IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Юрий Гагарин АД (YGAG / GAGBT)

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

  • Ако мислите че е удачно, да се събираме групичка с 5% от капитала и да опитаме да си защитим правата?

    Коментар


    • Първоначално изпратено от nikon Разгледай мнение
      ....Заедно с много малко вероятно събираемото вземане от Техномаркет от продажбата на склада в София ,вземанията са близо 84 лв. на акция.....
      Купувачите видяха ли,че е продадена и останалата част от имота на "Цв. Лазаров"-адм. сграда и терена,за цена уж малко над балансовата,но като се приспадне ДДС, нот. такси и данъците ще излезе,че продажбата е на загуба. От отчета другия месец ще видим платено ли е нещо или пак ще има да взимат. Този път купувачът май не е свързан с Пеев,та може и да е влезнал кеш.
      !не е препоръка!

      Коментар


      • Първоначално изпратено от nikon Разгледай мнение
        Някои се впечатлиха от конс. печалба от 5.9 лв. на акция и почнаха да купуват. Но тази печалба е доста измислена, защото има големи продажби,ама пари няма,само вземания. Със 17 мил. са нараснали текущите вземания. Заедно с много малко вероятно събираемото вземане от Техномаркет от продажбата на склада в София ,вземанията са близо 84 лв. на акция.Отделно кредита на Ю.Г. Техникс за около 20 мил. от Общ. Банка, е обезпечен с ипотека върху имоти на Гагарин. ЮГТ вече не е дъщерно,Гагарин има само 20% от него и ако ЮГТ,което е на загуба за 2022, спре да обслужва кредита....,ясно е кой ще го плаща за да не му заминат имотите. Балансовата стойност на акцията според отчета е 95 лв. на акция,но ако се извадят вземанията става към 11 лв.,а ако се приспадне и кредита на ЮГТ ще стане отрицателен. Та малко по-внимателно.Има си причина цената да е толкова ниска.Иначе от Алианц защо ще продават.
        Тук каквато й да е печалбата, е толкова далеч от акционера, колкото слънцето от центъра на галактиката.
        Като в оня лаф - "Всичко започна оптимистично, а свърши, както обикновено"

        Коментар


        • Някои се впечатлиха от конс. печалба от 5.9 лв. на акция и почнаха да купуват. Но тази печалба е доста измислена, защото има големи продажби,ама пари няма,само вземания. Със 17 мил. са нараснали текущите вземания. Заедно с много малко вероятно събираемото вземане от Техномаркет от продажбата на склада в София ,вземанията са близо 84 лв. на акция.Отделно кредита на Ю.Г. Техникс за около 20 мил. от Общ. Банка, е обезпечен с ипотека върху имоти на Гагарин. ЮГТ вече не е дъщерно,Гагарин има само 20% от него и ако ЮГТ,което е на загуба за 2022, спре да обслужва кредита....,ясно е кой ще го плаща за да не му заминат имотите. Балансовата стойност на акцията според отчета е 95 лв. на акция,но ако се извадят вземанията става към 11 лв.,а ако се приспадне и кредита на ЮГТ ще стане отрицателен. Та малко по-внимателно.Има си причина цената да е толкова ниска.Иначе от Алианц защо ще продават.
          Last edited by nikon; 04.12.2023, 00:07.

          Коментар


          • И Бора Инвестмънт има "нов" собственик. Сега е Bora Invest LTD от ОАЕ,чийто собственик е пак финансовия директор на Гагарин- Р. Генчев.Странно,че не е някой индиец.Изсветляване?
            Last edited by noko6; 29.09.2023, 10:47.

            Коментар


            • Това си е нормално.Купиха го от Пеев,продадоха го на Пеев и сега парите отиват пак при Пеев.....Ама пък толкова маневри за някакви си 2 мил. и нещо в повече....

              Коментар


              • Ю.Г. Техникс има на практика нов "собственик"Некъв индиец от Дубай е купил за неясно каква сума 80%,така той е собственик и на Ю.Г. Пропърти,в която е печалбата от препродажбата на сградата на Булгартабак.Така парите пак си отиват на мястото.За нас остават само кредитите.

                Коментар


                • Към 5 лева печалба на акция за полугодието само...да беше друг мажоритаря...цената също щеше да е другаде..

                  Коментар


                  • За поредна година Алианц ги няма на събранието,а и са намалили дела си с над 1000 акции.Вероятно са отписали тази инвестиция.Жалко за вложителите във фондовете им.

                    Коментар


                    • интересен протокол от ОСА. Според него е продължило 1 ч. и 20 мин. и има 3 предложения за неприемане на доклади.Със сигурност е имало дискусии,но в протокола не е отразено нищо.Трябва да се ходи на тези събрания щото от протокола не може да се разбере за какво е говорено.Акционера,който е бил там,ако може да даде повече инфо,може и на лични.Пък догодина и аз ще гледам да отида,май е било интересно.
                      !не е препоръка!

                      Коментар


                      • Някой е харесал консолидирания отчет.... Интересно какво хубаво е видял?

                        Коментар


                        • Първоначално изпратено от man40 Разгледай мнение

                          Някое от дъщерните дружества е взело банков зеам от 20700 хлв.,но пъкв обясненията има само един кредит от 3500 хЕ,което е под 7000 хлв. Или отчета е сгрешен или е направено с умисъл да се прикрие нещо.
                          Не знам объркване ли е,нарочно ли е,но в Имотния Регистър,по партидата на Гагарин има вписана ипотека на 21.04 върху три имота в полза на Общ. Банака за същата сума-20700000,а от индив. отчет не се виждат нови кредити за Гагарин,значи обезпечението е за кредит на друго дружество,вероятно дъщерно.От Ю.Гаг са длъжни да дадат обяснение,а от заспалата КФН трябва да им го поискат.

                          Коментар


                          • Първоначално изпратено от noko6 Разгледай мнение
                            Консолидираната печалба е от продажбата за 25 мил. на сградата на БТХ,която беше купена от ЮГ Пропърти миналата година за 22 мил..Реално печалбата от дъщерните е 2411 хил.,но тя е основно в ЮГП и кога и дали изобщо ще дойде в ЮГ не е ясно.Най-рано това може да стане през 2024 год,ако изобщо остане нещо от нея.Инвеститорите явно осъзнават това и няма ентусиазъм по позицията.
                            Някое от дъщерните дружества е взело банков зеам от 20700 хлв.,но пъкв обясненията има само един кредит от 3500 хЕ,което е под 7000 хлв. Или отчета е сгрешен или е направено с умисъл да се прикрие нещо.
                            !не е препоръка!

                            Коментар


                            • Пеевски точи ли точи..

                              Коментар


                              • Консолидираната печалба е от продажбата за 25 мил. на сградата на БТХ,която беше купена от ЮГ Пропърти миналата година за 22 мил..Реално печалбата от дъщерните е 2411 хил.,но тя е основно в ЮГП и кога и дали изобщо ще дойде в ЮГ не е ясно.Най-рано това може да стане през 2024 год,ако изобщо остане нещо от нея.Инвеститорите явно осъзнават това и няма ентусиазъм по позицията.

                                Коментар

                                Working...
                                X