Аз много обичам Математиката и много обичам играта с цифри, а още повече играта на думи!! :-) И двамата сте прави, PPP и plovdiv - мисля всички са на това мнение ;-) Просто гледната точка е различна! Как е по-правилно да се изкаже ситуацията е много субективен въпрос. Важното е .... да сме живи и здрави! :-)
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Валутна търговия - FOREX - АРХИВ
Collapse
Заключена.
X
X
-
Първоначално изпратено от plovdivПървоначално изпратено от PPPНе си прав, защото в момента имам един дълъг лот с цена 1.19In the state of nature profit is the measure of right.
Коментар
-
Първоначално изпратено от plovdivPPP, нещо прегорях и не ми е интересно вече...
3 х 10К (1.170, 1.180, 1.190) = 30К на средна цена 1.180, нали?
Е, затваряш 20К на 1.1860 на +60ПИПА (говорим за пипове, не пипове на лот, долари, долар на пип, пипове на ден, километри в час, килограми, сантиметри и т.н.) и ти остават 10К на пазара на средната цена 1.180. И един лот да беше затворил, и трите лота да беше затворил, резултатът ти в ПИПОВЕ (разликата между цената на затваряне и средната ти цена) е все 60 към момента на затваряне. В парично изражение имаш печалбата от 60 пипа изчислена върху 20К, НЯМА НАЧИН ДА НЕ Е ТОЛКОВА, разбираш ли?! Като затваряш дългата си позиция не правиш нищо друго освен да продаваш това, което си купил преди. Е като продадеш 20К на 1.1860 тези 20К които са ти на средна цена 1.180 имаш печалба 20К по прословутите 60п!!!
Към момента имаш 2/3 от пизицията си затворена за +60п, останалите на пазара на средната цена от 1.180 (ако не си добавял още)!
ТОЛКОВА Е ПРОСТО, че чак се чудя за какво беше спора...
При положение че съм затворил 2 лота, и оставим все още отвореният настрана, на тези 2 лота средната цена им беше 1.1750 ( 1.17 + 1.18 : 2 ) така че в случая се получава че съм затворил на 110п печалба, което при 2 лота прави към $200, колкото си бяха в действителност.
Може би заблудата ти идва от начина на усредняване на различните брокери. При моя (FXCM) ми се дава средна цена, но лотовете стоят разделени, така че при 20 лота с различна цена, аз имам 20 отделни поръчки, а не една усреднена поръчка от 200кIn the state of nature profit is the measure of right.
Коментар
-
Re: plovdiv
Първоначално изпратено от plovdiv... Така че при 2-3000$ сметка и риск около 5% (всички отворени сделки общо), т.е. отново говорим за търговия с минилотове и при разумен модел за игра, вероятността не само да не загуби, но и да спечели, се увеличава. Предполагам, че му е ясно, че вероятността първата сметка да го направи милионер е минимална, така че се надявам и да е наясно с рисковете...
Коментар
-
gbp-usd
Това което предстои е яко опъване на нерви при всички положения и няма да е някакво смислено движение , двойката си има една подсрепа на 1.7420 , която ако не издържи е ясно какво ще стане.Няма много логика в това да я продадат сега защото суапа все пак е положителен , но е достатъчно да я затварят , а все пак и доларите от това ниво парят и може и да купят нещо в обратната посока а голям избор няма !!!!!!Та може и подкрепата да не издържи и пак да обърне нагоре , не е невъзможно.D.Y.F-091066
Коментар
-
PPP, нещо прегорях и не ми е интересно вече...
3 х 10К (1.170, 1.180, 1.190) = 30К на средна цена 1.180, нали?
Е, затваряш 20К на 1.1860 на +60ПИПА (говорим за пипове, не пипове на лот, долари, долар на пип, пипове на ден, километри в час, килограми, сантиметри и т.н.) и ти остават 10К на пазара на средната цена 1.180. И един лот да беше затворил, и трите лота да беше затворил, резултатът ти в ПИПОВЕ (разликата между цената на затваряне и средната ти цена) е все 60 към момента на затваряне. В парично изражение имаш печалбата от 60 пипа изчислена върху 20К, НЯМА НАЧИН ДА НЕ Е ТОЛКОВА, разбираш ли?! Като затваряш дългата си позиция не правиш нищо друго освен да продаваш това, което си купил преди. Е като продадеш 20К на 1.1860 тези 20К които са ти на средна цена 1.180 имаш печалба 20К по прословутите 60п!!!
Към момента имаш 2/3 от пизицията си затворена за +60п, останалите на пазара на средната цена от 1.180 (ако не си добавял още)!
ТОЛКОВА Е ПРОСТО, че чак се чудя за какво беше спора...
Коментар
-
Първоначално изпратено от plovdivПървоначално изпратено от bertram...пловдив, направих си труда да прегледам мненията ти и оставам с впечатление, че единствената ти цел тук е да бъзикаш колегата 'РРР'
ако не друго той поне е тук много преди теб и като гледам има сериозни изгледи да е тук много след теб!
а в този форум винаги е имало и ще има зядливци и това е ясно - не ставай един от тях!!!...
Дай ми съвет, моля те!In the state of nature profit is the measure of right.
Коментар
-
usd/chf
V momenta izuchavam vylnoviq metod na Eliott i nabliudavam valutnata dvoika usd/chf.Na daily ima dve vyzmojnosti spored men :
1. Sledvashtite 1-2 dena shte se dorisuva 5-tata vylna i shte ochakvame 3 vylni nadolu korekcii
2. V momenta se namirame vyv vyzhodqsht triygylnik sled koito cenata shte mrydne pak malko nadolu i shte si potelgi pak na sever
Nqkoi ima li po-opiten ot men ( ot mesec se zanimavam s podoben analiz ) koito moje da izkaje mnenie ?
Oshte edin vypros ...kak moga da post-vam grafiki vyv forum-a ?
Коментар
-
plovdiv
То че ще го има е сигурно за момента , и все пак е добре да се върне поне сега и има някакъв шанс да се случи е то направо е тото поне така изглежда.А да го отиграя това до 1 не искам , не изпитвам такава потребност.Много ми се ще да направи един луд откат нагоре , не че искам да го отиграя и аз вече не обичам долара , на пазара също не го обичат иначе сега вече да е поне с две фигури още на юг при този суап.D.Y.F-091066
Коментар
-
Re: plovdiv
Първоначално изпратено от supertrader...виж сега как долара дори и да се устреми към 1.00 , после ще се върне и може и след години цената ще я има...
Първоначално изпратено от supertraderПопитах те нещо друго -%от... какво , отговори ми ако обичаш или ако не знаеш кажи не знам...
Коментар
-
plovdiv
Ти не искаш да разбереш твоя градски как си държи добавените позиции , и ти изглежда странно обаче пазара винаги връща - имаш време погледай го и виж сега как долара дори и да се устреми към 1.00 , после ще се върне и може и след години цената ще я има.Това което на теб казваш че ти харесва - движението в някаква посока е през много малка част от времето , а реиндженето е по продължително.Та те него използват за да печелят , защото иначе просто го чакаш да свърши.Та вече има индикатори по въпроса които го предсказват успешно момента когато реинджа свършва и то доста точно , няма ги по платформите обаче..Попитах те нещо друго -%от... какво , отговори ми ако обичаш или ако не знаеш кажи не знам...D.Y.F-091066
Коментар
Коментар