Първоначално изпратено от Грую Груев
Разгледай мнение
Аз може ли, че храносмилам едни миди от Хепи, гарнирани със Стралджанска (Бургас63 не пия по политически причини

Може да ме наречете всякакъв, но между 2007 и 2018 приликите са точно 0, е, хайде от мен да мине - точно една - пазарите на Запад са на макс, никаква друга прилика няма. Ето и разликите:
- 2005-2007 беше пълно с ИПО-та - това Мунбатя, Корпа, Фибанкасъту, Тимимпорт, Дървените и т.н. - бизнес за милиард (не съм ги смятал точно, говоря на ангро), дори не отварям дума за Трейс, което беше записано към 1500 пъти отгоре, а за 22 милиона лева ти даваха към 300 акции (по спомен). да не говорим колко се бяха подготвили, ама не ги огря, щото кризата ни шибна жестоко
- сега ИПО-тата са тотален кът - едно кирливо евна агро, брефче, софарма имоти, сирмички - пари за семки. Само пилетарите са уж нещо повече, ама да ми сравнявате 100 милки 2018, когато парите са като вестници, и 2007 е малко пресилено, не мислите ли
- 2007 есента имаше един срив, който го направиха Алианц - думнаха едни 50 милки почти на пазар (немалка част беше договрена с фондовете предварително и не стигна до пазара, но каквото остана, беше изпълнено с пазарни поръчки). И пазарът ги пое - отнесоха 20% надолу, ама ги пое и почти въстанови в рамките на деня. Сега имаме един кирлив фондец на Никиту, дето качи пазара двойно с пари за семки. Да не говиорим за пакета в Софарма, който още си се търкаля
- истерията 2007 е абсолютно несравнима с нищо в момента - дори бгмамите "играеха на кобукс", сега БФБ е мръсна дума (до немалка степен и с право), а играичте са единици
- Асет мениджмънт фондовете правеха сериозни инвестиции в Бг, всичко се презаписваше, пенсиите пък се избиваха за дял и надуваха цените до откат всяко тримесечие - все неща, които в момента са тотален мираж
Мога да пиша и още, но трябва да къпя децата, така че и това стига засега - 2007 и 2018 нямат нищо общо, дори тогава твурдяхме, че кризата за нас не съществува и сигурно юеше да ни подмине, ако не се беше появил БХ и Невдянков, които спряха държавни плащания на 2 млрд, изстреляха междуфирмената задлъжнялост до невиждани небеса и срутиха всичко, та още не можемд а се оправим! Ако няма много силен срив на Запад, тук чакаме следващото Ники и бавно и полеке отлепяме. Или пък не

Коментар