IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

NYSE

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• "Ако нещо се промени драматично и аз ще променя стратегията си. "

Това което се опитвам да постигна е да съм подготвен ако нещо се обърка, а не да променям стартегията си пост фактум. Моята стратегия е да съм подготвен за всеки лош вариант, който смятам за възможен в близко бъдеще и ако нещо се обърка да имам минимални загуби.
    През 2014 имах силна експозиция към долара, купувах активи само в долари, основно сини чипове. Тогава диверсифицирах с бразилски индекси, европейски ADR-и, деривати, реално сребро и 2 скандинавски старт-ъпа. Смятам, че реализирах доволен профит от 24,4% след такси и данъци, като в същото време рискът беше сведен до минимум.
    Тази година ще продължавам да засилвам позиции в евро, като ще инвестирам основно в индекс фондове от Германия и Франция. Добавям и финансови компании от Скандинавия и продължавам да търгувам деривати с цел ограничение на риска. Профита от 2014 заедно с увеличението на капитала от 40% от кредитна линия с 0,99% годишна лихва са предвидени за директна инвестиция в проект за луксозен старчески дом в Германия.

Коментар

• Пазара на валутите

Първоначално изпратено от pipbel Разгледай мнение
      Съгласен.
      Ала краткосрочно при сделка за Гърция и добри числа от Европа ( или кофти от уса) - еврото може и да опита да пробие 1.15
      Аз на това ниво ( и над него при пробив) бих товарил сериозно късо евро.
      Пазара на валутите е много опасен сега....трябва да се гледа само много краткосрочен хоризонт. Фундаментално можеше да се мисли януари но сега положението е друго. Има много много напрежение...и всичко може да тръгне внезапно в някаква посока и няма кой да ти каже на къде и до колко и до кога.

Така че аз бях къс на еврото от януари фундаментално без оглед на краткосрочните движения...сгеа внимавам много много.

В тази обастановка е трудно да кажеш кога и до кога може да си къс или не на еврото...аз съветвам да се движиш след новините и да не залагаш преди тях като единственно преди тях си подготвен до колко силни може да са те.
      Last edited by Iv_max; 03.06.2015, 19:48.

Коментар

• Временно е

Първоначално изпратено от KПенчев Разгледай мнение
        През последните 2 години беше много добра идея да притежаваш доларови активи, може би си прав, и ще продължи да е добра идея в седващите година две. Аз мисля, че сега е време да се обърна към евро активи, тъй като потенциала им за растеж едва сега започва да се разгръща. Иначе в портфейла с дериватите долара винаги ще е цар и не смятам това да се промени.
        Временен е според мен ръста на еврото.

Фундаментално по един или друг начин Европа има шанс да се съживи само със слабо Евро. Така че въпроса не е дали а кога...еврото ще отслабне горе долу до паритет и ще се задържи там година.

Сега...как ще падне като си прав последно данните от Европа са по добри а в щатите по лоши е друг въпрос.

Но съм убеден че ще измислят начин...или щатите ще вдигнат лихвата независимо от не това което очакват...или Драги ще извади заек от някъде не знам....но мисля че за Европа това е много важно и ще измислят начин.

Освен това фундаментално в Щатите се очаква и няма как да не се случи рано или късно вдигане на лихвите...а Европа е далеч от това така че в рамките на година и нещо долара ще бъде по добра инвестиция според мен.

Ако нещо се промени драматично и аз ще променя стратегията си.

Коментар

• Първоначално изпратено от Iv_max Разгледай мнение
          Аз лично смятам че до година, година и нещо по голмеия процент от валутите и активите ти трябва да ти е в долари.
          Няма сериозни изгледи долара да поевтинее в такъв период а шанса да се покачи е около 85 %.
          Съгласен.
          Ала краткосрочно при сделка за Гърция и добри числа от Европа ( или кофти от уса) - еврото може и да опита да пробие 1.15
          Аз на това ниво ( и над него при пробив) бих товарил сериозно късо евро.

Коментар

• до Iv_max

През последните 2 години беше много добра идея да притежаваш доларови активи, може би си прав, и ще продължи да е добра идея в седващите година две. Аз мисля, че сега е време да се обърна към евро активи, тъй като потенциала им за растеж едва сега започва да се разгръща. Иначе в портфейла с дериватите долара винаги ще е цар и не смятам това да се промени.

Коментар

• Смятам

Първоначално изпратено от KПенчев Разгледай мнение
              От средата на януари насам съм много предпазлив. Намалил съм екцпозицията си към доларови активи до 43% в момента от 100% в началото на годината. Също така 32% от от портфейла ми в момента е кеш разпределен между 4 валути. Тези мои действия намалиха профита ми значително през този период, но се надявам при следващите "драми с обрати" да огранича загубите си и да имам възможност да се възползвам от ниските цени. А драми очаквам да има ако не с Европа то със Северна или Южна Америка.
              Аз лично смятам че до година, година и нещо по голмеия процент от валутите и активите ти трябва да ти е в долари.
              Няма сериозни изгледи долара да поевтинее в такъв период а шанса да се покачи е около 85 %.

Коментар

• Донякъде си прав

Първоначално изпратено от niki5 Разгледай мнение
                хахах ама ти и на сериzно се вzимас.

един голем инвестор никога не 4ати иz некви тапи форуми
                Донякъде си прав....форума не е особенно умен. Но това се дължи на участниците в него а не на форума. Което не ти прави комплимент и на теб.
                За хубаво или лошо съм Българин и като такъв поради липса на голяма алтернатива в България пиша тук.

Кои според теб са големите инвеститори? и Какво правят според теб "големите" инвестититори" ?

Коментар

• Първоначално изпратено от Iv_max Разгледай мнение
                  Говоря ча частен чат.

Предполагам не мислите че си говоря цял ден с вас.

хахах ама ти и на сериzно се вzимас.

един голем инвестор никога не 4ати иz некви тапи форуми

Коментар

• Извинявай

Първоначално изпратено от Наивник Разгледай мнение
                    За това ли говориш?
                    http://www.cnbc.com/id/102714347
                    Извинявай....помислих си че ме питаш за кой чат.

Явно го има и в СНБС ... да...аз го знам доста преди това.

Това е добра новина за моя лагер , но независимо от тази новина аз си имам твърда позиция против пазара и нямам намерения да я променям. Затова не и обърнах кой зане какво внимание просто реших да ви го кажа.

Коментар

• Глупости

Първоначално изпратено от Наивник Разгледай мнение
                      За това ли говориш?
                      http://www.cnbc.com/id/102714347
                      Говоря ча частен чат.

Предполагам не мислите че си говоря цял ден с вас.

Коментар

• Те като гледам сами се изясниха нещата.

Нямам препоръка
                        Custodite sortem vestram

Коментар

• Пичове накъде смятате отиваме днес?

Нямам препоръка
                          Custodite sortem vestram

Коментар

• От средата на януари насам съм много предпазлив. Намалил съм екцпозицията си към доларови активи до 43% в момента от 100% в началото на годината. Също така 32% от от портфейла ми в момента е кеш разпределен между 4 валути. Тези мои действия намалиха профита ми значително през този период, но се надявам при следващите "драми с обрати" да огранича загубите си и да имам възможност да се възползвам от ниските цени. А драми очаквам да има ако не с Европа то със Северна или Южна Америка.

Коментар

• мръъъъъъъъъъсни балонерчета американски

Коментар

• айде айде 17853 не се офлянквайтееееееееееее

Коментар

Working...
                                X