IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Какво поскъпване очаквате на жилищните имоти?

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• https://www.bloombergtv.bg/a/16-bizn...styat-v-afrika

неохима оттече ,а там са над 700 служители ,сега ги гледах по справки
    Торовият завод "Неохим"-Димитровград спира работа в очакване на по-евтин газ

Коментар

• Първоначално изпратено от Frosty Разгледай мнение

Кои ние? Аз виждам, че за сега само Байганьовската Народна Банка саботира влизането в еврозонота.
      Някой може ли да ми обясни, как така Байганьовската Народна Банка не може да регулира лихвените проценти, а примерно Унгарската Централна Банка може?!

Ето да вземем за пример Унгария
      - лихва 10,75%
      - лихва по депозити 10,25%
      - инфлация 11,7%
      - преки чужди инвестиции +2 милиарда и 100 милиона евра

България
      - лихва 0%
      - лихва по депозити 0%
      - инфлация 17%
      - преки чужди инвестиции -230 милиона евра

Аз ако съм един голям международен инвеститор къде ще предпочета да инвестирам в център за производство - в България? Където всяка година инфлацията ще ми вдига разходите за производство и ще ми изяжда и топи печалбата със 17%, заради поскъпване на суровини, електроенергия и материали?

Или в Унгария, където ако преведа предварително на депозит сумата предвидена за заплати и осигуровки, разходите ми за труд автоматично ще намалеят с над 10% в края на годината?

Може ли да се каже, че бнб-то с неадекватната си лихвена политика превръща България в плашило за чужди инвестиции и ще доунищожи и малкото останали производства на българска територия?
      Стига с тая Еврозона бре ,дори и олигофрените разбраха да се стои настрана от нея ,не знам какъв човек трябва да си че да не виждаш за какво иде реч там.
      Виж икономиката на САЩ и силата на долара ,после виж икономиката на ЕС

Коментар

• Първоначално изпратено от Специалист по всичко Разгледай мнение
        А за еврото ние сме си се саботирали изначало. Не знам защо се връзвате на политически приказки.
        Кои ние? Аз виждам, че за сега само Байганьовската Народна Банка саботира влизането в еврозонота.
        Някой може ли да ми обясни, как така Байганьовската Народна Банка не може да регулира лихвените проценти, а примерно Унгарската Централна Банка може?!

Ето да вземем за пример Унгария
        - лихва 10,75%
        - лихва по депозити 10,25%
        - инфлация 11,7%
        - преки чужди инвестиции +2 милиарда и 100 милиона евра

България
        - лихва 0%
        - лихва по депозити 0%
        - инфлация 17%
        - преки чужди инвестиции -230 милиона евра

Аз ако съм един голям международен инвеститор къде ще предпочета да инвестирам в център за производство - в България? Където всяка година инфлацията ще ми вдига разходите за производство и ще ми изяжда и топи печалбата със 17%, заради поскъпване на суровини, електроенергия и материали?

Или в Унгария, където ако преведа предварително на депозит сумата предвидена за заплати и осигуровки, разходите ми за труд автоматично ще намалеят с над 10% в края на годината?

Може ли да се каже, че бнб-то с неадекватната си лихвена политика превръща България в плашило за чужди инвестиции и ще доунищожи и малкото останали производства на българска територия?
        ( ! ) Мнението ми води до фалит и финансови загуби

Коментар

Защо ни е тогава това БНБ, след като нищо не зависи от него? Трябва час по-скоро да се закрие тази непотребна, бутафорна и допотопна институция.
          Аз ако бях на власт, първата ми работа щеше да бъде да изритам шефа на БНБ, който на практика е един смешен фигурант(вероятно и слуга на политическата мафия), и получава астрономически суми за нищоправене. От парите на данъкоплатците му плащат цяло състояние да си клати краката и да си чопли носа...
          Чшш, а антицикличният буфер Колко ще е от октомвриту?

Коментар

• [QUOTE=bertram;n3952589]изгледайте това https://www.youtube.com/watch?v=YBBnQmRcRI4
            China's Mortgage Crisis, Banks are Failing, Protests Everywhere. China's financial crisis is Here...

[/QUOTE

Балона на балоните

Коментар

• https://www.dnes.bg/politika/2022/07...itelite.538468

Бизнесът бил пред избор - плаща или тока, или заплатите на служителите

Прочети още на: https://www.dnes.bg/politika/2022/07...itelite.538468

Велев. В много предприятия се спират други плащания, за да се съберат парите за заплати на работниците - очаква се много да изпаднат в ликвидна криза.

Коментар

• изгледайте това https://www.youtube.com/watch?v=YBBnQmRcRI4
                China's Mortgage Crisis, Banks are Failing, Protests Everywhere. China's financial crisis is Here...

това мнение не е препоръка за покупка или продажба на акции

Коментар

• Къв пък тоз закон сиа?

The Inflation Reduction Act of 2022

https://twitter.com/POTUS/status/155...mifaZGHRaMx4ds

Коментар

• Има ли намаления, че ми писна да чакам? Гледам един ентусиаст от 200к през 2020, вече иска 320к. Нищо не се е променило освен цената на копторите в района от 1600-1800 на 2500-3000. На какво се надява, той си знае, 2030 ще уцели цената.

Коментар

Защо ни е тогава това БНБ, след като нищо не зависи от него? Трябва час по-скоро да се закрие тази непотребна, бутафорна и допотопна институция.
                      Аз ако бях на власт, първата ми работа щеше да бъде да изритам шефа на БНБ, който на практика е един смешен фигурант(вероятно и слуга на политическата мафия), и получава астрономически суми за нищоправене. От парите на данъкоплатците му плащат цяло състояние да си клати краката и да си чопли носа...
                      Е как бре, Фрости!?

Нали все някой трябва да каже на Монетния двор колко алтъна да насече!

Коментар

• Първоначално изпратено от Специалист по всичко Разгледай мнение

Основният лихвен процент у нас не се вдига по решение на някого, както се събират в ЕЦБ и решават да вдигнат някой процент. При нас е резултативна величина от междубанковия пазар. А за еврото ние сме си се саботирали изначало. Не знам защо се връзвате на политически приказки.
                        Last edited by Frosty; 29.07.2022, 14:10.
                        ( ! ) Мнението ми води до фалит и финансови загуби

Коментар

• Първоначално изпратено от nkavrakov1982 Разгледай мнение
                          Апартаменти в елегантна нова сграда без такса поддръжка до плаж "Харманите" в Созопол

Цени от 950 €/кв.м!
                          Без комисиона от купувача!
                          Без такса поддръжка!

Представяме Ви един проект, който се радва на прекрасна локация само на 150м от плаж "Харманите" в Созопол. Местоположението е удобно за целогодишно живеене, само на 200 метра от сградата има училище, а в близост - магазини, аптека, ресторанти. Сграда е в етап на предварителни продажби, като началото на строителството е планирано за октомври 2022 година.

Комплексът се отличава със забележителна си архитектурна визия в неокласически стил. Състои се от два входа по 4 жилищни етажа и сутеренен етаж с гаражи.

Имотите тип студио и тристайните апартаменти са лимитиран брой. Двустайните жилища на последния етаж разполагат с обширни бонус тераси, подходящи за отдих на открито.

Апартаментите се предават на новите си собственици по БДС, но има и възможност за довършване "до ключ" или цялостно обзавеждане по дизайнерски проект.

Без такса поддръжка!

Налични за продажба са:
                          • Студиа от €38 000;
                          • Двустайни апартаменти от €57 650;
                          • Тристайни апартаменти от €136 350;
                          • Подземни гаражи от €10 000;
                          • Открити паркоместа от €7 000;
                          Възползвайте се и от разсрочените схеми на плащане по индивидуална договорка с инвеститора!
                          Налазвайте инвеститори!

Коментар

Аз все още си мисля, че неадекватниците от БНБ до последно ще правят всичко възможно да не вдигат лихвите, за да не намелее инфлацията в България.
                            То отдавна се видя, че скритата им цел е точно това - да обезценят заплати, пенсии, и спестявания, а може би по този начин тайно искат да саботират и влизането на България в еврозоната.

Лихвите по всички кредити обаче няма как да не започнат да се вдигат.
                            Нали лихвените %-ти по договорите се определят от някакъв бенчмарк(примерно еурибор) + договорена надбавка

Основният лихвен процент у нас не се вдига по решение на някого, както се събират в ЕЦБ и решават да вдигнат някой процент. При нас е резултативна величина от междубанковия пазар. А за еврото ние сме си се саботирали изначало. Не знам защо се връзвате на политически приказки.

Коментар

• Апартаменти в елегантна нова сграда без такса поддръжка до плаж "Харманите" в Созопол

Цени от 950 €/кв.м!
                              Без комисиона от купувача!
                              Без такса поддръжка!

Представяме Ви един проект, който се радва на прекрасна локация само на 150м от плаж "Харманите" в Созопол. Местоположението е удобно за целогодишно живеене, само на 200 метра от сградата има училище, а в близост - магазини, аптека, ресторанти. Сграда е в етап на предварителни продажби, като началото на строителството е планирано за октомври 2022 година.

Комплексът се отличава със забележителна си архитектурна визия в неокласически стил. Състои се от два входа по 4 жилищни етажа и сутеренен етаж с гаражи.

Имотите тип студио и тристайните апартаменти са лимитиран брой. Двустайните жилища на последния етаж разполагат с обширни бонус тераси, подходящи за отдих на открито.

Апартаментите се предават на новите си собственици по БДС, но има и възможност за довършване "до ключ" или цялостно обзавеждане по дизайнерски проект.

Без такса поддръжка!

Налични за продажба са:
                              • Студиа от €38 000;
                              • Двустайни апартаменти от €57 650;
                              • Тристайни апартаменти от €136 350;
                              • Подземни гаражи от €10 000;
                              • Открити паркоместа от €7 000;
                              Възползвайте се и от разсрочените схеми на плащане по индивидуална договорка с инвеститора!

Коментар

• Eвропа - по-висок ръст на БВП при по-висока инфлация (рекордно ниво) от очакваното - > ЕЦБ ще има по-широко поле за изява следващия път
                                05:00 EUR CPI (YoY) (Jul) 8.9% 8.6% 8.6%
                                05:00 EUR GDP (QoQ) 0.7% 0.2% 0.6%
                                05:00 EUR GDP (YoY) 4.0% 3.4% 5.4%
                                Last edited by unimog; 29.07.2022, 13:54.

Коментар

Working...
                                X