IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Корпоративна ТБ (6C9 / CORP)

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от xaro Разгледай мнение
    Някой има ли инфо до коя дата ще начисляват лихвите по депозитите!?
    Коментирано е в темата многократно,а има и "чичко Гугъл"
    Поразровете се малко,има противоречиви мнения,по-добре сами да се убеждавате.
    Ако имаш депозит в банката се учудвам,че не знаеш отговора.
    6 ноември е датата!
    Мнението ми не е препоръка!

Коментар

• Гледайте цесията

https://bivol.bg/%D1%86%D0%B5%D1%81%...%81%D0%B4.html

"Според документa, с който разполагаме, плащането от цесионера /Литекс/ на цедента /вложител Х/ е поставено в зависимост от извършването на прихващане, т. е. от волята на законните представители (квестори или синдици или ликвидатори) на третото лице, каквото в случая се явява КТБ. Много е важно да се види, че то е разсрочено за 18 месеца, считано от датата на осчетоводяване на прихващането от страна на КТБ, като е уговорен 6-месечен гратисен период, в който на цедента не се изплащат никакви суми."

Бъгава работа

Важно е да отбележим, че 18 месеца са всъщност период от година и половина, в който дейността на цесионера би могла да бъде прекратена или прехвърлена на друго дружество, а първоначалното дружество-длъжник да бъде обявено в несъстоятелност. Законът допуска възможността например датата на неплатежоспособност на цесионера да предхожда датата на всички сключени от него договори за цесия. По този начин, съвсем “законно” и невъзвратимо надеждите на цедентите да получат дори част от парите си от новия им длъжник могат да се окажат изиграни.
      Last edited by aslan; 11.11.2014, 21:44.

Коментар

• Някой има ли инфо до коя дата ще начисляват лихвите по депозитите!?

Коментар

• Първоначално изпратено от Аlexander Разгледай мнение
          Изпуснах новините и не разбрах Миков какво каза ? Че имало някъде някакви 4 милиарда в от които щели да вземат за да дадат на фонда с някаква лихва,за да се разплати ? Да не се теглел заем,кинтите били каширани някъде в системата.
          Иначе в новия проектозакон за Защита на Влоговете не видях нищо ново,което да ме убеди да си върна спокойно парите в банките.Претоплена супа.Все едно слушам Пръмова да ми говори за евроатлантически ценности.
          Държавата ,вика новия министър ви гарантира....ама какво гарантира държавата ,след като е почти фалирала и няма пари за заплати на полицията даже...
          Акцентират върху преференциални негарантирани и не знам си кво,като някакви преживни животни..Пълен потрес !
          Да не говори за депозита в управление "Емисионно", който е 5,2 млрд? Май се е пообъркал от градусите.

Коментар

• Изпуснах новините и не разбрах Миков какво каза ? Че имало някъде някакви 4 милиарда в от които щели да вземат за да дадат на фонда с някаква лихва,за да се разплати ? Да не се теглел заем,кинтите били каширани някъде в системата.
            Иначе в новия проектозакон за Защита на Влоговете не видях нищо ново,което да ме убеди да си върна спокойно парите в банките.Претоплена супа.Все едно слушам Пръмова да ми говори за евроатлантически ценности.
            Държавата ,вика новия министър ви гарантира....ама какво гарантира държавата ,след като е почти фалирала и няма пари за заплати на полицията даже...
            Акцентират върху преференциални негарантирани и не знам си кво,като някакви преживни животни..Пълен потрес !
            Сметка може да ми държи само онзи,който е внесъл пари по нея !

Коментар

• БАЦЕ

Първоначално изпратено от БАЦЕ Разгледай мнение
              Ново 5 . По Нова казаха , че ''последно '' - парите ще се изплащат от 1 ( ) банка ! Ще има строшени ребра и витрини от бутане !
              Сега в новините по БНТ казаха МНОГО ЯСНО: Заедно със законопроекта за актуализиране на бюджета ще се внесат и поправки в закона за гарантиране на банковите депозити. Една от тях е че НЯКОЛКО банки ще изплащат гарантираните депозити, А НЕ ЕДНА КАКТО Е В ЗАКОНА СЕГА
              Jesus saves! Moses invests!!! (This is not a recommendation, just an old NYC graffiti)

Коментар

• Първоначално изпратено от БАЦЕ Разгледай мнение
                Ново 5 . По Нова казаха , че ''последно '' - парите ще се изплащат от 1 ( ) банка ! Ще има строшени ребра и витрини от бутане !
                То до Коледа тая банка ще блокира само с ктбейци бе - гОрките й клиенти

Макар че от нашето политикономическо съсловие може да се очаква всичко

Коментар

1997г. всичко се изплащаше от една банка-ДСК,имаше едва 2-3 дена опашки,всичко се взимаше кеш и то във валута,вложил си 1000 долара или марки-взимаш 1000 долара или марки,като цяло всичко мина супер гладко и спокойно,докато сега се вижда някаква супер паника-тайни бюджетни комисии,пълно затъмнение за гаранционния фонд и т.н

Коментар

За две съм сигурен, че ще изплащат.Би трябвало да са повече.Нова може да не са разбрали.Снощи казаха да гледаме довечера Пулев-Кличко, така че...

Коментар

• Ново 5 . По Нова казаха , че ''последно '' - парите ще се изплащат от 1 ( ) банка ! Ще има строшени ребра и витрини от бутане !

Коментар

• Първоначално изпратено от baba_meca Разгледай мнение
                        То и за малките деца е очевидно, че държавата не иска да плати, ако искаше да е спазила ЕУ директивите и да е платила за 20 дни още през лятото.

Затова и се чудя какво са ми спретнали сега за да продължават да не плащат.

Видно е и, че дори и сега с нов парламент и правителство пак не плащат- имаха 5 месеца - да се бяха подготвили да платят и БНБ като беше взела лиценза да бяха платили следващата седмица например.
                        Защо чак сега се сетиха да се договарят с банки, да тестват системи и прочие... а сетих се, щото са били на море
                        Защо бавят до максималния възможен срок в закона? И какво още ще измислят след като мине този срок?
                        Отдавна не беше писал глупости,тъкмо всички се изпокриха като насрани и все ще се появи някой компетентен финансист.

Коментар

• Първоначално изпратено от misanthrope Разгледай мнение
                          Не мислите ли, че малко преигравате младежи? Реално погледнато, ЗАЩО в БГ банка никога? Ето че фалита се случи и ето че както е по закон, ще си вземете парите. Лихвите бяха намалени до пазарните (3%) и т.н.
                          Тоест, от позицията на обикновения човек, ако се отърсим от калта и глупостите които се изляха по медиите, България се оказва една надеждна и законова държава. Неопоскания френски фонд е по-празен от нашия след опоскване. Ако тресне примерно БНП, недостига във френския фонд няма да е 1 милиард а ще е МНОГО повече. За "сигурността" на фалиралата Гърция изобщо пък да не говорим. Там проблема е системен ( за разлика от тук, където беше изкуствен) и ако си Е.. ма... ще трещят банки наред, не една.
                          Аз наистина не разбирам каква е тази сляпа чуждопоклонническа вяра. Пак, какво толкова е станало? Гарантираните ще си получат парите, както е по закон. Закона се променя и се вкарват тези 20 дена вече и тук, каква е тази драма?
                          Ако си мислите, че западна банка не може да ви излъже, жестоко се лъжете.
                          Там е без значение колко пари трябват,след 20 дни всички гарантирани ще получат всичко и то в евро...не след половин година и в лева.Мерси!
                          Държавите там са такива в истинския смисъл на думата,а и ще има много осъдени след подобен грабеж като българския.Тук кой е виновен,има ли такива изобщо,или за 4.2млрд. кражба ни чул,ни видял?Ами евала,но благодаря!За 15г. през които парите ми бяха в чужбина,докато и аз бях там не съм имал и една минута притеснение.Така ще и занапред,с разликата,че не трябва да съм навън.
                          Искам да ти кажа,че ако сега в момента на бг пазара стъпи една реномирана,чужда банка ще събере чудовищна част от депозитите за нула време.На хората им омръзна да живеят в страх за бъдещето си.

Коментар

• Първоначално изпратено от beetle Разгледай мнение
                            Само че за Бурканбанк няма фонд (дори да е на 6месец )
                            Няма и БНБ няма и Прокурори

Коментар

• Първоначално изпратено от ДесеткиЛевове
                              Абе фирмени, фирмени ама ще е много брутално да си вкарал пари в стабилна "международна" банка, без да се лакомиш за висока лихва и накрая да изгърмиш.
                              Да, има и чужди инвестори с милиони там, точно щото беше клон на международната банка и там е трябвало да ги сложат - конкретно. Естествено, в техните очи сме топ инвеститорска дестинация отвсякъде вече.

Коментар

• Първоначално изпратено от misanthrope Разгледай мнение
                                Виж, не се обиждай обаче, дай по-сериозно. Егати паникьорската история имам чувството че се чудиш от какво да се уплашиш.
                                Ми трепери си ама ше си докараш болест
                                Това при условие че не си Баба Тролка разбира се и не пускаш тези фитили за да се свиват сърцата на по-невежото народонаселение
                                Личи си, че нямаш пари в КТБ...

Коментар

Working...
                                X