IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

NYSE

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от 4i40 Разгледай мнение
    ... Заредил съм една каруца с акции от нашата борсичка и чакам ГОДО....
    Това вярно ли е бе чичо...нашата българска борса ?

Коментар

• Първоначално изпратено от terziеv Разгледай мнение

Ето, Ивелина изкара едно стотина бона бруто, а за пети път поне пита как да видиш цените извън редовната сесия.
      ето, ти за пореден път не разбра какво питам. Знам как да видя цените естествено. Но няма как да следиш постоянно няколко акции. Аз поне ползвам аларми непрекъснато щото не мога нон стоп да се дзверя. Питах човека не как вижда цените, а дали може да сложи аларма на извън борсовия курс. Изобщо не внимаваш в написаното, а четеш квото ти се иска.

Коментар

Чета темата отвреме - навреме и оставам с впечатлението, че всички печелите и то много...
        Направо съм Фпечатлен.....
        В този пазар наистина не знам какво трябва да направиш, за да не си на плюс. Щом хората купуват ЕТФи и се възприемат за инвеститори, а не за спекуланти, значи нулевите лихви си вършат работата перфектно. Скоро може и в България да ни направят всички насила 'инвеститори".

Борсата определено не иска акъл, а по-скоро топки. Имаше разни умни цитати по тоя повод, ама ги оставям на колегите от Отдел "Клишета".

Ето, Ивелина изкара едно стотина бона бруто, а за пети път поне пита как да видиш цените извън редовната сесия.

Коментар

Чета темата отвреме - навреме и оставам с впечатлението, че всички печелите и то много...
          Загубите от 20-30 % на част от ракетите въобще не ви се отразяват. Кога падат го играете на късо , кога растат сте заредили в ниското и чакате макса, а през това време играете с деривати за едни бързи 10 %....Депресиран съм.....
          Заредил съм една каруца с акции от нашата борсичка и чакам ГОДО....

пп Но все пак и един съвет - не е препоръка да се купуват акции , дето са на 12 г максимум.....Карл Маркс не трябва да се подценява..Все пак е икономист на столетието и цикличността е потвърдена от времето !

Успех и късмет !
          не знам за другите ама след срива тия дни се оказа, че последните почти 4 месеца съм работила на загуба. Отнесох се несериозно, реших че мога да мина тънко и тарикатски и си платих за това. Все още инвестицията ми (личната) е на плюс ама не е ясно до кога. Реших да се стягам и да не се занимавам повече с глупости - явно след късмета на новака ще се наложи здраво да се потрудя за хляба си. Лошо няма разбира се - мен от работа (в случая четене) не ме е страх и нямам против да ми е трудно

Коментар

• Първоначално изпратено от Ташунко със сапа Разгледай мнение

Защото ти отчита сделките в редовната сесия а на премаркета на 29 януари стигна 218 $. Затова много често когато ти отваря редовната сесия графиката излиза със гап .Въобще на премаркета и на афтърмаркета стават страхотни сделки.
            Имам 2 въпроса към теб.

1. Как следиш движението на курса извън маркета? Има ли начин да си сложиш курс аларма за извънмаркета или просто си седиш и си следиш нон стоп.

2. За дейтрейдинга как се ориентираш за моментната посока на курса - технически анализ ли ползваш, здрав разум, интуиция, друго...?

Коментар

Загубите от 20-30 % на част от ракетите въобще не ви се отразяват.
              Абе повече приказваме отколкото печелим А за загубите, плачкаме си нощно време под юргана, иначе сме ербап!

Коментар

• Чета темата отвреме - навреме и оставам с впечатлението, че всички печелите и то много...
                Загубите от 20-30 % на част от ракетите въобще не ви се отразяват. Кога падат го играете на късо , кога растат сте заредили в ниското и чакате макса, а през това време играете с деривати за едни бързи 10 %....Депресиран съм.....
                Заредил съм една каруца с акции от нашата борсичка и чакам ГОДО....

пп Но все пак и един съвет - не е препоръка да се купуват акции , дето са на 12 г максимум.....Карл Маркс не трябва да се подценява..Все пак е икономист на столетието и цикличността е потвърдена от времето !

Успех и късмет !

Коментар

• Първоначално изпратено от IvelinaJensen Разгледай мнение

За твоите грешки - не лъжи - спомням си ясно твоя сериозна грешка от тук преди месец-два (няма да я споменавам публично).

Хаха той мн зле горкия, затова само свободни съчинения и преразкази, какво го четеш въобще

Коментар

• Първоначално изпратено от terziеv Разгледай мнение

Всеки греши. Дори на мен ми се случи. Веднъж преди години беше. Но работата е да си направим изводите. От така написаното, ти сякаш полагаш сезифови усилия, за да не разбереш къде е проблемът в случая. Той не е нито в техниката, нито в цифричките от счетоводния баланс. Няма лошо да учиш нови неща, но в случая тръгваш по грешен път, който няма да те предпази да настъпваш същата мотика.
                    И къде е проблемът?

Силно е да се каже, че полагам сизифови усилия, защото реално не правя нищо. Но ако имаш предвид късане на нерви - верно е - късам здраво.

За твоите грешки - не лъжи - спомням си ясно твоя сериозна грешка от тук преди месец-два (няма да я споменавам публично).

Само който не прави нищо не греши. А даже и не знам грешка, направена в усилия да постъпиш най-правилно дали се брои като грешка.

Коментар

• Преди малко видях една много интересна статия на Марина Мучакова в Мениджър.бг " Как се декларират доходи от криптовалута". Много детайлно е описано- приложение, таблица, код. Някои неща са релевантни с дейтрейдинга, за които писах по-долу. Няма да слагам линк, че модерацията трие, но на база тази информация лесно може да се намери. Самата г-жа Мучакова е данъчен консултант в счетоводна кантора.

Коментар

• Първоначално изпратено от IvelinaJensen Разгледай мнение

Кой не иска бърза спекулация друже. Ама при мен положението е, че хем я искам хем не я искам, щото данък печалба ми е 42%. Отделно таксите ми за сделки са огромни в основния ми брокер където е NIO и ми се свиди да трейдвам. Един вид хем ме сърби, хем ме боли. Но си прав - ако знаех, че НИО ще падне повече от 50% и под моята цена щях да продам без много да му мисля. Ама не уцелих щото все не вярвах такъв срив да се случи. Вече си знам, че всичко е възможно. Затова и почнах да поглеждам към технически анализ, колкото и да не вярвам в него, ако се наложи ще повярвам. Даже може и стоп лоси да почна да слагам - дразнят ме щото ми ограничават свободата ама може да се окажат по-малкото зло. Но да - винаги съм го казвала - стратегията ми (която още не спазвам, ама все се каня да почна) е да търгувам по интуиция
                        Всеки греши. Дори на мен ми се случи. Веднъж преди години беше. Но работата е да си направим изводите. От така написаното, ти сякаш полагаш сезифови усилия, за да не разбереш къде е проблемът в случая. Той не е нито в техниката, нито в цифричките от счетоводния баланс. Няма лошо да учиш нови неща, но в случая тръгваш по грешен път, който няма да те предпази да настъпваш същата мотика.

Но отново - не се шашкай прекалено, НИО е добра компания.

~~

вече за етф-ите нямам идея. Тях дори хиперинфлацията трудно ще ги върне на върха.
                        Last edited by terziеv; 07.03.2021, 14:00.

Коментар

• Първоначално изпратено от Д.Петков Разгледай мнение

Той и bokogega го разбира Техническия Анализ, вероятно много по-добре от мене, нищо че си трае. Помня му ника от преди сигурно 10г. в forexforum.bg и добри анализи качваше. Нямам спомен дали е писал и преди това в фрий-зоната дето и тя замлъкна безславно.

В момента ако се гледа S&P500, спада е приключил вече и си отскочи уставно от подкрепата. Би трябвало в понеделник да тръгне (подлъгващо) леко надолу и после в края на деня да си отпътува на север. Ще ми е интересно да видя още с отварянето, нетърпеливковците да купуват колко са силни
                          май не ми стига въображението да регистрирам подкрепата, за която говориш, но аз подкрепите много и не ги разбирам. За сега гледам само RSI и MACD и виждам ясно, че на 23 февруари и на 1 март се забелязват идентични на петъчния отскоци, които обаче не успяха да предотвратят пропадането. Така че и за настоящия отскок съм скептична, а специално това, което се случва на електричките и зелените като цяло много ама наистина МНОГО ми мяза на дотком балона и съм в паника. Тазгодишните ми сделки, инвестиции и спекулации се оказаха тотално губещи и ми смъкнаха цялостния профит с почти 70% (включвам в сметките и инвестициите на децата, защото ги усещам като личен провал)

Коментар

• Първоначално изпратено от ford_perfekt Разгледай мнение

Такаааа, значи не си инвестирала заради технически анализ, нито заради фундаментален. Демек по религиозни причини, вяра в НИО! Спомних си, та той е Избраният!
                            Кажи си бе, Ивелинче, искаше бърза спекулация, но не уцели момента на изход! Както се получава и при мен може би. Остава ни да вярваме....
                            Кой не иска бърза спекулация друже. Ама при мен положението е, че хем я искам хем не я искам, щото данък печалба ми е 42%. Отделно таксите ми за сделки са огромни в основния ми брокер където е NIO и ми се свиди да трейдвам. Един вид хем ме сърби, хем ме боли. Но си прав - ако знаех, че НИО ще падне повече от 50% и под моята цена щях да продам без много да му мисля. Ама не уцелих щото все не вярвах такъв срив да се случи. Вече си знам, че всичко е възможно. Затова и почнах да поглеждам към технически анализ, колкото и да не вярвам в него, ако се наложи ще повярвам. Даже може и стоп лоси да почна да слагам - дразнят ме щото ми ограничават свободата ама може да се окажат по-малкото зло. Но да - винаги съм го казвала - стратегията ми (която още не спазвам, ама все се каня да почна) е да търгувам по интуиция

Коментар

• Първоначално изпратено от ford_perfekt Разгледай мнение

За съжаление преди известно време бях принуден да се консултирам с експерт от НАП. Не е приятно. Въпреки, че завършихме процедурата само с 30 стотинки и писмено предупреждение, събирането на документи 6 години назад не е голям кеф. Консултацията не бе по причина дискутираната тема, но неизбежно стигна и до нея. Изненадващо е какво знае НАП за нас и не препоръчвам човек да ходи на консултации там. Професионално не съм компетентен да давам акъл, но някои неща съм ги научил от първа ръка.
                              напълно разбирам и съм съгласен. Аз също казвам това, което съм научил от първа ръка (консултант), като най-добрия вариант си остава консултация с експерт, поне за първоначално попълване на ГДД.

Коментар

• Първоначално изпратено от xa3apm Разгледай мнение

в случай, че вече не притежаваш акции, не е необходимо да ги въвеждаш в това приложение. НАП се интересуват от активите с които разполагаш, които след продажбата на акциите ти вече не ги притажаваш. Коментирам притежаваните акции, защото съм се интересувал само от тази тема. Не съм запознат с подробностите, какво се прави в другите случаи, вероятно отново трябва да влязат в ГДД, но не като акции. Както споменах не съм експерт, а материята си е достатъчно сложна, за да се тълкува от любители, като нас. Точно по тази причина ти предлагам да се консултираш с експерт.
                                За съжаление преди известно време бях принуден да се консултирам с експерт от НАП. Не е приятно. Въпреки, че завършихме процедурата само с 30 стотинки и писмено предупреждение, събирането на документи 6 години назад не е голям кеф. Консултацията не бе по причина дискутираната тема, но неизбежно стигна и до нея. Изненадващо е какво знае НАП за нас и не препоръчвам човек да ходи на консултации там. Професионално не съм компетентен да давам акъл, но някои неща съм ги научил от първа ръка.

Коментар

Working...
                                X