Първоначално изпратено от troika
Разгледай мнение
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Какво поскъпване очаквате на жилищните имоти?
Collapse
X
-
-
Първоначално изпратено от troika Разгледай мнение
Не съм разбрал, че си в долари, мислих, че си в лева/евро. Като се замисля, че в Европа има енергиен проблем, а САЩ си имат и газ и нефт, залагам пак на долар. В долари ще ми излезе по-изгодно след време да си купя имот. Може би е валидно и за тебе.
Иначе за твоите диви разбирания, кое е добро и кое е лошо... да не дава Господ да минем на корпоративен комунизъм и социализъм. Е тогава или си в матрицата или хвърчиш. Ама май нататък отиват нещата и ще ти се изпълни мечтата. Даже хората само ще искат държавна регулация, гарантирани дажби от енергия и храна. Чакам 16-30.9.2022г. да видим какво ще стане и дали Байдън ще е още Президент, имам интересно предчувствие.
Е,трябва да има причини,Ковид,войната ще измислят,ще ги нагласят нещата...в един момент държавата ще е навсякъде за да спасява ужким ,то вече бизнес без помощи не виждам,все са дотации,все помощи,навсякъде ...
Коментар
-
Първоначално изпратено от troika Разгледай мнение
Не съм разбрал, че си в долари, мислих, че си в лева/евро. Като се замисля, че в Европа има енергиен проблем, а САЩ си имат и газ и нефт, залагам пак на долар. В долари ще ми излезе по-изгодно след време да си купя имот. Може би е валидно и за тебе.
Иначе за твоите диви разбирания, кое е добро и кое е лошо... да не дава Господ да минем на корпоративен комунизъм и социализъм. Е тогава или си в матрицата или хвърчиш. Ама май нататък отиват нещата и ще ти се изпълни мечтата. Даже хората само ще искат държавна регулация, гарантирани дажби от енергия и храна. Чакам 16-30.9.2022г. да видим какво ще стане и дали Байдън ще е още Президент, имам интересно предчувствие.
- 1 like
Коментар
-
Първоначално изпратено от nkavrakov1982 Разгледай мнениеhttps://www.capital.bg/moiat_capital...niskite_lihvi/
Лихвите ще се вдигат. Кога, с колко и какво да се прави Зададеният от ЕЦБ курс към покачване ще се пренесе и в по-високи нива по кредитите и депозитите в България
Коментар
-
Първоначално изпратено от nkavrakov1982 Разгледай мнение
Когато тук говорех за силата на долара,всички се смееха,сега се оказа че долара цепи върхове и всичко се спасява натам...така че невежата не съм аз ,всички банки в Еврозоната още от години акостират в долари на финала ,така че толкоз за Еврозоната
Коментар
-
https://www.capital.bg/moiat_capital...niskite_lihvi/
Лихвите ще се вдигат. Кога, с колко и какво да се прави Зададеният от ЕЦБ курс към покачване ще се пренесе и в по-високи нива по кредитите и депозитите в България
- 3 Харесвания
Коментар
-
https://www.unicreditbulbank.bg/bg/z...-za-shranenie/
От Понеделник УниКредит маха всички такси по наличности за всички клиенти !!
- 1 like
Коментар
-
Първоначално изпратено от wolf66 Разгледай мнение
За каква Еврозона говорим , Унгария не е в Еврозоната, не е във валутен борд и паричната и политика не е ограничена от нищо. Добре е като се коментират лихвени проценти да се коментират и валутните курсове. Силата на долара няма много общо със силата на щатската икономика, кой разбрал, разбрал. Няма да си досаждаме с дълги анализи, но е добре провинциални невежи , които са виждали Америка само по-телевизията да бъдат по скромни с изцепките.
- 1 like
Коментар
-
Стига с тая Еврозона бре ,дори и олигофрените разбраха да се стои настрана от нея ,не знам какъв човек трябва да си че да не виждаш за какво иде реч там.
Виж икономиката на САЩ и силата на долара ,после виж икономиката на ЕС
- 3 Харесвания
Коментар
-
До никъде няма да се стигне защото това е на ниво ЕС
https://www.investor.bg/evropa/334/a...na-ecb-356632/
Още преди и Ковида и войната писах в тази тема че света има нужда от огромни дози социализъм и нов комунизъм ,сега обаче ако теглим чертата всички го виждате ,нали така ?
Това е заради дисбалансите които се формираха .
Защитник съм и на национализация на имущество от хора и компании които имат огромно количество имоти,естетсвено с нужните регулации и някакъв вид обществено обезщетение ,но е нужно повече от всякога това
- 4 Харесвания
Коментар
-
Първоначално изпратено от Zalmoxis Разгледай мнение
Това последното оборот вместо печалба и на мен ми направи впечатление. Интересно как ще докаже, че са вдигнали (таксите/цените) конкретно заради данъка, за да ги глоби?
ПС: Важното е да пестят от климатици, като не носят вратовръзки :-) Това направо ме разби.
съдебната система го позволява при колективните искове. Правят се претеглени статистически експертизи и ако се докаже шикана банки и енергийни компании горят.
Подобна вълна от дела имаше, когато се доказа картел между почти всички продавачи на коли от 2006 до не помня коя години. Падаха се по 15% компенсации от цената на закупен нов автомобил и продавачите на коли, били те производители или посредници го издухаха…Да речем колата струва 50 000 €. 15 % не е малка сума + лихви + съдебни разноски по основно и изпълнително дело.
Животът е по интересен от която и да е фикция. Сега представи си държава с действаща съдебна система, която реагира адекватно при големи дисбаланси.
Ще видим какво ще стане.Last edited by Selena; 29.07.2022, 18:53.
- 2 Харесвания
Коментар
-
До никъде няма да се стигне защото това е на ниво ЕС
Още преди и Ковида и войната писах в тази тема че света има нужда от огромни дози социализъм и нов комунизъм ,сега обаче ако теглим чертата всички го виждате ,нали така ?
Защитник съм и на национализация на имущество от хора и компании които имат огромно количество имоти,естетсвено с нужните регулации и някакъв вид обществено обезщетение ,но е нужно повече от всякога това
- 3 Харесвания
Коментар
-
Първоначално изпратено от Selena Разгледай мнение
Банките вече врякнаха, че ще го жалят съдебно до дупка този данък, но Педро си е социалист. Ще видим каква ще става. Тезата му е, че те не могат да имат свръхпечалби и само да лапат, когато населението е поставено пред извънредни обстоятелства и следва да са солидарни, а не само да лапат. Ще видим.
Освен това той им го хаква върху оборотя, опасявайки се, че ще изкарат ми
жава печалба, за да се изсулят.
ПС: Важното е да пестят от климатици, като не носят вратовръзки :-) Това направо ме разби.
- 1 like
Коментар
-
Предполагам ще намерят начин, да изцакат клиентите, въпреки че е забранено да прехвърлят "данъка" върху тях. Все ще му намерят колая банките и енергийните компании.
Ще е интересно като се стигне до съда какво ще стане.
Коментар
-
Предполагам ще намерят начин, да изцакат клиентите, въпреки че е забранено да прехвърлят "данъка" върху тях. Все ще му намерят колая банките и енергийните компании.
Ще е интересно като се стигне до съда какво ще стане.
Освен това той им го хаква върху оборотя, опасявайки се, че ще изкарат ми
жава печалба, за да се изсулят.
- 1 like
Коментар
Коментар