IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

NYSE

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Разлика

Първоначално изпратено от ravnovesie Разгледай мнение
    Не виждам какво опасно има в това че икономиките се възстановяват и вече поне американската няма нужда от толкова силна подкрепа от ФЕД.
    Прави разлика между икономика...и цени на акциите.

Коментар

• ....

Първоначално изпратено от Protokol Разгледай мнение
      Защо си мислиш, че ФЕД ги е (много) грижа за пазара на акции ? Би трябвало да мислят повече за облигациите.
      В случай, че не е така всичките ти анализи отиват в грешна посока.
      Знам, че каквото и да направи ФЕД (както и да вдига лихвите) пазара на акции ще го има и след години - ще остане само статистиката за някаква турбуленция, а ние пак ще си чешем езиците
      В случая според мен са застрашени и облигациите и акциите в щатите.
      Грижа ги е много за акциите защото там са спестяванията на повечето американци.
      Пазара на акции го имаше и след 2008 година...но му трябваха 5 години да се въстанови а някой компании и не можаха.

Коментар

• Първоначално изпратено от niki5 Разгледай мнение
        Japan: там компаниете ве4е полzвас парите си zа да намалат левераге.
        в европа не могаст осте
        Японското часове време ми идва на нагорно

Коментар

• Първоначално изпратено от ravnovesie Разгледай мнение
          Аз обичам да си купувам растеж, текущата доходност е хубаво да я има, но мога да мина и без нея. А растежът тръгва да набира скорост в цял свят.
          Japan: там компаниете ве4е полzвас парите си zа да намалат левераге.
          в европа не могаст осте

Коментар

• Аз обичам да си купувам растеж, текущата доходност е хубаво да я има, но мога да мина и без нея. А растежът тръгва да набира скорост в цял свят.

Коментар

Не че нещо ама никой не разбира трансмисионните канали при QE, ето и в САЩ свърши преди почти година и още никой си няма идея как точно е действало. Поне не мога да намеря никакъв пейпър който с висока степен на увереност да казва ето така действа QE.

Разликата е че в САЩ резултатите се случваха докато действаше, в ЕС се случиха изпреварващо, самото очакване за КИ свали еврото, свали лихвите и така нататък. А целта на ЕЦБ бе точно сваляне на еврото. Може да си говорят каквото си искат официално но в техните прогнози преди да пуснат КИ директно говореха че скъпото евро пречи и ако еврото падне европа само ще спечели.
              тва е далга тема и мога роман да писа, но както каzах мен ме притеснева ЕМ. Европа е втори Japаn с нисак раст, ниски лихви итн. американците имам доста pari тук, кеото сте ги накарат да прават М&А zастот не мога ги денат никаде теz пари и не могат ги варна в УСА. Тва сте подпомоге equity

в европа zа мен топ инвестемнт е и сте баде HY (single B do BB) стото просто ЕЦБ shifttwa the credit cycle (lower credit spread ala Japan), докато в USA сварсва (rating are down, stromg M&A i mnog drugi red flaggs)

Коментар

• Не че нещо ама никой не разбира трансмисионните канали при QE, ето и в САЩ свърши преди почти година и още никой си няма идея как точно е действало. Поне не мога да намеря никакъв пейпър който с висока степен на увереност да казва ето така действа QE.

Разликата е че в САЩ резултатите се случваха докато действаше, в ЕС се случиха изпреварващо, самото очакване за КИ свали еврото, свали лихвите и така нататък. А целта на ЕЦБ бе точно сваляне на еврото. Може да си говорят каквото си искат официално но в техните прогнози преди да пуснат КИ директно говореха че скъпото евро пречи и ако еврото падне европа само ще спечели.

Коментар

• Първоначално изпратено от Iv_max Разгледай мнение
                  DAX тази година изглежда като СП по време на QE в щатите. А нещата едва сега започват да се развиват. Нито с Гърция нещата не са ясни...нито с ФЕД. Ако в щатите инвеститорите осъзнаят проблема след QE мисля че едва ли ще повторят същото в Европа.

В тези опасни времена е добре да стоим на топло и светло. А сега пазарите са тъмно а дали ще станат студено място предстои да видим.
                  sorry, ама не може ги сравни. прi парвиа QE credit has outperformed equity (at the begining), в еропа е обратното zастото target в ЕУ е да намалис дефицити и да стимулирас aggreagate demand 4реz кредит, а в УСА бе да намилиц фундиг риск и дефаулт.

Прави впе4етлиние, не само ти но и много тук, 4е не раzбират раzли4ните трансмисиони канали, гледат в иzолаци ЕЦБ и Фед само. то и е трудно и предимно до информаци което да талкувас, ама zатова не се впускам в далги коментари,
                  виж сам при един Estoxx каде са самo 70% OTM puts vs. CDS (Itraxx Main). кво каzва тва? раzли4аваи малко мегzду HY, IG and Goovies. Kво става в УСА с HY last week? кво прават ФЕД, ЕЦБ, BoJ, China i EM?
                  itn.

тва са неста zа фундамент, zа weekly/daily trading си имам други кусури

Коментар

• Първоначално изпратено от kubrat Разгледай мнение
                    И аз това се чудя- може да е опасно само ако прекалят с лихвите, но няма такива индикации. Колкото до голям балон- при акциите няма как да стане при силен долар, но при облигациите може и да се получи.
                    То при облигациите според мен си има балон и то гигантски. Но при последните турбуленции при лихвите пазарите на акции се държаха изключително добре, така че се надявам да няма достатъчно сериозни преки връзки между двата пазара и да не се получи заразяване когато този балон при облигациите се спука с врив и пламъци

Коментар

Не виждам какво опасно има в това че икономиките се възстановяват и вече поне американската няма нужда от толкова силна подкрепа от ФЕД.
                      И аз това се чудя- може да е опасно само ако прекалят с лихвите, но няма такива индикации. Колкото до голям балон- при акциите няма как да стане при силен долар, но при облигациите може и да се получи.

Коментар

DAX тази година изглежда като СП по време на QE в щатите. А нещата едва сега започват да се развиват. Нито с Гърция нещата не са ясни...нито с ФЕД. Ако в щатите инвеститорите осъзнаят проблема след QE мисля че едва ли ще повторят същото в Европа.

В тези опасни времена е добре да стоим на топло и светло. А сега пазарите са тъмно а дали ще станат студено място предстои да видим.

Коментар

Само че ФЕД не може вече да чака....поради две призчини: 1. Ако нищо не направи пазара ще отиде във висините и падането ще е неконтртолируемо. 2. Ако пък проблема с Гърция стане сериозен...или пък след месец два или шест дойде друг проблем пак толкова сериозен ФЕД са със свалени гащи и нямат ниаккави сериозни механизми да се противопоставят.
                          Защо си мислиш, че ФЕД ги е (много) грижа за пазара на акции ? Би трябвало да мислят повече за облигациите.
                          В случай, че не е така всичките ти анализи отиват в грешна посока.
                          Знам, че каквото и да направи ФЕД (както и да вдига лихвите) пазара на акции ще го има и след години - ще остане само статистиката за някаква турбуленция, а ние пак ще си чешем езиците
                          За спекуланта е вредно да чете новини и още повече анализи .

Коментар

• Гледам сега

Гледам сега и нашия сайт инвестор преведоха една статия от ройтерс ли беше не помня..

http://www.investor.bg/novini/130/a/...rezerv-196864/

Та преди месец и нещо в един от моите коментари тук казах абсолютно същото. Че забавянето на вдигането на лихвите ще има катастрофални последици...да не говорим че те закъсняха с минимум година да не кажа повече...защото това трябваше да се случи най късно началото на 2014,

Сега ако утре ФЕД се направят отновно на луди и пазара изтълкува това като "няма проблеми" ще стане супер интересно.

ПС: от СНБС била...
                            Last edited by Iv_max; 17.06.2015, 08:36.

Коментар

• Не забравяй

А това с европа - до момента са паднали с има няма 10%. Това за САЩ може да е корекция който се е получила веднъж на пет години, но в европа си се получава на всеки шест седем месеца - понякога и по-често.

Коментар

• Значи викаш няма проблем

За последните сто години има един що годе сигурен индикатор че пазара на акции ще пада - и това е когато краткосрочните лихви са близо до или дори над дългосрочните, т.е. когато приключат с вдигането на лихвите. Това реално означава че икономиката е прегряла и че ще следва охлаждане.
                                Значи викаш няма проблем. Да купуваме...а?

Коментар

Working...
                                X