IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

NYSE

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Не всичко е пари

Първоначално изпратено от niki5 Разгледай мнение
    а аz не си губа времето, идва тук да про4ета по некои тап комент и да пусна некои.
    ако по4на да писа далги смислени коментари, Инвестор БГ требва ми пластат.

единственто което ми притеснева е кво става с емергинг маркетс и на каде се zапатили парите. просто много оттех сте идат в ус бондс zа да си подкрепат валутите.

ама аиде. тук не ми пластат. писи да се видим на кафе и там да си ги мерим
    Веднъж в един пиано бар....едни момчета ми изпяха песента ..." Не всичко е пари приятелю...не всичко е пари" И бяха ме накрали да се замисля.

Така че не всичко е пари...освен това за да могат да ти предложат да ти плащат е нужно да видят какво предлагаш.

Аз не знам друг форум в който има някаква дискусия и някой все иска да се състезава с някой или пък да доказва колко е велик.

Да си кажеш мнението винаги е полезно особенно ако има някой друг който е на противоположното.

Коментар

• От кога чакам

Първоначално изпратено от Protokol Разгледай мнение
      Някои форумци ще те изядат за написаното ...
      От кога чакам да ме изядат...т.е да дойдат със силни аргументи и да ми разкажат играта на това което пиша.

Това ще бъде най хубавото което може да се случи защото ще стане истинска дискусия в която може някой по умни от мен да докажат че не съм прав и аз като ги чуя да преосмисля това което мисля.

Но Уви...засега има само...подмятания с малки изключения.

Коментар

• до Iv_max

"Не те разбирам как точно диверсифицира с бразилски индекси позициите си на американския пазар?"

През 2014 търсех 100% експозиция към долара, но за да намаля риска от това да имам само сини чипове, диверсифицирах портфейла с активи с различно географско положение, но търгувани в долари. Тези активи бяха бразилски индекс фондове като например EWZ и европейски фонд като ADRU.

Не изповядвам твоята философия в останалата част от коментара ти. С много от написаното не съм съгласен. Явно разбиранията и мненията ни се различават фундаментално.

Коментар

• Първоначално изпратено от Iv_max Разгледай мнение
          За петрола остава това....че свършва.
          Ако това което казваш не стане...т.е електроавтомобилте, преработката на пластмаси и т.н ние е по добре или наистина да предизвикаме трета световна за да измре една трета от човечеството си или директно да си теглим куршума или някой да ни пусне един вирус и да стане същото. Тая последната книга на Дан Браун "АД" е много интересна и навежда на някакви размисли в тази посока.

Та...разбира се човечеството ще развива нови технологии и нови начини за енергия, храна и т.н но докато прави това петрола с по големи темпове ще свършва а е невъзможно или твърде малко вероятно да бъде заменен напълно докато живеем на нашата планета.

Въпроса който зададох не е за милион долара. Въпроса е елементарен стига да се опитаме да мислим малко по мащабно извън временните движения на пазара.

Това може да звучи просто да кажем ще мислим мащабно но в действителност много малко хора го могат.

И наистина Да, едно от нещата в които можем да инвестираме много дългосрочно е петрола. Но не в петролни компании....поради факта че някоя от тях може да фалира независимо от цената на петрола, Очевадно не и във фютчъси, Но пазара дава възможност за дългосорчно инвестиране в петрол предполагам знаете....
          Може и да си прав, но моето мислене за инвестициите е коренно различно. При мен всичко се върти около р/е и процента сигурност на инвестицията. Държането на парите си има цена и няма начин да сметна дали с държането на някакви ресурси ще мога да си платя тази цена. Винаги се стремя да се абстрахирам от собствения си капитал. Тоест искам да живея и работя така, че за мен да няма разлика с колко пари разполагам. Печалбата ми е разликата между цената на парите и доходността която съм изкарал от конкретната инвестиция без значение дали тези пари са били мои или не. Не бих взел заем например за да го инвестирам в петрол. Но бих взел за да го вкарам в перспективен и конкурентно способен бизнес или в нещо което създава някакъв реален продукт.
          Акъл ми дай, пари сам ще си спечеля.

Коментар

• абе ти няма майтап . тука по форумите едно 98% смятат че трябва да е обратното . лудница е работата

Коментар

• макс брато защо еврото катери а дакса пада

Коментар

• Първоначално изпратено от Protokol Разгледай мнение
                Жалко.В какво "инвестираш" енергията си, когато спреш да мислиш за пари ?
                Или не го правиш
                Общ пример - можеш да "похарчиш" пари (усилия) по милион начини и причини без да очакваш конкретна възвращаемост....
                Май не трябва да пиша повече и да се излагам - очевидно съм объркал темата (форума)
                Именно това имах предвид. Има милион начини. Те най-малкото се делят на две групи. Да инвестираш време за себе си или за другите. Затова те помолих да дадеш конкретен пример какво конкретно ти правиш или би направил.
                Аз мога да ти кажа какво направихме с жена ми и малкия например на първи юни.
                Поканихме едни деца без родители в дома си. Не просто ги нахранихме напоихме. Организирахме им игри и бой с водни бомби. Бяхме купили за всяко дете по един летящ фенер на който да си напише по едно желание и ги пуснахме да летят. Няма как да ти опиша цялата емоция и вълненията и притесненията на децата дали ще му излети фенера и дали ще му се сбъдне желанието.
                Аз разбира се само помагах. Почти всичко организираха и измислиха жена ми и малкия.Тези пари можехме да ги похарчим по милион начини. Можехме например да купим продукти и да ги закараме в дома с което според мен да смачкаме децата допълнително от това което ги е смачкал живота. Можехме и да заведем малкия да си празнува празника някъде и да му купим подарък. А можеше просто да забравя че има ден на детето и да отида да се забавлявам с приятели или да си купя някоя безмисленна джаджа. Това са все неща, чиято добавена стойност не се измерва с пари
                Акъл ми дай, пари сам ще си спечеля.

Коментар

Донякъде си прав....форума не е особенно умен. Но това се дължи на участниците в него а не на форума. Което не ти прави комплимент и на теб.
                  За хубаво или лошо съм Българин и като такъв поради липса на голяма алтернатива в България пиша тук.

Кои според теб са големите инвеститори? и Какво правят според теб "големите" инвестититори" ?
                  а аz не си губа времето, идва тук да про4ета по некои тап комент и да пусна некои.
                  ако по4на да писа далги смислени коментари, Инвестор БГ требва ми пластат.

единственто което ми притеснева е кво става с емергинг маркетс и на каде се zапатили парите. просто много оттех сте идат в ус бондс zа да си подкрепат валутите.

ама аиде. тук не ми пластат. писи да се видим на кафе и там да си ги мерим

Коментар

• Първоначално изпратено от KПенчев Разгледай мнение
                    "Ако нещо се промени драматично и аз ще променя стратегията си. "

Това което се опитвам да постигна е да съм подготвен ако нещо се обърка, а не да променям стартегията си пост фактум. Моята стратегия е да съм подготвен за всеки лош вариант, който смятам за възможен в близко бъдеще и ако нещо се обърка да имам минимални загуби.
                    През 2014 имах силна експозиция към долара, купувах активи само в долари, основно сини чипове. Тогава диверсифицирах с бразилски индекси, европейски ADR-и, деривати, реално сребро и 2 скандинавски старт-ъпа. Смятам, че реализирах доволен профит от 24,4% след такси и данъци, като в същото време рискът беше сведен до минимум.
                    Тази година ще продължавам да засилвам позиции в евро, като ще инвестирам основно в индекс фондове от Германия и Франция. Добавям и финансови компании от Скандинавия и продължавам да търгувам деривати с цел ограничение на риска. Профита от 2014 заедно с увеличението на капитала от 40% от кредитна линия с 0,99% годишна лихва са предвидени за директна инвестиция в проект за луксозен старчески дом в Германия.
                    един смислен коментар, с реална формулировка. не ала бала

Коментар

Не инвестиционни а спекулативни. Нищо в тези времена не можеш да купиш с дългосрочна цел с изключение на ресурсите ( петрол, сребро, злато, храни, алуминии, мед, въглища...и т.н ) но мисля че ще видим още по ниски цени и затова изчаквам все още.
                      .
                      Някои форумци ще те изядат за написаното ...
                      За спекуланта е вредно да чете новини и още повече анализи .

Коментар

• .....

Първоначално изпратено от KПенчев Разгледай мнение
                        "Ако нещо се промени драматично и аз ще променя стратегията си. "

Това което се опитвам да постигна е да съм подготвен ако нещо се обърка, а не да променям стартегията си пост фактум. Моята стратегия е да съм подготвен за всеки лош вариант, който смятам за възможен в близко бъдеще и ако нещо се обърка да имам минимални загуби.
                        През 2014 имах силна експозиция към долара, купувах активи само в долари, основно сини чипове. Тогава диверсифицирах с бразилски индекси, европейски ADR-и, деривати, реално сребро и 2 скандинавски старт-ъпа. Смятам, че реализирах доволен профит от 24,4% след такси и данъци, като в същото време рискът беше сведен до минимум.
                        Тази година ще продължавам да засилвам позиции в евро, като ще инвестирам основно в индекс фондове от Германия и Франция. Добавям и финансови компании от Скандинавия и продължавам да търгувам деривати с цел ограничение на риска. Профита от 2014 заедно с увеличението на капитала от 40% от кредитна линия с 0,99% годишна лихва са предвидени за директна инвестиция в проект за луксозен старчески дом в Германия.
                        Не те разбирам как точно диверсифицира с бразилски индекси позициите си на американския пазар?

Миналата година беше повече от ясна до октомври. Ако с Гърция нещата са ок - има сенс да се влезе повече на европейския пазар при все че всички ще оставят американския. Проблема е че при корекция на амриканския може да пострада и европейския пазар. А със Скандинавия нещата не са много ок според мен.
                        Аз към момента съм се орентирал главно със залози срещу американския.
                        Когато реша да продам тези залози срещу пазара в щатите най вероятно ще реша да купя пак америка.
                        Ако всичко стане ясно с Гърция ще започна да инвестирам средносрочно е Европа и до тук тази година.

Други планове нямам за сега.

А по отношение на стратегията аз смятам че сега не е време за каквито и да е дългосрочни стратегии. Който е правил - правил до сега. Сега времената са дефанзивни. Не инвестиционни а спекулативни. Нищо в тези времена не можеш да купиш с дългосрочна цел с изключение на ресурсите ( петрол, сребро, злато, храни, алуминии, мед, въглища...и т.н ) но мисля че ще видим още по ниски цени и затова изчаквам все още.

Пак ще кажа липсата на търговия по някога е най-добрата търговия. И сега според мен е това някога.

Относно това което се опитваш е много добре да се опитваш но сега не виждам как ще застраховаш добре. Според мен най минималния риск можеш да поемеш ако си в кеш повече и по малко в каквото и да е и така да изчакаш подходящо време в което да се включиш по дългосрочно. Така мисля аз. Все се мъча да намеря аргументи да не мисля така и не мога. Риска да притежаваш облигации - е огромен. да притежаваш акции - е с малка потенциална възможност за печалба и голяма възможност за загуба.
                        Last edited by Iv_max; 04.06.2015, 02:32.

Коментар

• Айде пак към зеленото,дяволска работа.

Коментар

• "Ако нещо се промени драматично и аз ще променя стратегията си. "

Коментар

• Пазара на валутите

Първоначално изпратено от pipbel Разгледай мнение
                              Съгласен.
                              Ала краткосрочно при сделка за Гърция и добри числа от Европа ( или кофти от уса) - еврото може и да опита да пробие 1.15
                              Аз на това ниво ( и над него при пробив) бих товарил сериозно късо евро.
                              Пазара на валутите е много опасен сега....трябва да се гледа само много краткосрочен хоризонт. Фундаментално можеше да се мисли януари но сега положението е друго. Има много много напрежение...и всичко може да тръгне внезапно в някаква посока и няма кой да ти каже на къде и до колко и до кога.

Така че аз бях къс на еврото от януари фундаментално без оглед на краткосрочните движения...сгеа внимавам много много.

В тази обастановка е трудно да кажеш кога и до кога може да си къс или не на еврото...аз съветвам да се движиш след новините и да не залагаш преди тях като единственно преди тях си подготвен до колко силни може да са те.
                              Last edited by Iv_max; 03.06.2015, 19:48.

Коментар

• Временно е

Първоначално изпратено от KПенчев Разгледай мнение
                                През последните 2 години беше много добра идея да притежаваш доларови активи, може би си прав, и ще продължи да е добра идея в седващите година две. Аз мисля, че сега е време да се обърна към евро активи, тъй като потенциала им за растеж едва сега започва да се разгръща. Иначе в портфейла с дериватите долара винаги ще е цар и не смятам това да се промени.
                                Временен е според мен ръста на еврото.

Фундаментално по един или друг начин Европа има шанс да се съживи само със слабо Евро. Така че въпроса не е дали а кога...еврото ще отслабне горе долу до паритет и ще се задържи там година.

Сега...как ще падне като си прав последно данните от Европа са по добри а в щатите по лоши е друг въпрос.

Но съм убеден че ще измислят начин...или щатите ще вдигнат лихвата независимо от не това което очакват...или Драги ще извади заек от някъде не знам....но мисля че за Европа това е много важно и ще измислят начин.

Освен това фундаментално в Щатите се очаква и няма как да не се случи рано или късно вдигане на лихвите...а Европа е далеч от това така че в рамките на година и нещо долара ще бъде по добра инвестиция според мен.

Ако нещо се промени драматично и аз ще променя стратегията си.

Коментар

Working...
                                X