IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

NYSE

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• terziеv
    В Интерактив купувам само кеш, но първо гледам дали пък няма читави варанти с подходящ страйк. Само опции за ливъридж.

~~~~~~~~~~~~~~~~~~
    Ако дългата Call е с по-далечен падеж от късата Call, няма да ти иска марджин, счита се че си покрит. За обратното си иска марджин като за къса Call, все едно я нямаш изобщо дългата. Винаги ръчно трябва да се оправяш с упражняването, в смисъл да ги разкараш навреме ако са in-the-money и не искаш да ти зашият реални акции. Няма значение дали са с едновременен падеж или не, всяка се гледа сама за себе си, дори да си влязъл като готова комбинация със Стратеджи Билдър-а. Още помня какъв го ядох преди време с една Butterfly (комбинация от четири опции). В последните минути преди падежа в петък излязла някаква новина и една къса Call опция влязла in-the-money. В понеделник ми бяха зашили къса позиция, за късмет не стана голяма беля.
    Last edited by Д.Петков; 12.03.2021, 23:30.

Коментар

• Някакъв оня ден ми обяснява, че упражняване на кол опция е да я продадеш. Аз все си мислех, че да упражниш значи да си купиш акциите на съответния страйк. Е затова не смея да пипам още опции - тотално съм се забъркала.

Коментар

• Първоначално изпратено от Д.Петков Разгледай мнение

На твое място бих вземал VTRS (Viatris Inc.) вместо PFE, която е дъщерна на Пфайзер, съвсем нова. Отделиха част от бизнеса на Пфайзер в нея, с цел да може по-високо да се оцени от пазара. Последния спад си беше заради разпродажбата на индексите и пасивните фондове дето ги следват. Още от понеделник очаквам бърз ход нагоре и накрая да се възстанови на $17-18. Нямам свободен кеш, само затова не съм я купил.
        Благодаря. За там се чудя цяла седмица дали да не взема едни дълбоки itm колци. Имам за адет точно от отделянето, а преди това държах MYL. Още обаче не са обявили какъв точно ще е дивидентът. То и затова е такава цената. Малко е по-спекулативна, а в пасивния гледам по-рядко от веднъж месечно.

По принцип най-добрите за такава цел са тръбите тип EPD или някой REIT, но там вече съм преизпълнил плана. Търся нещо тип KMB, ама не с този дивидент. Поне 4%.

Tи кеш ли търгуваш само, без лост?

====
        Един тъп технически въпрос.

Дълъг съм с колове (leaps). Искам да продам колец за другия месец. Води ли се покрит в този случай (за марджин изчисленията) и дали упражняването става автоматично или трябва ръчно да се занимавам. Търся по интернет и чета разнопосочни неща.
        Last edited by terziеv; 12.03.2021, 22:19.

Коментар

• Първоначално изпратено от terziеv Разгледай мнение

Хмм, прав си. Благодаря. Клоня към PFE. Не го смятах за кандидат, защото имам малко в активния портфейл и опитвам да го отиграя с опции. И да падне няма да е с много.
          На твое място бих вземал VTRS (Viatris Inc.) вместо PFE, която е дъщерна на Пфайзер, съвсем нова. Отделиха част от бизнеса на Пфайзер в нея, с цел да може по-високо да се оцени от пазара. Последния спад си беше заради разпродажбата на индексите и пасивните фондове дето ги следват. Още от понеделник очаквам бърз ход нагоре и накрая да се възстанови на $17-18. Нямам свободен кеш, само затова не съм я купил.

Коментар

• Първоначално изпратено от bokogega Разгледай мнение

Ти как я търгуваш тая нафта интра дей е в рейндж,а там е по добре не пипай.Дългосрочно е нагоре,но цената е подпряла на почти тригодишна съпротива.Не знам какво очакваш?
            И аз се чудя как я търгувам. На магия и свръх риск. Днеска много се изложих и нищо не стана. Само 400 кинта, затова пък ми скина нервите и се предадох насред играта. С гиъринг 12 малко да мръдне и мърда много. Само така - иначе няма как да се търгува интра дей.

И вече турам само 8000 кинта щото се наплаших та нема много далавера ама така за занимавка стаа
            Last edited by IvelinaJensen; 12.03.2021, 21:31.

Коментар

• Първоначално изпратено от IvelinaJensen Разгледай мнение
              Вече от личен опит НЕ препоръчвам да се пипа нафтата. Лази ми по нервите докато не ми издържа психиката и ме изтръска от клона преждевременно. Реално още не се знае дали беше преждевременно. А тъкмо си бях повярвала. Обърнете внимание на непредвидимите и движения
              Ти как я търгуваш тая нафта интра дей е в рейндж,а там е по добре не пипай.Дългосрочно е нагоре,но цената е подпряла на почти тригодишна съпротива.Не знам какво очакваш?
              "църна му земя - невеста, тънка му пушка - зълвица, я чифт пищови - девери"

Коментар

• Първоначално изпратено от Никола20 Разгледай мнение
                Купих Inovio Pharmaceuticals (INO) @10.37. Търся 5% чисто..и бързо. .

И току-що се продаде Meten Edtechx Education Group (METX) на 2.90. За три месеца - 22% са ми достатъчни.
                Ще се черпя един Джеймисън по случая.
                Наздраве! Tи си машина. Мен такива ме е страх да ги пипна дори с маска и ръкавици.

Коментар

• Купих Inovio Pharmaceuticals (INO) @10.37. Търся 5% чисто..и бързо. .

И току-що се продаде Meten Edtechx Education Group (METX) на 2.90. За три месеца - 22% са ми достатъчни.
                  Ще се черпя един Джеймисън по случая.
                  Last edited by Никола20; 12.03.2021, 19:40.

Коментар

OMP и нефтените са леко нагоре днес. Има нещо при AM - прекалено падна.

Някой няма да разясни защо GME продължава да вилнее?
                    Хахаха, а финове и имоти? А храните? А да обясних какво е ротацията, ама няма кой да чете.

Дръж АМ до пенсия. За почти сигурна спекулация купувай танкери - DHТ, може и EURN...

И извинявай, че не те светнах за TSN, PPC и пр. Бърже купувай там, докато са на върха.

Коментар

Баш. Ето го големия сур, дето го чакахме.
                      OMP и нефтените са леко нагоре днес. Има нещо при AM - прекалено падна.

Някой няма да разясни защо GME продължава да вилнее?

Коментар

• Първоначално изпратено от Ташунко със сапа Разгледай мнение

Майкъл Бъри известен още като “Big Short” и увековечен във едноименния филм предупреди преди няколко дни че инвеститорите ходят по ръба на острието.Така че умната и внимателно че после идва много болка и обезценения уж кеш става чисто злато .
                        Той Бъри това го казва от много време... виж го къде е дълъг. В момента може да снимат Big Long... Държането на кеш продължава да е безумие.

Коментар

Електричките са все още на промоция.

Иначе корекцията и мен тресна в главата и реших да се взема в ръце вместо да гледам тъпо как обеднявам. И се хванах с нафтата. Днеска пак за 1 ден 1300 кинта. И повече можеше да са. А ако не бях продала вчера, а изчакала до днес щяха да са поне двойно. Ама не ми се рискуваше, а и трябваше малко да стана от компа че се депресирах.

Майкъл Бъри известен още като “Big Short” и увековечен във едноименния филм предупреди преди няколко дни че инвеститорите ходят по ръба на острието.Така че умната и внимателно че после идва много болка и обезценения уж кеш става чисто злато .

Коментар

• Първоначално изпратено от ford_perfekt Разгледай мнение

Е па щот сичко пада!
                            Баш. Ето го големия сур, дето го чакахме.

Коментар

Що пада AM па сега?
                              Е па щот сичко пада!

Коментар

[ATTACH=CONFIG]temp_16390_1615558763641_228[/ATTACH]
                                Що пада AM па сега?

Коментар

Working...
                                X