If this is your first visit, be sure to
check out the FAQ by clicking the
link above. You may have to register
before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages,
select the forum that you want to visit from the selection below.
Ето го и се сега след този 6 процентен ръст от последното локално дъно според мен има много по-висока вероятност това да е локален връх и да последва ново дъно, пред това да е начало на бичи тренд
Ravnovesie, всеки вижда това което иска да види. Песимиста търси скъпи компании с намаляващи печалби и ги намира. Оптимиста търси компании с бързо растящи печалби на абсурдно ниски коефициенти и пак ги намира. Накрая всеки е доказал теорията си и се чувства щастлив.
Интересно ми е какъв коментар би дал за Агрия. Сякаш не се вписва в схемата ти.
Институционалните се опитват да търгуват рационално, но на практика вървят с месеци след събитията- гледат резултатите след като са се случили, а не след като се появят сигнали, че може да се случат. Това не е рационално, а страхливо поведение от типа "аз си знам, че съм хилав, затова не се отварям много за да не ме бият". Ако наистина са хилави може и да мине за рационално.
Спекулантите- има едни 10-20 души, които търгуват за 10% и те отговарят на описанието ти. Повечето са женени за акциите си и чакат да стане чудото, което няма да стане така, както им се иска. И евентуално има още едни 20-30 души, които правят някакви пари от глупостите на всички останали.
Два много точни поста. В такива се изразява полезността на форума за обучението на новите играчи на БФБ.
А раЗновесния показва как правят тези дето винаги бягат след събитията
Ти от къде знаеш какво съм направил? Такъв шанс за покупки няма да видите следващите 3-5 години.А вие бързате.При тая и при оная работа не се бърза.
Всичко е въпрос на гледна точка. Според мен съм действал на време а другите изостават. Когато си мисля нещо, то вероятно и другите на пазара обмислят същото. Всички гледаме едно и също. Следователно трябва да действам преди тях. Така погледнато считам, че не съм прибързал а другите закъсняват.
Коментар