 115.23
                        Удължих отново USD/CAD от 1.1825
                        Успех
                        Привет

Ти си един от хората тук чиято търговия следя. Купуваш евтино, продаваш скъпо. Не ползваш стопове а се хеджираш в друга валутна двойка. Забелязъл съм, че играеш за равновесие в ситуации на свръхпокупки и свръхпродажби.
                        Въпросът ми е относно менъджмънта ти. Как променяш тежестта в различните моменти? Примерно сега държиш дълги долари/канадци и къси долари/йени. По равно ли са? И колко % представляват 2-те ти позиции от сметката? И ще промениш ли тежестта на едната спрямо другата и в кой момент?

Поздрави!
                        Keep walking ...

Коментар

• Първоначално изпратено от Петър Караиванов
                          pepino1708 - явно не разбираш за какво говоря.И да викам и да не викам 1.40++ то за мен е неизбежно ниво.Цикличността на икономиките и движението на паричните потоци не се влият от Форекса, а напротив - той е отражение на тяхното движение,динамика и обем.Но не в настроение за лекции днес.
                          abe az za neia igraia ama ti kato ia kage6 i po4vat edni novi duna a na men ne mi triabvat

Коментар

• pepino1708, що ти трябваше Надявам се да не си дълъг в EUR/USD

Коментар

• pepino1708 - явно не разбираш за какво говоря.И да викам и да не викам 1.40++ то за мен е неизбежно ниво.Цикличността на икономиките и движението на паричните потоци не се влият от Форекса, а напротив - той е отражение на тяхното движение,динамика и обем.Но не в настроение за лекции днес.

Коментар

• А колко са "сигурни" каквито и да било проценти, особено в България и особено извън банка, е съвсем отделен въпрос.

Коментар

X