If this is your first visit, be sure to
check out the FAQ by clicking the
link above. You may have to register
before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages,
select the forum that you want to visit from the selection below.
сега да ти кажа...всички които не се занимаваме с технически анализ все пак имаме представа предполагаш за нивата на подкрепа и съпротива.
тогава не говорим за фундамент . тогава ти търтуваш по технически анализ . а вие фундаменталистите го плюете като дявол тамяна и викате таквози нещо няма . ако търгуваш с фундамент ще почнеш да изчисляваш някакви справедливи стойности за някоя акция по някакви , там как му викахте Р/Е измишльотини - примерно купил си на 100 и чакаш 150 - и тогава щяхме да бъдем квит . а вие продължавате да ми говорите за фундамент и да ми пазарите на някакви сложни дроби . айде да си имаме уважението
и да не ми отговориш няма значение . фундамент фундамент . ама числата са си числа
За да ти дойдат числата трябва причина.
Само с числа можеш да играеш по сигурно само спокоен пазар. Тук нямам такава ситуация. Предполгам с техническия анализ са те научили че той има най голям ефект при спокойна обстановка.
Качих я на радара, ама моя е за нисколетящи обекти - ще я чакам на 80-85
Щом като през 2009 се е сгънала наполовина що да не опита пак.... нали чакаме голямо цунами ...
Какво мислиш за Alcoa ? Ако ти е на сърце да пишеш, моля - може и за целия ресурсен отрасъл
Напълно е възможно и на 80 да падне.
Аз така си мечтая...за Апъл на 80, 3М на 80, GS - 150, WFC - на 40 и т н. Ще се чуствам като дете в магазин за детски играчки което не е докосвало играчка от една година.....
Ако ако тогава пък си продам шортовете и си купя веднага всичко което съм искал цял живот ))) е тогава вече хора без да направя грам усилие може да вляза и във форбс )))))))) шегувам се....имам време за там...а ма знае ли човек?
Щом като през 2009 се е сгънала наполовина що да не опита пак.... нали чакаме голямо цунами ...
Какво мислиш за Alcoa ? Ако ти е на сърце да пишеш, моля - може и за целия ресурсен отрасъл
Ресурсите са чудесни....компаниите - не ми харесват.
Ако искаш да инвестираш в ресурси моето мнение е да се инвестира директно в ресурси през ЕТФ. Комапниите в сектора никога не са ми харесвали въпреки че съм имал много пъти. Те ще бъдат супер проблменни при вдигане на лихвите. А коя от тях как ще се представи при въстановяване на цените на ресурсите е много трудно да се предвиди и вместо човек да прави широко портфолио от ресурсни компании е по безопасно да се инвестира в етф на определени ресурси.
Нека падне при паника без да има фундаментална причина в самата компания за това да кажем на цени около 100 $ и тогава няма индекс който ще ти даде по голяма печалба от тази компания в рамките на 2-5 години. Това е инвестиране в стойност.
За спекуланта е вредно да чете новини и още повече анализи .
Ти кога си чувал по СНБС или блумбърг да обсъждат 3M, най-много да я споменат покрай отчетите и. В същото време може да ни занимават през седмица или доре през ден с тесла, нетфликс, епъл, фейсбук
В специализираните издания и публикации 3М присъства винаги като маркетмейкър за икономиката. СНБС е за публиката която иска екшън...в 3 М няма екшън там има стойност.
Освен това Епъл се говори за него защото това е крайъгален камък на икономиката...това е доста често индикатор за търговия по добър от индексите да не говорим с размера си как влияе пряко на индексите.
Тесла, ФБ, Нетфликс, Линкелийд, туитър и т.н това са моментни компании с адски големи очаквания които се играят много и всяка новина около тях води до големи движения ...това е интересно...създава доста работа на журналистите , публиката се радва а в крайна сметка работата им е да радват публиката.
Коментар