Първоначално изпратено от jikev
Разгледай мнение
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Корпоративна ТБ (6C9 / CORP)
Collapse
X
-
Първоначално изпратено от kig36 Разгледай мнениеГаранционният фонд ще изплаща сумите по влоговете до 196 000 лв. на всеки един вложител в банката. При изчисляване на сумата за изплащане ще се събират средствата по всички сметки на дадено лице в банката.
Главницата и начислените лихви към датата на отнемането на лиценза на КТБ също се събират. Всички депозити ще се изплащат в левове по обменните курсове на БНБ.
Няма как да начисляват лихви до последния момент,просто ще стане мазало.Някаква адвокатка говорила глупости в ефир и се започнаха спекулациите.Датата на отнемане на лиценза е 6-ти ноември,така че по закон лихвите се начисляват дотогава.
Чл. 4. (1) (Изм. - ДВ, бр. 109 от 2001 г., изм. - ДВ, бр. 118 от 2002 г., изм. - ДВ, бр. 31 от 2005 г., изм. - ДВ, бр. 64 от 2006 г., в сила от 31.12.2006 г., изм. - ДВ, бр. 98 от 2008 г., изм. - ДВ, бр. 101 от 2010 г., в сила от 31.12.2010 г.) Фондът гарантира пълно изплащане на сумите по влоговете на едно лице в една банка независимо от броя и размера им до 196 000 лв.
(2) (Изм. - ДВ, бр. 109 от 2001 г.) В посочената сума се включват и начислените лихви към датата на решението на Българската народна банка по чл. 23, ал. 1.
.....
Чл. 23. (1) Фондът изплаща задължения на съответната банка към нейни вложители до гарантираните размери, когато Българската народна банка е отнела издадената лицензия за банкова дейност на търговската банка.
Значи лихви до миналия четвъртък (06.11.2014)
И тук възниква въпроса, с колко милиона натовари ФГВ 4.5 месечното бездействие на ИскрОФФ
Ако мога да смятам и ако допуснем, че да кажем има 2 милиарда разплашателни сметки и 4 милиарда депозити, то
(4 000 000 000 *0.03/12)*4.5=45 000 000Last edited by misanthrope; 12.11.2014, 10:51.
Коментар
-
Гаранционният фонд ще изплаща сумите по влоговете до 196 000 лв. на всеки един вложител в банката. При изчисляване на сумата за изплащане ще се събират средствата по всички сметки на дадено лице в банката.
Главницата и начислените лихви към датата на отнемането на лиценза на КТБ също се събират. Всички депозити ще се изплащат в левове по обменните курсове на БНБ.
Няма как да начисляват лихви до последния момент,просто ще стане мазало.Някаква адвокатка говорила глупости в ефир и се започнаха спекулациите.Датата на отнемане на лиценза е 6-ти ноември,така че по закон лихвите се начисляват дотогава.Last edited by kig36; 12.11.2014, 10:39.Мнението ми не е препоръка!
Коментар
-
Първоначално изпратено от toto 2 Разгледай мнениеСамо не ми е ясно ,като не са им обезпечени кредитите ,защо цедират ,като могат въобще да не ги плащат ...Мисля ,че нещата са обърнати ,по-скоро депозантите искат да си потулят следите ,което явно им е обещано ,а това за сконтирането с такива % ,е ала бала ....
Но все пак някой ,който е по-наясно да сподели..
Коментар
-
Първоначално изпратено от jikev Разгледай мнениеШЕ ИМ МИНЕ ДО НЯКОЯ ГОДИНА И ТОВА !
Коментар
-
Само не ми е ясно ,като не са им обезпечени кредитите ,защо цедират ,като могат въобще да не ги плащат ...Мисля ,че нещата са обърнати ,по-скоро депозантите искат да си потулят следите ,което явно им е обещано ,а това за сконтирането с такива % ,е ала бала ....
Но все пак някой ,който е по-наясно да сподели..
Коментар
-
Първоначално изпратено от jikev Разгледай мнениеПървоначално изпратено от andy2000 Разгледай мнениеДа не говори за депозита в управление "Емисионно", който е 5,2 млрд? Май се е пообъркал от градусите.
Коментар
-
Първоначално изпратено от xaro Разгледай мнениеНякой има ли инфо до коя дата ще начисляват лихвите по депозитите!?
Коментар
-
Първоначално изпратено от ДесеткиЛевове Разгледай мнениеТо и аз имам да вземам 500 кинта дето ги дадох на един познат преди 10 годиниАкционери и облигационери ще вземат това което им се полага след ликвидацията. Анди пита за колко ще бъде осъдена държавата което е доста различен въпрос. Мисля само се въртим в кръг по тая тема. Няколко пъти вече писах че според мен на бюрократично ниво сигурно няма нарушен закон. Вие сте на друго мнение което си е ваше право.
Според мен, единствените които имат наистина сериозен шанс да осъдят държавата са гарантираните които са претърпели реални доказуеми вреди. Примерно някой дето са му трябвали пари за спешна операция. Но такива са малко, затова писах горна граница 20млн.
Коментар
-
Първоначално изпратено от johnyk Разгледай мнение1997г. всичко се изплащаше от една банка-ДСК,имаше едва 2-3 дена опашки,всичко се взимаше кеш и то във валута,вложил си 1000 долара или марки-взимаш 1000 долара или марки,като цяло всичко мина супер гладко и спокойно,докато сега се вижда някаква супер паника-тайни бюджетни комисии,пълно затъмнение за гаранционния фонд и т.н
ДСК нямаха валутни спестовни сметки. Само левчета можеха да се слагат и да се теглят от там.
Предполагам левчетата които върнаха тогава са били прясно напечатани... защото инфлацията галопираше с часове.
Разбира се мога да го питам за подробности. Но много ясно си спомням, защото се ядосваше... неговата сметка, беше в долари, а те му върнаха левчета.
По това време повечето хора не бяха на ясно, че инфлацията им "яде" големите спестявания в ДСК.
П.С. Сега обаче се досетих нещо друго... по този повод, ще го питам след колко време са ги изплатили.Last edited by Xman1; 12.11.2014, 02:11.
Коментар
-
Първоначално изпратено от mobiman Разгледай мнениеКогато "лошият" ЕПИК предложи държавата да участва в спасяването на банката с 2.3 милиарда лева тогава офертата беше отхвърлена с лека ръка. Сега ще се даде заем на фонда в размер на 2 милиарда, а фондът ще раздаде парите на хората и ще остане на "сухо", но това явно не е проблем.
Прост народ...
Коментар
-
Първоначално изпратено от kig36 Разгледай мнениеКоментирано е в темата многократно,а има и "чичко Гугъл"
Поразровете се малко,има противоречиви мнения,по-добре сами да се убеждавате.
Ако имаш депозит в банката се учудвам,че не знаеш отговора.
6 ноември е датата!
Коментар
-
Когато "лошият" ЕПИК предложи държавата да участва в спасяването на банката с 2.3 милиарда лева тогава офертата беше отхвърлена с лека ръка. Сега ще се даде заем на фонда в размер на 2 милиарда, а фондът ще раздаде парите на хората и ще остане на "сухо", но това явно не е проблем.
Прост народ...
Коментар
Коментар