Моят е скъсан.
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Моят портфейл в момента е следния.... а вашия ?
Collapse
X
-
Първоначално изпратено от Батя Разгледай мнение
Годината започна с летящ старт и се наложиха някой фини настройки на портфейла. Най-съществената от тях е че махнах Хим и включих Неохим със стабилно тегло в него. Актуално картинката е следната:
Алтерко - 23%
ДОХ - 21%
Агрия - 15%
Неохим - 12%
ПИБ - 7%
ЦКБ - 5%
Гагарин - 4%
Билборд - 3%
Монбат - 3%
КЗ - 3%
БТХ - 2%
Др. и непублични - 2%
Доходност от началото на годината + 75,4%
Успех на позитивните и креативни форумци!
Да нямаш котви в портфейла - безценно
Kотви звучи ентелегентно а не така грубо като "буклуци".Не е препоръка
- 3 Харесвания
Коментар
-
Първоначално изпратено от Иво Орозов Разгледай мнениеНе включвам под 2% дружества.Алтерко A4L 16.69% BSO BSO 4.46% ЦКБ CCB 17.35% Химимпорт CHIM 25.04% Доверие Х-г DOVUHL 13.56% ПИБ АД FIB 8.72% Синергон холдинг PETHL 3.76% Сирма SKK 4.91% Зърнени Храни ZHBG 2.53% 97.01%
Явно дребните проценти са станали по-малко като дял от портфейла.
Виртуално за миналата година около -22% спрямо върхова стойност - мисля февруари беше.
Единствено хим и цкб са леко намалели като %, а алтерко мина на 2 място
- 1 like
Коментар
-
Първоначално изпратено от Etihad Разгледай мнениеИма ли промени в портфейлите ви на БФБ?
Аз лично продадох BSE, понеже достигна целта, зададена предварително.
Къде преместихте кеша , ако не е тайна?
- 1 like
Коментар
-
Първоначално изпратено от Батя Разгледай мнение
Годината започна с летящ старт и се наложиха някой фини настройки на портфейла. Най-съществената от тях е че махнах Хим и включих Неохим със стабилно тегло в него. Актуално картинката е следната:
Алтерко - 23%
ДОХ - 21%
Агрия - 15%
Неохим - 12%
ПИБ - 7%
ЦКБ - 5%
Гагарин - 4%
Билборд - 3%
Монбат - 3%
КЗ - 3%
БТХ - 2%
Др. и непублични - 2%
- 1 like
Коментар
-
Първоначално изпратено от Etihad Разгледай мнениеИма ли промени в портфейлите ви на БФБ?
Аз лично продадох BSE, понеже достигна целта, зададена предварително.
Алтерко - 23%
ДОХ - 21%
Агрия - 15%
Неохим - 12%
ПИБ - 7%
ЦКБ - 5%
Гагарин - 4%
Билборд - 3%
Монбат - 3%
КЗ - 3%
БТХ - 2%
Др. и непублични - 2%
- 6 Харесвания
Коментар
-
Не включвам под 2% дружества.Алтерко A4L 16.69% BSO BSO 4.46% ЦКБ CCB 17.35% Химимпорт CHIM 25.04% Доверие Х-г DOVUHL 13.56% ПИБ АД FIB 8.72% Синергон холдинг PETHL 3.76% Сирма SKK 4.91% Зърнени Храни ZHBG 2.53% 97.01%
Явно дребните проценти са станали по-малко като дял от портфейла.
Виртуално за миналата година около -22% спрямо върхова стойност - мисля февруари беше.
- 4 Харесвания
Коментар
-
Първоначално изпратено от nik_naydenov Разгледай мнениеМоже би е време "да преброим пилците" за първия месец на 2021 г.
1. За цялата 2020 г. реализирах загуба 4 % от продажби с цел преструктуриране на портфейла. Аз работя с постоянен обем на портфейла - не инвестирам нови пари, а използвам парите от дивиденти и продажби.
2. Състояние на портфейла към 2 Януари 2021 г.: четири групи акции по моя вкус:- стабилен бизнес - 26 % от обема на портфейла (Софарма трейдинг и Спиди);
- рискови акции - 12 % от портфейла (ЧЕЗ - разпределение; Доверие холдинг; Алтерко);
- дивидентни акции - 58 % ( Софарма имоти; Елана агрокредит; Адванс терафонд; Заложни къщи; Фонд България);
- непублични акции за лекарства и за воден туризъм - 4 %.
4. Бих се радвал, колегите вложили пари на борсата (Батя, Van Basten, Агрес. бик, Преци, Инта, Здравко, 15 процента, Чичо Манчо и др. ) да реферират своите портфейли и финансов резултат за м. Януари 2021 г.
ЖЕЛАЯ НА ВСИЧКИ КОЛЕГИ ВЛОЖИЛИ ПАРИ НА БОРСАТА - Успех и Добри печалби. И си карайте кервана, тези ..... без пари около кервана нека си лаят. Не е препоръка за търговия на БФБ !
При мен има динамика, септември-октомври бях с към 40% алтерко, ама малко закъснително се сетих че нищо не ми пречи да вдигам %та. Причина беше, че и другите книжки започнаха да растат, не е хубаво да се продава в растежен режима и по стари навици карах диверсифицирано. Но в един момент реших да продавам почти цялото алкомет и агрия и ги обръщах в алтерко, а също каквито дреболии имах от чез и спиди бяха напълно разменени със същата идея и сега алтерко при мен е към60%. За първи път добавям заемен кеш, който също се насочва към най-тежката книга. (Доживях и аз да го докарам до Батювия подход)
Други промени няма, станалите са без промени, ориентирани към производствени и подценени които също дават растеж - хес, монбат, арома, доверие, софарма трейдинг, с еднакви тегла са горе-долу по 6-7%. Аромката ми е по-малка -към 3% и се чудех дали да не я увелича още, защото си мислех че статично към момента е едно от най-подценените, с нов завод по-скъп от капитализацията, растящи приходи през кризата, растящ износ, давали са преди и дивиденти и т.н. но след като я зачислиха на basemarket-a ликвидността никаква я няма и се отказах. Играчите предпочитат явно Българска роза-Карлово. В един момент се чудех дали да не вкарам малко корадо, че и там добре се справят уж с приходи, износ и дивидент, но се отказах от тази идея. Новият и свободен все още кеш ще чака да подпре алтеркото, ако някоя мечка се обърка да кешираНямам от стария флагман хим или синергон производни и повече не смятам да имам. Това е цвлото хистори при мен последните 4-5 месеца. Съжалявам даже че в анкетата на биг вкарах в топ10 и фиб, вместо тези от портфейла, ама мислех че фиб по-вероятно да скочи от аромата примерно...
ps Без препоръка разбира сеLast edited by precakanoto; 31.01.2021, 12:51.
- 2 Харесвания
Коментар
-
Доходност от infostock:
за 2020 -4.2%
За януари 2021 +15.45%
От пролетта до средата на януари добавях доволно всеки месец по някои от позициите без Cez. Портфейлът ми е дългосрочен.
Портфейл:
Sftrd 27.7%
Bref 17.7%
1cz 14%
3cz 13%
Hes 7.2%
BSe 6%
Atera 5%
Chim 5.4%
Sfi 1.6%
0ЕА 1%
Ccb 0.6%
Желая успех на всички колеги през започващия бичи тренд!
- 3 Харесвания
Коментар
Коментар