Здравейте, ще ви представя портфейла си към 03.11.2021г., и какво се промени от началото на годината (Последно съм го пуснал на 3 януари 2021г). До края на годината не мисля че ще правя някакви съществени промени.
Royal Dutch Shell Plc B - 18,98%
Imperial Brands - 14,19%
Equinor - 12,87%
British American Tobacco - 11,00%
Софарма имоти АДСИЦ - 10.24%
Корадо България АД- 4,51%
LTC Properties - 4,01%
Хидравлични елементи и системи АД - 3,47%
Фонд за недвижими имоти България АДСИЦ - 3,42%
Telenor - 3,11%
Стара планина холд АД - 2,99%
Софарма трейдинг АД - 2,51%
Broadmark Realty Capital - 2,00%
Befimmo (SICAFI) - 1,88%
Total - 1,25%
М+С хидравлик АД - 1,13%
Адванс Терафонд АДСИЦ - 0,76%
Елана агрокредит АД - 0,62%
Монбат АД - 0,41%
Индустриален Капитал Холдинг АД - 0,30%
Българска фондова борса АД - 0,22%
Арома АД - 0,11%
София комерс заложни къщи - 0,01%
Алкомет - 0,01%
Спрямо началото на годината, имам нов лидер в лицето на Royal Dutch Shell Plc B (Освен това замених А акциите с В, най-вече заради разликата в данъчното облагане). Imperial Brands остава на второ място, като съществена разлика в цената няма. Акциите на Equinor се представят най-добре, като почти са удвоили стойноста си. Daimler, Philip Morris, Браво пропърти, Градус, Спиди и Софарма съм продал през годината, като само към първите и вторите проявявам интерес към момента, но не и на тази цена. За сметка на това постоянно съм добавял British American Tobacco, които към момента дават на 8% дивидент. Теглото им в порфейла ми скача от 3,55% на 11,00%. Софарма имоти пада от 2-ро на 5-то място, най-вече заради консолидацията на портфейла, и ръста при Екинор. Корадо България, Фонд за недвижими имоти България, Хидравлични елементи и системи и Стара планина холд, направиха чудесна доходност спрямо януари, но към тях нямам движение в броя на акциите.Telenor и Софарма трейдинг ме изненадаха неприятно. Едните със спада в цената, другите с липсата на дивидент през годината. Новите ми компании са LTC Properties и Broadmark Realty Capital, най-вече заради високия дивидент, който се изплаща всеки месец. Добавих и много малко акции на БФБ, най-вече да ги следя като цена, и най-вече заради обещанието да изплащат прилични дивиденти. По другите позиции няма някакви резки движения, като те са и с по-малък дял в портфейла.
Royal Dutch Shell Plc B - 18,98%
Imperial Brands - 14,19%
Equinor - 12,87%
British American Tobacco - 11,00%
Софарма имоти АДСИЦ - 10.24%
Корадо България АД- 4,51%
LTC Properties - 4,01%
Хидравлични елементи и системи АД - 3,47%
Фонд за недвижими имоти България АДСИЦ - 3,42%
Telenor - 3,11%
Стара планина холд АД - 2,99%
Софарма трейдинг АД - 2,51%
Broadmark Realty Capital - 2,00%
Befimmo (SICAFI) - 1,88%
Total - 1,25%
М+С хидравлик АД - 1,13%
Адванс Терафонд АДСИЦ - 0,76%
Елана агрокредит АД - 0,62%
Монбат АД - 0,41%
Индустриален Капитал Холдинг АД - 0,30%
Българска фондова борса АД - 0,22%
Арома АД - 0,11%
София комерс заложни къщи - 0,01%
Алкомет - 0,01%
Спрямо началото на годината, имам нов лидер в лицето на Royal Dutch Shell Plc B (Освен това замених А акциите с В, най-вече заради разликата в данъчното облагане). Imperial Brands остава на второ място, като съществена разлика в цената няма. Акциите на Equinor се представят най-добре, като почти са удвоили стойноста си. Daimler, Philip Morris, Браво пропърти, Градус, Спиди и Софарма съм продал през годината, като само към първите и вторите проявявам интерес към момента, но не и на тази цена. За сметка на това постоянно съм добавял British American Tobacco, които към момента дават на 8% дивидент. Теглото им в порфейла ми скача от 3,55% на 11,00%. Софарма имоти пада от 2-ро на 5-то място, най-вече заради консолидацията на портфейла, и ръста при Екинор. Корадо България, Фонд за недвижими имоти България, Хидравлични елементи и системи и Стара планина холд, направиха чудесна доходност спрямо януари, но към тях нямам движение в броя на акциите.Telenor и Софарма трейдинг ме изненадаха неприятно. Едните със спада в цената, другите с липсата на дивидент през годината. Новите ми компании са LTC Properties и Broadmark Realty Capital, най-вече заради високия дивидент, който се изплаща всеки месец. Добавих и много малко акции на БФБ, най-вече да ги следя като цена, и най-вече заради обещанието да изплащат прилични дивиденти. По другите позиции няма някакви резки движения, като те са и с по-малък дял в портфейла.
Коментар