Първоначално изпратено от Solomoon
Разгледай мнение
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Корпоративна ТБ (6C9 / CORP)
Collapse
X
-
-
Първоначално изпратено от draifuss Разгледай мнениедо 20.12.2014г. всички гарантирани ще са си взели парите от ктб
Коментар
-
Първоначално изпратено от andy2000 Разгледай мнениеЩо пък свързвате тази банка с ГЕРБ?
Има ДВЕ други, които са доста по-свързани...коУегите я свързаха, аз само я коментирах.
Коментар
-
Първоначално изпратено от misanthrope Разгледай мнениеЕ кво да мислим, ше седи доде не паднеама маджото там е послушен, по-дълго е в бизнеса, не се бута в политиката, знае си мястото така че конструкцията е по-надеждна. Ако се издъни ще да е от реални проблеми не от обискиране на офиси и арестуване на подуправители
И.. това ( КТБ и таа другата) не са банки на ГЕРБ а на властта. Докато ГЕРБ беше властта, бяха на ГЕРБ
Има ДВЕ други, които са доста по-свързани...
Коментар
-
Първоначално изпратено от Cleo Разгледай мнениепросто са си сменили опекунтина
Коментар
-
Първоначално изпратено от Лъско Разгледай мнениеА какво мислиш за другата банка на ГЕРБ? Не казвам коя, защото всички знаят коя е, тази със скрападжийския и туристическия бизнеси. Странно е банка да държи цели сектори, но в БГ си е в реда на нещата.ама маджото там е послушен, по-дълго е в бизнеса, не се бута в политиката, знае си мястото така че конструкцията е по-надеждна. Ако се издъни ще да е от реални проблеми не от обискиране на офиси и арестуване на подуправители
И.. това ( КТБ и таа другата) не са банки на ГЕРБ а на властта. Докато ГЕРБ беше властта, бяха на ГЕРБ
Коментар
-
Първоначално изпратено от Аlexander Разгледай мнениеТа кой мислещ е казвал обратното ?
Обратното тръбят само платените измекяри по форумите дето им дават по половин стотинка на пост от 1000 символа,само и само да реват че комунистите стоят зад всичките злини на човечеството.
На мен лично БСП ми е еднакво антипатична с ГЕРБ,би могло да се каже -еднакво отвратителна,щото съм видял и едните и другите как крадат брутално,но не бих си позволил за всички беди да упреквам еднозначно едната или другата партия.
В момента с явното си шикалкавене и бягане от отговорност Борисов съвсем ми падна в очите.
И за слепия е видно че е безпомощен,страхлив,бяга от отговорност и няма ясна концепсия.Като затова се оправдава с другите партии.
Той по скоро само нагнетява напрежението с изцепки от рода на -да идва МВФ,да пускаме банките във ваканция,до юни правителство тип Орешарски и други подобни
Вече всичко е толкова объркано и несигурно,че просто няма на къде.
Коментар
-
Първоначално изпратено от Аlexander Разгледай мнениеТа кой мислещ е казвал обратното ?
Обратното тръбят само платените измекяри по форумите дето им дават по половин стотинка на пост от 1000 символа,само и само да реват че комунистите стоят зад всичките злини на човечеството.
На мен лично БСП ми е еднакво антипатична с ГЕРБ,би могло да се каже -еднакво отвратителна,щото съм видял и едните и другите как крадат брутално,но не бих си позволил за всички беди да упреквам еднозначно едната или другата партия.
В момента с явното си шикалкавене и бягане от отговорност Борисов съвсем ми падна в очите.
И за слепия е видно че е безпомощен,страхлив,бяга от отговорност и няма ясна концепсия.Като затова се оправдава с другите партии.
Той по скоро само нагнетява напрежението с изцепки от рода на -да идва МВФ,да пускаме банките във ваканция,до юни правителство тип Орешарски и други подобни
Вече всичко е толкова объркано и несигурно,че просто няма на къде.
Имаше данък лукс.. после.. ааа не, няма да има данък лукс, данък богатство, МВФ пак се спрягаше ( Монката не даде евала за което) имаше талавизори (вече всички имат цветни ти Дянков предстааш ли си кво потребление е това) имаше реклами на програма "Енергийна ефективност" във фризьорските салони, що мъжете са стиснати и не искат ремонти ама жените видиш ли..
Винаги поне 3 мнения, взаимно отричащи се, винаги експерт по всичко, винаги всичко е лесно е така, с половин един милиард ще минем....
Абе тва е Баце, даже книга излезе "Аз, Бойко" ;D
Коментар
-
Първоначално изпратено от Лъско Разгледай мнениеТова го знаем всички, публична тайна е че КТБ си е банка на ГЕРБ, но малко се осмеляват да го кажат.
.
Вече всичко е толкова объркано и несигурно,че просто няма на къде.Сметка може да ми държи само онзи,който е внесъл пари по нея !
Коментар
-
Това го знаем всички, публична тайна е че КТБ си е банка на ГЕРБ, но малко се осмеляват да го кажат.
Безобразията в КТБ започнаха през 2010 г.
27.10.2014 09:09
Безобразията в Корпоративна търговска банка започнаха през 2010 г. и са продължили до 2014 година, смята бившият директор на банката.
Имаше малко граждани депозанти и последствията нямаше да бъдат толкова тежки за тази част от населението, които в момента страдат от затварянето на банката и че не могат да ползват средствата си, коментира в "Здравей, България" по Нова телевизия Любомир Весов, бившият директор на КТБ.
Според него "това, което се случи в КТБ, можеше и да не се случи. През 2010 година предложих банката да бъде одържавена или по друг начин да се влее в Българската банка за развитие".
На въпрос кои са тези кухи фирми, които са изтеглили кредити в размер на милиарди левове бившият директор отговори, че това са дружества, свързани със собственика Цветан Василев, съобщава NovaNews.bg.
"Това обяснява и тази обезценка, която е записана в доклада на трите одиторски компании, но това са загубите, които ще понесем всички", аргументира се Весов.
Според него е имало пълна липса на контрол и безотговорност от страна както на собственика на банката, така и на тези, които са подписвали.
Той добави, че за да се случва всичко това, над трезора е имало политически чадър. "Няма друго обяснение, че банката може да расте по този начин, че може да се стига до такива безумни нива и видове кредитиране. За това са отговорни както БНБ, така и Комисията за финансов надзор, така и специалните служби", заяви Весов, който смята, че банката е неспасяема.
Коментар
-
Първоначално изпратено от ЧОКО&БОКО Разгледай мнениеИма ли изказване на банго Васил след одита ?
С оманците има ли развитие? Или вече ги изгониха като им обясняват че ще им трябват 5-6 млрд
И последен въпрос ся какво чакаме.
Коментар
-
Чл. 12. (1) Управителят на Българската народна банка се избира от Народното събрание.
(2) Народното събрание избира подуправителите - ръководители на основните управления по чл. 19, по предложение на управителя.
(3) Другите трима членове на управителния съвет се назначават от президента на републиката.
(4) (Изм. - ДВ, бр. 10 от 2005 г.) Мандатът на членовете на управителния съвет е 6 години. Изборът на нов член на управителния съвет се произвежда, съответно назначаването му се извършва, не по-рано от три месеца и не по-късно от два месеца преди изтичането на мандата на действащия. Ако до изтичането на мандата изборът, съответно назначаването не бъде осъществено, членът на управителния съвет с изтекъл мандат продължава изпълнението на правомощията си до произвеждането на нов избор, съответно до назначаването.
(5) (Доп. - ДВ, бр. 54 от 1999 г., изм., бр. 10 от 2005 г.) Управителят и подуправителите не могат да извършват друга дейност освен преподавателска или като членове на органите на дружества, в които Българската народна банка има участие, или на международни организации във връзка с дейността й. Те могат да извършват неплатена дейност с единодушно решение на управителния съвет, доколкото не е налице конфликт на интереси.
(6) (Изм. - ДВ, бр. 10 от 2005 г.) Другите трима членове на управителния съвет не могат да извършват друга платена дейност в Българската народна банка, да работят за банки, застрахователни дружества, други финансови институции или в изпълнителната власт, както и да извършват друга дейност, която може да породи конфликт на интереси.
(7) (Изм. - ДВ, бр. 10 от 2005 г.) При подаване на оставка от член на управителния съвет, правомощията на този член се прекратяват след изтичането на три месеца от подаването й, ако в този срок не е избран или назначен нов член на управителния съвет.
(8) (Нова - ДВ, бр. 10 от 2005 г.) Отношенията между Българската народна банка и управителя и подуправителите се уреждат с договори за управление, които се сключват по ред, определен от управителния съвет.
(9) (Нова - ДВ, бр. 42 от 2009 г., изм., бр. 97 от 2010 г., в сила от 10.12.2010 г.) Управителят, подуправителите и другите членове на управителния съвет подават пред органа, който ги избира или назначава, декларациите по чл. 12, т. 1, 2 и 3 от Закона за предотвратяване и установяване на конфликт на интереси. Декларацията по чл. 12, т. 4 от Закона за предотвратяване и установяване на конфликт на интереси се подава пред управителния съвет по реда на чл. 17, ал. 4.
Чл. 13. (1) (Изм. - ДВ, бр. 10 от 2005 г., бр. 59 от 2006 г.) При встъпването в длъжност управителят, подуправителите и другите трима членове на управителния съвет полагат клетва да спазват законите, да съдействат за осъществяване на поверените на банката функции, както и да пазят служебната, банковата, търговската или друга правнозащитена тайна, включително и след прекратяване на правомощията им.
(2) Управителят и подуправителите полагат клетва пред Народното събрание, а другите трима членове на управителния съвет - пред президента.
Чл. 14. (Изм. - ДВ, бр. 10 от 2005 г.) (1) Компетентният орган по чл. 12 може да прекрати предсрочно правомощията на член на управителния съвет само ако не отговаря на изискванията по чл. 11, ал. 4 за изпълнение на служебните му задължения, ако е във фактическа невъзможност да изпълнява задълженията си за повече от 6 месеца или ако е признат за виновен за съществено нарушение на служебните задължения.
(2) При предсрочно прекратяване правомощията на член на управителния съвет на неговото място се избира, съответно назначава, друго лице за остатъка от мандата.
(3) От момента на присъединяване на Република България към Европейския съюз решение за предсрочно прекратяване правомощията на управителя на Българската народна банка може да бъде отнесено за разглеждане пред Съда на Европейските общности от засегнатия управител или от управителния съвет на Европейската централна банка.
Коментар
Коментар