If this is your first visit, be sure to
check out the FAQ by clicking the
link above. You may have to register
before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages,
select the forum that you want to visit from the selection below.
За евров също проверих - там също ми съвпаднаха нещата с разлика от няколко е-цента, с изменението на 2.74 от 1 юли. Опитай пак!
Хмм, странно.При мен колкото съм внесъл - толкова фигурира и в справката.Периодът е от март до ноември, може би лихвата се капитализира на 31-12 или само при прекратяване?
При мен по 4х4 всичко е перфектно,а по Преференциален безсрочен депозит в евро, открит март тази година, няма начислена лихва.Ще го преживея де. Него го направих точно преди да го спрат заради добрите условия.
За евров също проверих - там също ми съвпаднаха нещата с разлика от няколко е-цента, с изменението на 2.74 от 1 юли. Опитай пак!
При моя справка за салдо и лихва ми казаха и независимо от малки разлики, (вероятно от моята таблица в ексел) нещата са точни. Говоря за Преф безср депозит в лева, дето спряха предлагането преди 7-8 години.
При мен по 4х4 всичко е перфектно,а по Преференциален безсрочен депозит в евро, открит март тази година, няма начислена лихва.Ще го преживея де. Него го направих точно преди да го спрат заради добрите условия.
По 4х4 - да , по Преференциален безсрочен депозит - не.
При моя справка за салдо и лихва ми казаха и независимо от малки разлики, (вероятно от моята таблица в ексел) нещата са точни. Говоря за Преф безср депозит в лева, дето спряха предлагането преди 7-8 години.
"Начисляване" означава обвързващо обещание, че ще ти дадат едни пари.
"Изплащане" означава, че можеш да се разпореждаш с парите.
При промяна на лихвения процент начислената към момента лихва се запазва, но с нея не можеш да се разпореждаш.
В този ред на мисли лихвите по някои депозити (напр. безсрочните в КТБ, но не само) се начисляват ежедневно, но се изплащат в края на календарната година или при прекратяване на договора. Това няма отношение към защитата по ЗГВБ, но може да е от значение, ако искаш да теглиш парите.
Това няма никаква връзка с невежеството ти по въпроса за начисляването и изплащането.
Никога не съм твърдял такива неща. Общо взето поддържах тезата, че гарантираните ще се платят. Не бях сигурен дали ще е доброволно или след съдебни дела. Справка - предишни мои постове в темата.
Пак те питам:Ти осъзнаваш ли какво пишеш?
Не ми трябва магистърска степен по финанси,каквато може би ти притежаваш,за да знам какви лихви ми начисляват и кога ще ги взема...професори много бре!
Какъв е смисъла на написаното от теб,нещо не схванах.
"Начисляване" означава обвързващо обещание, че ще ти дадат едни пари.
"Изплащане" означава, че можеш да се разпореждаш с парите.
При промяна на лихвения процент начислената към момента лихва се запазва, но с нея не можеш да се разпореждаш.
В този ред на мисли лихвите по някои депозити (напр. безсрочните в КТБ, но не само) се начисляват ежедневно, но се изплащат в края на календарната година или при прекратяване на договора. Това няма отношение към защитата по ЗГВБ, но може да е от значение, ако искаш да теглиш парите.
Доста такива като теб пишеха,че това няма да стане скоро,или изобщо...нещо не ги виждам тези дни!
Никога не съм твърдял такива неща. Общо взето поддържах тезата, че гарантираните ще се платят. Не бях сигурен дали ще е доброволно или след съдебни дела. Справка - предишни мои постове в темата.
Какъв е смисъла на написаното от теб,нещо не схванах.Лихвите ще се платят.Както и депозитите,макар и с голямо закъснение.Доста такива като теб пишеха,че това няма да стане скоро,или изобщо...нещо не ги виждам тези дни!
Всеки учил математика до 5 клас ще може да си изчисли колко точно му се полагат и резултата ще е огледален
Коментар