Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Булгартабак (BTH)
Collapse
X
-
Първоначално изпратено от meche_cveti93Нали съм мисирка....... поех обещание пред модерато да спазвам правилата ..досега не бях го правила ..
нарича се опит за примирие......
.
и ника не съм аз регистрирала ..
щом си го харесваш - то си го носи със здраве
................... ще взема и аз да ти регистрирам един ник
Коментар
� -
Първоначално изпратено от meche_cveti93 Разгледай мнениеслед разговор с оторизиран орган си променям мнението за 4 лв.....
Коментар
� -
Първоначално изпратено от meche_cveti93 Разгледай мнениеслед разговор с оторизиран орган си променям мнението за 4 лв....
Ами почти прав си , малко под 7 ще е дивидента според ДВИ....
Но всеки ден до ОСА може може да има нови изненади...
Коментар
� -
Първоначално изпратено от znae6t Разгледай мнениесъществена промяна няма, брутният дивидент остава около 7.3 на акция
Ами почти прав си , малко под 7 ще е дивидента според ДВИ....
Но всеки ден до ОСА може може да има нови изненади...
Коментар
� -
Първоначално изпратено от BSEtrader Разгледай мнениеИначе вече и за БЛАБТ има нова точка в дневния ред.
Моля!
Коментар
� -
Първоначално изпратено от SubZero Разгледай мнениетълкуването на цветето не е точно.
Тъй като т.6 визира разпределяне на неразпределената печалба само,
Дивидента се определя от точни цифри а не от пожелания...
Такива са т.5 и т. 16.
Преди две години идотите от министерството правиха събрание като определиха да дават дивидент един път 25 милиона и после втори път 40 милиона ...
На събранието се разбра че не могли да сметнат тантиемите на директорите към общата сума и внесли допълнителна точка за 40 милиона а КФН забрани точката за 25 милиона ..... Сега тази сума от 54 милиона не са само печалби а има и други пера според ДВИ ...така че според мен правят корекция на дивидента върху 30 милиона а не върху 54 ..Не е препоръка....
Коментар
� -
Първоначално изпратено от 2012 Разгледай мнениеспоред теб освен , че ще се гласуват за разпределяне на дивиденти от печалбата за 2010 г. и от неразпределената печалба, като двете общо са 54,6 млн. лв. към тази сума ще се прибави и още 30 млн. ...................... така ли да те разбирам ?
Коментар
� -
Първоначално изпратено от equal Разгледай мнениеТоку-що говорих с ДВИ-то. Причина за новата точка в дневния ред била изписаното по медиите че печалбата за 2010 г. плюс неразпределената печалба били над 50 млн.лв.
Всъщност неразпределената печалба била около 18 млн.лв, която ще се разпредели като дивидент заедно с резервите по новата точка, плюс 80% от печалбата за 2010 след отчисленията за фонд "Резервен" както е по стария дневен ред. Накратко, споко, ножа е дървен, дивидента пак идва малко на 7 лв.
Коментар
� -
Първоначално изпратено от SubZero Разгледай мнениетълкуването на цветето не е точно.
Тъй като т.6 визира разпределяне на неразпределената печалба само,
Коментар
� -
Току-що говорих с ДВИ-то. Причина за новата точка в дневния ред била изписаното по медиите че печалбата за 2010 г. плюс неразпределената печалба били над 50 млн.лв.
Всъщност неразпределената печалба била около 18 млн.лв, която ще се разпредели като дивидент заедно с резервите по новата точка, плюс 80% от печалбата за 2010 след отчисленията за фонд "Резервен" както е по стария дневен ред. Накратко, споко, ножа е дървен, дивидента пак идва малко на 7 лв.Last edited by equal; 01.06.2011, 10:15.|^^^^^пиво^^^^\\|""\\_,_
|___________||__|___|)
(@)(@)""*|(@)(@)**(@)
Коментар
� -
Първоначално изпратено от plamen1972 Разгледай мнениеИ аз клоня към мнението на мечето.
Видяли са, че както е формулирана т.6 трябва да раздадат цялата неразпределена печалба, а всъщност най-вероятно нямат толкова пари. Нищо чудно и да има ново писмо от Министерството.
нали трайчо я предложи тази сума да се раздаде като дивидент?
остава да са подали грешна информация на трайчо, ако наистина няма толкова пари
Коментар
� -
Първоначално изпратено от BSEtrader Разгледай мнениеДруги тълкувания на новите 2 точки в дневния ред няма ли някой, тезата на meche_cveti93 е възможна, но на мен все пак ми се струва че тези 30 млн ако са от неразпределена печалба (а не от резервите) можеха да се гласуват и по т.6, не беше необходима нова т.16. Не знам
Тъй като т.6 визира разпределяне САМО на неразпределената печалба, Министерството е видяло пропуска и е вкарало новата точка. Причината е, че в балансовата статия "натрупани печалби" влизат още и допълнителни резерви и разни преоценъчни резерви. Вижте пояснителните бележки към годишния отчет.
Принципалът просто иска да е сигурен, че формално няма да има пречка да разпредели по-голямата част от т.нар статия "натрупани печалби".Last edited by SubZero; 01.06.2011, 10:14.
Коментар
�
Коментар