IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

NYSE

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• As MicroStrategy CEO Michael Saylor points out, cash is losing 50% of its purchasing power per year. “Why would you hold on to something like that... -RT

Ама друго си е някой да ти го напише на английски. Сега е моментът някой маратонец с 20 години опит да обясни какъв дебил е този и Далио... И да не забравяме, че заемите не са никакъв хедж срещу инфлация. Пък и чакаме японски сценарий. Абе, мани. Вярно някои прекаляват с ганджата.

Коментар

• Първоначално изпратено от terziеv Разгледай мнение

Ето една от причините да не се връзвам съвсем на техниката. Няма как TSM да лети, а SOXL да пада. Прекалено ликвиден е фондът и ако тръгне да се случва такава аномалия, за минути ще налазят алгосите. Само профи трейдъри или супер късметлии могат да се възползват от такива прозорци.

В интерес на истината в момента не бих купувал SOXL. За мен корабът отпътува, защото гледам да купувам на промоция. За настроените по-рисково обаче, има още мръвка.

За днес - дивидентът от BTI. Ако случайно слезе, трябва да се налазва. Не вярвам да се случи, но знае ли човек. Имаше един комедиант тука, който обясняваше, че цигарите са мортос, защото хората под 40 пушат само трева. За хората, които не са си утепали мозъчните клетки по този начин, сделката е все още много добра. Не колкото, когато писах, че трябва да се влиза, но още е много добра. За българи пък съвсем - 5% данък дивидент е само още един +. BTI още не е наваксало скоковете от MO и PM, но това е неизбежно.
      Къде технически видя,че едното ще пада,а другото ще се вдига той тренда е възходящ.

Click image for larger version

Name:	Screenshot_4.jpg
Views:	1
Size:	63.8 КБ
ID:	3736565

Name:	Screenshot_5.jpg
Size:	75.0 КБ
ID:	3736566

Name:	Screenshot_6.jpg
Size:	76.6 КБ
ID:	3736567

"църна му земя - невеста, тънка му пушка - зълвица, я чифт пищови - девери"

Коментар

• Първоначално изпратено от ПИЧ Разгледай мнение
        Вземи TUI, Меркел ги е затворила немците до 18 Април, че даже да не се събирали за Великден повече от 5 човека по домовете. (понеже търсиш нещо ниско). Ама при тях, трябва да ги подпомогне правителството, така ми се струва.
        Ето ти репорти https://www.tuigroup.com/en-en/inves...nual-report-20
        Бая скъпи са ми. Подобна цена ми се струва неоправдана. Пък и...

Първоначално изпратено от terziеv Разгледай мнение
        Туризъм и тех - отнюдь. Дрехи, мода и разни педерастии - също. Да приемем, че съм лудит домошар.
        Гредата с LLNW ми показа, че не трябва да изневерявам на себе си.

Коментар

• Петков,едно голямо благодаря и от мен,по повод HOFV !!!
          100+% ги направи на шега,но от тук накъде?Един колега смята че снощи шортите са стигнали 36%.

Коментар

• Вземи TUI, Меркел ги е затворила немците до 18 Април, че даже да не се събирали за Великден повече от 5 човека по домовете. (понеже търсиш нещо ниско). Ама при тях, трябва да ги подпомогне правителството, така ми се струва.
            Ето ти репорти https://www.tuigroup.com/en-en/inves...nual-report-20
            Last edited by ПИЧ; 23.03.2021, 10:53.

Коментар

• Първоначално изпратено от Д.Петков Разгледай мнение
              Terziev За SOXL ми прилича, че трябва да слязат до $30.80, там вече ще стават за купуване. Това без да знам нищо за фундамента.
              Спак-чето PSPE ще го гледам, мерси!
              Ето една от причините да не се връзвам съвсем на техниката. Няма как TSM да лети, а SOXL да пада. Прекалено ликвиден е фондът и ако тръгне да се случва такава аномалия, за минути ще налазят алгосите. Само профи трейдъри или супер късметлии могат да се възползват от такива прозорци.

В интерес на истината в момента не бих купувал SOXL. За мен корабът отпътува, защото гледам да купувам на промоция. За настроените по-рисково обаче, има още мръвка.

За днес - дивидентът от BTI. Ако случайно слезе, трябва да се налазва. Не вярвам да се случи, но знае ли човек. Имаше един комедиант тука, който обясняваше, че цигарите са мортос, защото хората под 40 пушат само трева. За хората, които не са си утепали мозъчните клетки по този начин, сделката е все още много добра. Не колкото, когато писах, че трябва да се влиза, но още е много добра. За българи пък съвсем - 5% данък дивидент е само още един +. BTI още не е наваксало скоковете от MO и PM, но това е неизбежно.

Коментар

За тия TSM въобще не изглежда зле. Силна подкрепа се вижда на $113.50. Много ми прилича, че ще опише "чаша с дръжка" (cap&handle) т.е. ще слезе малко без да стига до подкрепата и там ще обърне вече за нагоре до $130. Едва ли ще пробие от раз за още по-нагоре. Без обаче да знам нищо за фундамента.
                По моите виждания и фундамента е добре.1.3 трлн.приходи,за 2020г.близо 518 млрд.чиста печалба,772 млрд.оперативни разходи.Технически ме притеснява дали няма да направи спайк до 107$.Иначе ако мине над 122$ си е за купуване за пробив на върха 143$.

Коментар

• Първоначално изпратено от bokogega Разгледай мнение

Петков някакво мнение за тези

[ATTACH=CONFIG]n3736420[/ATTACH]
                  За тия TSM въобще не изглежда зле. Силна подкрепа се вижда на $113.50. Много ми прилича, че ще опише "чаша с дръжка" (cup&handle) т.е. ще слезе малко без да стига до подкрепата и там ще обърне вече за нагоре до $130. Едва ли ще пробие от раз за още по-нагоре. Без обаче да знам нищо за фундамента.
                  Last edited by Д.Петков; 27.03.2021, 11:23.

Коментар

• Terziev За SOXL ми прилича, че трябва да слязат до $30.80, там вече ще стават за купуване. Това без да знам нищо за фундамента.
                    Спак-чето PSPE ще го гледам, мерси!

Коментар

Технически AMWL яко ги натискат и имат още да падат. Не са подходящи за купуване в момента, подкрепата се огъва и едва ли ще издържи.
                      За GDRX: В добър патерн са за купуване, би трябвало да тръгнат нагоре, но ходът едва ли ще е голям.

И двете имат един и същ фундаментален проблем: Амазонци ще настъпват в сегмента със създаването на Amazon Pharmacy, това яко ще им отхапе от печалбите със сигурност. За дългосрочно не бих ги държал.
                      Петков някакво мнение за тези

Name:	Screenshot_3.jpg
Size:	81.9 КБ
ID:	3736420

Коментар

• Първоначално изпратено от trade Разгледай мнение
                        има ли мечки за одиране ..? buy 32544 US30
                        И аз се включих с дълги при СП,но на часовата графика.Да видим тази седмица дали ще задминем 40000

Name:	Screenshot_2.jpg
Size:	94.9 КБ
ID:	3736417

Коментар

• Първоначално изпратено от todorov_74 Разгледай мнение
                          Хвърлял ли е око някой на тези сравнително нови бегачки:GDRX и AMWL ?
                          Яко са задрали и двете,като отива и на ровене.Финансово изглеждат прилично,както и прилично си губят пари към момента.Виждам,че първата е от любимките на шортите,но се замислям че излизането на късаците може би ще е някъде тук/евентуално/.Пише също,че спадовете тези дни се дължат на апетита на Амазон към тяхният сектор.
                          Та ако някой има визия или мнение......................?!?
                          Технически AMWL яко ги натискат и имат още да падат. Не са подходящи за купуване в момента, подкрепата се огъва и едва ли ще издържи.
                          За GDRX: В добър патерн са за купуване, би трябвало да тръгнат нагоре, но ходът едва ли ще е голям.

И двете имат един и същ фундаментален проблем: Амазонци ще настъпват в сегмента със създаването на Amazon Pharmacy, това яко ще им отхапе от печалбите със сигурност. За дългосрочно не бих ги държал.

Коментар

С тия въглища, гледай да не си останеш накрая само с въздушни целувки от Грета Тунберг Да не кажеш, че не съм предупредил, към края на годината гледай да си се отървал от всякакви фосилни горива. Да, шумотевици са, но не забравяй, че то и ковида до последно беше само шумотевица. Имало там някакво грипче в Китай, на кой му дреме. Ама стана тя каквато стана. Та сега предпочитам да не съм от изненаданите. Никого нищо не убеждавам, всеки сам да си преценява.

Да беше купил HOFV дето дадох идея преди месец, днеска щеше да си напълнил касичката. Май само Панталеев се обади че се възползва.
                            Честито, но не мога да се накарам да взема чак такива шитни. Малко като със шиткойните и с теслаците... знам, че могат и до милион да отидат, ама не е за мен, не искам да участвам. SOXL-a ми стига тия дни.

В интерес на истината употребата на коксови въглища няма алтернатива. Разбира се всичко зависи от цената... и от Китай. HCC ~13-14 e бонбонче.

спакчето е BSPE и е почти на номинал. Винари. Няма начин да направи лъвски скок, защото не е нещо модерно тип тролейче или енергия от нищото, но ме изкефи едно интервю с хората https://finance.yahoo.com/video/besp...160803679.html
                            Изглежда да разбират за какво говорят, а не са просто тръгнали на лов за модърн токинг. Симпатизирам на сектора, ако и да имам някои резерви за бъдещето му от най-обикновени лични наблюдения.
                            Е, в случая по-важното е, че все още не е налазен и цената е добра.

===

и в новините:

...it now appears that the narrative of retail buying which for the past year had been seen as one of blind purchases of risk assets coupled with layered call buying for outside returns (which in turns led to an aggressive gamma feedback loop) driven by the WallStreetBets reddit message boards will need to be reworked substantially because retail investors are rapidly learning and adapting to how to trade the market.
                            - ZH

И с траверсата има разговор, ама за друг ден.
                            Last edited by terziеv; 22.03.2021, 23:20.

Коментар

• Първоначално изпратено от terziеv Разгледай мнение
                              Идеи за следващата седмица? При мен почти всичко е на годишен връх и няма какво да допълвам. Скоковете ми свалиха ангажираността в акции до 105% при цел 120-125%. Всичките ми къси петъчни опции останаха извън парите. С много. При дългите също. UBA го бях отписал, но в края на сесията падна под страйка 17,5. Играта с tbhr (мерси, како и петков за акълите) се оказа направо смешно печеливша, но свърши далаверата - премиите за април са в пъти по-ниски вече и не си струва. За gme путовете няма смисъл да обяснявам мисля.

Знам, че такива като МО ке катерят поне до 60, но не мога да се накарам при положение, че средната ми цена е 37. Същото е и с нафтовете и тръбите - тежък съм там, ако и да са още бая подценени някои. Имотните и финовете като цяло не са много подценени вече. Промишлени, храни, добивни и там същата работа - имат още малко път нагоре, но вече имам и са на твърде високи цени за мен.

Какво остава - въглищата. Ще продължа с Hcc, но ще го играя с близки до парите путове. Добри са премиите, добра е компанията, перспективен е секторът, мааалко ми е над цената. От финовете само wfc продължава да е лекинко подценена, но цената ми е макс 35. Не са лоши премиите за този страйк. Фин секторът също има много добра перспектива за 2021. И дебна за резки спадове при Антеро и затворите cxw и geo

За спекулата... вече съм в чиповете и в няколко спака, та нямам много ресурс. Може да добавя само още един забавен спак на номинал - реална икономика, не разни тех пидерастии. Но нека първо някой се включи със смислено мнение/коментар и тогава ще го плясна у темата за кой точно става въпрос.
                              С тия въглища, гледай да не си останеш накрая само с въздушни целувки от Грета Тунберг Да не кажеш, че не съм предупредил, към края на годината гледай да си се отървал от всякакви фосилни горива. Да, шумотевици са, но не забравяй, че то и ковида до последно беше само шумотевица. Имало там някакво грипче в Китай, на кой му дреме. Ама стана тя каквато стана. Та сега предпочитам да не съм от изненаданите. Никого нищо не убеждавам, всеки сам да си преценява.

Да беше купил HOFV дето дадох идея преди месец, днеска щеше да си напълнил касичката. Май само Панталеев се обади че се възползва.

Коментар

• и последно sell от 32808 US 30 .. основание ...съпротива от часовият връх от 03.19 от 20 00 ... може да даде доста но аз избягвам на 25 пипса и айде лека вечер
                                Pip master

Коментар

Working...
                                X