IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Какво поскъпване очаквате на жилищните имоти?

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от ejonny2376 Разгледай мнение

Повервах ти. Но дори наистина да е така, както казваш: Докато не продадеш си на загуба. А след година-две дори виртуалната капиталова ще се е изпарила.
    Възможно е и да си прав. Виртуалната имотна като е чао тогава на борсите сичко ще се е изпарило дори и виртуалното :-)

Коментар

• Първоначално изпратено от pesimist4o na kvadrat Разгледай мнение

Ако вземеш някоя от многото различни компании ще има огромна част , които ще се представят по-добре от имотите. И още по-голяма част която ще се представи по-зле. Голяма воалатилност изискваща здрави нерви. Все пак пишем не за инвестиция от 10К , а на стойност поне 1 Софийски апарт.
      Абсурд е да се пише , че акциите са безрисково нещо щом трилионна компания може да загуби 20-30% от стойността си за 1 ден или пък стотици трилиони в хиляди компании да загубят отново 5-10% за 1 ден. Това е чиста проба хазарт.
      На този фон имотите са като скала.....не може ги помръдна. А като доходност на оферта усреднено бия индексите без проблем. Наемите, които съм събрал са основно както казва Джони за амортизацията и поддръжката. Там особено ако си сметна времето печалба няма или е много малко....
      Разбира се покупка на имот в момента вероятно няма да доведе до много добро, но ако наравим преглеждане на алтернатива като кеш в банка или акции , които са на много по-голям ''балон'' от имотите не е сигурно, че е толкова зле....
      Ти си си навил на пръста, че имотите са най-добрата инвестиция и не поглеждаш встрани за други възможности. Ок, няма лошо, предполагам изхождаш на база на собственият ти опит и си доволен от поскъпването.

Акциите са рискови активи и определено не са за хора със слаби нерви. Но приликите им с имотите са много - трябва да уцелиш времето, в което да влезеш, да си купил качествен актив и да бъдеш достатъчно дългосрочен, така че инвестицията ти да може да си разгърне потенциала.

Да изсипеш в момента 400-500к лева в имот за инвестиция не е ли хазарт? На база на какво го определяш, че не е... на минали събития ли? Едно поевтиняване с 20-30 % отчиташ ли го, амортизация, възможност за трудна продажба в бъдеще. Липса на адекватна доходност, спрямо вложените средства...

Нещата не са нито само черни и нито само бели. И всеки трябва да си прецени дозата риск. Но имотите не са толкова безрискови, колкото ви се иска да бъдат. И точно сега е абсурден момент да инвестираш в имот!

Коментар

Няма защо да ги обявявам. Проверено е с продажба. Още Април месец имаше реална продажба на апрт в една от сградите на 2.5 пъти цена. Левчо знае за кой апарт става въпрос/ От тогава цените се вдигнаха още 15-20%....
        Повервах ти. Но дори наистина да е така, както казваш: Докато не продадеш си на загуба. А след година-две дори виртуалната капиталова ще се е изпарила.

Коментар

Можеш да си пишеш каквото искаш. Индексите не лъжат.
          И си прав коментарите са излишни :-) Още 2017 е било видно :-)
          Имагинерните инвестиции винаги са най-доходоносни, бият сички индекси, борси, метали, имоти

Коментар

Въпросът е ако купя сега какво ми покрива наемът, не ако бях купил преди 5 години.
            Преди 5 години биткойни трябваше да купя, не имоти.
            Ми да беше купил, да беше се похвалил, поне да беше прогнозирал. От хохшулето се таквиз излазят, майстори на следварителните прогнози. За сметка на това моите прогнози и за лихви и за цени и за търсене се сбъдват всяка от последните 5 години.

Коментар

Само ти си мислиш така. Защо не ги обявиш пробно да видим кой ще ти даде 3 пъти цена?
              Няма защо да ги обявявам. Проверено е с продажба. Още Април месец имаше реална продажба на апрт в една от сградите на 2.5 пъти цена. Левчо знае за кой апарт става въпрос/ От тогава цените се вдигнаха още 15-20%....

Коментар

• Първоначално изпратено от Minka Разгледай мнение

Moля да спреш, няма какво да си мерим доходността. Напазарувани НИ през 1996, 2007, 2013 и 2015. Държа.
                За акциите няма да споделям, тъй като не съм на БФБ, и не съм на цитираните от теб пазари. Спирам тук, няма смисъл. Дивидентна 8,17. Благодаря.
                Можеш да си пишеш каквото искаш. Индексите не лъжат.
                И си прав коментарите са излишни :-) Още 2017 е било видно :-)

Коментар

НЕ. Обратното е.

S&P 500
                  4,475.01+2,123.85 (90.33%)past 5 years
                  DAX PERFORMANCE-INDEX
                  15,268.56+3,511.54 (29.87%)past 5 years

Понеже имам купени имоти 2017. цената им се е повишила ПОНЕ по 2, а за някои и по 3. Нека да е средно 2.5 пъти
                  Само ти си мислиш така. Защо не ги обявиш пробно да видим кой ще ти даде 3 пъти цена? Той и този в Красно Село сигурно си мисли като теб и се кефи колко е забогатял виртуално.
                  Last edited by ejonny2376; 17.02.2022, 16:20.

Коментар

Така си мислиш. Не търгувам на БФБ.
                    Индексите са долу и е ясно кое , колко.
                    Иначе знам че в този форум всички бият индексите - продават на връх и купуват на дъно.

Коментар

НЕ. Обратното е.

S&P 500
                      DAX PERFORMANCE-INDEX

Понеже имам купени имоти 2017. цената им се е повишила ПОНЕ по 2, а за някои и по 3. Нека да е средно 2.5 пъти
                      Moля да спреш, няма какво да си мерим доходността. Напазарувани НИ през 1996, 2007, 2013 и 2015. Държа.
                      За акциите няма да споделям, тъй като не съм на БФБ, и не съм на цитираните от теб пазари. Спирам тук, няма смисъл. Дивидентна 8,17. Благодаря.

Коментар

• Първоначално изпратено от BONI Разгледай мнение

Пак тая Лагард...

Абе ние пишем тук много преди Лагард да стане шеф на печатницата, и к'во?

Иначе като си купил преди 5 години, сегашният наем покрива и данъка, и поддръжката и ипотеката. Реално придобиваш апартамент с парите на наемателя!
                        Въпросът е ако купя сега какво ми покрива наемът, не ако бях купил преди 5 години.
                        Преди 5 години биткойни трябваше да купя, не имоти.

Коментар

НЕ. Обратното е.
                          Така си мислиш. Не търгувам на БФБ.

Коментар

Ооооо Бони, я моля стига тъпни, кой кво казал преди 5 години. Както някой беше казал, когато се сменят времената, се сменят и мненията. От 2017 досега, спечеленото от акции и дивиденти многократно надминава НИ. Нали?!
                            НЕ. Обратното е.

S&P 500
                            DAX PERFORMANCE-INDEX

Last edited by pesimist4o na kvadrat; 17.02.2022, 16:13.

Коментар

Чак пък безрискова...
                              Реално наемите ти покриват само данъците и поддръжката. Оттук нататък се надяваш Лагард да печата пари вечно и да дойдат 1 милион украинци-милионери в София. Иначе загубата ти е програмирана.

За 450.000 лева това във Вазов го захлупвам на минутата. 2000 Евро на квадрат е все още висока цена, но апартът е точно каквото търся.
                              Не ти пречи да звъннеш и да питаш дали не са се объркали нещо.... Не следя как са цените на старото и нямам идея дали исканото е ненормално висока цена....или пък цената е в лева....Все пак апарта е за ремонт с изчегъртване до тухла....
                              Last edited by pesimist4o na kvadrat; 17.02.2022, 16:15.

Коментар

• Първоначално изпратено от BONI Разгледай мнение

Я сметни, колко щеше да спечелиш, ако преди 5 години не беше мислил така:

Да кажеш, че не ви предупреждавахме, ама напротив!
                                Ооооо Бони, я моля стига тъпни, кой кво казал преди 5 години. Както някой беше казал, когато се сменят времената, се сменят и мненията. От 2017 досега, спечеленото от акции и дивиденти многократно надминава НИ. Нали?! Всъщност няма как да знаем как е при теб, а който иска си държи само парите в НИ и си кротува. Рискови профили всякакви, има такива и само с кеш в банката.
                                Last edited by Minka; 17.02.2022, 16:11.

Коментар

Working...
                                X