Първоначално изпратено от Грую Груев
Разгледай мнение
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Оптимизъм на БФБ (2)
Collapse
X
-
Първоначално изпратено от Грую Груев Разгледай мнение
Не, нямам нищо, просто е въпрос на време - или Никиту ще го натиснат и ще започне да продава (те тогава ще видим кон боб яде ли), или ще се появят нови Ники-та и ще тръгнем нагоре. Лично мнение
Коментар
-
Не, нямам нищо, просто е въпрос на време - или Никиту ще го натиснат и ще започне да продава (те тогава ще видим кон боб яде ли), или ще се появят нови Ники-та и ще тръгнем нагоре. Лично мнение
Коментар
-
Първоначално изпратено от Батя Разгледай мнение
Това как точно го виждаш? Имаш ли конкретни очаквания или инфо по въпроса?Never argue with idiots, they will bring you down to their level and then beat you with experience
Коментар
-
Първоначално изпратено от Грую Груев Разгледай мнение... тук чакаме следващото Ники и ....
Коментар
-
Аз може ли, че храносмилам едни миди от Хепи, гарнирани със Стралджанска (Бургас63 не пия по политически причини), та мога да се изявя:
Може да ме наречете всякакъв, но между 2007 и 2018 приликите са точно 0, е, хайде от мен да мине - точно една - пазарите на Запад са на макс, никаква друга прилика няма. Ето и разликите:
- 2005-2007 беше пълно с ИПО-та - това Мунбатя, Корпа, Фибанкасъту, Тимимпорт, Дървените и т.н. - бизнес за милиард (не съм ги смятал точно, говоря на ангро), дори не отварям дума за Трейс, което беше записано към 1500 пъти отгоре, а за 22 милиона лева ти даваха към 300 акции (по спомен). да не говорим колко се бяха подготвили, ама не ги огря, щото кризата ни шибна жестоко
- сега ИПО-тата са тотален кът - едно кирливо евна агро, брефче, софарма имоти, сирмички - пари за семки. Само пилетарите са уж нещо повече, ама да ми сравнявате 100 милки 2018, когато парите са като вестници, и 2007 е малко пресилено, не мислите ли
- 2007 есента имаше един срив, който го направиха Алианц - думнаха едни 50 милки почти на пазар (немалка част беше договрена с фондовете предварително и не стигна до пазара, но каквото остана, беше изпълнено с пазарни поръчки). И пазарът ги пое - отнесоха 20% надолу, ама ги пое и почти въстанови в рамките на деня. Сега имаме един кирлив фондец на Никиту, дето качи пазара двойно с пари за семки. Да не говиорим за пакета в Софарма, който още си се търкаля
- истерията 2007 е абсолютно несравнима с нищо в момента - дори бгмамите "играеха на кобукс", сега БФБ е мръсна дума (до немалка степен и с право), а играичте са единици
- Асет мениджмънт фондовете правеха сериозни инвестиции в Бг, всичко се презаписваше, пенсиите пък се избиваха за дял и надуваха цените до откат всяко тримесечие - все неща, които в момента са тотален мираж
Мога да пиша и още, но трябва да къпя децата, така че и това стига засега - 2007 и 2018 нямат нищо общо, дори тогава твурдяхме, че кризата за нас не съществува и сигурно юеше да ни подмине, ако не се беше появил БХ и Невдянков, които спряха държавни плащания на 2 млрд, изстреляха междуфирмената задлъжнялост до невиждани небеса и срутиха всичко, та още не можемд а се оправим! Ако няма много силен срив на Запад, тук чакаме следващото Ники и бавно и полеке отлепяме. Или пък не
E тва ЛитератУрно произведение ми огре хоризонто!
(Ако пък се сещаш, що въпрос ми иде от как си се заприхласвал по разни ми "рекламни притурки", де не одят ич, на пич кат тебе по сергии да дреме) ;- АМА НЕЙСЕ , да си разваляме убавата вечер!
Сполай Ти!!!
Коментар
-
Първоначално изпратено от спекуланта Разгледай мнение
Благодаря за отговора!Ценя мнението на "преживелите" 2007година съфорумци и е напълно възможно да се получи някаква прилика с това време.Още един въпрос -тогава когато се случиха тези увеличения и нужди на мажовците от пари ,основният индекс беше ли вече върнал 10-15 процента или дори и след тях продължи възхода си?Възможно ли е да има още път нагоре до повратният момент?), та мога да се изявя:
Може да ме наречете всякакъв, но между 2007 и 2018 приликите са точно 0, е, хайде от мен да мине - точно една - пазарите на Запад са на макс, никаква друга прилика няма. Ето и разликите:
- 2005-2007 беше пълно с ИПО-та - това Мунбатя, Корпа, Фибанкасъту, Тимимпорт, Дървените и т.н. - бизнес за милиард (не съм ги смятал точно, говоря на ангро), дори не отварям дума за Трейс, което беше записано към 1500 пъти отгоре, а за 22 милиона лева ти даваха към 300 акции (по спомен). да не говорим колко се бяха подготвили, ама не ги огря, щото кризата ни шибна жестоко
- сега ИПО-тата са тотален кът - едно кирливо евна агро, брефче, софарма имоти, сирмички - пари за семки. Само пилетарите са уж нещо повече, ама да ми сравнявате 100 милки 2018, когато парите са като вестници, и 2007 е малко пресилено, не мислите ли
- 2007 есента имаше един срив, който го направиха Алианц - думнаха едни 50 милки почти на пазар (немалка част беше договрена с фондовете предварително и не стигна до пазара, но каквото остана, беше изпълнено с пазарни поръчки). И пазарът ги пое - отнесоха 20% надолу, ама ги пое и почти въстанови в рамките на деня. Сега имаме един кирлив фондец на Никиту, дето качи пазара двойно с пари за семки. Да не говиорим за пакета в Софарма, който още си се търкаля
- истерията 2007 е абсолютно несравнима с нищо в момента - дори бгмамите "играеха на кобукс", сега БФБ е мръсна дума (до немалка степен и с право), а играичте са единици
- Асет мениджмънт фондовете правеха сериозни инвестиции в Бг, всичко се презаписваше, пенсиите пък се избиваха за дял и надуваха цените до откат всяко тримесечие - все неща, които в момента са тотален мираж
Мога да пиша и още, но трябва да къпя децата, така че и това стига засега - 2007 и 2018 нямат нищо общо, дори тогава твурдяхме, че кризата за нас не съществува и сигурно юеше да ни подмине, ако не се беше появил БХ и Невдянков, които спряха държавни плащания на 2 млрд, изстреляха междуфирмената задлъжнялост до невиждани небеса и срутиха всичко, та още не можемд а се оправим! Ако няма много силен срив на Запад, тук чакаме следващото Ники и бавно и полеке отлепяме. Или пък неNever argue with idiots, they will bring you down to their level and then beat you with experience
- 3 Харесвания
Коментар
-
Първоначално изпратено от спекуланта Разгледай мнениеВъзможно ли е да има още път нагоре до повратният момент?
Life won't wait for you.
Коментар
-
Първоначално изпратено от B.Graham Разгледай мнение
Напомнят много неща.Като почнем от ипо-тата - сега Градус и Сирма а преди Трейс и "увеличаването на фрий флоута" при Черепа. Щом на мажоритарите има трябват толкова пари значи има причина. И тя по п-п не е в полза на цацата. И тогава и сега мажовци изведнъж се сещат за цацата и почват флиртове - тримесечни срещи, за които после забравят ..... добри новини и най вече обещания за Светия Граал - Дивиднетът, за който после изведнъж няма пари ..... Казват, че ще сключат голяма сделка а после някак си забравят да ъпдейтват инфото за миноритарите ..... Всички тия неща през тази година интензивно нарастват. Така беше и 2007 г. Колкото до фондовете и таксиджиите, то те не правят движенията а амплитудите. Сега няма да е толкова драматично последващото движение на индексите и компаниите по отделно. Като прибавиме и "международното положение" и те така те. Отделно при нас нещата са "прекалено розови", което също е индикатор - цените на имотите, лихвите, кредитни рейтинги, ултра-мега-гига енергийни и инфраструткурни проекти и т.н.
Предпочитам да съм по-консервативен в момента. Даже позакъснях малко.Разбира се бих купувал и съм заложил съм на 4-5 позиции ..... но на много ниско и едва ли ще ми пуснатLast edited by спекуланта; 04.06.2018, 22:36.
Коментар
-
Напомнят много неща.Като почнем от ипо-тата - сега Градус и Сирма а преди Трейс и "увеличаването на фрий флоута" при Черепа. Щом на мажоритарите има трябват толкова пари значи има причина. И тя по п-п не е в полза на цацата. И тогава и сега мажовци изведнъж се сещат за цацата и почват флиртове - тримесечни срещи, за които после забравят ..... добри новини и най вече обещания за Светия Граал - Дивиднетът, за който после изведнъж няма пари ..... Казват, че ще сключат голяма сделка а после някак си забравят да ъпдейтват инфото за миноритарите ..... Всички тия неща през тази година интензивно нарастват. Така беше и 2007 г. Колкото до фондовете и таксиджиите, то те не правят движенията а амплитудите. Сега няма да е толкова драматично последващото движение на индексите и компаниите по отделно. Като прибавиме и "международното положение" и те така те. Отделно при нас нещата са "прекалено розови", което също е индикатор - цените на имотите, лихвите, кредитни рейтинги, ултра-мега-гига енергийни и инфраструткурни проекти и т.н.
Предпочитам да съм по-консервативен в момента. Даже позакъснях малко.Разбира се бих купувал и съм заложил съм на 4-5 позиции ..... но на много ниско и едва ли ще ми пуснат
И една шегичка относно приликата с 2007, макар че на пишештите у темата не им е до шеги Тогава имахме ,,патки,, а сега си имаме ,,пилета,,Last edited by Todor Sabev; 04.06.2018, 22:19.
- 2 Харесвания
Коментар
-
Първоначално изпратено от спекуланта Разгледай мнение
Не съм бил на борсата 2007-ма ,но за сега фондовете не разпродават все още и даже купуват , или казваш че като започнат вече ще е късно........?Мултипълите на повечето компании не изглеждат много напомпени както тогава ,а напротив нормални са.Няма я тази еуфория и наплив на инвеститори,таксиджии и т.н. - напротив едва ли има повече от 300 активни играчори.Какво те кара да мислиш така,задаващото се голямо ИПО ли.....аз даже си мисля че ще е вероятно успешно ,но едва ли ще се запише и на 70 процента?
Предпочитам да съм по-консервативен в момента. Даже позакъснях малко.Разбира се бих купувал и съм заложил съм на 4-5 позиции ..... но на много ниско и едва ли ще ми пуснатLife won't wait for you.
- 2 Харесвания
Коментар
-
Абе можеше да ги сменя ама вече не съм толкова действен на борсата.
А за IPO-то, не мисля да участвам. Прекалено много неща ми напомнят 2007 г. и съм много предпазлив.И за IPOто и за другото и за цялата борса. Леко полеко кеширам един вид
Коментар
-
Първоначално изпратено от GrahamБаси как и двамата пишете по принцип верни неща и пак се заяждате един другНе е препоръка... !!!
"Най-сигурната спирачка на дивия спекулативен бяс е загубата." - A. Kostolany
Коментар
Коментар