До някаква степен оптимистичен завършек на седмицата. Да видим в понеделник дали ще започне с брутално рали или ще мажем ските отново.
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
NYSE
Collapse
X
-
Първоначално изпратено от IvelinaJensen Разгледай мнение
не разбирам кво ми говориш и от де изобщо знаеш на какви цени съм влизала в NIO. Бях на зверски плюс преди колапса и трябваше да продам - там ми е грешката - а не че съм купила на грешните цени - просто не трейдвам правилно. И то щото вярвам в НИО и не вярвах да се срине чак толкова. Но то не самото НИО се срина щото при него всичко си върви идеално. ФЕД сринаха всичко, а на техните решения нито мога да влияя, нито да ги прогнозирам. Така че единствено ме е яд, че не прибирам профити от време на време, а се главозамайвам с големите проценти печалба
Не е и технически,защото щеше да видиш това
Въобще какъв вид анализ правиш преди да влезеш в някаква компания.
Нищо лично,но ми е интересно как така с лека ръка купуваш нещо,без всякакъв анализ.Или търгуваш новини"църна му земя - невеста, тънка му пушка - зълвица, я чифт пищови - девери"
Коментар
-
Първоначално изпратено от terziеv Разгледай мнение
Пак ще се повторя, че според мен никакви мечки няма и няма да има. Обаче... точно за твоя портфейл ще има още болка. Не толкова при NIO, там сигурно ще се качи леко, но при etf-ите няма да е лесно. Просто много от нещата са по Едиотската стратегия, т.е. купувани на връх. В понеделник обаче сигурно ще шавнат нагоре всичките ти. Това пак според мен. Нафтата е нагоре по принцип, но нищо не разбирам от търговията със суровини.
===
Малеее, отивам да хапна и той пазарът станал на ракета. Какви пари са направили днес трейдърите, не е истина. Ташункича сигурно е мушнал едно десетина бона.
Нафтата с CFD я играя. Ама не я продадох на клоуза и може да рева понеделник на оупъна, че е много коварна. Ама вчера я продадох и съжалих и сега реших да рискувам. Тоя път съм и само с 15% от предната сума. Останалите ги набутах в Ørsted че ми се стори че тръгна нагоре пък и ми се видя евтин. Но не би - успя да потъне още и за нула време минах на минус -1100 кинта.Last edited by IvelinaJensen; 05.03.2021, 23:01.
Коментар
-
Първоначално изпратено от IvelinaJensen Разгледай мнениеСпоред вас това ли беше психическия тест или понеделник продължава следващата серия.
===
Малеее, отивам да хапна и той пазарът станал на ракета. Какви пари са направили днес трейдърите, не е истина. Ташункича сигурно е мушнал едно десетина бона.Last edited by terziеv; 05.03.2021, 21:59.
Коментар
-
Първоначално изпратено от terziеv Разгледай мнение
За жалост чак сега някой ти каза да слагаш стопове. Яко гадове в тоя форум, не казват най-влажните неща
сега остава някой да ти каже да не купуваш на върха...
Според вас това ли беше психическия тест или понеделник продължава следващата серия. Аз сериозно получих главобол от напрежение. Да не говорим че се престраших да купя нафта (за малка сума де) сертификат с gearing 12 и ако падне ще ми разцепят задника
Коментар
-
Архивите говорят:
13.12.2020, 10:02
Първоначално изпратено от terziеv Разгледай мнениеАко си спекулант и държиш надценени неща като Епъл, електрички, ETF-и, разни компании без стабилни печалби, тогава при един срив ще настъпи вой. Тук имаше един заслужил артист, който обясняваше, че поевтинелите компании са много по-рискови от растящите балоняците. Няма нужда да си експерт, за да ти светне, че това е пълна глупост. Достатъчно е да не си падал на глава и да не си презобал с финансова пропаганда.
В интерес на истината почвам леко да се притеснявам. Ако NIO падне за дълго под 20 ще ми стане лошо.
Следете First Solar... там може да се влезе със следваща поръчка, веднага щом обърне тренда. Иначе от близо 400 компании, които следя активно (3/5 от тях са в зелено и продължавам да ви се чудя на мечите привидения), само APT е слязло до наистина добра цена. Една единствена!!! Но за нафта/газ/всякакви добивачи и голяма част от храните все още не е късно. Само нагоре ще ходят.Last edited by terziеv; 05.03.2021, 21:04.
Коментар
-
Първоначално изпратено от terziеv Разгледай мнениеНе ви разбирам наистина. Какъв мечи пазар ви гони като половината борса е в зелено? Това, че сума народ е купувал тех балоняци и те сега падат ли е дефиницията за мечи пазар?
финовете ли са в мечи, добивачите ли, енергетиката ли, хранителните ли, имотните ли?
То май основно 'зелените' са на огромен минус. Иначе големите технологични са си на +.
Нещата май си идват на място и се поизравниха секторите. Дано да има наистина някакво рали, а не нещо да се забатачат нещата покрай стимулите. Аз лично силно се съмнявам да рискуват сега точно като трябва да се възстановява икономиката да се заинатят нещо за стимулите. По скоро вярвам, че може поетапно да одобряват някакви пакети. А не наведнъж всичкото, че ще предизвика сигурно някакво огромно рали .. и после какво ще правим не знам )).
Last edited by pantaleev; 05.03.2021, 20:38.
- 1 like
Коментар
-
това да го беше казал преди да ме занулят. Сега вече и аз го осъзнах - по трудния начин
сега остава някой да ти каже да не купуваш на върха...
- 1 like
Коментар
-
това да го беше казал преди да ме занулят. Сега вече и аз го осъзнах - по трудния начинPip master
Коментар
-
Първоначално изпратено от trade Разгледай мнениене знам тоя US 30 АЗ си го скъсявам от известно време и все си излиза ... ако предположим че предстои мечи пазар познайте колко много акции ще тръгнат надолу и не ще бъдат така солидни и п как трябва да си сменят нагласите тези които са свикнали само да удължават ...ако изобщо се усетят тъй като може да си мислят че е поредната корекция на възходящ trend ...тoва е в сферата на предположенията... бичи пазар особенно месечен се обръща трудно и се изисква също месечно сменяне на настроенията ..тоест време.. та е добре да се ползват стопове а тези които не могат да затварят на печалба да си слагат стоп на нула или да си прибират частични профити та да не са съвсем валат ако цената тръгне срещу тях
Коментар
-
Първоначално изпратено от ford_perfekt Разгледай мнение
Що не вярваш?
Коментар
-
не знам тоя US 30 АЗ си го скъсявам от известно време и все си излиза ... ако предположим че предстои мечи пазар познайте колко много акции ще тръгнат надолу и не ще бъдат така солидни и п как трябва да си сменят нагласите тези които са свикнали само да удължават ...ако изобщо се усетят тъй като може да си мислят че е поредната корекция на възходящ trend ...тoва е в сферата на предположенията... бичи пазар особенно месечен се обръща трудно и се изисква също месечно сменяне на настроенията ..тоест време.. та е добре да се ползват стопове а тези които не могат да затварят на печалба да си слагат стоп на нула или да си прибират частични профити та да не са съвсем валат ако цената тръгне срещу тях
Pip master
Коментар
Коментар