If this is your first visit, be sure to
check out the FAQ by clicking the
link above. You may have to register
before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages,
select the forum that you want to visit from the selection below.
Bsetrader, политическият риск е много висок без значение дали президентът ще упражни правото си на вето (според мен мачът отдавна е свирен тук). Видяхме подобна негативна правитествена намеса и при фазерлес.
Нещата са ясни и чужденците ги виждат, пазарът ще е в шок, докато това правителство е на власт и управлява по този начин.
Как да рискуваш парите си, когато не знаеш откъде ще изкочи следващият закон, който не само ще заличи конкурентни предимства, но може да унищожи и цели индустрии.
В днешно време да си бизнесмен в България си е от най-рисковите професии.
неприятни новини наистина, Гагарина винаги е бил една от петте читави компании на нашата борсичка;
за мое успокоение нямам тук акции в момента(то за забраната за пушене се знае от 2 години), но перспективата не е добра; надявам се мениджмънта да насочва производството все по към по малко зависими от политика сектори...
Тук според мен нещо се измести темата от най-важната новина за деня. Явно силно подценяваме политическия риск в страната.
За мен това, което се случва си е точно политически риск - щом се стигна до там със закони да затваряме фабрики, да спираме производства на завод работещ на 80% за износ и инвестиращ в удвояване на капацитета (поръчана е все пак и втората машина за производство на цигарени гилзи) за да може да смогне на поръчките. Силно се надявам да видим вето от Президента и на това безумие да се сложи край. Видимо е че тече подготовка това производство да бъде изместено в Унгария, но това ще коства прекратени договори, платени неустойки, сигурно няколко месеца без разбота на машините (приходи от 600 хил лв на месец) и вече - съкращаване на заетите в това производство и намаляване на данъците дето влизат в бюджета.
Ноооо все пак някой е поръчал всичко това - дали контрабандисти или производители на цигари, които се чувстват засегнати ... не знам. Но няколко пъти срещнах едно много точно сравнение - ами дайте да затваряме и Шишеджам, че разни хора купуват от техните бутилки и ги пълнят с ракия без бандерол, ами да вземем и тях да затворим ....
Безумие е това и се надявам час по-скоро някой да се осъзнае в тази държава.
Не си запознат имаше интерес от австрииски инвеститор преди кризата- минала работа. Няма място за насърчаване- винаги съм казвал - всеки да си прави сам сметката
И 5 австриеца да е имало, сега е без всякакво значение. Както казваш - минала работа. Тогава се продаваше, но сега ..отдавна е купено!
Не си запознат имаше интерес от австрииски инвеститор преди кризата- минала работа. Няма място за насърчаване- винаги съм казвал - всеки да си прави сам сметката
Каква продажба Kiro, тя отдавна мина. Или правиш опит за обнадеждаване на участниците в промоцията в тягостната обстановка !? Не се шашкайте. Макар, че има защо. Според мен продажбите не са причинени от каквито и да са таблици, фундаментални зависимости и икономически достижения. Просто има продавач. Лично мнение.
Това още веднъж доказва теорията на доктор Каро, според която хартията не е дружеството. (на която, теория както се вижда май съм фен).
Много ясно, че като им орежат възможностите по цигарените заготовки, печалбата ще свие. Много много време вече стана ясно, и че печатарството си е ударено в кризата и все по-ударено става. А и Унипаците им изгълтаха печата по доста цигарени кутийки. Така, че новите данни ще запълнят след време и новите таблици.
Тук над 22 изобщо не бих се напъвал, но както се казва, това е хубавото на борсата, че всеки си има мнение ))))
Не е препоръка!
Коментар