IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

NYSE

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Рублата като нищо може да отиде до 61 за долар а ако не свалят лихвата ще пробие и това ниво на около 50 за долар я виждам

Коментар

• Първоначално изпратено от Misho ILIEV Разгледай мнение
      И до колкото виждам очакванията са за рязък спад на загубите през 2017г.
      фундаментално биzнеса е много слаб. опциите са с добар тенор да иzдаржа натиск

това 4е вкара мита на Китаи не zна4и 4е нема да се компенисра от Русиа и Кореа, кадето митата остват сравнително ниски.

цената на желеzната руда, коиато е инпут се ка4и и това бе ваzпритео като поzитивен сигнал 4е the prodcution chain е healthy. но не виждам откаде.

тук сам готов до 80% от портфолиото да бутна (тенор 6 месеца)

Коментар

• Първоначално изпратено от volaswap Разгледай мнение
        X го short-нах zа 6 пат (в европиеската сесиа на 14.60)

така има 6 поzиции (30% портфолио)

@14.60
        @13.75
        @13.53
        @13.35
        @13.23
        @13

Target 10. zа мен фудаментално една компниа като X с негативна EBITDA, смаzвасти цени и конкуренциа, требва да е около 1 Долар

PS: another +10% would not surprise me.
        И до колкото виждам очакванията са за рязък спад на загубите през 2017г.

Коментар

• Първоначално изпратено от volaswap Разгледай мнение
          X го short-нах zа 6 пат (в европиеската сесиа на 14.60)

@14.60
          @13.75
          @13.53
          @13.35
          @13.23
          @13

Target 10. zа мен фудаментално една компниа като X с негативна EBITDA, смаzвасти цени и конкуренциа, требва да е около 1 Долар

X имат $16.68 book value per share, $2.436 млрд. equity на 146 млн. акции.

Коментар

• X го short-нах zа 6 пат (в европиеската сесиа на 14.60)

@14.60
            @13.75
            @13.53
            @13.35
            @13.23
            @13

Last edited by volaswap; 11.03.2016, 13:54.

Коментар

• В определени кръгове се знае, че петролът е напълно възстановяем ресурс. Дълбокоземните проучвания на руснаците(над 50км дълбочина) установиха, че изпомпването в момента е само на повърхностните резервоари, които се подхранват от огромни полета образуващи се от естествени земни процеси и условия - налягане и температура. Защо това е тайна сами се сещайте.

Коментар

• Първоначално изпратено от andi Разгледай мнение
                Да попитам,ако някой е запознат с темата. има ли нещо вярно в приказките за изчерпване находищата на петрол.има ли някаква истина в това или съм чел как някой си прави вятър на устата
                Вече има доста доказателства че поне част от петрола се е получил след химични реакции в земната мантия-сиреч е възобновяем

Коментар

• Първоначално изпратено от ravnovesie Разгледай мнение
                  Че ти големите спекуланти да не мислиш че имат по-различни нагласи, по различни емоции или по-различна човешка природа. Нямат. Просто се контролират по-добре, което води до това че емоциите им влияят по-слабо. На някой сигурно много по-слабо. Но в края на краищата и те са подвластни на същите чувства.

Ето сега ти си мислиш че нещата не вървят добре. Същото това нещо си го мислят адски много хора. Гледаш си твоите емоции и виждаш това какво усещат на пазара. Ако емоциите са ти горе долу средни то ти си представителна извадка. Някой са негативни по природа а други са позитивни по природа. Рисковите предпочитания също са различни. Но ако си среден спекулант имаш и средни емоции и най-голямата част от участниците на пазара - съответно и значима част от парите на пзара се движат от същите емоции.

Или с други думи сега народа се е спекъл. Имаме добри новини а пазара реагира зле. Кофти. Значи какво да очакваме че да реагира добре щом дори и централна банка не може да обърне сентимента. Ами айде тогава да намалим риска или дори да минем на къси. И много народ в момента точно това прави. И какво се получава когато много хора продават - ами пазара върви надолу. Някой и купува разбира се. Но в случая купувачите вървят срещу човешката природа. Аз не бих купувал.

Емоциите обаче имат също чисто човешкото качество да са нестабилни. Сега са негативни само след час може да са позитивни. Но към момента са негативни. Към момента не изглежда добра идея да се купува. Какво ще се случи в следващия момент няма как да се знае - човешката природа не дава отговор. По някое време хората свикват със спада. Оптимистите намаляват песимистите се увеличават. Тренда надолу почва да се формира. Паниката постепенно почва да набира сила. Здравия разум да отстъпва. На пазара почват да се появават всякакви разионализации за това защо пада.

Обяснянията защо пазара върви в една или друга посока са в повечето случай елементарни рационализации. А не рационални обяснения. Защото в човешката природа е да намира причина за всичко. Хората не понасят хаоса и предпочитат измислено обяснение пред липса на обяснение. Ако тренда надолу продължи да се засилва то и рационализациите на различните хора ще почнат все повече да се конвергират към едно нещо. Ще започне да се получава вяра. И като всяка вяра хората ще почнат да действат в съгласие с нея и да отричат твърдо всичко което е против нея. дори и да е истина.

И това продължава до като тези със здравите нерви не решат - айде стига толкова - купона свърши - всичко стана прекалено евтино и вече наистина ми харесва да влеза. Все едно дали продължава да има паника или не. но средния спекулант няма здрави нерви. Няма да влезе в този момент, няма да влезе и в следващия. ще влезе чак когато пазара почне да скача. И тогав анещата ще тръгнат наобратно.
                  Абсолютно съм съгласен с това и почти всичко от последните ти постинги!

Но с една бележка под линия относно фундамента. Фундаментът не е точно като времето на вън, без връзка с очакванията на хората. Фундаментът може да се промени в резултат на емоциите, ако продължават прекалено дълго и ако заразят потребителския и корпоративния сентимент и от там реалното представяне на икономиката.

Коментар

• Първоначално изпратено от Misho ILIEV Разгледай мнение
                    Като тинейджър бях чел някаква книга за Стандард Ойл и Рокфелер. И там пишеше, че през 30те години анализаторите са предвиждали петролът да се изчепри към 60те години на 20 век.
                    Някой знае ли всъщност колко петрол има? Резервите, които държавите обявяват, десетилетия наред или са същите или се увеличават. Вече единственото нещо което наистина е ясно е, че повечето петрол никога няма да бъде изваден. С други думи - да го духат руснаците и камиларите.

Коментар

• Първоначално изпратено от Императорът Разгледай мнение
                      Още през 77-а професорът по сексология казваше на Чичко Снегов, че в светът е останал само една малка шепичка петролец. Голяма шепичка се оказа нещо тя.
                      Като тинейджър бях чел някаква книга за Стандард Ойл и Рокфелер. И там пишеше, че през 30те години анализаторите са предвиждали петролът да се изчепри към 60те години на 20 век.

Коментар

• Първоначално изпратено от andi Разгледай мнение
                        Да попитам,ако някой е запознат с темата. има ли нещо вярно в приказките за изчерпване находищата на петрол.има ли някаква истина в това или съм чел как някой си прави вятър на устата
                        Още през 77-а професорът по сексология казваше на Чичко Снегов, че в светът е останал само една малка шепичка петролец. Голяма шепичка се оказа нещо тя.
                        Мразете ме ако щете - Гарванът Селдън тоже не са го обичали :-)

Коментар

• Да попитам,ако някой е запознат с темата. има ли нещо вярно в приказките за изчерпване находищата на петрол.има ли някаква истина в това или съм чел как някой си прави вятър на устата
                          Има стари трейдъри има и смели трейдъри, но старите и смели трейдъри са само няколко

Коментар

• March 10th - seems to be a MEGA TURN DATE
                            Attached Files

Коментар

• Я - джадаите се бият храбро: аферим - кълцат мишкуняците.
                              Мразете ме ако щете - Гарванът Селдън тоже не са го обичали :-)

Коментар

• Първоначално изпратено от road_runner Разгледай мнение
                                Мерси за предупреждението,
                                Надявам се че сектора ще рибаундне,мога да го държа много дългосрочно, а и да си купя още ако продължи надолу,

Да, и аз четох анализи, че е доста по-рисков, защото в него позициите са доста изравнени и на по-малките компании им е по-голяма тежестта.

Но като е 50 можех да влезна с по-малко пари, вместо 250+ на IBB
                                Приятелю, под 47,50 закривай. потегли ли на юг следващата спирка е 40

Коментар

Working...
                                X