IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Какво поскъпване очаквате на жилищните имоти?

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• За да определим достъпността на жилищните имоти в София, ще използваме коефициента "цена към доход" (price to income ratio), който е основен показател, отнасящ средната цена на апартамент от 90 кв.м към средния годишен доход на домакинство
    https://www.capital.bg/biznes/imoti/...ceni_v_sofiia/

жилищните имоти са най-достъпни в София, следвана от Атина, Сараево и Букурещ, където цената на стандартно жилище се равнява на около 10-годишен доход на домакинство.
    Last edited by 13ADROL; 27.06.2021, 01:29.

Коментар

• колко процента "ръст" се наблюдава от 600 000 евро до 320 000 евро, че аз не мога да смятам ...
      действителността е илюзия дължаща се на алкохолен недостиг в кръвта

Коментар

• Първоначално изпратено от mitko2848 Разгледай мнение

Защото както Яндокса написа, а и аз преди съм писал тук пишат няколко човека с по 5 ника всеки едни и същи глупости( ако е за някой лев ги разбирам, ако не е е трагично) Върни 20 страници назад в темата и пак ще прочетеш " ама как така",
        " зашо ручахме жабетата" , " не мога да свикна с новите цени" " детската стая" " перона" " кеша ми пари".... Ако ги нямаше спамерите темата да е отишла на 3- та страница .....
        мите, що не си гледаш ипотечката, ами пише простотии?

Коментар

• Първоначално изпратено от marsianec1 Разгледай мнение
          защо никой не коментира такива обяви ?
          https://www.imot.bg/pcgi/imot.cgi?ac...59604294895520
          Замаушката май продава ресторанта...

Коментар

• Първоначално изпратено от marsianec1 Разгледай мнение
            защо никой не коментира такива обяви ?
            Защото както Яндокса написа, а и аз преди съм писал тук пишат няколко човека с по 5 ника всеки едни и същи глупости( ако е за някой лев ги разбирам, ако не е е трагично) Върни 20 страници назад в темата и пак ще прочетеш " ама как така",
            " зашо ручахме жабетата" , " не мога да свикна с новите цени" " детската стая" " перона" " кеша ми пари".... Ако ги нямаше спамерите темата да е отишла на 3- та страница .....

Коментар

• Първоначално изпратено от Yandox Разгледай мнение

няма
              такова нещо няма
              чакам
              линк за ръст 30 % от началото на годината
              изписаха се 3 страници по тази опорка

тук се водят само
              тролско -спамски диалози от
              3 -ма платени 'повишители' с 15 ника
              за подлъгване и създаване на грешна
              представа в четящите

и 10% да се подлъжат в момента
              това е хляб (без маргарин) за списващите и
              рекламиращите ''ръста на имотите ''

ръста на имотите
              още не е задминал пика на 2008

ръст няма
              а няма и да има

finita la commedia

Станчева се опитва да представи 30% ръст на сделките( ако въобще го има, че само брокери интервюират в тия статии) като 30% ръст на цената , а в същата статия пише, че цените не са достигнали пика си от 2008 още

Коментар

• защо никой не коментира такива обяви ?
                действителността е илюзия дължаща се на алкохолен недостиг в кръвта

Коментар

• Първоначално изпратено от nomche Разгледай мнение

Е не е ли темата, за да споделят вижданията си за НИ? Или ако не се приема идеята за вечния ъп, нямаме право на мнение? Да не се напрягаш, че има хора с различно мнение, които не виждат смисъл да пълнят гушите на споменатите строители и брокери?
                  Едно е да споделяш и защитаваш мнение и позиция, друго е твоето изказване което повтаряш / за гушите/. Начи хем всичко си постигнал, хем нещо си неудовлетворен или просто завиждаш.... Проблема лесно се решава - правиш 1 проект в Гоцето и ние будалите ще пълним твоята гуша....
                  Между другото не си купих от малините по 14 лева прецених, че цената им е неадекватна, а си взех череши хрущялки по 3.50.... Не се оплаквам от надценени малини и който иска да си ги яде....

ПП И какво ще изкара един брокер не разбирам та във всяко изречение ги плюете . Вярно е че повечето не стават за нищо и не заслужават комисионните, но парите отиват в строителите а не в брокерите....

Коментар

• Първоначално изпратено от pesimist4o na kvadrat Разгледай мнение

Ами ето тогава нема причина да се напрягаш. Имаш си жилище в София, проблема с училището решен. Вероятно ще вземеш топ апарт в Бургас, който скоро ще струва много повече...
                    Ко ти пука за цените в София ? Остаи ни будалите да се самопрецакваме и набутваме....
                    Е не е ли темата, за да споделят вижданията си за НИ? Или ако не се приема идеята за вечния ъп, нямаме право на мнение? Да не се напрягаш, че има хора с различно мнение, които не виждат смисъл да пълнят гушите на споменатите строители и брокери?

Коментар

• Първоначално изпратено от nomche Разгледай мнение

Аз с пазара не споря, има луди плащат, след години ще разберем кой крив, кой прав. Не мисля, че има логика някой в промила на най-добре платените да вземат да изсипят там парата за тристаен или какъвто и да е стаен. Примерът със зеленчуците е неуместен, има влияние на реколта, сезон, валежи и какво ли още не, а не като свърхнапомпания пазар на НИ. Това, че някой взема нераумни решения да троши такива пари, не прави пазара разумен или тарикат строителите по-малко тарикати. Дс не говорим колко е свободен пазара всеки да влезе и строи на него. Ако беше толкова персоективен пазара, да имаше чудестранни инвеститори собственици на имоти зс отдаване.
                      Мен ме дразни наглостта на брокери и строители, с които съм се сблъсквал и неотговарящото на ценатс качество на услугата.
                      Иначе за 73-то вече имаме адресна регистрация от една седмица при приятели и не ми трябва задължително купуване там.
                      Днес съм в Б-с и решавам дали да взема хубав тристаен с гледкс към морето обзаведен на 90 % в кооперация с басейн и охрана. Таксата е ниска по софийски стандарти. Цена около 1240 евра на м2, но не съм виждал нот. акт за точна квадратура. Може и да е по-голям от това, което си мисля, може и малко по-малък да е. Това не е от значение.
                      Ами ето тогава нема причина да се напрягаш. Имаш си жилище в София, проблема с училището решен. Вероятно ще вземеш топ апарт в Бургас, който скоро ще струва много повече...
                      Ко ти пука за цените в София ? Остаи ни будалите да се самопрецакваме и набутваме....

Коментар

• Първоначално изпратено от Don 0815 Разгледай мнение

https://www.segabg.com/hot/category-...tata-poludyaha

Ето тази брокерска статийка е хвърлила караВаньо в екстаз. Но както повечето пъти, не е разбрал, че става въпрос за ръст на продажбите, а не на цената. И очевидно брокерът, дал интервюто, не говори за София в конкретния случай на 30%-ното увеличение на продажбите.
                        това имах предвид
                        и ръста е само за I тримесечие
                        но трола от караваната ги плещи
                        през 'отстранения си ''

айде сега модераторите
                        ако държат на форума и сайта си
                        ако обичат да изтрият целия спамерско-тролски диалог
                        подвеждащ четящите от комерсиално ангажирани
                        15 годишни ежедневни платенЯци

иначе ще излезе че ИНВЕСТОР поддържа
                        въвеждането в заблуда
                        което е нарушение на Правилата за ползване на сайта и форума

и този път е сериозно
                        а не тролски блъф от джуджето Станчева
                        Last edited by Yandox; 26.06.2021, 22:38.

Коментар

• Първоначално изпратено от Yandox

чакам линк потвърждаващ 30% ръст

цитирания пост не е потвърждение на цял ден
                          глупави постове
                          и спам

а просто безсилно възклицание
                          на незнаещ пола си спамер
                          виещ от караваната без баня

топло е доста
                          https://www.segabg.com/hot/category-...tata-poludyaha

Ето тази брокерска статийка е хвърлила КараВаньо в екстаз. Но както повечето пъти, не е разбрал, че става въпрос за ръст на продажбите, а не на цената. И очевидно брокерът, дал интервюто, не говори за София в конкретния случай на 30%-ното увеличение на продажбите.

Коментар

• Първоначално изпратено от pesimist4o na kvadrat Разгледай мнение

За теб не знам ...Нали си имаш жилище и живееш в него сега що ти е тоя зор да зимаш покрай парка ?! дори и отдаваш нещо помня значи не си на зор....73-то е ок, ама не е и чак толкова велико -свръкамбициозни учители и т.н. та дори децата да имат добър успех мое да е за сметка на психиката им....
                            Това с пълненето на гушата на някого е супер несериозно. Щом има кой да ги пълни явно има и кой да взима ...И мен не ме кефи, че на пазара всичкото плод зеленчук е поне 50% нагоре от миналата година ама тва е - гледам малини вчера 14 лева килото, а миналата година по тва време ги взимах по 5-6....и кво да кажа за производителите и продавачите сега ? Какви са ?
                            Последните няколко месеца нещата се развиха вихрено и няма какво да се вземе според мен. За живеене на местата които искаш / сигурно 4-стаен ново и приличен/ за 300К ще ти е трудно, но на тези места не трябва да си първите 10% , а в първият промил по доходи щото в няколкото квартала има по 50-100 нови апарта годишно. От тях макс 10-20 ще ти харесат, поне половината заминават по познати на строителя.
                            Сети е какъв ти е шанса да се класираш за 300К ? И никой не ти е виновен за тази ситуация - или плащаш някаква луда цена тотално неадекватна защото има многократно надвишаващ брой купувачи или трябва компромис с нещо - място, старо, етаж, изложение или каквото и да е....

Ще ти дам пак 1 хинт - в съседна нова сграда / много по-лошо качество на строеж от моята щото ги следях докато се строят/ се продаде за 2 седмици 4-стаен на замазка около 150 квадрата за предполагам около 250К на последен етаж / не е мезонет и няма скосявания/ ...Сега сигурно са 70 градуса вътре....Мислех че ще го влачат поне 2-3 години ....
                            Аз с пазара не споря, има луди плащат, след години ще разберем кой крив, кой прав. Не мисля, че има логика някой в промила на най-добре платените да вземат да изсипят там парата за тристаен или какъвто и да е стаен. Примерът със зеленчуците е неуместен, има влияние на реколта, сезон, валежи и какво ли още не, а не като свърхнапомпания пазар на НИ. Това, че някой взема нераумни решения да троши такива пари, не прави пазара разумен или тарикат строителите по-малко тарикати. Дс не говорим колко е свободен пазара всеки да влезе и строи на него. Ако беше толкова персоективен пазара, да имаше чудестранни инвеститори собственици на имоти зс отдаване.
                            Мен ме дразни наглостта на брокери и строители, с които съм се сблъсквал и неотговарящото на ценатс качество на услугата.
                            Иначе за 73-то вече имаме адресна регистрация от една седмица при приятели и не ми трябва задължително купуване там.
                            Днес съм в Б-с и решавам дали да взема хубав тристаен с гледкс към морето обзаведен на 90 % в кооперация с басейн и охрана. Таксата е ниска по софийски стандарти. Цена около 1240 евра на м2, но не съм виждал нот. акт за точна квадратура. Може и да е по-голям от това, което си мисля, може и малко по-малък да е. Това не е от значение.

Коментар

няма
                              такова нещо няма
                              чакам
                              линк за ръст 30 % от началото на годината
                              изписаха се 3 страници по тази опорка

тук се водят само
                              тролско -спамски диалози от
                              3 -ма платени 'повишители' с 15 ника
                              за подлъгване и създаване на грешна
                              представа в четящите

и 10% да се подлъжат в момента
                              това е хляб (без маргарин) за списващите и
                              рекламиращите ''ръста на имотите ''

ръста на имотите
                              още не е задминал пика на 2008

ръст няма
                              а няма и да има

finita la commedia

амааа.. Как така?!!! Ние и статиите в медиите ли списваме? Я по-добре вземи та си бучни кратуната у песъко и ще видиш как повишенията ще спрат. :-))

Коментар

я пак някой от 3мата платени
                                с 15 ника
                                пак да постне информационен линк
                                за покачване 30% от началото на годината

защото ми струва че магарето от
                                баснята е магарица с 2-3 магарета

ако никой не даде линк към
                                новина за покачване на НИ с 30 %
                                с последните шест месеца

би трявало модераторите да изтрият
                                всичко за деня
                                като спам и подвеждаща информация