IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Юрий Гагарин АД (YGAG / GAGBT)

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Емил Димитров,който е в бизнеса с дистрибуцията на цигари,прокара и яростно защитаваше поправката в Закона за горите,която облагодетелства Цеко Минев(ПИБ).Мисля си,че това е било замислено като компенсация за загубите причинени от забраната на гилзите.Или ти на мене-аз на тебе.Цеко ще загуби от Гагагина,но пък ще спечели от Витоша.Сега обаче,като се разбута работата и има възможност поправката за лифтовете да не мине,Цеко ще е прекаран. Сигурно ще иска компенсация и може и да я получи.

Коментар

• Първоначално изпратено от Kiro Разгледай мнение
      Даваш ли си сметка , че там риска е в пъти по голям отколкото при Гагарин
      Ти смяташ така, аз смятам иначе

Коментар

• Даваш ли си сметка , че там риска е в пъти по голям отколкото при Гагарин

Коментар

При СФАРМ рисковата политическа среда е много по силна- аз бих избягал от там за година две
          То се печели от риск. Аз ако не искам риск ще съм на депозити

Коментар

• При СФАРМ рисковата политическа среда е много по силна- аз бих избягал от там за година две

Коментар

Ами и МЦХ и СФАРМ са оценени по сходен начин от пазара, а за ИХЛБЛ просто си избързал с няколко години- там защо купи. Ти си в категорията на теоретиците по- скоро да приказваш и да си много предпазлив, но и така се учи човек. За мен МЦХ е отлична компания и сред 10, които с Гагарин растяха по време на кризата, а БРЕФ имам много много уважавам управлението му.
              Да, по сходен начин са оценени. Но да си видял някъде да се оплаквам от това. Аз си знам защо са оценени така, примемам го за нормално и смятам че при промяна на тези обстоятества там ще се отрази тази промяна с относително нисък риск това да не се случи.

Коментар

• Ами и МЦХ и СФАРМ са оценени по сходен начин от пазара, а за ИХЛБЛ просто си избързал с няколко години- там защо купи. Ти си в категорията на теоретиците по- скоро да приказваш и да си много предпазлив, но и така се учи човек. За мен МЦХ е отлична компания и сред 10, които с Гагарин растяха по време на кризата, а БРЕФ имам много много уважавам управлението му.

Коментар

• Първоначално изпратено от BSEtrader Разгледай мнение
                  Доста интересна дискусия сте заформили Аз ще се хвана за две неща, които ясно показват според мен че отивате на някакви мега апокалиптични сценарии които няма да видим.

За каква ликвидация говорите бе, тук въпросът със спирането на производството на гилзи (няма пак да коментирам колко е абсурдно) дори да се случи и утре да спрат машината и какво?! ами те това производство го започнаха преди 13 месеца, до преди 13 месеца Юрий Гагарин АД нямаше ли дейност? Дадоха едни 2.4млн евро доколкото помня за тази машина и сега държавата иска да спре това. Ами за какъв апокалипсис и за каква ликвидация говорим. Предвид добрите маржове сигурно 1/6 или 1/6 от цената на машината дори вече са я избили.

И този аргумент според мен е най-несъстоятелния. Проблемът е че няма пазар, значи няма кой да мисли Инвеститорите на пазара според мен залагат че малко по малко ще видим отново пазар и когато има кой да мисли нещата ще си дойдат на мястото. И когато този момент дойде някои позиции ще направят добри %и, а други не толкова. Въпросът е да си в компаниите с добрия фундамент и доброто бъдеще, които ще дочакат този момент.
                  Адаш, ти спорил ли си с радиоточка? Защото това тук ми прилича точно на такъв спор!!!
                  Има няколко души, случайно попаднали около борсата, които дори не е сигурно дали търгуват и с толкова познания, колкото има една стара, прашна радиоточка...
                  И няколко души се мъчат да им обяснят нещо...
                  Е няма как да се получи, защото диалог няма, а и не може да има, защото радиоточката само говори, а няма уши! А и да имаше, това, което й говорите, щеше да й говори на патагонски, защото разбира от борса толкова, колкото и от този език!
                  Не се впрягай, това е кауза пердута!

Коментар

Равновесие кажи да видим дали твоите позиции не са с по- голям шанс за фалит, защото тук пак няма да познаеш. Когато на времето купувах Гагарин на 18 лева пак имаше много хора , които твърдяха че им умира бизнеса.Когато продадох на 100-110лева и си оставих 200 броя от сантименти бях си избил инвестициите в пъти, а сега пак и пак. Където е текло пак ще тече момчета, а където Ви клатят маджовците ще го правят още по яко
                    Моите позиции са предимно извън българия. В България към момента са Софарма, с най-голяма тежест, МСХ и БРЕФ и едно миниатюрно дялче на ихлбл, което не влияе по никакав начин.

Коментар

• Още чакам три от твоите компании купени след брилянтните ти проникновения за пазара

Коментар

• Равновесие кажи да видим дали твоите позиции не са с по- голям шанс за фалит, защото тук пак няма да познаеш. Когато на времето купувах Гагарин на 18 лева пак имаше много хора , които твърдяха че им умира бизнеса.Когато продадох на 100-110лева и си оставих 200 броя от сантименти бях си избил инвестициите в пъти, а сега пак и пак. Където е текло пак ще тече момчета, а където Ви клатят маджовците ще го правят още по яко

Коментар

• Първоначално изпратено от Silver Fox Разгледай мнение
                          Един последен коментар, мисля че темата Гагарин горе-долу я поогледахме от няколко гледни точки.

Равновесие един приятелски съвет ще ти дам, надявам се да не се обидиш.

Ако прекалено често се съгласяваш с пазара, значи нещо не е наред. Добрият анализатор трябва постоянно да се оглежда къде пазарът греши, пазарът е едно стадо от овце и ако ти винаги си със стадото, значи се превръщаш в овца. Най-лесно е да си с пазара, но и най не рентабилно.

Ако ти се съгласяваш с пазара, по какъв начин добавяш стойност за своите клиенти или за своите лични инвестиции, не е ли по разумно в такъв случай да инвестираш в индексен фонд???
                          Не съм съгласен пазара винаги е прав - просто защото няма алтернатива. Въпроса е поради какви причини пазара е прав, и какво ако ще се случи ще се промени възгледа за тази правота.

Точно пък анализатори, нямат никакво оправдание да смятат че пазара бърка. Това единственото което показва е че си взимат мнението прекалено на сериозно - а на такъв анализатор не може да си има и капка вяра. не случайно повечето анализи слагат оценки на +- 20% от пазара. Това е нормално отклонение което наистина може да съ дължи на шум, а не правилна преценка. Несъвършенството на пазара е възглед за спекулант. Целта на един анализ е да покаже къде са слабите страни в оценката на пазара. Т.е. точно тази чувствителност където я правиш, и съответно да може да се прецени какво като се промени тази правота на пзара ще се превърне в коренно различна правота.

Аз поне като видя анализ където някой ми казва че нещо трябва да струва 100% над пазара и просто не го взимам на сериозно. Безплатен обяд няма. И всеки който си мисли че има такъв пазар и играе според това има голяма вероятност да остане без никакъв обяд.

Коментар

• Първоначално изпратено от BSEtrader Разгледай мнение
                            Доста интересна дискусия сте заформили Аз ще се хвана за две неща, които ясно показват според мен че отивате на някакви мега апокалиптични сценарии които няма да видим.

За каква ликвидация говорите бе, тук въпросът със спирането на производството на гилзи (няма пак да коментирам колко е абсурдно) дори да се случи и утре да спрат машината и какво?! ами те това производство го започнаха преди 13 месеца, до преди 13 месеца Юрий Гагарин АД нямаше ли дейност? Дадоха едни 2.4млн евро доколкото помня за тази машина и сега държавата иска да спре това. Ами за какъв апокалипсис и за каква ликвидация говорим. Предвид добрите маржове сигурно 1/6 или 1/6 от цената на машината дори вече са я избили.

И този аргумент според мен е най-несъстоятелния. Проблемът е че няма пазар, значи няма кой да мисли Инвеститорите на пазара според мен залагат че малко по малко ще видим отново пазар и когато има кой да мисли нещата ще си дойдат на мястото. И когато този момент дойде някои позиции ще направят добри %и, а други не толкова. Въпросът е да си в компаниите с добрия фундамент и доброто бъдеще, които ще дочакат този момент.
                            не може да се отрече че има макар и минимален шанс да се стигне до ликвидация в средносрочен период. дали този шанс е 1% или 10% е друг въпрос. Очевидно е че ликвидационната стойност е под балансовата. Голяма част от баланса са машини и тези машини е много трудно да се прецени колко струват - ако човек търси ликвидационна стойност то той очевидно не е оптимист и очевидно ще заложи на най-консервативния вариант - т.е. скрап. А всичко отгоре си е добре дошло.

Какъв ни е пазара е без значение, като купи човек акции ще ги продава точно на същия този никакъв пазар. така че всякакви квалификации на пазара са излишни, след като това е единственото с което разполагаме.

Коментар

• Доста интересна дискусия сте заформили Аз ще се хвана за две неща, които ясно показват според мен че отивате на някакви мега апокалиптични сценарии които няма да видим.
                              Първоначално изпратено от ravnovesie Разгледай мнение
                              Така че за мен варианта за фалит или ликвидация си стои.

Първоначално изпратено от ravnovesie Разгледай мнение
                              Имам най-солидния възможен аргумент - пазара мисли като мен.

Коментар

• Един последен коментар, мисля че темата Гагарин горе-долу я поогледахме от няколко гледни точки.

Равновесие един приятелски съвет ще ти дам, надявам се да не се обидиш.

Ако прекалено често се съгласяваш с пазара, значи нещо не е наред. Добрият анализатор трябва постоянно да се оглежда къде пазарът греши, пазарът е едно стадо от овце и ако ти винаги си със стадото, значи се превръщаш в овца. Най-лесно е да си с пазара, но и най не рентабилно.

Ако ти се съгласяваш с пазара, по какъв начин добавяш стойност за своите клиенти или за своите лични инвестиции, не е ли по разумно в такъв случай да инвестираш в индексен фонд???
                                Veni, Vidi, Vici

Коментар

Working...
                                X