IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Оптимизъм на БФБ (2)

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от precakanoto Разгледай мнение
    Пробвай друга Греъм... вярно, че не обичаме да сменяме софтуера, (къде от усет за сигурност, къде поради лоялност и т.н.), но ако не работи ..!? Какво мислиш за помпозното Ipo-to, !? ще му пуснеш ли поръчка. Аз например можеше и да сложа на 1,30, но не знам защо май не ще позволяват там и от другите платформи!? )
    Абе можеше да ги сменя ама вече не съм толкова действен на борсата.
    А за IPO-то, не мисля да участвам. Прекалено много неща ми напомнят 2007 г. и съм много предпазлив.И за IPOто и за другото и за цялата борса. Леко полеко кеширам един вид
    Last edited by B.Graham; 04.06.2018, 15:35.
    Life won't wait for you.

Коментар

• Първоначално изпратено от B.Graham Разгледай мнение

Заради дебилната ни платформа ..... Вече ме изнервят тия еврохолдци .....
      Пробвай друга Греъм... вярно, че не обичаме да сменяме софтуера, (къде от усет за сигурност, къде поради лоялност и т.н.), но ако не работи ..!? Какво мислиш за помпозното Ipo-to, !? ще му пуснеш ли поръчка. Аз например можеше и да сложа на 1,30, но не знам защо май не ще позволяват там и от другите платформи!? )
      Не е препоръка... !!!
      "Най-сигурната спирачка на дивия спекулативен бяс е загубата." - A. Kostolany

Коментар

• Първоначално изпратено от Императорът Разгледай мнение
        Що няма търговия днес - да не са я закрили тая борса?
        Спестяват от закуски заради ipo-tata Би ли си продал елмазите например за да влезеш в ipo!? Е тЕ затова се ослушват, за какво им са сделки!? A и лятото -знаеш, малко лежерно с усет към природата..
        Не е препоръка... !!!
        "Най-сигурната спирачка на дивия спекулативен бяс е загубата." - A. Kostolany

Коментар

• Първоначално изпратено от Императорът Разгледай мнение
          Що няма търговия днес - да не са я закрили тая борса?
          Заради дебилната ни платформа ..... Вече ме изнервят тия еврохолдци .....
          Life won't wait for you.

Коментар

• Що няма търговия днес - да не са я закрили тая борса?
            Мразете ме ако щете - Гарванът Селдън тоже не са го обичали :-)

Коментар

• Първоначално изпратено от Eon Разгледай мнение
              Преди няколко дни затворих и последната си позиция на БФБ и се преместих на другите борси. Едва ли някога ще стъпя пак тук. Добро училище беше. Успех на колегите.
              Значи от Eon си станал Eoff ......

Коментар

• Преди няколко дни затворих и последната си позиция на БФБ и се преместих на другите борси. Едва ли някога ще стъпя пак тук. Добро училище беше. Успех на колегите.
                Мнението има аналитичен характер и НЕ ПРЕДСТАВЛЯВА препоръка за ВЗИМАНЕ на инвестиционно решение!

Коментар

• Първоначално изпратено от Penko Разгледай мнение

хаха вожде, решил си да пазаруваш и плашиш стадото....

много евтин номер, очаквах повече от теб...
                  Няма такова нещо.Не искам да пазаря сега.След 1-2 г като паднат стабилно цените тогава може.Казвам само какво се случва за да няма разревани инвестори после,че то напоследък виждам много разбирачи се навъдили.

Коментар

• Първоначално изпратено от Penko Разгледай мнение

Пенко,изчакай да мине тази седмица ,че май се задава финансов армагедон,заради решенията на Тръмп.

Коментар

• S&P повиши кредитния рейтинг на България от стабилен на положителен

https://nova.bg/news/view/2018/06/02...BB%D0%B5%D0%BD

Сега някой може да реши, че това е за темата за песимизма ...
                      За спекуланта е вредно да чете новини и още повече анализи .

Коментар

• Първоначално изпратено от Ташунко със сапа Разгледай мнение
                        Оптимизма свърши.Пързалката е неизбежна.

Коментар

• Оптимизма свърши.Пързалката е неизбежна.

Коментар

• Айде от другата седмица викам нагоре да тръгваме

Коментар

• “Като цяло рискът в българската икономика е балансиран, като 10 от общо 17 сектора попадат в зоната на нисък или умерен риск, а след последните промени няма нито един, който да свети в червено. С повишено внимание освен строителството обаче ще продължим да следим транспорта, където от години има задълбочаващи се проблеми поради преобладаващото насищане на сектора с малки и средни компании с по-ниска ликвидност, недостиг на работна ръка и необходимост от сериозни инвестиции. Сега на дневен ред са и допълнителните предизвикателства, свързани с предстоящите промени в европейското законодателство.”, коментира Манфред Щамер, Главен анализатор Икономически проучвания и оценка на риска на Euler Hermes по време на 9-ата Кредит Риск Конференция, която се проведе днес в София.

Прогнозите на експертите на Euler Hermes за българската икономика през 2018 и 2019 година остават за стабилен растеж с очакван ръст за БВП съответно от 3,4% и 3,2%. Според експертите ще продължи и положителната тенденция за спад на безработицата до 5,4% през настоящата година и до 5% през следващата. Размерът на трудовите възнаграждения се очаква съответно да се увеличи средно с 8% и 6,5%. Анализаторите на Euler Hermes отчитат и напредък в оздравяването на банковата система след кризата през 2014 година.

“Към момента не виждаме сериозни спънки за присъединяването на България към еврозоната. Това е реалистично да се случи в рамките на 3 до 4 години, като в момента страната ни покрива петте икономически критерия от Маастрихт.”, обясни Манфред Щамер.

Според анализаторите Brexit и протекционистката политика на САЩ няма да имат съществено отражение върху икономиките в Централна и Източна Европа и съответно върху българската. Прогнозите са за продължаващ ръст на българския експорт средно с около 4,5% годишно.

“Възможностите за увеличаване на търговията и износа, както и повишената динамика в икономиката на международно ниво създават нови възможности, но и рискове. Българският бизнес не бива да оставя оптимизмът да приспи вниманието”, предупреждават експертите на Euler Hermes.

Те припомнят, че сред Топ 5 експортните дестинации на България попадат Турция, Гърция и Италия, където пък средните сроковете за разплащане са едни от най-дългите в света – близо 3 месеца. Затова компаниите трябва да са подготвени за забавяне на издължаване по сделки. Допълнително внимание изискват и интеаракции с фирми в Турция и Румъния, където Euler Hermes индикира за съществени рискове за “прегряване” на икономиките.

Работещо решение за повишаване на сигурността е застраховката на кредитния риск, която става все по-популярна у нас не само сред големите компании. Освен финансови гаранции, бизнесът може да получи и предварителна проверка на партньоритие по потенциална сделка и експеретен съвет. Наличието на застраховка на кредитния риск може да улесни и получаването на финансиране и кредити от банкови институции. Тя е особено важна в случаите на работа с нови клиенти или контрагенти от чужбина.

* По скалата на Euler Hermes за определяне на риска по сектори от “зелено” за нисък, през “жълто” за умерен, “оранжево” за чувствителен до “червено” за висок.

Euler Hermes е глобалният лидер в сферата на застраховането на търговски кредит с експертиза в сферата на гаранциите и събирането на вземания. С над 100-годишна история, Euler Hermes прелага B2B финансови услуги и разполага с изградена мрежа за ежедневно проследяване на несъстоятелностите на малки, средни и интернационални компании на пазарите, формиращи 92% от БВП в света. Компанията е представена в над 52 държави и има екип от 6050 специалисти. Част от групата Allianz, Euler Hermes е листвана на стоковата борса Euronext Paris (ELE.PA) и е с рейтинг AA определен от Standard & Poor’s. Консолидираният оборот на компанията за 2017 г. е 2,6 млрд. евро, а общата експозиция на застрахованите транзакции по цял свят възлиза на 894 млрд. евро.

В България Euler Hermes осигурява обезпечения на обща стойност над 1,2 млрд. евро.

Коментар

• Първоначално изпратено от johny-bravo Разгледай мнение

Грую, в момента кеша на БФБ е константа. Много хора плюят по “пилчарника” точно заради това, ме техните позиции ги рутят. Част от кеша ще се прелее. Ясно е и че ще влезе и нов. Силно се надявам да мине този пуст пакет на Софарма за да разкеша малко и там.
                                Ми хубаво, ще гледаме и ще видиме. А за Софарма - едва ли ще е скоро, не виждм индикации за покупки от друг, освен от чичо, с парите на акционерите. Обаче 20-те милки на Евана минаха безпроблемно, така че не виждам проблем да минат и 100 милки на Градус, пък нищо чудно и тези на Сирма. Все пак играта тук е от фондовете, а не от цацата като мен и теб Успех желая!
                                Never argue with idiots, they will bring you down to their level and then beat you with experience

Коментар

Working...
                                X