IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Корпоративна ТБ (6C9 / CORP)

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от kig36 Разгледай мнение
    Предполагам падежа на депозита ти е накрая на календарната година.Тогава се начисляваха лихвите.Сега ще бъдат пресметнати служебно,така че не се притеснявай.
    Ще си получиш дължимите лихви до стотинка!
    Начисляване и изплащане не е едно и също

Коментар

• Първоначално изпратено от kotvata Разгледай мнение
      ДНЕС ХОДИХ В КЛОН НА КТБ-ИСКАХ БАНКОВО ИЗВЛЕ4ЕНИЕ-НЕ СА МИ НА4ИСЛИЛИ ЛИХВАТА ЗА ПЕРИОДА-01.01.2014-06.11.2014-ИНТЕРЕСУВАМЕ ФОНДА ЛИ СТЕ НА4ИСЛИ ЛИХВИТЕ ЗА ТОЗИ ПЕРИОД
      Предполагам падежа на депозита ти е накрая на календарната година.Тогава се начисляваха лихвите.Сега ще бъдат пресметнати служебно,така че не се притеснявай.
      Ще си получиш дължимите лихви до стотинка!
      Мнението ми не е препоръка!

Коментар

• Първоначално изпратено от andy2000 Разгледай мнение
        Относно справките за салдо по сметка след отнема на лиценза - днес ходих в клона на банката.Дадоха ми извлечение без проблем.Няма печат, но мен ме устройва - исках да видя дали лихвите са се капитализирали и дали са ОК като размер.
        А ти какво установи, при теб лихвата за тази година начислена ли беше?
        Мнението е лично - не препоръчвам нищо.

Коментар

• http://www.banker.bg/finansov-dnevni...e-na-vlogovete

"Годишните премийни вноски ще се определят на база на размера на гарантираните влогове и на степента на риска, поет от съответната банка. Това ще позволи отразяването на рисковите профили на отделните кредитни институции, включително техните различни бизнес модели и ще насърчи прилагането на бизнес модели, характеризиращи се с по-ниска степен на риск. Методологията за изчисляване на рисково-базираните премийни вноски ще се предлага от Фонда и ще бъде одобрявана от Българската народна банка."

Чакам "такса вход" в банките от нова година......

Коментар

• ДНЕС ХОДИХ В КЛОН НА КТБ-ИСКАХ БАНКОВО ИЗВЛЕ4ЕНИЕ-НЕ СА МИ НА4ИСЛИЛИ ЛИХВАТА ЗА ПЕРИОДА-01.01.2014-06.11.2014-ИНТЕРЕСУВАМЕ ФОНДА ЛИ СТЕ НА4ИСЛИ ЛИХВИТЕ ЗА ТОЗИ ПЕРИОД

Коментар

• Първоначално изпратено от ДесеткиЛевове Разгледай мнение
              Аз им писах имейл да ги питам кво става с 9-месечния отчет на КТБ. Това беше преди да вземат лиценза. Отговор не получих. Може спам филтъра ми е бастисал мейла, едва ли не са искали да ми отговорят
              Те кат видят КТБ го засилват към кофата.

Коментар

Хахаха, преди са ми отговаряли бре.Ще видим този път.

Ако само 2 млрд са набълбукани в БГ ДЦК това е добра новина.
                Аз им писах имейл да ги питам кво става с 9-месечния отчет на КТБ. Това беше преди да вземат лиценза. Отговор не получих. Може спам филтъра ми е бастисал мейла, едва ли не са искали да ми отговорят

Коментар

• Първоначално изпратено от ДесеткиЛевове Разгледай мнение
                  Хаха...да не им прати имейл и да чакаш отговор Трябва да завържеш любовна кореспонденция по ЗДОИ, само тогава имаш шанс. Може даже отговорът да дойде с автограф от самия ИИ
                  Ей тук има некви данни но не съм много наясно как се четат:
                  http://www.bnb.bg/Statistics/StMonet...rvey/index.htm

Пише "Вземания от нерезидентни банки" - 19млрд. Предполагам това са кинти които със сигурност не са в БГ ДЦК.
                  Хахаха, преди са ми отговаряли бре.Ще видим този път.

Ако само 2 млрд са набълбукани в БГ ДЦК това е добра новина.

Коментар

Поисках го, ще пиша дали има отговор.
                    Хаха...да не им прати имейл и да чакаш отговор Трябва да завържеш любовна кореспонденция по ЗДОИ, само тогава имаш шанс. Може даже отговорът да дойде с автограф от самия ИИ
                    Ей тук има некви данни но не съм много наясно как се четат:
                    http://www.bnb.bg/Statistics/StMonet...rvey/index.htm

Пише "Вземания от нерезидентни банки" - 19млрд. Предполагам това са кинти които със сигурност не са в БГ ДЦК.

Коментар

• Първоначално изпратено от T3 Разгледай мнение
                      Някъде излезе ли информация на каква стойност са депозитите (или части от депозити - първите 100к евро от големи депозити), които попадат извън гаранцията на депозити поради договорени преференциални лихви. Или с други думи - колко пари ще спести фонда за гарантиране на депозити, защото депозитанти в КТБ са получили преференциални лихви?
                      АБЕ ТОЙ (ФОНДА) СИ Е СЪВСЕМ НАЯСНО КОЛКО И КОИ СА ГАРАНТИРАНИ.......ТОВА ЧЕ РАЗНИ ОТКРОВЕНИ ОЛИГОФРЕНИ ГОВОРЯТ ( А И МЕДИИТЕ ГИ ОТРАЗЯВЯТ !?) ЧЕ НЕ Е ЯСНО,..... ПРОСТО СИ ПРАВИ СМЕТКА ЗА КАКВИ ИДИОТИ СТАВА ДУМА...

ТОВА, ЧЕ НЯМА ИНФО ПО ТОЗИ ВЪПРОС Е ЕДНО НА РЪКА, НО КАКТО СЕ ЗНАЕ КАКВИ СА СУМИТЕ ПО ВСЕКИ ДЕПОЗИТ, ТАКА СЕ ЗНАЕ ДАЛИ Е ГАРАНТИРАН ИЛИ НЕ ! НЯМА КАКВО ДА СЕ МИСЛИ И ЦИКЛИ ПО ТЕМАТА ! ВСИЧКО ТОВА СИ ИМА В СИСТЕМАТА НА БАНКАТА И Е ДОСТЪПНО ЗА КОГОТО ТРЯБВА.

Коментар

• Първоначално изпратено от Stefan1 Разгледай мнение
                        НТова и официално да го поискаш от БНБ съм 100% сигурен, че няма да ти го дадат- въпреки че по закон трябва да е обществено достъпно.
                        Поисках го, ще пиша дали има отговор.

Относно справките за салдо по сметка след отнема на лиценза - днес ходих в клона на банката.Дадоха ми извлечение без проблем.Няма печат, но мен ме устройва - исках да видя дали лихвите са се капитализирали и дали са ОК като размер.

Коментар

• Във връзка с многобройни постъпили във Фонда за гарантиране на влоговете в банките (ФГВБ) запитвания, свързани с гарантирането на средствата по депозитни продукти на „Корпоративна търговска банка“ АД (КТБ), и правото на вложителите в КТБ да получат изплащане на гарантираните си суми, ФГВБ заявява, че следните депозитни продукти на КТБ:

- Преференциален безсрочен депозит;

- Безсрочен депозит „Плюс”;

- Срочен депозит „4х4”;

- Безсрочен депозит „Евролев”;

- Стандартен срочен депозит и

- Преференциален депозит с издаване на депозитен сертификат (поименен)

са гарантирани от ФГВБ и не попадат в обхвата на изключенията от гаранцията. Независимо от преустановяването на предлагането на тези продукти, средствата по тях продължават да са защитени от ФГВБ, така както са защитени и средствата по другите официално обявени продукти на банката, тъй като договорите са сключени при стандартните и официално обявени лихвени условия.

Бихме желали да поясним, че изключването от гаранция съгласно чл. 5, ал. 1 от Закона за гарантиране на влоговете в банките се отнася за влоговете с привилегировани лихвени условия, т.е. влогове с индивидуално договорени по-добри лихвени условия от тези, които банката публично предоставя на вложителите си и прилага по отношение на тях.

Повече информация вложителите в КТБ могат да получат на тел: 0700 144 03 и на уебсайта на ФГВБ: www.dif.bg.

Коментар

• Няма разбира се, нали като се види че (почти) всичко е опоскано. Това и официално да го поискаш от БНБ съм 100% сигурен, че няма да ти го дадат- въпреки че по закон трябва да е обществено достъпно.Тежестта на БГ книжата в условията на текущата липса на кеш и желание за трупане на нови дългове потенциално може да ни вдигне самата цена на дълга , освен това има шанс и да ни набият канчета от ЕС, а след тия скандали на БНБ едва ли им се иска да има нови.
                            http://www.bnb.bg/Statistics/StBNBBa...thly/index.htm

Първоначално изпратено от andy2000 Разгледай мнение
                            Туй ясно.Въпросът е каква тежест имат българските в тези 22 млрд.Има ли някъде инфо, защото съм търсил и не съм намирал.

Коментар

• Първоначално изпратено от Stefan1 Разгледай мнение
                              Валутния борд го оскубаха още 2011, с промяна в закона, с която замениха ликвидните немски и други качествени дкц-та с български. Там вече няма какво да се крадне. Така че не живей с тази илюзоя- ако това не беше станало, въобще нямаше сега да има опити да се клати борда.
                              Туй ясно.Въпросът е каква тежест имат българските в тези 22 млрд.Има ли някъде инфо, защото съм търсил и не съм намирал.

Коментар

• Валутния борд го оскубаха още 2011, с промяна в закона, с която замениха ликвидните немски и други качествени дкц-та с български. Там вече няма какво да се крадне. Така че не живей с тази илюзоя- ако това не беше станало, въобще нямаше сега да има опити да се клати борда.

Първоначално изпратено от andy2000 Разгледай мнение
                                Уцелил си някоя зла мама, да знаеш.
                                Сега сериозно - чукни в гугъл "Валутен борд или паричен съвет" и виж при какви условия функционира, за да добиеш представа.

Единствено имам съмнение в какви ЦК са навряли 22 млрд, но за тях си има строги изисквания, едно от които за кредитен рейтинг, така че съм спокоен.
                                Валутният борд е единственото нещо, което не могат да оскубят.

Коментар

Working...
                                X