IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

NYSE

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от Д.Петков Разгледай мнение

С тия въглища, гледай да не си останеш накрая само с въздушни целувки от Грета Тунберг Да не кажеш, че не съм предупредил, към края на годината гледай да си се отървал от всякакви фосилни горива. Да, шумотевици са, но не забравяй, че то и ковида до последно беше само шумотевица. Имало там някакво грипче в Китай, на кой му дреме. Ама стана тя каквато стана. Та сега предпочитам да не съм от изненаданите. Никого нищо не убеждавам, всеки сам да си преценява.

Да беше купил HOFV дето дадох идея преди месец, днеска щеше да си напълнил касичката. Май само Панталеев се обади че се възползва.
    Честито, но не мога да се накарам да взема чак такива шитни. Малко като със шиткойните и с теслаците... знам, че могат и до милион да отидат, ама не е за мен, не искам да участвам. SOXL-a ми стига тия дни.

В интерес на истината употребата на коксови въглища няма алтернатива. Разбира се всичко зависи от цената... и от Китай. HCC ~13-14 e бонбонче.

спакчето е BSPE и е почти на номинал. Винари. Няма начин да направи лъвски скок, защото не е нещо модерно тип тролейче или енергия от нищото, но ме изкефи едно интервю с хората https://finance.yahoo.com/video/besp...160803679.html
    Изглежда да разбират за какво говорят, а не са просто тръгнали на лов за модърн токинг. Симпатизирам на сектора, ако и да имам някои резерви за бъдещето му от най-обикновени лични наблюдения.
    Е, в случая по-важното е, че все още не е налазен и цената е добра.

===

и в новините:

...it now appears that the narrative of retail buying which for the past year had been seen as one of blind purchases of risk assets coupled with layered call buying for outside returns (which in turns led to an aggressive gamma feedback loop) driven by the WallStreetBets reddit message boards will need to be reworked substantially because retail investors are rapidly learning and adapting to how to trade the market.
    - ZH

И с траверсата има разговор, ама за друг ден.
    Last edited by terziеv; 22.03.2021, 23:20.

Коментар

• Първоначално изпратено от terziеv Разгледай мнение
      Идеи за следващата седмица? При мен почти всичко е на годишен връх и няма какво да допълвам. Скоковете ми свалиха ангажираността в акции до 105% при цел 120-125%. Всичките ми къси петъчни опции останаха извън парите. С много. При дългите също. UBA го бях отписал, но в края на сесията падна под страйка 17,5. Играта с tbhr (мерси, како и петков за акълите) се оказа направо смешно печеливша, но свърши далаверата - премиите за април са в пъти по-ниски вече и не си струва. За gme путовете няма смисъл да обяснявам мисля.

Знам, че такива като МО ке катерят поне до 60, но не мога да се накарам при положение, че средната ми цена е 37. Същото е и с нафтовете и тръбите - тежък съм там, ако и да са още бая подценени някои. Имотните и финовете като цяло не са много подценени вече. Промишлени, храни, добивни и там същата работа - имат още малко път нагоре, но вече имам и са на твърде високи цени за мен.

Какво остава - въглищата. Ще продължа с Hcc, но ще го играя с близки до парите путове. Добри са премиите, добра е компанията, перспективен е секторът, мааалко ми е над цената. От финовете само wfc продължава да е лекинко подценена, но цената ми е макс 35. Не са лоши премиите за този страйк. Фин секторът също има много добра перспектива за 2021. И дебна за резки спадове при Антеро и затворите cxw и geo

За спекулата... вече съм в чиповете и в няколко спака, та нямам много ресурс. Може да добавя само още един забавен спак на номинал - реална икономика, не разни тех пидерастии. Но нека първо някой се включи със смислено мнение/коментар и тогава ще го плясна у темата за кой точно става въпрос.
      С тия въглища, гледай да не си останеш накрая само с въздушни целувки от Грета Тунберг Да не кажеш, че не съм предупредил, към края на годината гледай да си се отървал от всякакви фосилни горива. Да, шумотевици са, но не забравяй, че то и ковида до последно беше само шумотевица. Имало там някакво грипче в Китай, на кой му дреме. Ама стана тя каквато стана. Та сега предпочитам да не съм от изненаданите. Никого нищо не убеждавам, всеки сам да си преценява.

Да беше купил HOFV дето дадох идея преди месец, днеска щеше да си напълнил касичката. Май само Панталеев се обади че се възползва.

Коментар

• и последно sell от 32808 US 30 .. основание ...съпротива от часовият връх от 03.19 от 20 00 ... може да даде доста но аз избягвам на 25 пипса и айде лека вечер
        Pip master

Коментар

• Затворена на 32655
          https://ibb.co/gykkhzy
          Click image for larger version

Name:	US30M14ASOWA.png
Views:	1
Size:	8.8 КБ
ID:	3736208
          Pip master

Коментар

• има ли мечки за одиране ..? buy 32544 US30
            Pip master

Коментар

• Подозирам, че Зайко е "инвестирал" в руски компании и е загубил маса пари там

Затова сега "бизнесът" му е да ни учи как да инвестираме в американски

Коментар

• Първоначално изпратено от BigGun Разгледай мнение
                Предвид очакванията за недостиг на мед по пазарите, обмислям вход в RIO, FCX и SCCO.
                И трите последната година са напомпани, но малко под върха.
                Някой държи ли от тези компании или ги е разглеждал по-подробно? Какво ви е мнението?
                Според мен си поизпуснал влака. Колкото и да мразя фразата "вече е в цената", до голяма степен смятам, че в случая е така. Посоката определено е нагоре, но едва ли ще повтори скока.

FCX и SCCO са по-скоро за спекулация, и зависиш пряко от цената на медта. RIO e супер диверсифицирана и е по-спокойно. Там няма да потънеш, дори и при някоя изненада с медта.

От мастодонтите тип RIO обаче по-добре ми стоят BHP (съответно BBL) и VALE и дори Vedanta. А за спекула с медта най-интересни са ми TRQ (поделение на RIO); там имаш и бая сребро, но и политически риск. Писах за тях няколко пъти, още от ~5, но за жалост ги изпуснах за няколко цента и отлетяха.

С други думи - според мен е малко късно за чист мед, а FCX и SCCO вече не са с добър риск/печалба. За да изкараш по-спокойно цикъла е по-добре да влезеш в компания с по-широка дейност и добър дивидент. Почти сходен потенциал, но бая по-нисък риск.

Първоначално изпратено от ПИЧ Разгледай мнение
                Пускам този материал за колегите инвеститори в Руски компании. Какво е направил Дядя Вова? Цапнал им е земичките.
                https://www.24chasa.bg/novini/article/9629686
                Така лесно може да тафне и ценните книжа, с един указ. И да се окаже, че книжата струват Нула. Как да инвестира човек по тия географски ширини ?
                Този проблем вече го има и у нас. Не разбира се в този му явен вид.
                Но чрез създаденото законодателство, с което всеки може да бъде обвинен в пране на пари и прочие измами и да бъде подгонен от право-охранителните органи, и да му бъде отнет или разсипан бизнеса.
                Пич, престани с глупостите. Бизнес средата в РФ е чудесна. Ако не беше така, щяха ли силово да принуждават международните компании да не работят с Москва. Ако бизнес средата беше лоша, западните компании сами щяха да се изтеглят, нямаше да има нужда от никакви санкции и заплахи. Натъпкал си си главата с всякаква пропаганда (политическа и финансова) и затова постоянно си гониш опашката.

Рискът с "руските" компании е точно в лошата бизнес среда извън Русия. Например делистване от чуждите борси, забрана брокерите да предлагат продукти на moex, отвличане на някой шеф (като с мацката от Хуйвей)...

Ха, даже от главната https://www.investor.bg/surovini/365...otok-2-324285/

Та защо ще са необходими заплахи, ако Русия е ненадежден партньор? OMV толкова ли са тъпи, че не знаят колко е льош твоят дядя Вова.
                Last edited by terziеv; 20.03.2021, 18:39.

Коментар

• Пускам този материал за колегите инвеститори в Руски компании. Какво е направил Дядя Вова? Цапнал им е земичките.
                  https://www.24chasa.bg/novini/article/9629686
                  Така лесно може да тафне и ценните книжа, с един указ. И да се окаже, че книжата струват Нула. Как да инвестира човек по тия географски ширини ?
                  Този проблем вече го има и у нас. Не разбира се в този му явен вид.
                  Но чрез създаденото законодателство, с което всеки може да бъде обвинен в пране на пари и прочие измами и да бъде подгонен от право-охранителните органи, и да му бъде отнет или разсипан бизнеса.

Коментар

• Предвид очакванията за недостиг на мед по пазарите, обмислям вход в RIO, FCX и SCCO.
                    И трите последната година са напомпани, но малко под върха.
                    Някой държи ли от тези компании или ги е разглеждал по-подробно? Какво ви е мнението?

Коментар

• Идеи за следващата седмица? При мен почти всичко е на годишен връх и няма какво да допълвам. Скоковете ми свалиха ангажираността в акции до 105% при цел 120-125%. Всичките ми къси петъчни опции останаха извън парите. С много. При дългите също. UBA го бях отписал, но в края на сесията падна под страйка 17,5. Играта с tbhr (мерси, како и петков за акълите) се оказа направо смешно печеливша, но свърши далаверата - премиите за април са в пъти по-ниски вече и не си струва. За gme путовете няма смисъл да обяснявам мисля.

Знам, че такива като МО ке катерят поне до 60, но не мога да се накарам при положение, че средната ми цена е 37. Същото е и с нафтовете и тръбите - тежък съм там, ако и да са още бая подценени някои. Имотните и финовете като цяло не са много подценени вече. Промишлени, храни, добивни и там същата работа - имат още малко път нагоре, но вече имам и са на твърде високи цени за мен.

Какво остава - въглищата. Ще продължа с Hcc, но ще го играя с близки до парите путове. Добри са премиите, добра е компанията, перспективен е секторът, мааалко ми е над цената. От финовете само wfc продължава да е лекинко подценена, но цената ми е макс 35. Не са лоши премиите за този страйк. Фин секторът също има много добра перспектива за 2021. И дебна за резки спадове при Антеро и затворите cxw и geo

За спекулата... вече съм в чиповете и в няколко спака, та нямам много ресурс. Може да добавя само още един забавен спак на номинал - реална икономика, не разни тех пидерастии. Но нека първо някой се включи със смислено мнение/коментар и тогава ще го плясна у темата за кой точно става въпрос.

Коментар

• Първоначално изпратено от IvelinaJensen Разгледай мнение
                        BAVA последните дни са здраво нагоре. Ваксина правят. Ще се изям че вчера не ги взех, а ги мислех и вместо тях пак се закопах с умрелия Вестас. Я ги погледнете и кажете дали още са Buy или ще коригират.
                        Зимай бързо, докато не са паднали! Годишният връх е най-добрият Buy сигнал.

Специално за теб, ето тук съм събрал най-перспективните компании: https://www.barchart.com/stocks/highs-lows

Коментар

• BAVA последните дни са здраво нагоре. Ваксина правят. Ще се изям че вчера не ги взех, а ги мислех и вместо тях пак се закопах с умрелия Вестас. Я ги погледнете и кажете дали още са Buy или ще коригират.

Коментар

• Първоначално изпратено от trade Разгледай мнение
                            има ли бикове за стригане.? sell 32736 US 30
                            затворено на 32673..пффф стига вече
                            Pip master

Коментар

• има ли бикове за стригане.? sell 32736 US 30
                              Pip master

Коментар

• SPY и НАСДАК са си на зелено

FedEx (FDX) на +6.38%. Това също е бичи сигнал

Първоначално изпратено от ПИЧ Разгледай мнение
                                Много е анемичен спада , особено при DOW, 200 - 400 пункта, това е нищо 1%

Коментар

Working...
                                X