IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Булгартабак (BTH)

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Да след дивидента надоле, друг е въпроса до къде. Ето 2 статии от днешния стандарт за продажбата http://paper.standartnews.com/bg/art...article=373462
    Пита се кои е 3 учасник в сделката?
    Не се бъзи-кай !!!

Коментар

• Първоначално изпратено от П Разгледай мнение
      м
      АУУУУУУУУУУУ доказах ли вече че съм най злобното пале във Форума ако не вярвате четете последните ми постовее

Коментар

• Само да припомним за колко продаде Сърбия по-малки дялове от своите тютюневи фабрики (фабрики, дето като размер са несравнимо по-малки от Булгартабак), и то още преди 8 години:

"През 2003 г. Сърбия приватизира двете сръбски тютюневи дружества DIN в Ниш и DIV във Враня, от които получи над 600 млн. евро. DIN държи 62% от сръбския пазар, а DIV, 10%.
        Компанията Philip Morris плати 387 млн. евро /453 млн. долара/ за 66.45% от DIN и пое ангажимент да направи инвестиции в размер на 64.9 млн. евро за период от 5 г., както и да задели средства за социална програма на стойност 59 млн. евро, чрез която да се компенсират служителите акционери.
        Конкурсът за приватизация на 67.81% дял от DIV беше спечелен без конкуренция от BAT срещу покупна цена от 50 млн. евро, 24 млн. евро инвестиции за срок от пет години и социална програма на стойност 13 млн. евро."

Та нашите продажни мекерета от реална цена около милиард евро за Булгартабак, я вземат, я не 100 млн., плюс още 100 млн. евро рушвет под масата

Коментар

• Мерси.....

Коментар

• Първоначално изпратено от BOBAN1 Разгледай мнение
            Какво трябва да заплати при отказ за закупуване на определена фирма при евентуално спечелване на конкурса
            до 29 август освен оферта допуснатите до търга трябва да внесат и 10 млн. евро депозит ........... съответно ако обявят някой за победител и той се откаже в последствие да закупи БТХ тогава депозита му "изгаря"

Коментар

• Първоначално изпратено от Мисирката Разгледай мнение
              м.....АУУУУУУУУУ аз съм най злобното пале в този форум и любимо забавление ми е да хапя ръката която ме храни такава ми е зодията .....?
              мисирко, ти себе си не можеш да храниш, че се налага дори да те оскубват у вас по празниците

Първоначално изпратено от мисирката
              Относно празника аз мислех да не го смятам за такъв ама вкъщи вече ме "оскубаха" финансово...
              мисирко, ти захранваш форума с бисерите си ............... това не може да ти се отрече

Коментар

• Здравейте

Не съм много запознат с темата и процедурата по приватизация на БТХ затова да запитам....

Какво трябва да заплати при отказ за закупуване на определена фирма при евентуално спечелване на конкурса

Питам защото ако се мери БАТ с останалите.....просто е смешно

Коментар

• Останаха само "обичайните заподозрени".

Коментар

• Японците и корейците искат да правят бизнес и да се конкурират в Европа, а не да играят по свирката на Доган, олигарси и ченгета. Тя работата беше ясна още като излязоха критериите за оценка. Интересно дали БАТ ще подаде оферта или само ще използва процедурата, за да си актуализира информацията за действителното състояние на Булгартабак.

Коментар

• Първоначално изпратено от Valuator Разгледай мнение
                      Станаха ясни кадидатите:
                      За мен нещата не са розови.
                      Няма ги японците и корейците който имаха действителен интерест.За БАТ също има слухове че ще се откажат .
                      Май са само " наши хора " останали...
                      Не е препоръка.

Коментар

• Станаха ясни кадидатите:

Първоначално изпратено от в-к Дневник
                        "Бритиш Американ Табако" и две австрийски дружества са кандидати за "Булгартабак"

"Бритиш Американ Табако" (БАТ), австрийските "БТ Инвест" и "Си Би Фемили офис сървис" са трите компании, подали предварителни оферти за приватизацията на "Булгартабак холдинг", съобщиха от Агенцията за притватизация (АПСК). Общо десет кандидата купиха информационни документи преди няколко седмици.

БАТ е една от най-големите цигарени компании в света. Преди няколко години дружеството почти стигна до сделка за покупката на холдинга, но след натиск от ДПС тя беше спряна.

"БТ Инвест" е австрийски инвестиционен фонд, а "Си Би Фемили офис сървис" е консултантска компания, регистрирана в австрийския град Грац, но повече информация за дейността и собствеността й няма.

До 25 юли АПСК трябва да издаде сертификат за регистрация на БАТ и двете австрийски дружества, за да могат да подават обвързващи оферти до 29 август. Информационни меморандуми за холдинга ще се купуват до 25 юли.

Държавата смята да продаде 79.83% от капитала на тютюневия холдинг. Новият собственик ще получи цигарените фабрики в София и Благоевград и преработвателното "Плевен БТ".

Цената, на която ще се продава холдингът, все още не е ясна. От надпреварата се отказват пловдивската "Кингс табако", "Джапан табако интернешънъл", корейската КТ&G Corporation, "Филип Морис", както и американският инвестиционен фонд "Сайънс капитал мениджмънт".
                        Първоначално изпратено от Коментар под статията в Дневник
                        БАТ, Цветан Василев и Пещаците - това са кандидатите
                        Last edited by Valuator; 04.07.2011, 18:28.

Коментар

• Първоначално изпратено от П Разгледай мнение
                          м.....АУУУУУУУУУ аз съм най злобното пале в този форум и любимо забавление ми е да хапя ръката която ме храни такава ми е зодията .....?

Коментар

• Първоначално изпратено от Мисирка Разгледай мнение
                            Всичко май върви по план ... за нашите ....
                            мисирко, кои са вашите?

Коментар

• Днес е последният ден, в който кандидатите за "Булгартабак холдинг" могат да подават документи за покупка на държавния дял в холдинга. Става въпрос за предварителните заявления, по които ще се види колко компании имат сериозен интерес към тютюневия холдинг, а окончателните им оферти ще се приемат до 29 август.

Документи за участие в раздържавяването на 79.83% от капитала на "Булгартабак" купиха пет цигарени компании, два инвестиционни фонда, консултантско дружество и две адвокатски кантори. Най-вероятно обаче част от тях са купили документите само за информация и нямат реално намерение да участват в надпреварата.

От Агенцията за приватизация засега заявяват твърдо, че ще изберат купувач до 6 септември. Преди няколко месеца икономическият министър Трайчо Трайков обяви, че до края на годината сделка за холдинга със сигурност ще има. "Булгартабак" има няколко провалени опита за продажба.

Според източници на "Дневник" от покупка са се отказали "Филип Морис" и "Бритиш американ табако", а в средата на май банкерът Цветан Василев официално обяви, че иска да участва в приватизацията.

Василев може да участва под някаква форма като финансов инвеститор. Изискванията към тях са кандидатите да управляват или притежават дялови участия в други дружества за поне 1 млрд. евро за всяка от последните три финансови години и да имат собствен капитал поне 30 млн. евро.

Стратегическите инвеститори трябва да имат приходи от продажба на тютюневи изделия от поне 1 млрд. евро за последните три финансови години, капацитет за обработване на 12 хил. тона тютюн на година и минимум 35 млрд. къса цигари. За последната финансова година те трябва да са произвели поне 20 млрд. къса и да са обработили минимум 10 хил. тона тютюн.

При крайната оценка на кандидатите предложената цена ще тежи 35%, а 5% ще е за обещаните инвестиции в следващите две години. С най-голямата тежест - 60%, ще е задължението на купувача да изкупува минимални количества тютюн. "

Всичко май върви по план ... за нашите ....

Коментар

• Така е и аз днес купих 2*25бр. на 25лв и малко и малко при SOFBT но ми станаха много и аз се снишавам то останаха 2 дни де, при Sofbt.
                                Ще си оставя за след дивидента.
                                Не се бъзи-кай !!!

Коментар

Working...
                                X