If this is your first visit, be sure to
check out the FAQ by clicking the
link above. You may have to register
before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages,
select the forum that you want to visit from the selection below.
Брейй лоша работа!
Мечетата ще кажат, че и заради това БФБ не трябва да расте.. просто ще се депресират хората, още повече
A $ влог дето последната година е донесъл 50% повече левчета от бфб ....удобно е да се забрави , нали.
Много подценяваш нивото на сегашните бакшиши....ма чакай си Годо..
Внимавай какво си пожелаваш. Ами ако дойдат тогава мечките? Тук в този форум има около 20 човека, които наистина осъзнават какво може да се случи и могат да реагират адекватно. Не само, че ще реагират адекватно, но и ще направят пари. Себе си не включвам в това число, защото макар и да имам известен опит това далеч не ме прави професионален трейдър в истинския смисъл на думата. Повечето, които са свикнали на тактиката бик-кибик наистина ще го отнесат. Защото в момента да спечелите на БФБ е лесно, а да загубите сравнително трудно. Затова биците са с големи топки. Ала при насрещен вятър ще стане страшно. Ликвидноста ще дойде от само себе си, когато лутащите се бици купуват и продават на поразия като не знаят къде се намират.
През март 2015 г. общият показател на бизнес климата се покачва с 0.9 пункта спрямо предходния месец поради подобрения бизнес климат в промишлеността и сектора на услугите.
Реално на външните пазари комисионните са по-ниски. Ниската ликвидност принуждава брокерите и борсата да събират повече комисионни на сто лева оборот.
Въпросът беше защо искаме борсата да се приватизира - за мен това е по - малкото зло. Би било чудесно да не се продава, а просто да се смени ръководството и на БФБ и на КФН с хора, които са наясно с капиталовите пазари, такива които са търгували с български акции, но това не стана в последните 20 години. Не виждам защо да чакаме още примерно 20 години докато на сегашните им ръководства им дойде време за пенсия...
Има в пъти по-компетентни наши кадри минали през пазара с добра репутация, но по ред политически причини не могат да станат ръководители на тези организации. Така че по-малкото зло е да се продаде поне борсата на външна организация и тя да направи конкурс за ръководител - тук подобрението е доста лесно спрямо сегашните бюрократи. Не очаквам някакво чудо, но и да правим една и съща грешка и да чакаме промяна в резултата е дефиницията за глупост...
Голям мечо, аз нямам нищо против продажбата, ако това което казваш стане реалност, но да не стане да вдигнат само таксите, а другото по старо му.
Да видим какво ще стане, незнам защо си мисля, че няма да я продадат и от третия опит
При една приватизация най-вероятно ще ни се увеличат разходите при сделките, което лично за мен е лошо развитие, но пък да се надяваме на промяна, нови инструменти, няква маржин търговия, нови емитенти, къси продажби и ........
Реално на външните пазари комисионните са по-ниски. Ниската ликвидност принуждава брокерите и борсата да събират повече комисионни на сто лева оборот.
Въпросът беше защо искаме борсата да се приватизира - за мен това е по - малкото зло. Би било чудесно да не се продава, а просто да се смени ръководството и на БФБ и на КФН с хора, които са наясно с капиталовите пазари, такива които са търгували с български акции, но това не стана в последните 20 години. Не виждам защо да чакаме още примерно 20 години докато на сегашните им ръководства им дойде време за пенсия...
Има в пъти по-компетентни наши кадри минали през пазара с добра репутация, но по ред политически причини не могат да станат ръководители на тези организации. Така че по-малкото зло е да се продаде поне борсата на външна организация и тя да направи конкурс за ръководител - тук подобрението е доста лесно спрямо сегашните бюрократи. Не очаквам някакво чудо, но и да правим една и съща грешка и да чакаме промяна в резултата е дефиницията за глупост...
Мненията ми не са препоръка за покупко продажба на акции.
При една приватизация най-вероятно ще ни се увеличат разходите при сделките, което лично за мен е лошо развитие, но пък да се надяваме на промяна, нови инструменти, няква маржин търговия, нови емитенти, къси продажби и ........
Коментар