If this is your first visit, be sure to
check out the FAQ by clicking the
link above. You may have to register
before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages,
select the forum that you want to visit from the selection below.
Dow slides 300 points after report Biden weighing sharp rise in capital gains tax
е това срина маркета, а не техническият анализ
По важното е,че техническият анализ ни дава нива за входове, и най важното ни пази от големи загуби.А какво го срива и издига маркета,го знаем всички,а това е страха и алчноста.Нищо фатално няма в този така наречен срив,просто пазара има нужда от почивка,и едно евентуално слизане до 4000 няма да е изненада за никого,освен за неразбиращите от техника
Половината търговия е напълно автоматизирана. Включително много дребни риби играят на автопилот, за да обират спреда. Имаше една история за фонд, който беше на 100% автопилот, а го представяха за управляван от хора. Май ги осъдиха за измама.
И понеже такова нещо като ИИ няма, в такива моменти е просто елементарно да се изкарват пари. Особено ако си малък. Проблемът е при големи обеми.
В общи линии ми е ясен механизма, но пак не пречи да ми е забавно. Като в оня виц ще стане скоро, дето една застаряваща двойка си приказвали да си вземат разни приспособления ако един от двамата е уморен, а ако двамата са уморени да оставят приспособленията да си се чукат тихичко в ъгъла, а те да си почиват.
Ама пък много ми харесва как тръгват разпродажби след тази "новина"! Все едно високите данъци почват от тази вечер
Половината търговия е напълно автоматизирана. Включително много дребни риби играят на автопилот, за да обират спреда. Имаше една история за фонд, който беше на 100% автопилот, а го представяха за управляван от хора. Май ги осъдиха за измама.
И понеже такова нещо като ИИ няма, в такива моменти е просто елементарно да се изкарват пари. Особено ако си малък. Проблемът е при големи обеми.\
Умната ми каза, че е безумие да държиш кеш. Каза ми го преди година и я послушах. Единственото проблемче е, че парите се обезценяват почти със същата скорост, с която ги правя.
A пък данъците няма да спрат пазара. Единствено такса за всяка трансакция, ако въведат.
Аз съм само плагиат на тази премъдрост. Авторът отдавна не се е появявал, но щом го кажеше, неминуемо се налагаше да се "мажат ските". Един вид инверсен индикатор Ама Ивелинка май не го е чела...
Ясно бе, знам кого имаш предвиш. По на регионална почва. Оно е неспасяемо...
Нямам мат.интерес вече там, ама по навик сегиз тогиз поглеждам. Не е чак толкова отдавна да не се е появявал
забележете господа ... трендлинията на 4 часа която избута US30 надолу .. вчерашното импулсно движение нагоре се оказа едим мечи флаг както предположих вчера и както и предположих вчерашното движение нагоре днес бе изтрито за раз бройки
Убаво, ма умната.
Гледам от 2-3 седмици бици/меци към и над 2.5.
При по дългосрочна норма на рейшото - наполовина на това.
Та хич не са изключени и по солидни друсания.
Аз съм само плагиат на тази премъдрост. Авторът отдавна не се е появявал, но щом го кажеше, неминуемо се налагаше да се "мажат ските". Един вид инверсен индикатор Ама Ивелинка май не го е чела...
Убаво, ма умната.
Гледам от 2-3 седмици бици/меци към и над 2.5.
При по дългосрочна норма на рейшото - наполовина на това.
Та хич не са изключени и по солидни друсания.
Коментар