IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Моят портфейл в момента е следния.... а вашия ?

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Здравейте, ще ви представя портфейла си към 03.11.2021г., и какво се промени от началото на годината (Последно съм го пуснал на 3 януари 2021г). До края на годината не мисля че ще правя някакви съществени промени.
    Royal Dutch Shell Plc B - 18,98%
    Imperial Brands - 14,19%
    Equinor - 12,87%
    British American Tobacco - 11,00%
    Софарма имоти АДСИЦ - 10.24%
    Корадо България АД- 4,51%
    LTC Properties - 4,01%
    Хидравлични елементи и системи АД - 3,47%
    Фонд за недвижими имоти България АДСИЦ - 3,42%
    Telenor - 3,11%
    Стара планина холд АД - 2,99%
    Софарма трейдинг АД - 2,51%
    Broadmark Realty Capital - 2,00%
    Befimmo (SICAFI) - 1,88%
    Total - 1,25%
    М+С хидравлик АД - 1,13%
    Адванс Терафонд АДСИЦ - 0,76%
    Елана агрокредит АД - 0,62%
    Монбат АД - 0,41%
    Индустриален Капитал Холдинг АД - 0,30%
    Българска фондова борса АД - 0,22%
    Арома АД - 0,11%
    София комерс заложни къщи - 0,01%
    Алкомет - 0,01%
    Спрямо началото на годината, имам нов лидер в лицето на Royal Dutch Shell Plc B (Освен това замених А акциите с В, най-вече заради разликата в данъчното облагане). Imperial Brands остава на второ място, като съществена разлика в цената няма. Акциите на Equinor се представят най-добре, като почти са удвоили стойноста си. Daimler, Philip Morris, Браво пропърти, Градус, Спиди и Софарма съм продал през годината, като само към първите и вторите проявявам интерес към момента, но не и на тази цена. За сметка на това постоянно съм добавял British American Tobacco, които към момента дават на 8% дивидент. Теглото им в порфейла ми скача от 3,55% на 11,00%. Софарма имоти пада от 2-ро на 5-то място, най-вече заради консолидацията на портфейла, и ръста при Екинор. Корадо България, Фонд за недвижими имоти България, Хидравлични елементи и системи и Стара планина холд, направиха чудесна доходност спрямо януари, но към тях нямам движение в броя на акциите.Telenor и Софарма трейдинг ме изненадаха неприятно. Едните със спада в цената, другите с липсата на дивидент през годината. Новите ми компании са LTC Properties и Broadmark Realty Capital, най-вече заради високия дивидент, който се изплаща всеки месец. Добавих и много малко акции на БФБ, най-вече да ги следя като цена, и най-вече заради обещанието да изплащат прилични дивиденти. По другите позиции няма някакви резки движения, като те са и с по-малък дял в портфейла.

Коментар

• DOV 25
      A4L 23
      BREF 11
      AGR 8
      CHIM 5.5
      BSE 5.5
      HIKA 5.5
      FIB 4.5
      CCB 4.5
      TBS 3.3
      MONBAT 2
      SOFCOM 1.5
      ALB 1.3
      от началото на годината +54, последната една година +65
      Ъпдейт 03.11.21 от нач год +71 и посл год +90.
      Fib ги разкарах, Chim и Ccb по малко ги разпродавам, имам вече Imp около 12%
      Днес беше хубав ден на БФБ
      Last edited by Maslarov; 03.11.2021, 21:39.

Коментар

• Първоначално изпратено от Felbuzz Разгледай мнение
        Като цяло с рекордите при индексите изглежда като дървен момент за инвестиране но да видим, не всеки ден е великден
        Златно време е за банките специално. Имат още да катерят.

Коментар

• При мен няма промени към края на полугодието и след последните добавки отново съм по около 33% във wereldhave, deutsche bank и societe generale. Като доходност сентиментът се засили изненадващо и за мен и съм на + някъде 35%. Със сигурност акциите имат още потенциал но е доста по-малък в сравнение с преди година Oбщо взето вече използвам покачванията да продавам кол опции срещу наличните акции
          Wereldhave още изостават като оценка от klepierre и въпреки че им предстои да продават във франция имотите не мисля че ще имат проблеми с дълга предвид доброто представяне и на дъщерното wereldhave belgium, интересно ще е да видим дали дъното на оценките на имотите е било 31.12.2020 или ще има още обезценки към полугодието
          Deutsche bank им остават още 6 месеца от преструктурирането, вече се надявам 2022 да докарат поне 4-5% return on tangible equity, дъщерното DWS също се представя добре засега
          Societe generale успяха да наваксат разликата откъм price/tangible book value спрямо Deutsche bank и при нормално развитие на нещата трябва да засилят паричните потоци към акционерите предвид излишния капитал
          Като цяло с рекордите при индексите изглежда като дървен момент за инвестиране но да видим, не всеки ден е великден

Коментар

• 0 % акции и ценни книжа
            100% движимо и недвижимо имущество.
            0% кеш

Есента ще преценя дали да влизам пак в акции. Ще зависи от новия щам и дали ще има трета вълна при нас.

Коментар

• Да отбележа моите резултати /портфейл/ на полувремето на 2021!
              Алтерко - 54,61 %
              БИОДИТ - 14,06 %
              Софарма - 8,92 %
              Софарма Трейдинг - 6,58 %
              Монбат - 4,5%
              Браво пропърти - 3,8 %
              ФНИ България - 2,5 %
              Корадо България - 2,44%
              Телелинк БСГ - 1, 61%
              Агрия и Адванс Терафонд - около 1 %

Доходност от началото на годината + 76 % Същата е благодарение най-вече на Алтерко и Биодит! Най-зле се представя Софарма Трейдинг!
              За тази година малко съм се поразхвърлял, но смятам да преоценя някои позиции и да съсредоточа ресурса в по-малко на брой дружества!

Успех на всички форумци!

Коментар

• Преименувай се на Бик стръвник

Коментар

• Първоначално изпратено от mecka_stryvnica Разгледай мнение
                  Моят портфейл е на 90% Алтерко.
                  100% профит направих преди няколко дни.
                  Не само не мисля да продавам, ами ще ги направя 1000%
                  Е махни тази мечка и сложи стадо бикове, че с този портфейл си утрепал де що има мечка

Коментар

• Първоначално изпратено от Petar Разгледай мнение

Хей D, не зная с колко средства оперираш, и явно си милионер в акции, за което пълен респект, но така мисля, че не трябва да се омаловажава това което е инвестирал някой друг. Изненадан съм че 200к портфейл за теб са нищо но както казах респект и поздрави.
                    Аз съм:
                    А4L 52.33%
                    DUH 40.4%
                    NEOH 7.07%
                    Cash 0.2%

За сега 58.99% нагоре с доста по-скромен портфейл от твоя. И това го казвам с най-добри чувства.
                    Успех на всички
                    Моят портфейл е на 90% Алтерко.
                    100% профит направих преди няколко дни.
                    Не само не мисля да продавам, ами ще ги направя 1000%

Коментар

• Аз почти нямам на БФБ, но това, което имам, е:
                      АТЕРА - 40%
                      БРЕФ - 20%
                      Софарма имоти - 20%
                      МС Хидравлик - 20%

Огромна част от портфейла ми е навън:
                      SXR8 - 40%
                      VWCE - 38%
                      SPYA - 2,7%
                      ESP0 - 1,1%
                      cash - 18%

Имах акции на VOW, купени на 117 и продадени на 174....дни, преди да се изстрелят нагоре. Ама - имАло е да става.

Коментар

• 36% ХИМ
                        20% БДТ
                        16% АТЕРА
                        14% ЕУБГ
                        8% ДОВЕРИЕ
                        5-6% разни боклуци
                        100 лв КЕШ

И тъй като ХИМ ми е основна позиция със средна от 1,70 , не съм бил на + от началото на 2018та Оптимист съм като цяло и няма да продам и една ХИМ хартия поне до 1,5.
                        Може би най-важното на този етап, че ерата БМБ приключи и се надявам с партията му да стане така.

Коментар

• Първоначално изпратено от Petar Разгледай мнение

Хей D, не зная с колко средства оперираш, и явно си милионер в акции, за което пълен респект, но така мисля, че не трябва да се омаловажава това което е инвестирал някой друг. Изненадан съм че 200к портфейл за теб са нищо но както казах респект и поздрави.
                          Аз съм:
                          А4L 52.33%
                          DUH 40.4%
                          NEOH 7.07%
                          Cash 0.2%

За сега 58.99% нагоре с доста по-скромен портфейл от твоя. И това го казвам с най-добри чувства.
                          Успех на всички
                          Като гледеам този портфейл ми прилича направо на ракета........честито ......и успехи и за напред....

Коментар

• Първоначално изпратено от radon222a Разгледай мнение

Преди време ви казах, че такова животно "МЕЧКА" на БФБ няма иначе късият фонд щеше да е пълен споръчки.....всички , които се правят на мечки са си чистокръвни бикове, но под прикритие ....
                            Абе така си е, но и мечка съм стръвница понякога. Да си кажа да ми олекне

Коментар

• Първоначално изпратено от mecka_stryvnica Разгледай мнение

На мен ми е добре на бефебе. "Идялно" даже . Дупе знае 2 и 200
                              В петък направих 100% профид, но имам заем. Боли ме обаче щепсела. Нема такъв як бизнес като
                              Бефебе, щом реши да расте. Забравих да кажа, че сега не съм мечка и яко бича
                              Бефебе фoревър
                              Преди време ви казах, че такова животно "МЕЧКА" на БФБ няма иначе късият фонд щеше да е пълен с поръчки.....всички , които се правят на мечки са си чистокръвни бикове, но под прикритие ....
                              Last edited by radon222a; 19.04.2021, 11:12.

Коментар

• Първоначално изпратено от kubrat Разгледай мнение

Няма по-прецакано същество от професионалният БФБ инвеститор- под 1 млн е твърде малко за да се издържаш, а над 2 млн са твърде много за да търгуваш на този пазар, заключен си в твърде тясно пространство
                                На мен ми е добре на бефебе. "Идялно" даже . Дупе знае 2 и 200
                                В петък направих 100% профид, но имам заем. Боли ме обаче щепсела. Нема такъв як бизнес като
                                Бефебе, щом реши да расте. Забравих да кажа, че сега не съм мечка и яко бича
                                Бефебе фoревър
                                Last edited by mecka_stryvnica; 19.04.2021, 10:11.

Коментар

Working...
                                X