IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Юрий Гагарин АД (YGAG / GAGBT)

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от Silver Fox Разгледай мнение
    Герб днес са на власт, утре не са т.е. аз съм относително сигурен, че Гагарин като бизнес ще надживее още много правителства.
    Прав си, ще ги надживее. И все повече ще просперира. Но не тук в кочината.
    Нямам думи просто. Чудим се уж как да привлечем външни инвестиции, а ликвидираме поради корупция и лобизъм печеливши БГ бизнеси на светло плащащи данъци и осигуряващи работни места. И то по време на криза. Пълна идиотия.
    Преди месеци бях писал че до 4-5 години ще реша дали да емигрирам или не според това как вървят нещата в БГ. И без това си печеля парите навън.
    След днешния ден май е ясно - по-ранко ще да е.
    Децата ми няма да ми простят след време ако ги оставя в това жалко подобие на държава.

Коментар

• Първоначално изпратено от Kiro Разгледай мнение
      БРАВО СИЛВЕР
      Киро, много ми е кеф да видя малко позитивизъм в този форум въпреки тежките (но надявам се полагащи основите на бъдещи доходоносни времена) времена.

А сега ще Ви кажа един виц:

Каква е разликата между Английския, Руския и Българския форум:

- Когато питаш нещо в Английски форум веднага ти отговарят
      - Когато питаш нещо в Руски форум веднага ти отговарят и те питат нещо
      - Когато питаш нещо в Български форум 20 човека ти пишат как може да си толкова прост да питаш подобно нещо ... хаха

Когато доживеем във форума да се обсъждат финансови показатели и "value drivers" без да се псуваме по между си и да си броим правописните грешки, тогава Гагаринът ще е 50 лева

Поздрави Киро
      Veni, Vidi, Vici

Коментар

• БРАВО СИЛВЕР

Коментар

• Първоначално изпратено от Eon Разгледай мнение
          Защо си мислите, че на някой ще му пука за БФБ и миноритарите на тази акция... тука сме последна дупка на кавала, не ви ли стана ясно вече.
          Гагаринът е една от малкото Български акции, които имам. България, както казах в предишния си пост не е атрактивна инвестиционна дестинация, но Гагаринът ми харесва като компания поради ред причини.

Герб днес са на власт, утре не са т.е. аз съм относително сигурен, че Гагарин като бизнес ще надживее още много правителства.

Аз ще си държа акциите, докато не видя опити за счетоводни манипулации, опити за прецакване на миноритарите или невъзможност на свободните парични потоци да оправдаят капитализацията на компанията.

До 2005 включително са раздавали дивидент, практика която може да се възобнови, когато нуждите за "maintenance CAPEX" намалеят. И дано само да няма други непредвидени капиталови разходи.

На мен тук хоризонтът ми е поне 10 години.

ПС
          Положението в България въобще не е розово и определено нещата не се развиват така, както би ми се искало. Не само Правителство, БФБ, Депозитар, КФН и публичните компании са на това положение, просто нивото е много ниско като почнеш по веригата от индианците и стигнеш до вождовете.

Поздрави!

Лично мнение!
          Veni, Vidi, Vici

Коментар

• С цел да подпомогна ГЕРБ в достигането на нови висоти в малоумието и идиотията ще направя няколко предложения, които може би все още не са се сетили. Ако вече ги обсъждат в Партията, нека да ме извинят.

да се забрани производството на стъклени бутилки. Много хора ги пълнят с домашна ракия, а и с безакцизен алкохол

да се забрани производството на метални туби за бензин.

да се забрани вноса и производството на МПС с резервоар побиращ на 20 литра.

да се забрани производството на лули - баси и тях ги пълнат с тютют домашно производство - също както и наргилета.

да се забрани производството и вноса на безалкохолни в пластмасови бутилки. някакви келеши ги използват за бонгове също така да се забранят хартиените банкноти - други келеши ги използват да смъркат и на метални лъжички

Коментар

• Защо си мислите, че на някой ще му пука за БФБ и миноритарите на тази акция... тука сме последна дупка на кавала, не ви ли стана ясно вече.
              Мнението има аналитичен характер и НЕ ПРЕДСТАВЛЯВА препоръка за ВЗИМАНЕ на инвестиционно решение!

Коментар

• Много умно казано Силвер

Коментар

• Не мога да си обясня как може да се приеме такъв малоумен закон.

Компанията определено е една от най-качествените на БФБ.

Активността на БФБ е толкова слаба и компаниите са толкова не-атрактивни заради рисковата бизнес среда, която това правителство създаде.

Данък печалба и 2% да стане пак няма да има интерес от чужди инвеститори.

Погледнете във венецуела компаниите на какви ниски мултипъли се търгуват, но желаещи да инвестират няма много.

Тук от Швейцария на Балканите сме се запътили към Венецуела на Балканите!

В частност за Гагарина:

- Компанията е рентабилна
                  - Качеството и на печалбата и на баланса са високи
                  - Мениджмънтът се е подготвил за такъв сценарий (сега вече покупката в Унгария придобива смисъл)
                  - Новината в никакъв случай не е добра, но ефектите от нея изразени като сегашна стойност на бъдещи парични потоци според мен не представлява -12% от пазарната капитализация на компанията.
                  - Изпълнителният директор на компанията в прав текст казва, че това производство допринася за 600 000 лева месечни продажби или 7 200 000 лева на година. Тоест пазарът изтрива в момента почти толкова от пазарната капитализация на компанията, което не може да се оправдае от призмата на финансовия анализ. Негативният ефект идва от допълнителния CAPEX, който компанията направи (явно за прехвърляне на производствените си мощности в Унгария), но той сам по себе си не е достатъчен да изтрие почти 7 000 000 лева от пазарната капитализация на компанията, поне според мен.
                  - Като заключение си мисля, че ако компанията беше подценена на 30 лева, то на 25 лева + "новата реалност", бизнесът продължава да е подценен.

Лично мнение!
                  Veni, Vidi, Vici

Коментар

• Първоначално изпратено от obafeme Разгледай мнение
                    аха, сега като прочетох и новината по-долу, че изнасят производството на филтри и гилзи в Унгария и всичко си идва на мястото. Явно не седят хората със скръстени ръце.

Ясно, май най големите ги е срал боклука Милен Велчев.
                    Да, всичко си идва на мястото. Явно са знаели предварително.
                    А аз се чудех за какво им е да вземат заем за Унгария при условие че кеш имат бол.
                    По добре да се изнесат там, по-добре ще са, дават и улеснения унгарците на инвеститорите за разлика от Мутроландия.
                    Остана и да се делистнат тука и да ни отправят търгово.
                    Жалко - една от най добрите компании на БФБ.

Коментар

• Първоначално изпратено от THE TRADER Разгледай мнение
                      Кофти момент за промоции хвана?!
                      Хванал е на босия цървулите. Ще се научи с времето ! Сега очакваме появяването на съответните бройки откъм селл страната с разлика от левче.
                      Колкото спада софикса, пропорционално толкова ще ерозира и разликата...
                      Не е препоръка
                      Не е препоръка... !!!
                      "Най-сигурната спирачка на дивия спекулативен бяс е загубата." - A. Kostolany

Коментар

• Първоначално изпратено от pipbel Разгледай мнение
                        Някой се изкъка преди малко на 26. Ма много обичам такива миризми
                        Добре че забелязах навреме, току що си взех 80 бройки още.

Пу на хаирлия да е и на други места така да върви.
                        Кофти момент за промоции хвана?!

Коментар

• http://www.dnevnik.bg/biznes/compani...jurii/?ref=rss

Коментар

• В държавата на мутрите винаго се пречи на законния бизнес
                            Промени/изтрий съобщение

Коментар

• аха, сега като прочетох и новината по-долу, че изнасят производството на филтри и гилзи в Унгария и всичко си идва на мястото. Явно не седят хората със скръстени ръце.

Коментар

• Няма смисъл просто .
                                Изнасяйте се от Булгаристан .Мутрите искат да разбият всеки честен бизнес дето си плаща данъците и дава добри заплати !

Коментар

Working...
                                X