Вход

Потребителско име:

 Запомни ме на това устройство
Регистрация

e-mail:

Потребителско име:

Парола:

Потвърди парола:

Код:

 съгласен съм с условията за ползване
 Ежедневен нюзлетър
 Седмичен нюзлетър

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Юрий Гагарин АД (4PX / GAGBT)

Collapse
X
 • Филтър
 • Време
 • Покажи
Clear All
new posts

 • Първоначално изпратено от kaputov Разгледай мнение
  .Значи купуват по-скъпо,а продават по-евтино .На какво ли се дължи това?!
  Обикновено така става когато някой застане на входа и на изхода И ако този вече не свързано лице,няма как да се видят обемите.Коя нормална компания ще допусне толкова вземания от несвързани с нея лица?Вероятността да не си ги събере не е малка.

  Коментар


  • Булгартабак си остава основен клиент и е притеснително как нарастват вземанията от клиенти.Най-вероятно голяма част от тези вземания са към БТХ/БЛАБТ. Разходите за основни материали намаляват със 17,5% а приходите от продажба на продукция с 24%. В предишните отчети разходите намаляваха с по-голям % от колкото приходите.Значи купуват по-скъпо,а продават по-евтино .На какво ли се дължи това?!

   Коментар


   • Първоначално изпратено от Trakatrak Разгледай мнение
    Не е на добре. Булгартабак може го завлече още надолу.
    Колкото е общото между "Лафка" и Булгартабак,толкова е и между Гагарин и Табака........всъщност май първите имат даже повече общо
    Last edited by спекуланта; 30.10.2018, 23:08.

    Коментар


    • Не е на добре. Булгартабак може го завлече още надолу.

     Коментар


     • БРАВО..

      СЛАВА НА ШИШИ..

      Коментар


      • Това 3-месечие сме на загуба

       Коментар


       • Първоначално изпратено от kaputov Разгледай мнение
        В тази статия на Капитал https://www.capital.bg/politika_i_ik...vski_no_image/ се споменава нещо и за Гагарин.Някой с абонамент да я постне ако може.
        По всички правила досега в България не трябваше да е останал и грам Пеевски. С почти астрономическа точност през година напролет той уж се оттегля от нещо (или от всичко), а после до есента се отказва.

        Сега гледаме нов сезон от същия филм, макар и с добавен комедиен момент в сценария. Депутатът от ДПС обяви, че се отказва от обявената през април сделка, чрез която трябваше да продаде на филмовата компания "Ню имидж" 50% от "Телеграф медиа". А причината е, че повече от пет месеца Комисията за защита на конкуренцията не се е произнесла по сделката, което той обяснява с двоен стандарт заради собствената му персона.

        Това е доста странен аргумент най-малкото защото неспазването от регулатора на законови срокове може да се обжалва. А още повече и ако се направи историческа справка за скоростта на придвижване на всички казуси, пряко или косвено засягащи интересите на Пеевски през годините.

        Сега вместо американски съдружник новият план става вестниците да се озоват в новосъздадена от политика едноименна фондация, в която той планира да прехвърли "собствеността на "Телеграф Медиа", а с това и отговорността за издаваните от същото дружество печатни медии – "Телеграф", "Монитор", "Политика" и "Меридиан мач".

        Най-оттеглящият се политик

        Сагата с оттеглянията започна малко преди краха на КТБ през 2014 г., когато тогавашното дружество, издател на семейните вестници (по това време собственост на майката на депутата Ирена Кръстева), обяви, че ги продава на ирландската Мedia Maker Limited, представлявано от собственика и директора Патрик Халпени, който в България е управлявал радиата на Communicorp. Тогава отново се чакаше одобрение от КЗК, такова дойде, но до сделка така и не се стигна въпреки обясненията, че има рамков договор и само се чака регулаторното разрешение. Така вместо оттегляне през 2015 г. последва изсветляване за Пеевски, който за пръв път декларира официално собственост, като получи чрез дарение от майка си участия в медии и други компании. Постепенно в декларациите на политика се появиха съвсем официални местни и офшорни компании, сред които миноритарни дялове в "Булгартабак" и "Юрий Гагарин" (и без това считани за негови) и контролен пакет акции в "Техномаркет".

        През пролетта на 2016 г. вълната отново привидно се обърна - премиерът Бойко Борисов обяви, че Пеевски напуска страната, а самият депутат също разгласи, че напуска бизнеса в страната заради политически и медиен натиск. Повечето от тази заявка обаче се оказа чисто мимикриране. Дяловете в "Булгартабак" и "Юрий Гагарин" се озоваха в офшорки, свързвани и преди с Пеевски. А "Техномаркет", след като премина през една от същите офшорки, се озова под шапката на "Булгартабак".

        Единствената доказано реална сделка по излизане (макар и не сред официалните владения на Пеевски) беше през 2017 г., когато "Булгартабак" продаде марките и дистрибуцията си на BAT. И така, докато се стигна до опита за медийно полуизлизане от 2018 г., който така злощастно отново се разпадна.

        Тази зла КЗК

        Обясненията на Пеевски за корпоративния пирует от американски партньор към фондация са странни. Оплакването на депутата от двойния стандарт на КЗК звучат буквално смешно на фона на практиката на регулатора досега да пуска всичко, свързано с него, по най-бързата писта. Те са малко като ехо на оправданията, с които затъналата в контрабандни обвинения от турските власти "Булгартабак" обясняваше, че заради медийните внушения спира износа си за Близкия изток.

        КЗК дълги години отказваше да забележи проблем и в градената около медийната група на депутата доминация на вестникарския пазар чрез овладяване по вертикалата. Поетапно под негов контрол се оказа значителен дял във всичко - от печата, през най-тиражния всекидневник до дистрибуцията и продажбите на дребно. Въпреки това комисията не намери основание да спре (или забави с пет месеца) никоя от сделките по тази линия. Всъщност КЗК практически не беше блокирала нито една сделка до 2018 г., когато излезе с откази за продажбите на "Нова телевизия" и CEZ при практически пълна липса на припокриване с дейността на купувачите, която да доведе до засилване на пазарното им влияние.

        От "Ню имидж" също обясниха пред "Капитал" разпадането на сделката със забавянето и отказаха да коментират други аспекти.

        Безизходицата на Пеевски

        Обяснението обаче едва ли може да е толкова наивно. Покупка на вестници в България от американска филмова компания без опит в този бранш не отговаряше на никаква логика от самото начало. Затова и започнаха да циркулират различни хипотези - от опит на Пеевски да си купи имидж до поискана от него услуга в замяна на "уменията" му да прокарва изгодни законови поправки. В петмесечното безвремие на сделката филмовите продуценти, сред които и "Ню имидж", стигнаха максимално близо до дългогодишните си искания за държавни стимули за индустрията си, които за пръв път реално се обмислят от управляващите.

        От самото начало сделката не изглеждаше да интересува особено купувача. Както и при предишния опит за продажба на медиите на Пеевски/Кръстева сделката беше обявена само от продавача. Нещо повече - този път и искането до КЗК за разрешаване беше продадено не от купувача "Ню имидж", каквато е практиката, а от едноличната фирма на депутата "Интръст". През цялото време сделката беше коментирана с неохота от изпълнителния директор на филмовата компания Ярив Лернер и нямаше никакви индикации бавенето на КЗК да го притеснява.

        Затова и вероятно сделката от самото начало не е била замислена да стигне до финализиране, а да купи време. Сега Пеевски минава в следващата метаморфоза на оттеглянето си. Медиите ще бъдат прехвърлени във фондация, тя ще се управлява от "изтъкнати журналисти", а депутатът бизнесмен само ще я финансира в битка с "олигархични медийни кръгове", които го клеветят от години.

        Последната промяна (или по-точно подмяна) на Пеевски върви за ръка с прокарването на нов закон за медиите, който уж цели да изсветли собствеността им. Депутатът, без да е стъпвал повече от година в парламента, а според някои и в страната, пише нормативни текстове в области, където има пряк интерес и опит - медии и банкова несъстоятелност. И двата спорни законопроекта бяха приети безропотно от парламента (медийният само на първо четене засега) въпреки критиките, под ботуша на мантрата "Който е против, значи крие нещо". И двата - с ясната прозираща цел да лъскат имиджа на законодателя Пеевски като борец за прозрачност и защитник срещу разграбването на останките от КТБ. И двата - на практика работещи в личната му изгода.

        За медийния закон на Делян Пеевски преди време пред журналиста Веселин Дремджиев директорът на германската фондация "Фридрих Науман" Даниел Кадик коментира, че той е сходен на законите, които виждаме в Русия и други страни. "Говори се за прозрачност, но в крайна сметка това, което искат да постигнат с него, е да кажат, че ако дадена медия получава финансиране от международна организация, значи работи в чужд интерес. В същото време офшорни компании не влизат в обсега на закона, защото попадат в т.нар. нормални бизнес отношения. Авторите се крият зад тази фраза, така че медийният бизнес на този господин (Делян Пеевски - бел. ред.) няма да попадне в закона за прозрачността, но свободните медии ще са засегнати от него", коментира Кадик.

        Всички тези трансформации стават и докато Пеевски някак, без да е напускал публичния сектор от повече от 13 години се превърна в най-богатия политик в страната. Не само според всеобщото усещане, а и по-собствените му декларации, според които има 37 млн. лв. доход само за 2017 г. Но за разлика от онези цербери от КЗК Комисията за противодействие на корупцията и незаконно придобито имущество, прокуратурата и други институции поне не са впрегнати спрямо онеправдания издател и дори декларират охотно, че при него няма нито един ред за нещо незаконно.

        Коментар


        • В тази статия на Капитал https://www.capital.bg/politika_i_ik...vski_no_image/ се споменава нещо и за Гагарин.Някой с абонамент да я постне ако може.

         Коментар


         • Първоначално изпратено от nikon Разгледай мнение
          Пап пропадане . Някой да не е прочел вече отчета?
          Вероятно го е чел,но се е притеснил твърде много.Не е чак толкова лош.Вземанията от клиенти нарастват със 6.6% за 3 месеца и с 90% за година и това е притеснително,до колко ще могат да си ги съберат.

          Коментар


          • Първоначално изпратено от nikon Разгледай мнение
           Пап пропадане . Някой да не е прочел вече отчета?
           Приземяване ....
           https://www.youtube.com/watch?v=dFNH0dWD-I4

           Много поучително
           За спекуланта е вредно да чете новини и още повече анализи .

           Коментар


           • Пап пропадане . Някой да не е прочел вече отчета?

            Коментар


            • Първоначално изпратено от _1912_ Разгледай мнение

             да беше това единственото и пристрастяване ...... с мед да я намажеш мисирката преди да я вкараш във фурната...
             Едно време какви каръци имаше ,даже си слагаха и никове като Карък Каръков......
             Спомняш ли си.....
             А Гагарин ще гони нивата на БТХ или обратното ,това е заложено в борсата......за сега ПФ ще помогнат малко да я задържат но нивата са там....

             Коментар


             • Първоначално изпратено от 4f4 Разгледай мнение

              То това пристрастяване те докара дотук!
              да беше това единственото и пристрастяване ...... с мед да я намажеш мисирката преди да я вкараш във фурната...
              НЕ РАЗБИРАМ НИЩО ОТ ФУТБОЛ!!!

              Коментар


              • Първоначално изпратено от Монти Разгледай мнение

               Акцията е добра ,даже съм пристрастен към нея....,но цената е вързана с БТХ , при днешните реалности е някъде между 12 и 16 лв......всичко това заради мажо и сантимента......
               Или БТХ ще стане колкото Гагарин или Гагарин колкото БТХ ,според мен истината е някъде в средата ....19 ,20 лв....но аз съм субективен....
               Интересно е за колко са минали пакетите при БТХ онзи ден и за колко са минали пакетите при Гагарин от БТХ.преди няколко месеца...
               То това пристрастяване те докара дотук!
               Last edited by 4f4; 18.07.2018, 15:23.

               Коментар


               • Първоначално изпратено от Монти Разгледай мнение
                ,но цената е вързана с БТХ , при днешните реалности е някъде между 12 и 16 лв......всичко това заради мажо и сантимента......
                Или БТХ ще стане колкото Гагарин или Гагарин колкото БТХ ,според мен истината е някъде в средата ....19 ,20 лв
                Първоначално изпратено от Монти Разгледай мнение
                Ами защото я следя от 2004 г и в началото я калкулирах с 20 , 30 лв над Гагарин ...
                Ей тези недоразумения аз никога няма да ги разбера. Допреди няколко години Гагарин работеше на 80-90% за БТХ и беше тотално зависим от тях, сега работи сигурно на 20%. БТХ намали рязко производството на цигари, печалба вече няма никаква, а на Гагарин печалбите почти не трепнаха ... просто са работили за БТХ почти на нула според мен. Да спре съвсем БТХ това далеч няма да означава че Гагарин е фалирал, ще си продават на десетките други клиенти по света и у нас. Единственото общо е че се смята че са на един собственик и че когато излезе поредната лоша новина за БТХ все някой от имащите Гагарин решава да продава. Ясно е че риск има, но оценките са абсурдни за Гагарин.

                Успех ти желая! Ще се радвам БТХ да спечелят отново позиции, но още повече ако продадат фабриката на някого. Макар че си мисля, че това време беше изпуснато.

                Коментар

                Working...
                X