IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Моят портфейл в момента е следния.... а вашия ?

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Моят е скъсан.

Коментар

• Закотвили сте се с дирижабли....к'во се фукате ...... Вместо да слушате Харко вие ...котви ... Абе .....
      Life won't wait for you.

Коментар

• Първоначално изпратено от Батя Разгледай мнение

Годината започна с летящ старт и се наложиха някой фини настройки на портфейла. Най-съществената от тях е че махнах Хим и включих Неохим със стабилно тегло в него. Актуално картинката е следната:

Алтерко - 23%
        ДОХ - 21%
        Агрия - 15%
        Неохим - 12%
        ПИБ - 7%
        ЦКБ - 5%
        Гагарин - 4%
        Билборд - 3%
        Монбат - 3%
        КЗ - 3%
        БТХ - 2%
        Др. и непублични - 2%

Доходност от началото на годината + 75,4%

Успех на позитивните и креативни форумци!
        И аз разкарах хим и хим-дъщерни. Олекна ми след трансформацията.
        Да нямаш котви в портфейла - безценно
        Kотви звучи ентелегентно а не така грубо като "буклуци".
        Не е препоръка

Коментар

• Първоначално изпратено от Иво Орозов Разгледай мнение
          Алтерко A4L 16.69%
          BSO BSO 4.46%
          ЦКБ CCB 17.35%
          Химимпорт CHIM 25.04%
          Доверие Х-г DOVUHL 13.56%
          ПИБ АД FIB 8.72%
          Синергон холдинг PETHL 3.76%
          Сирма SKK 4.91%
          Зърнени Храни ZHBG 2.53%
          97.01%
          Не включвам под 2% дружества.
          Явно дребните проценти са станали по-малко като дял от портфейла.
          Виртуално за миналата година около -22% спрямо върхова стойност - мисля февруари беше.
          Измененията са малки - имам продадени малко алтерко, бсе и доверие, купени малко хим, монбат, бреф и KZ по под 2%.
          Единствено хим и цкб са леко намалели като %, а алтерко мина на 2 място

Коментар

• Първоначално изпратено от Etihad Разгледай мнение
            Има ли промени в портфейлите ви на БФБ?
            Аз лично продадох BSE, понеже достигна целта, зададена предварително.
            Трагета е хубаво нещо, но като перспективи си мисля че там има още хубави неща да видим
            Къде преместихте кеша , ако не е тайна?

Коментар

• Първоначално изпратено от Батя Разгледай мнение

Годината започна с летящ старт и се наложиха някой фини настройки на портфейла. Най-съществената от тях е че махнах Хим и включих Неохим със стабилно тегло в него. Актуално картинката е следната:

Алтерко - 23%
              ДОХ - 21%
              Агрия - 15%
              Неохим - 12%
              ПИБ - 7%
              ЦКБ - 5%
              Гагарин - 4%
              Билборд - 3%
              Монбат - 3%
              КЗ - 3%
              БТХ - 2%
              Др. и непублични - 2%

След тия +180% за 6месеца при Алтерко, чак не ми се мисли за следващите 6 месеца

Коментар

• Първоначално изпратено от Etihad Разгледай мнение
                Има ли промени в портфейлите ви на БФБ?

Алтерко - 23%
                ДОХ - 21%
                Агрия - 15%
                Неохим - 12%
                ПИБ - 7%
                ЦКБ - 5%
                Гагарин - 4%
                Билборд - 3%
                Монбат - 3%
                КЗ - 3%
                БТХ - 2%
                Др. и непублични - 2%

Коментар

• Има ли промени в портфейлите ви на БФБ?

Коментар

• Да ъп-нем тази забравена тема.
                    INTC 14.95%
                    MSFT 19.53%
                    BABA 13.63%
                    CSCO 11.96%
                    MU 12.97%
                    ACHV 15.82%
                    CASH 11.13%

Коментар

• Алтерко A4L 16.69%
                      BSO BSO 4.46%
                      ЦКБ CCB 17.35%
                      Химимпорт CHIM 25.04%
                      Доверие Х-г DOVUHL 13.56%
                      ПИБ АД FIB 8.72%
                      Синергон холдинг PETHL 3.76%
                      Сирма SKK 4.91%
                      Зърнени Храни ZHBG 2.53%
                      97.01%
                      Не включвам под 2% дружества.
                      Явно дребните проценти са станали по-малко като дял от портфейла.
                      Виртуално за миналата година около -22% спрямо върхова стойност - мисля февруари беше.

Коментар

• DOV-6,33
                        Bref-26,12
                        atera-32,97
                        alterco-11,28
                        sftrd-3,86
                        3cz-15,68
                        chim-3,77
                        cash-0
                        януари +11,5

Коментар

• Корадо - 16,28%
                          Софком - 14,13%
                          Хес - 12,93%
                          М+С - 10,67%
                          Атера - 10,12%
                          Софарма - 10,03%
                          Соф.Трейд- 9,12%
                          Химимпорт- 4,59%
                          Монбат - 3,71%
                          Алтерко - 3,20%
                          Градус - 3,08%
                          Спиди - 2,07%
                          Албена - 0,06%

Доходност за Януари +9,86%

Коментар

• Първоначално изпратено от nik_naydenov Разгледай мнение
                            Може би е време "да преброим пилците" за първия месец на 2021 г.

1. За цялата 2020 г. реализирах загуба 4 % от продажби с цел преструктуриране на портфейла. Аз работя с постоянен обем на портфейла - не инвестирам нови пари, а използвам парите от дивиденти и продажби.

2. Състояние на портфейла към 2 Януари 2021 г.: четири групи акции по моя вкус:
                            • стабилен бизнес - 26 % от обема на портфейла (Софарма трейдинг и Спиди);
                            • рискови акции - 12 % от портфейла (ЧЕЗ - разпределение; Доверие холдинг; Алтерко);
                            • дивидентни акции - 58 % ( Софарма имоти; Елана агрокредит; Адванс терафонд; Заложни къщи; Фонд България);
                            • непублични акции за лекарства и за воден туризъм - 4 %.
                            3. Финансов резултат за м. Януари 2021 г.: 6,3 % печалба върху портфейла, от които 2,1 % печалба от реални продажби на дивидентни акции за месеца .

4. Бих се радвал, колегите вложили пари на борсата (Батя, Van Basten, Агрес. бик, Преци, Инта, Здравко, 15 процента, Чичо Манчо и др. ) да реферират своите портфейли и финансов резултат за м. Януари 2021 г.

ЖЕЛАЯ НА ВСИЧКИ КОЛЕГИ ВЛОЖИЛИ ПАРИ НА БОРСАТА - Успех и Добри печалби. И си карайте кервана, тези ..... без пари около кервана нека си лаят. Не е препоръка за търговия на БФБ !
                            сега зачетох,
                            При мен има динамика, септември-октомври бях с към 40% алтерко, ама малко закъснително се сетих че нищо не ми пречи да вдигам %та. Причина беше, че и другите книжки започнаха да растат, не е хубаво да се продава в растежен режим а и по стари навици карах диверсифицирано. Но в един момент реших да продавам почти цялото алкомет и агрия и ги обръщах в алтерко, а също каквито дреболии имах от чез и спиди бяха напълно разменени със същата идея и сега алтерко при мен е към60%. За първи път добавям заемен кеш, който също се насочва към най-тежката книга. (Доживях и аз да го докарам до Батювия подход)
                            Други промени няма, станалите са без промени, ориентирани към производствени и подценени които също дават растеж - хес, монбат, арома, доверие, софарма трейдинг, с еднакви тегла са горе-долу по 6-7%. Аромката ми е по-малка -към 3% и се чудех дали да не я увелича още, защото си мислех че статично към момента е едно от най-подценените, с нов завод по-скъп от капитализацията, растящи приходи през кризата, растящ износ, давали са преди и дивиденти и т.н. но след като я зачислиха на basemarket-a ликвидността никаква я няма и се отказах. Играчите предпочитат явно Българска роза-Карлово. В един момент се чудех дали да не вкарам малко корадо, че и там добре се справят уж с приходи, износ и дивидент, но се отказах от тази идея. Новият и свободен все още кеш ще чака да подпре алтеркото, ако някоя мечка се обърка да кешира Нямам от стария флагман хим или синергон производни и повече не смятам да имам. Това е цвлото хистори при мен последните 4-5 месеца. Съжалявам даже че в анкетата на биг вкарах в топ10 и фиб, вместо тези от портфейла, ама мислех че фиб по-вероятно да скочи от аромата примерно...
                            ps Без препоръка разбира се
                            Last edited by precakanoto; 31.01.2021, 12:51.

Коментар

• Истрих си поста по долу, защото за първи път виждам такъв %ов ръст и то за месец, та не му се надъм много!
                              От друга страна пък, не е да не е било преди има няма 16години, кога не съм бил тъдява.

Коментар

• Доходност от infostock:
                                за 2020 -4.2%
                                За януари 2021 +15.45%
                                От пролетта до средата на януари добавях доволно всеки месец по някои от позициите без Cez. Портфейлът ми е дългосрочен.

​Портфейл:
                                Sftrd 27.7%
                                Bref 17.7%
                                1cz 14%
                                3cz 13%
                                Hes 7.2%
                                BSe 6%
                                Atera 5%
                                Chim 5.4%
                                Sfi 1.6%
                                0ЕА 1%
                                Ccb 0.6%

Желая успех на всички колеги през започващия бичи тренд!

Коментар

Working...
                                X