IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

NYSE

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

  • Първоначално изпратено от Iv_max Разгледай мнение
    Във връзка с изтрития коментар.

    Преди време си мислех че когато кажеш на някой нещо очевадно колкото и прост да е този човек той не може да не разбере това което му казваш ако изложиш достатъчно силни аргумнети. Уви, простака си е простак. Такъв е живота. Дори и да гледа и мига разбиращо в момента в който му говориш….оставайки сам….простака си остава простак. Колкото и силно да иска да се промени, капацитета който той притежава винаги го връща в изходна позиция. Това е ужасно. Нямам идея как се чуства такъв човек.

    Малцина са тези които могат да мислят и чуват и в последствие развиват и променят свободно без предрасъдаци.

    Някой ще кажат че подхода ми директния, грубия и дори обиждащия други хора не е правилен. Опита ми е установил обаче че или някой те разбира от раз….или никога не те разбира. Моя начин е да шокирам хората, да ги изведа от зоната на комфорт с цел да ги накарам да се ЗАМИСЛЯТ - дали е правилен не знам. Но за мен търсене на причини в подхода е оправдание за простака…..

    Идеята за демокрация е сама по себе си идея за простаци….защото обещава нещо което очевадно не е вярно…а именно че на народа е дадена “свобода” да избира. Народа избира между избора който му дават…което съвсем логично не може да бъде избор на хората. Но Простаците не го разбират това.

    Идеята за пазарна икономика и конмкуренцията е също идея за простаци, защото е съвсем очевадно че в реалния свят в който живеем цената не се определя от търсенето и предлагането а от коренно различни сили свързани с власт, сила, монополи, политически интереси и т.н. Но Простаците отново не искат да разберат това.

    Идеята за борсите като най висша форма на конкуренцията и пазарната икономика е също идея за простаци. Защото тя трябва да ни убеди че търсенето и предлагането на активи определея справедливата цена на актива след някакъв период от време. Нима е толкова трудно да се види и осъзнае че никога цената на актива не е “справедлива” и че тя винаги е или надценена или подценена. Т.е колкото и умен да е някой …той никога не е в състояние да определи цената на кой да е актив поради което да разбере че тази идея която му внушават - просто е идея за простаци.

    Идеята за хазарта под всякаква форма ( от билетчетата за лотарията до рулетката в казиното ) е очевадно идея за простаци. Защото тя видимо дава единственоното нещо което търси простака - надеждата. Нима е трудно да се осъзнае че всяка организирана хазартна игра е организирана така че да донесе максимална печалба на организатора? И въпреки че това е ясно на всички - простака отива там….защото простака няма много възможности освен да се НАДЯВА.

    Идеята че човек трябва да “ИНВЕСТИРА” е също идея за простаци. Защото ти внушава и промива мозъка, че ти си част от малкото “УМНИ” хора дето инвестират Приобщаваш се към група от хора дето са най богати в света и подобно на хазарта ти дава НАДЕЖДА че и ти някога ще станеш като тях. А нима хората не виждат че в пазар в който никога актива не е справедлив - а е надценен или подценен….пазар който не се движи от логиката а от някакви други фактори - всяко участие на хора без информация за какво става въпрос превръща тая идея в хазарт? Колко точно ум е необходим за да се разбере това?

    Идеята да бъдеш дългосрочен ИНВЕСТИТОР на борсите е също идея за простаци….защото те кара да си дадеш спестяванията срещу евентуален малък среден процент печалба който едвам покрива инфлацията и успоредно с това да поемеш РИСК , вместо да използваш тези пари да създадеш по качествен твой живот или да реализираш СОБСТВЕНИТЕ си мечти докато си млад, способен и здрав. Разбира се ПРОСТАКА няма много собствени мечти и няма и много собствени възможности и поради тази причина идеята да си дългосрочен инвеститор страхотно приляга на простака. Освен това го прави измамно Умен. Пък и не се изискват познания никакви - Бай енд Холд. Срещу евентуални 5-10 % за определен период от време ако евентуално нямаш лошия късмет да попаднеш в кофти период и парите да ти потрябват за друго нещо. Нима никой не разбира че тази идея е за простаците да си дадат спестяванията?

    Идеята за всякаква форма на РЕКЛАМА е също идея за простаци. Рекламира се демокрацията, рекламират се продукти които не ти трябват, рекламира се възможността да забогатееш бързо , рекламира се конкуренцията, пазараната икономика, борсите, инвестициите, рекалмират се политическите амбиции, рекламират се политическата сила…т.е рекламират се всички по горе идеи за ПРОСТАЦИ. За какво? За да излъжат повече на брой простаци…т.е да се хванат всички простаци. И работи рекламата както всички знаем.

    А резултата от този процес - може да го видите във всяка статистика….2-3 % от хората притежават 50 % от цялото богатство на света. И това става все по драстично след всяка изминала година.

    Това са реалните факти, това е реалността в която всички живеем. Колко процента от вас ще го разберат това? Дали има някой кандидат за тези 2-3 % от световното население? Или сте се отказали в замяна на това да бъдете част от масата обзети от конформизма?

    Разбира се най лесно е да кажете че аз съм луд, лъжец който случайно е поаднал тук за да се прави отворен….и много умен. Да игнорирате това което казвам въпреки че е очевадно…..и да продължите да си живеете “спокойно” живота. А който може….може да разбере че аз не ви наричам простаци…..а се опитвам да ви накарам да МИСЛИТЕ, и евентуално осъзнаете - какво правите.

    Нарочно не споменах идеята за криптовалутите…..която налови адски много простаци за няма и година. Щото е нова….и щото може би поне това, някой от вас разбират.

    Никога няма да свършат идеите за простаците……щото се раждат все повече простаци. На простаците винаги трябва да се дава - НАДЕЖДА.

    А криптовалутите както споменах са чудесно олицитворение за всичко което можете да научите за всеки един пазар. Измисляш нещо и почваш да го търгуваш…..няма зачение това какво е…акция….облигация…криптовалута или камъни от кариерата на Горно Нанадолнище…..щом се търгува…значи може да се спечели от него. Въпроса който трябва да си зададеете е ….ако с ясното съзнание го тръгувата за да спечелите от него….ОК участвате в хазартна игра със всички рискове и възможности за печалба които поемате…но не наричайте това инвестиция моля ви.


    Ключовата дума тук е ТЪРГУВАШ а не ИНВЕСТИРАШ
    Чета Ви с интерес. Какъв съвет бихте дали на следващите поколения от Вашата генетична линия за да съхранят натрупаното богатство?

    Какъв съвет бихте дали на обикновената финансова амеба, за да оцелее през следващите десет години? В категорията финансова амеба включвам и себе си. Благодаря Ви предварително.

    Коментар


    • https://www.marketwatch.com/story/br...ry_top_stories

      Значи щом сме в пребабъл скоро ще има и истински башбабъл

      Иначе с таймингите му съм чат пат съгласен.

      Коментар


      • Първоначално изпратено от Iv_max Разгледай мнение
        Кат се прибера от PM ))) ще ви пусна по съществената част от петъчния брифинг на нашите трейдъри
        Трейдъри =компютърен алгоритъм
        Това ли милиш е най великото нещо което си открил

        Коментар


        • Спомням си преди колко беше впечатлен от компютърните алгоритми, пак същитe неща говори колко си умен колко знаещ, как дъл госрочните инвестиции били за глупаци и кво направи едни 5 % а личните ти -8%, когато с простото бай енд холд щеше да си на над 30%

          Сега същите неща дрънкаш ама вече на друго ниво си бил Затова те е страх за дадеш онлайн сделка защото като ги правите не можете да биете пазара дори великите фонд мениджъри дето сте се събрали

          Коментар


          • Първоначално изпратено от Iv_max Разгледай мнение


            Тук се случва нещо подобно. Т.е сред "инвеститорите" . Ако си начинаещ....ти нямаш страх от пазара...щото си мислиш че инвестираш в някакъв бизнес. Когато напреднеш през годините - осъзнаваш че пазара прави нелогични неща....и почваш да се страхуваш. Щото чустваш ( не че разбираш но чустваш ) че нищо не разбираш. Това води до емоционални решения...и обикновенно до загуби. Но това не ти пречи да продължиш защото ти не знаеш...а само чустваш....което води до надежда...че все пак пазара е честен. И ако не успееш да станеш алчен....в този процес може и да се задържиш на повърхността известно време с променлив резултат.
            Ако успееш да превъзмогнеш обаче тоя период или нещо те тласне да осъзнаеш какво правиш и наистина почнеш да разбираш, тогава или се ОТКАЗВАШ - от СТРАХ...или приминаваш на друго ниво в което всяко решение което правиш става базирано не на страха а на контролирания РИСК. Това всъщност което правим ние сега. И мисля че това е момента в който почваш да правиш или губиш истински пари. Всичко останало е пунта мара. Пари могат да се правят на пазара....ако можеш да менажираш контролиран риск...и имаш достатъчно много пари + информация която да ти даде някакво предимство пред останалите...в играта.

            Хората отказват да приемат реалността.....поради това че изхода от тая реалност е че ще им се отнеме надеждата че ще забогатеят. А те самите не искат това....не искат да ги е страх...т.е не искат да знаят. Искат да си имат надеждата. И така...до като не загубят. Или поне разберат че богати от това - няма да станат и се замислят да правят нещо друго.

            .
            Това което говориш е характерно за тази търговийка която въртите вие, правите стотици сделки и накрая резултаата по лош от простото бай едн холд, точно затова се изнервяш на тези с бай енд холд защото бият по доходност цялата ви групичка. Нищо след време пак ще говориш че си минал на друго ниво

            Коментар


            • Кат се прибера от PM ))) ще ви пусна по съществената част от петъчния брифинг на нашите трейдъри

              Коментар


              • Първоначално изпратено от Alonso Разгледай мнение

                От половин час се опитвам да ти напиша ЛС ама нещо се е бъгнало пак в сайта Миналата зима направих едно дълго пътуване из азия и преосмислих доста неща за живота. Мисля, че съм доста променен ако изобщо е възможно да се променяме. Известните психолози казват че основното което ни пречи да бъдем щастливи е подсъзнателната мисъл за смъртта и безнадеждността, свързана с тази мисъл. Тези в Азия вярват в прераждането и може би затова са щастливи. Християнска религия обаче е толкова компроментирана и нелогична че е трудно да се повярва в нея и може би затова в християнския свят атеистите да са по-щастливи. Ако има БОГ, то тогава кой е създал БОГ? Някой по-голям БОГ сигурно Много ще се радвам ако минаваш да намериш няколко часа за мен
                Психолозите казват така....за щастието и смъртта....поради една проста причина. Че СТРАХА е това което ни пречи най много в живота - и не само да бъдем щасливи. А най голямия страх на човек е смъртта.
                Въпроса е обаче защо?
                Страха идва винаги когато човек нещо не разбира. Естественно е, че най големия страх...е от смъртта поради това че човек това най малко разбира и най много от него се страхува.
                Чуството за самосъхранение на човек....е фактор който понякога игнорира обстоятелства около него с цел да избегне страха.
                Тук се случва нещо подобно. Т.е сред "инвеститорите" . Ако си начинаещ....ти нямаш страх от пазара...щото си мислиш че инвестираш в някакъв бизнес. Когато напреднеш през годините - осъзнаваш че пазара прави нелогични неща....и почваш да се страхуваш. Щото чустваш ( не че разбираш но чустваш ) че нищо не разбираш. Това води до емоционални решения...и обикновенно до загуби. Но това не ти пречи да продължиш защото ти не знаеш...а само чустваш....което води до надежда...че все пак пазара е честен. И ако не успееш да станеш алчен....в този процес може и да се задържиш на повърхността известно време с променлив резултат.
                Ако успееш да превъзмогнеш обаче тоя период или нещо те тласне да осъзнаеш какво правиш и наистина почнеш да разбираш, тогава или се ОТКАЗВАШ - от СТРАХ...или приминаваш на друго ниво в което всяко решение което правиш става базирано не на страха а на контролирания РИСК. Това всъщност което правим ние сега. И мисля че това е момента в който почваш да правиш или губиш истински пари. Всичко останало е пунта мара. Пари могат да се правят на пазара....ако можеш да менажираш контролиран риск...и имаш достатъчно много пари + информация която да ти даде някакво предимство пред останалите...в играта.

                Хората отказват да приемат реалността.....поради това че изхода от тая реалност е че ще им се отнеме надеждата че ще забогатеят. А те самите не искат това....не искат да ги е страх...т.е не искат да знаят. Искат да си имат надеждата. И така...до като не загубят. Или поне разберат че богати от това - няма да станат и се замислят да правят нещо друго.

                Това разделя....някой хора от някой хора. Едните са достатъчно амбициозни да научат всичко без значение дали резултата от това ще е страх който те ще успеят да превъзмогнат....ще се развият и ще продължат напред с повече опит умения и познания въпреки че ще са по несигурни. А други препочитат да игнорират реалността,,,,,за да може да не ги е страх и да си кретат в измисления свят който са си нарисували поради вроденото чуство за самосъхрнанение.

                Коментар


                • Първоначално изпратено от Alonso Разгледай мнение

                  От половин час се опитвам да ти напиша ЛС ама нещо се е бъгнало пак в сайта Миналата зима направих едно дълго пътуване из азия и преосмислих доста неща за живота. Мисля, че съм доста променен ако изобщо е възможно да се променяме. Известните психолози казват че основното което ни пречи да бъдем щастливи е подсъзнателната мисъл за смъртта и безнадеждността, свързана с тази мисъл. Тези в Азия вярват в прераждането и може би затова са щастливи. Християнска религия обаче е толкова компроментирана и нелогична че е трудно да се повярва в нея и може би затова в християнския свят атеистите да са по-щастливи. Ако има БОГ, то тогава кой е създал БОГ? Някой по-голям БОГ сигурно Много ще се радвам ако минаваш да намериш няколко часа за мен
                  Ако не си....веднага гледай Бляк Мирор. Всичко гледай. Този сериал няма аналог. Това е единствения филм който 20 минути след края на епизода....осъзнавам какво искаха да кажат и това е гениално. Много хора казват първосигнално че е глуав сериала...аз смятам че е гениален. Нищо по гениално и не комерсиално...аз не съм гледал през живота си. По всеки епизод бих могъл да говоря с дни. С едно малко изключение....последния епизод на 4 ти сезон който за мен беше не в контекста на цялата идея на филма.

                  Една моя приятелка психоложка известна...казва...Истина е това в което вярваш. Що го казвам това.....щото толкова много неща искам да ти кажа за Азия, религията....и т.н че ....осъзнавам че няма да успея да ги напиша.

                  Ще се обадя разбира се....

                  Коментар


                  • Първоначално изпратено от Todor Sabev Разгледай мнение

                    Въображението е по важно знанието
                    АЛБЕРТ АЙНЩЙН

                    Егоизма може да има и положителна и отрицателна роля. в зависимост от ситуацията. Основна двигателна сила за човечеството е творческия импулс още от овладяването на на огъня,. писмеността , колелото и така на татък. Което сега се вижда при доминацията на западната цивилизация, която все още е в творческа фаза, за сега Ако оставиш хора в изолирана дива природна среда , които нямат умения за оцеляване. Най вероятно е да оцелеят тези които най бързо ще измислят начини да запалят огън да измислят хитроумни начини да ловуват и набавят храна .Ако са група трябва да си сътрудничат, егоизма няма да свърши работа. При негативен сценарий, ограничени ресурси и липса на проявяване на изобретателност вероятен канибализъм. Колкото и да са егоистични пак повтарям ако не прояват изобретателнос просто ще умрат.
                    Ще си сътрудничат в името на собственият си егоизъм и вроденото ни чувство за самосъхранение, което пък е породено от други неща. Не е за инвестиционен форум с две думи
                    Акъл ми дай, пари сам ще си спечеля.

                    Коментар


                    • Първоначално изпратено от Iv_max Разгледай мнение

                      Кво праш бе)) Радвам се че те виждам)) Образно казано виждам. Това лято живот и здраве пак у Варна...звънни...))

                      А това за щастието не знам къде го четох...но съм склонен да мисля че има сенс в това. Аз в последно време съм малко краен и подложих на съмнение бая мои възгледи извън финансите....така че може да поспорим))
                      От половин час се опитвам да ти напиша ЛС ама нещо се е бъгнало пак в сайта Миналата зима направих едно дълго пътуване из азия и преосмислих доста неща за живота. Мисля, че съм доста променен ако изобщо е възможно да се променяме. Известните психолози казват че основното което ни пречи да бъдем щастливи е подсъзнателната мисъл за смъртта и безнадеждността, свързана с тази мисъл. Тези в Азия вярват в прераждането и може би затова са щастливи. Християнска религия обаче е толкова компроментирана и нелогична че е трудно да се повярва в нея и може би затова в християнския свят атеистите да са по-щастливи. Ако има БОГ, то тогава кой е създал БОГ? Някой по-голям БОГ сигурно Много ще се радвам ако минаваш да намериш няколко часа за мен
                      Акъл ми дай, пари сам ще си спечеля.

                      Коментар


                      • Първоначално изпратено от Iv_max Разгледай мнение

                        Не, моето цинично изказване има за цел само и единственно да накара тоз който може - да мисли в ква игра играе и да осъзнае средата в която живее. От тук на там....всеки взима решенията сам на база на квото си иска..емоции....надежда...ум...използване на ситуацията и т.н.

                        Хората са безкрайно различни. Общото между тях е егоизма. Това го казвам в положителна светлина. Защото егоизма е всичко това което ни е изкарало от пещерите. Ноо това е много дълга, почти философска тема.

                        Скоро четох че при най щасливите нации или хора е най разпространен атеизма и факта че никой не е склонен да умре за държавата си. А при нещастните - силната религиозност и чуството за саможертва. замисли се що е така?

                        Въображението е по важно знанието
                        АЛБЕРТ АЙНЩЙН

                        Егоизма може да има и положителна и отрицателна роля. в зависимост от ситуацията. Основна двигателна сила за човечеството е творческия импулс още от овладяването на на огъня,. писмеността , колелото и така на татък. Което сега се вижда при доминацията на западната цивилизация, която все още е в творческа фаза, за сега Ако оставиш хора в изолирана дива природна среда , които нямат умения за оцеляване. Най вероятно е да оцелеят тези които най бързо ще измислят начини да запалят огън да измислят хитроумни начини да ловуват и набавят храна .Ако са група трябва да си сътрудничат, егоизма няма да свърши работа. При негативен сценарий, ограничени ресурси и липса на проявяване на изобретателност вероятен канибализъм. Колкото и да са егоистични пак повтарям ако не прояват изобретателнос просто ще умрат.
                        Last edited by Todor Sabev; 23.02.2018, 18:36.

                        Коментар


                        • Първоначално изпратено от Alonso Разгледай мнение
                          С всичко което си изписал последните дни съм съгласен на 100%.
                          С това за щастието обаче не знам къде си го чел но мога да споря. Най-шастливите нации са Филипини, Бутан, Тайланд, Индия. Там населението е доста религиозно. Може би просто не си се изразил точно. Нации или хора, защото според мен има разлика
                          Кво праш бе)) Радвам се че те виждам)) Образно казано виждам. Това лято живот и здраве пак у Варна...звънни...))

                          А това за щастието не знам къде го четох...но съм склонен да мисля че има сенс в това. Аз в последно време съм малко краен и подложих на съмнение бая мои възгледи извън финансите....така че може да поспорим))

                          Коментар


                          • Първоначално изпратено от Iv_max Разгледай мнение


                            Скоро четох че при най щасливите нации или хора е най разпространен атеизма и факта че никой не е склонен да умре за държавата си. А при нещастните - силната религиозност и чуството за саможертва. замисли се що е така?

                            С всичко което си изписал последните дни съм съгласен на 100%.
                            С това за щастието обаче не знам къде си го чел но мога да споря. Най-шастливите нации са Филипини, Бутан, Тайланд, Индия. Там населението е доста религиозно. Може би просто не си се изразил точно. Нации или хора, защото според мен има разлика
                            Акъл ми дай, пари сам ще си спечеля.

                            Коментар


                            • Първоначално изпратено от dddd Разгледай мнение
                              Iv_max, интересно ми е какъв съвет би дал на едно 20 годишно момче от Попово, което няма нищо, расло в ограничена семейна среда на "простаци" и единственото имущество, което би могло да се надява да придобие е наследствената къща, която не струва нищо. Та интересно как без капитал, роден в семейство на "простаци" би могъл да постигне това, което си направил ти? Да си представим, че днес си на неговото място. Би ли успял за 20 години да стигнеш там където си, като междувременно си живееш мечтаният живот? Интересно ми е до каква степен отдаваш успешния си живот на твоите умения и до каква на късмета да попаднеш в правилното време на правилното място?
                              Бих го посеватвел да учи, да среща много хора, да слуша, да възприема, да е с отворено съзнание , да може да се променя и развива непрекъснато. А кво ще стане по натам.....ще разбере сам.
                              Чисто статистически, повечето хора които сега имат много - в началото са нямали нищо.
                              Умението да използваш момента, да уцелиш правилното място и правилното време се обуславя до голяма степен от изброените от мен по горе качества. Ако има формула за успех - всеки щеше да я прочете. А и да има....и всички да я прочетат...малко от тях ще я разберат или приложат.
                              Цялата схема на хазарта се основава в това: да даде надежда на момчето от Попово което е на 20 години. Това или момчето го разбира.....или никога не го разбира.

                              Ще допълня нещо:

                              Ето сега например...аз ти казвам кво е положението, казвам ти го от позицията на по запознат ( не по умен ) а по запознат...в това нямай съмнение. Ти или разбираш от раз кво ти казвам...или не го разбираш.

                              Ако не ми вярваш....ОК....но въпркеи всичко - Помисли !!! има ли сенс в това което казвам или няма.
                              А кво ще прайш от тук на там...аз не ти казвам кво да прайш....прави квото искаш. Ама ако си момчето от Попово което без капитал не знае кво да прай....ще го възприемеш от раз. Или ще отидеш в казиното за надежда.
                              Last edited by Iv_max; 23.02.2018, 18:04.

                              Коментар


                              • Първоначално изпратено от Todor Sabev Разгледай мнение

                                Според твоето цинично изказване би трябвало да сме все още в пещерите. Да опростяваш нещата като делиш хората на две категории ПРОСТАЦИ И ПРИВИЛЕГИРОВАНИ е доста ограничено Хората са толкова различни. Някой са гениални творци и откриватели други са човеколюбиви и биха жертвали своя живот за да спасят друг живот , или са физически привлекателни.Други са психопати който биха избили много хора. Или са просто хора. Интересно цивилизацията как е стигнала до тук ако функционира така както ти описваш.
                                Не, моето цинично изказване има за цел само и единственно да накара тоз който може - да мисли в ква игра играе и да осъзнае средата в която живее. От тук на там....всеки взима решенията сам на база на квото си иска..емоции....надежда...ум...използване на ситуацията и т.н.

                                Хората са безкрайно различни. Общото между тях е егоизма. Това го казвам в положителна светлина. Защото егоизма е всичко това което ни е изкарало от пещерите. Ноо това е много дълга, почти философска тема.

                                Скоро четох че при най щасливите нации или хора е най разпространен атеизма и факта че никой не е склонен да умре за държавата си. А при нещастните - силната религиозност и чуството за саможертва. замисли се що е така?


                                Коментар

                                Working...
                                X