IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Какво поскъпване очаквате на жилищните имоти?

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от Selena Разгледай мнение

Само за тебе ще видя на каква цена го продават тези дни хехе. Мисля още дали да поръчам едно за спомен.

В Дегуса имат една любима за мен машинка - симпатичен спектроскоп. Сещай се. Харесвам ги аз немците в тази част. Точни са.

То остави риса ако знаеш вчера какви ги забърка Педро ще ти падне сомбрерото. Засяга имоти и всичко. Включи си преводача и ми кажи какво мислиш:

https://www.rtve.es/noticias/2022072.../2392163.shtml

Предполагам ще намерят начин, да изцакат клиентите, въпреки че е забранено да прехвърлят "данъка" върху тях. Все ще му намерят колая банките и енергийните компании.
    Ще е интересно като се стигне до съда какво ще стане.

Коментар

• От 1-ви август водата в Бургас поскъпва с близо 60 процента, а във Враца - с 15 на сто. Така от другия месец кубик вода в Бургас ще струва 4.39 лева с ДДС, а във Враца - 3.74 лева.
      Това реши Комисията за енергийно и водно регулиране на днешното си заседание, в което участва и върнатият от парламента на поста председател на регулатора Иван Иванов.
      Предстои да бъдат обсъдени цените на ВиК услугите в градовете Видин, Ямбол, Радомир и Брезник.

https://www.bulnews.bg/article/425317

Коментар

• Първоначално изпратено от Julius_BG Разгледай мнение
        Перфектната буря, а?

Нищо де - сега Селенка ще ни купи някое испанско рисче /oro/ като ги насекат.

Аз бих си взел само е с образа на Надал! - че им нямам вяра за каратите... áко и немци да ги секат!
        Само за тебе ще видя на каква цена го продават тези дни хехе. Мисля още дали да поръчам едно за спомен.

В Дегуса имат една любима за мен машинка - симпатичен спектроскоп. Сещай се. Харесвам ги аз немците в тази част. Точни са.

То остави риса ако знаеш вчера какви ги забърка Педро ще ти падне сомбрерото. Засяга имоти и всичко. Включи си преводача и ми кажи какво мислиш:

https://www.rtve.es/noticias/2022072.../2392163.shtml

Коментар

• Първоначално изпратено от 20000леваЗАПЛАТА Разгледай мнение

Тука е редно да се задълбае. Видеото е много преувеличено. Протестите са само и единствено за имоти които са в строеж и строителя закъснява повече от година със строежа. Напълно нормално и даже общоприето е да спреш да плащаш ипотека на имот който явно няма да бъде довършен. Един строеж като се започне и го спреш имаш само една година да го консервираш преди да стане негоден за довършване. Тука става дума за такива имоти - почти сигурно няма да бъдат довършени и информация за годноста се крие. И освен това става дума з миниатюрни проценти от строежите, по малко от процент.

Китай отделно има 3 трилона долара за спасяване на икономиката през следващите 5 години, харчовете почват края на тая година.
          Видеото не е толкова преувеличено, но доста неща са объркани и е много повърхностно. Кадрите с протестите са главно от хора които си търсят депозитите през последните 2-3 седмици и последната драма е точно около това, а не от протестите срещу ипотеките.
          Оказва се че фирма директно работеща с банкови служители предлага на клиенти на банката инвестиционни продукти "маскирани" като депозити за лихва около 6-7% ако не се лъжа. Въпросната фирма открадва около 6 милиарда долара спестявания, единия от собствениците е арестуван а другия се предполага че е избягал в САЩ. Въпросните протести от последните 2 седмици не са точно протести а тълпи от хора искащи да си изтеглят депозитите, които обаче ги няма защото не са депозити. Изпратена е полицията в цивилни дрехи за брутални побой и потушаване на протестите(забравих - и танкове са изкарвали даже). Има други видеа в ютуб. Понеже въпросните "депозити" не са гарантирани, правителстовото излиза и казва че ще върне до 5к долара (или нещо близко) въпреки това. Това обаче за много хора не е достатъчно понеже някой имат буквално милиони на т.нар. "депозити". Та в момента е туширано мисля положението с налагането на лимити на теглене от банкомат и на гише. Но в цял китай масово хората протестират пред банките защото си искат депозитите - предполагам знаете какво означава това за модерния fractional banking. Загубата на доверия в банките им е доста по-голям проблем от фалитите в строителния сектор.

Видеото е много повърхностно и не е особено информиран човека, само като видиш, че не знае как се пише "benifits" и ти става ясно колко му е багажа и колко време е отделил да го направи.

Това което не знам и някой може би може да даде своята гледна точка е дали мислите, че ще издържат банките и дали може да прелее кризата по банките в останалия свят.
          Last edited by pwise; 29.07.2022, 17:11.

Коментар

• Първоначално изпратено от 20000леваЗАПЛАТА Разгледай мнение

Тука е редно да се задълбае. Видеото е много преувеличено. Протестите са само и единствено за имоти които са в строеж и строителя закъснява повече от година със строежа. Напълно нормално и даже общоприето е да спреш да плащаш ипотека на имот който явно няма да бъде довършен. Един строеж като се започне и го спреш имаш само една година да го консервираш преди да стане негоден за довършване. Тука става дума за такива имоти - почти сигурно няма да бъдат довършени и информация за годноста се крие. И освен това става дума з миниатюрни проценти от строежите, по малко от процент.

Китай отделно има 3 трилона долара за спасяване на икономиката през следващите 5 години, харчовете почват края на тая година.
            Не е само обатачените строежи и пирамидите, но и нагласата и масовата психоза да се спестява и забогатее от придобиването на 1-2-3 жилища, ако че стоят празни
            и преди сме го говорили за призрачните градове на Китай. Оставиха населението да залитне и в момента 70% от спестяванията са им в НИ, а при един спад в цените това ще означава голяма драма.
            това мнение не е препоръка за покупка или продажба на акции

Коментар

• Първоначално изпратено от bertram Разгледай мнение
              изгледайте това https://www.youtube.com/watch?v=YBBnQmRcRI4
              China's Mortgage Crisis, Banks are Failing, Protests Everywhere. China's financial crisis is Here...

Коментар

• Перфектната буря, а?

Нищо де - сега Селенка ще ни купи някое испанско рисче /oro/ като ги насекат.

Аз бих си взел само е с образа на Надал! - че им нямам вяра за каратите... áко и немци да ги секат!

Коментар

• Рекордна инфлация в еврозоната, в Испания с 38-годишен връх

https://trud.bg/%D1%80%D0%B5%D0%BA%D...0%D1%8A%D1%85/

Условията за бизнес се влошават

https://trud.bg/%D1%83%D1%81%D0%BB%D...3712720417988/

Коментар

• Първоначално изпратено от better Разгледай мнение

Мдаа, рабоата там става дебела! Оттам ще тръгнат май фалитите на бамки.
                    Толкова за великото им вътрешно потребление и независимост от експорта.

Коментар

• https://www.investor.bg/evropa/334/a...t-s-89-357213/

Несен ще шибнат лихвите още повече

Ръководителят на латвийската централна банка Мартинс Казакс например вече се изказа в полза на още една голяма стъпка по отношение на лихвените проценти. „Бих казал, че повишението на лихвите през септември също ще трябва да бъде доста значително", каза Казакс пред Bloomberg. Ръководителят на Австрийската централна банка Роберт Холцман пък заяви пред телевизионния канал ORF, че ако ставаше въпрос само за инфлацията, ЕЦБ вероятно щеше да предприеме още по-големи стъпки. Според него обаче е необходимо да се види как ще се развие икономиката през есента. „Тогава вероятно ще можем да решим дали да е още 0,5 процента, или по-малко, или и повече“, коментира той.

Коментар

• Първоначално изпратено от nkavrakov1982 Разгледай мнение
                        https://www.bloombergtv.bg/a/16-bizn...styat-v-afrika

неохима оттече ,а там са над 700 служители ,сега ги гледах по справки
                        Торовият завод "Неохим"-Димитровград спира работа в очакване на по-евтин газ
                        Ооох, ще има да чака, га цъфнат налъмитИ.

Коментар

• Първоначално изпратено от bertram Разгледай мнение
                          изгледайте това https://www.youtube.com/watch?v=YBBnQmRcRI4
                          China's Mortgage Crisis, Banks are Failing, Protests Everywhere. China's financial crisis is Here...
                          Мдаа, рабоата там става дебела! Оттам ще тръгнат май фалитите на бамки.

Коментар

• Първоначално изпратено от better Разгледай мнение

Налазвайте инвеститори!
                            Мерси дори да ми платят категорично не искам

Коментар

• Първоначално изпратено от nkavrakov1982 Разгледай мнение
                              https://www.bloombergtv.bg/a/16-bizn...styat-v-afrika

неохима оттече ,а там са над 700 служители ,сега ги гледах по справки
                              Торовият завод "Неохим"-Димитровград спира работа в очакване на по-евтин газ
                              Това е началото...Писал съм достатъчно за 2022 година знаеш много добре....Най доброто предстои наесен...Ще има избесени натовци и европейски педали

Коментар

• Първоначално изпратено от Frosty Разгледай мнение

Кои ние? Аз виждам, че за сега само Байганьовската Народна Банка саботира влизането в еврозонота.
                                Някой може ли да ми обясни, как така Байганьовската Народна Банка не може да регулира лихвените проценти, а примерно Унгарската Централна Банка може?!

Ето да вземем за пример Унгария
                                - лихва 10,75%
                                - лихва по депозити 10,25%
                                - инфлация 11,7%
                                - преки чужди инвестиции +2 милиарда и 100 милиона евра

България
                                - лихва 0%
                                - лихва по депозити 0%
                                - инфлация 17%
                                - преки чужди инвестиции -230 милиона евра

Аз ако съм един голям международен инвеститор къде ще предпочета да инвестирам в център за производство - в България? Където всяка година инфлацията ще ми вдига разходите за производство и ще ми изяжда и топи печалбата със 17%, заради поскъпване на суровини, електроенергия и материали?

Или в Унгария, където ако преведа предварително на депозит сумата предвидена за заплати и осигуровки, разходите ми за труд автоматично ще намалеят с над 10% в края на годината?

Може ли да се каже, че бнб-то с неадекватната си лихвена политика превръща България в плашило за чужди инвестиции и ще доунищожи и малкото останали производства на българска територия?
                                Ние като държава. Това, че на политиците им харесва да говорят за еврозона, е съвсем друга работа.
                                По другия ти въпрос, нашата банка е ограничена от валутния борд и използва каквито инструменти има.
                                А чуждите инвестиции зависят от редица други по-важни фактори.

Коментар

Working...
                                X