IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Юрий Гагарин АД (YGAG / GAGBT)

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

  • Първоначално изпратено от borislav96202 Разгледай мнение
    Някакво положително оживление забелязвам по позицията. Малко позакъсняло, като се има предвид впечатлявашия финансов отчет за третото тримесечие. Следя с нетърпение да видя какъв ще е отчета за четвъртото тримесечие.
    Може сега да са видели това - Цигарени опаковки от “Юрий Гагарин” за Русия ....

    Коментар


    • Първоначално изпратено от borislav96202 Разгледай мнение
      ...като се има предвид впечатлявашия финансов отчет за третото тримесечие. ....
      Аз виждам впечатляващо увеличение на вземанията,които най-вероятно са към фирми на Пеев и като нищо могат да се окажат несъбираеми.....
      Last edited by man40; 18.01.2024, 18:45.
      !не е препоръка!

      Коментар


      • Някакво положително оживление забелязвам по позицията. Малко позакъсняло, като се има предвид впечатлявашия финансов отчет за третото тримесечие. Следя с нетърпение да видя какъв ще е отчета за четвъртото тримесечие.

        Коментар


        • Вчера купих малко бройки от предложените 950.Продавача беше Капман. През 2022 г. два техни ДФ са имали общо над 15К акции. Някой купил днес,ако може да каже кой му продаде от тези 1000 броя сутринта.

          Коментар


          • Първоначално изпратено от cbonev Разгледай мнение

            Добра идея,стига да се съберем.От няколко години редовно ходя на събранията,ама няма много други желаещи.Добре е да сме повече,че там не са много благоразположени към нахални и питащи акционери и общо взето не отговарят на въпросите.
            Точно затова не виждам смисъл да идвам на ОСА.
            Но виж, да се съберем 5% и да им вкараме контрольори, които да проверят тия сделки и финтове дето правят, в това виждам смисъл.
            И малко шум да се вдигне в медиите покрай това.. няма да е лошо. Да се привлече внимание, КФН да види че като си затваря очите може да понесе доста репутационни щети.. Има си доста предимства една такава инициатива.

            Коментар


            • Първоначално изпратено от Батя Разгледай мнение
              Ако мислите че е удачно, да се събираме групичка с 5% от капитала и да опитаме да си защитим правата?
              Добра идея,стига да се съберем.От няколко години редовно ходя на събранията,ама няма много други желаещи.Добре е да сме повече,че там не са много благоразположени към нахални и питащи акционери и общо взето не отговарят на въпросите.

              Коментар


              • Алианц не са били на ОСА от 2018 год. и щом намаляват участието си едва ли са заинтересувани да се конфронтират с Пеевски.Друго ЮЛ с 2% е Вектор български имоти,но те са свързани с бивши депутати -Шотлеков,Мичковски и едва ли ще направят нещо.Единствено ФЛ,ако се съберем над 5% можем да се изразим недоволство,но не ми е ясно какво ефективно можем да направим. Пет ФЛ имат малко над 3%,а за останалите 2% ще трябва да се организират над 20 акционера.Това ми се струва трудно изпълнимо,но пък е добре да се опита,още повече,че на следващото ОСА ще се избира нов СД.

                Коментар


                • Добре е да се съберем,но без Алианц едва ли ще стане.Има едни с 5% - Clairmont,никога не са се появявали,май са от Кипър. От там ако дойде някой,щото Алианца вече тотално са се дезинтересирали.Има още няколко ЮЛ с над 1% . Физ. лица едва ли ще успеем да се организираме за 5%.

                  Коментар


                  • Ако мислите че е удачно, да се събираме групичка с 5% от капитала и да опитаме да си защитим правата?

                    Коментар


                    • Първоначално изпратено от nikon Разгледай мнение
                      ....Заедно с много малко вероятно събираемото вземане от Техномаркет от продажбата на склада в София ,вземанията са близо 84 лв. на акция.....
                      Купувачите видяха ли,че е продадена и останалата част от имота на "Цв. Лазаров"-адм. сграда и терена,за цена уж малко над балансовата,но като се приспадне ДДС, нот. такси и данъците ще излезе,че продажбата е на загуба. От отчета другия месец ще видим платено ли е нещо или пак ще има да взимат. Този път купувачът май не е свързан с Пеев,та може и да е влезнал кеш.
                      !не е препоръка!

                      Коментар


                      • Първоначално изпратено от nikon Разгледай мнение
                        Някои се впечатлиха от конс. печалба от 5.9 лв. на акция и почнаха да купуват. Но тази печалба е доста измислена, защото има големи продажби,ама пари няма,само вземания. Със 17 мил. са нараснали текущите вземания. Заедно с много малко вероятно събираемото вземане от Техномаркет от продажбата на склада в София ,вземанията са близо 84 лв. на акция.Отделно кредита на Ю.Г. Техникс за около 20 мил. от Общ. Банка, е обезпечен с ипотека върху имоти на Гагарин. ЮГТ вече не е дъщерно,Гагарин има само 20% от него и ако ЮГТ,което е на загуба за 2022, спре да обслужва кредита....,ясно е кой ще го плаща за да не му заминат имотите. Балансовата стойност на акцията според отчета е 95 лв. на акция,но ако се извадят вземанията става към 11 лв.,а ако се приспадне и кредита на ЮГТ ще стане отрицателен. Та малко по-внимателно.Има си причина цената да е толкова ниска.Иначе от Алианц защо ще продават.
                        Тук каквато й да е печалбата, е толкова далеч от акционера, колкото слънцето от центъра на галактиката.
                        Като в оня лаф - "Всичко започна оптимистично, а свърши, както обикновено"

                        Коментар


                        • Някои се впечатлиха от конс. печалба от 5.9 лв. на акция и почнаха да купуват. Но тази печалба е доста измислена, защото има големи продажби,ама пари няма,само вземания. Със 17 мил. са нараснали текущите вземания. Заедно с много малко вероятно събираемото вземане от Техномаркет от продажбата на склада в София ,вземанията са близо 84 лв. на акция.Отделно кредита на Ю.Г. Техникс за около 20 мил. от Общ. Банка, е обезпечен с ипотека върху имоти на Гагарин. ЮГТ вече не е дъщерно,Гагарин има само 20% от него и ако ЮГТ,което е на загуба за 2022, спре да обслужва кредита....,ясно е кой ще го плаща за да не му заминат имотите. Балансовата стойност на акцията според отчета е 95 лв. на акция,но ако се извадят вземанията става към 11 лв.,а ако се приспадне и кредита на ЮГТ ще стане отрицателен. Та малко по-внимателно.Има си причина цената да е толкова ниска.Иначе от Алианц защо ще продават.
                          Last edited by nikon; 04.12.2023, 00:07.

                          Коментар


                          • И Бора Инвестмънт има "нов" собственик. Сега е Bora Invest LTD от ОАЕ,чийто собственик е пак финансовия директор на Гагарин- Р. Генчев.Странно,че не е някой индиец.Изсветляване?
                            Last edited by noko6; 29.09.2023, 10:47.

                            Коментар


                            • Това си е нормално.Купиха го от Пеев,продадоха го на Пеев и сега парите отиват пак при Пеев.....Ама пък толкова маневри за някакви си 2 мил. и нещо в повече....

                              Коментар


                              • Ю.Г. Техникс има на практика нов "собственик"Некъв индиец от Дубай е купил за неясно каква сума 80%,така той е собственик и на Ю.Г. Пропърти,в която е печалбата от препродажбата на сградата на Булгартабак.Така парите пак си отиват на мястото.За нас остават само кредитите.

                                Коментар

                                Working...
                                X