IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Какво поскъпване очаквате на жилищните имоти?

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от bertram Разгледай мнение
    изгледайте това https://www.youtube.com/watch?v=YBBnQmRcRI4
    China's Mortgage Crisis, Banks are Failing, Protests Everywhere. China's financial crisis is Here...
    Тука е редно да се задълбае. Видеото е много преувеличено. Протестите са само и единствено за имоти които са в строеж и строителя закъснява повече от година със строежа. Напълно нормално и даже общоприето е да спреш да плащаш ипотека на имот който явно няма да бъде довършен. Един строеж като се започне и го спреш имаш само една година да го консервираш преди да стане негоден за довършване. Тука става дума за такива имоти - почти сигурно няма да бъдат довършени и информация за годноста се крие. И освен това става дума з миниатюрни проценти от строежите, по малко от процент.

Китай отделно има 3 трилона долара за спасяване на икономиката през следващите 5 години, харчовете почват края на тая година.

Коментар

• Перфектната буря, а?

Нищо де - сега Селенка ще ни купи някое испанско рисче /oro/ като ги насекат.

Аз бих си взел само е с образа на Надал! - че им нямам вяра за каратите... áко и немци да ги секат!

Коментар

• Рекордна инфлация в еврозоната, в Испания с 38-годишен връх

https://trud.bg/%D1%80%D0%B5%D0%BA%D...0%D1%8A%D1%85/

Условията за бизнес се влошават

https://trud.bg/%D1%83%D1%81%D0%BB%D...3712720417988/

Коментар

• Първоначално изпратено от better Разгледай мнение

Мдаа, рабоата там става дебела! Оттам ще тръгнат май фалитите на бамки.
          Толкова за великото им вътрешно потребление и независимост от експорта.

Коментар

• https://www.investor.bg/evropa/334/a...t-s-89-357213/

Несен ще шибнат лихвите още повече

Ръководителят на латвийската централна банка Мартинс Казакс например вече се изказа в полза на още една голяма стъпка по отношение на лихвените проценти. „Бих казал, че повишението на лихвите през септември също ще трябва да бъде доста значително", каза Казакс пред Bloomberg. Ръководителят на Австрийската централна банка Роберт Холцман пък заяви пред телевизионния канал ORF, че ако ставаше въпрос само за инфлацията, ЕЦБ вероятно щеше да предприеме още по-големи стъпки. Според него обаче е необходимо да се види как ще се развие икономиката през есента. „Тогава вероятно ще можем да решим дали да е още 0,5 процента, или по-малко, или и повече“, коментира той.

Коментар

• Първоначално изпратено от nkavrakov1982 Разгледай мнение
              https://www.bloombergtv.bg/a/16-bizn...styat-v-afrika

неохима оттече ,а там са над 700 служители ,сега ги гледах по справки
              Торовият завод "Неохим"-Димитровград спира работа в очакване на по-евтин газ
              Ооох, ще има да чака, га цъфнат налъмитИ.

Коментар

• Първоначално изпратено от bertram Разгледай мнение
                изгледайте това https://www.youtube.com/watch?v=YBBnQmRcRI4
                China's Mortgage Crisis, Banks are Failing, Protests Everywhere. China's financial crisis is Here...
                Мдаа, рабоата там става дебела! Оттам ще тръгнат май фалитите на бамки.

Коментар

• Първоначално изпратено от better Разгледай мнение

Налазвайте инвеститори!
                  Мерси дори да ми платят категорично не искам

Коментар

• Първоначално изпратено от nkavrakov1982 Разгледай мнение
                    https://www.bloombergtv.bg/a/16-bizn...styat-v-afrika

Това е началото...Писал съм достатъчно за 2022 година знаеш много добре....Най доброто предстои наесен...Ще има избесени натовци и европейски педали

Коментар

• Първоначално изпратено от Frosty Разгледай мнение

Кои ние? Аз виждам, че за сега само Байганьовската Народна Банка саботира влизането в еврозонота.
                      Някой може ли да ми обясни, как така Байганьовската Народна Банка не може да регулира лихвените проценти, а примерно Унгарската Централна Банка може?!

Ето да вземем за пример Унгария
                      - лихва 10,75%
                      - лихва по депозити 10,25%
                      - инфлация 11,7%
                      - преки чужди инвестиции +2 милиарда и 100 милиона евра

България
                      - лихва 0%
                      - лихва по депозити 0%
                      - инфлация 17%
                      - преки чужди инвестиции -230 милиона евра

Аз ако съм един голям международен инвеститор къде ще предпочета да инвестирам в център за производство - в България? Където всяка година инфлацията ще ми вдига разходите за производство и ще ми изяжда и топи печалбата със 17%, заради поскъпване на суровини, електроенергия и материали?

Или в Унгария, където ако преведа предварително на депозит сумата предвидена за заплати и осигуровки, разходите ми за труд автоматично ще намалеят с над 10% в края на годината?

Може ли да се каже, че бнб-то с неадекватната си лихвена политика превръща България в плашило за чужди инвестиции и ще доунищожи и малкото останали производства на българска територия?
                      Ние като държава. Това, че на политиците им харесва да говорят за еврозона, е съвсем друга работа.
                      По другия ти въпрос, нашата банка е ограничена от валутния борд и използва каквито инструменти има.
                      А чуждите инвестиции зависят от редица други по-важни фактори.

Коментар

• https://www.bloombergtv.bg/a/16-bizn...styat-v-afrika

Коментар

Кои ние? Аз виждам, че за сега само Байганьовската Народна Банка саботира влизането в еврозонота.
                          Някой може ли да ми обясни, как така Байганьовската Народна Банка не може да регулира лихвените проценти, а примерно Унгарската Централна Банка може?!

- лихва 10,75%
                          - инфлация 11,7%

България
                          - лихва 0%
                          - лихва по депозити 0%
                          - инфлация 17%

Аз ако съм един голям международен инвеститор къде ще предпочета да инвестирам в център за производство - в България? Където всяка година инфлацията ще ми вдига разходите за производство и ще ми изяжда и топи печалбата със 17%, заради поскъпване на суровини, електроенергия и материали?

Или в Унгария, където ако преведа предварително на депозит сумата предвидена за заплати и осигуровки, разходите ми за труд автоматично ще намалеят с над 10% в края на годината?

Може ли да се каже, че бнб-то с неадекватната си лихвена политика превръща България в плашило за чужди инвестиции и ще доунищожи и малкото останали производства на българска територия?
                          Стига с тая Еврозона бре ,дори и олигофрените разбраха да се стои настрана от нея ,не знам какъв човек трябва да си че да не виждаш за какво иде реч там.
                          Виж икономиката на САЩ и силата на долара ,после виж икономиката на ЕС

Коментар

• Първоначално изпратено от Специалист по всичко Разгледай мнение
                            А за еврото ние сме си се саботирали изначало. Не знам защо се връзвате на политически приказки.

- лихва 10,75%
                            - инфлация 11,7%

България
                            - лихва 0%
                            - лихва по депозити 0%
                            - инфлация 17%

( ! ) Мнението ми води до фалит и финансови загуби

Коментар

Защо ни е тогава това БНБ, след като нищо не зависи от него? Трябва час по-скоро да се закрие тази непотребна, бутафорна и допотопна институция.
                              Аз ако бях на власт, първата ми работа щеше да бъде да изритам шефа на БНБ, който на практика е един смешен фигурант(вероятно и слуга на политическата мафия), и получава астрономически суми за нищоправене. От парите на данъкоплатците му плащат цяло състояние да си клати краката и да си чопли носа...
                              Чшш, а антицикличният буфер Колко ще е от октомвриту?

Коментар

• [QUOTE=bertram;n3952589]изгледайте това https://www.youtube.com/watch?v=YBBnQmRcRI4

[/QUOTE

Балона на балоните

Коментар

Working...
                                X