Първоначално изпратено от Dury
Разгледай мнение
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Какво поскъпване очаквате на жилищните имоти?
Collapse
X
-
-
Първоначално изпратено от Laconic Разгледай мнение
Ако беше така, нямаше да пишеш в тази тема! Причинно - следствените връзки и логиката показват това, но явно не са ти силна страна!Last edited by BONI; 14.05.2022, 17:48.
- 4 Харесвания
Коментар
� -
Първоначално изпратено от Dury Разгледай мнение
Прекрасна работа е да си наемодател с няколко НИ !!!
- 1 like
Коментар
� -
Ако беше така, нямаше да пишеш в тази тема! Причинно - следствените връзки и логиката показват това, но явно не са ти силна страна!Дори не разбирам защо трябва да не пиша
- 3 Харесвания
Коментар
� -
Рентиерите, не надуваме никакви балони ! Наемателите, ако могат да станат собственици като нас, ние с радост ще ги поздравим при насНаематели си имаме, а да им продаваме апартаментите си на тях не ни и минава дори през акъла. Спокойно, не продаваме и нямаме такива намерения още по-малко пък при тази инфлация .На мен, наемите ми носят много прилични доходи и дори мога да си позволя да се "пенсионирам" с тухлена пенсия като това няма да ми намали качеството на живот. Например сега ,ако не ми мине котка път другата седмица ще си купя още една къща, финансирана само от наемите които получавам без никакъв заем от когото и да било. Прекрасна работа е да си наемодател с няколко НИ !!!
- 2 Харесвания
Коментар
� -
Първоначално изпратено от wolf66 Разгледай мнение
Не е непременно, че не можем да си го позволим причината. Обаче няма как да спонсорираме мизерници които
просят и не могат да си платят парното, да поемаме ролята на дъщерята, на която не и пука за бабата, но ще наследи апартамента. Капитализъм, кво да правиш. Като не можеш да покриваш разходите по собствеността продаваш. Не да просиш или да търсиш помощи от държавата, т.е от всички нас. То и затова е такава мизерия, куцо и сакато с кимизарници които не могат да поддържат и са в окаян вид ма горди притежатели на "имоти" .
- 2 Харесвания
Коментар
� -
Не го смятам аз, живота го определя, но ви е сгрешена стратегията! Надувате балона с цените на имотите и след всяка "инвестиционна" вълна наемателите стават собственици. Губите наематели и при намаляващо население скоро няма да имате на кого да отдавате.
Или не сте наемодатели, а обикновени продавачи?Наематели си имаме, а да им продаваме апартаментите си на тях не ни и минава дори през акъла. Спокойно, не продаваме и нямаме такива намерения още по-малко пък при тази инфлация .На мен, наемите ми носят много прилични доходи и дори мога да си позволя да се "пенсионирам" с тухлена пенсия като това няма да ми намали качеството на живот. Например сега ,ако не ми мине котка път другата седмица ще си купя още една къща, финансирана само от наемите които получавам без никакъв заем от когото и да било. Прекрасна работа е да си наемодател с няколко НИ !!!
Коментар
� -
Не го смятам аз, живота го определя, но ви е сгрешена стратегията! Надувате балона с цените на имотите и след всяка "инвестиционна" вълна наемателите стават собственици. Губите наематели и при намаляващо население скоро няма да имате на кого да отдавате.
Или не сте наемодатели, а обикновени продавачи?
+1001
Удари я в десятката , така да се каже . На този прост , но логичен факт , дори и швейцарката, купувала апартаменти в ранните '90 с евро , няма какво да каже .
- 1 like
Коментар
� -
Първоначално изпратено от pwise Разгледай мнение
Но Дъри как така? Няма ли да правим сметка на бабите с имоти в центъра на София по които точим лиги но не можем да си позволим?
Много долни и завистливи хора има във форума, все гледат в на другите "канчето" и все са недоволни. Те себе си не могат да оправят, но тръгнали да правят сметка на непознати хора.
просят и не могат да си платят парното, да поемаме ролята на дъщерята, на която не и пука за бабата, но ще наследи апартамента. Капитализъм, кво да правиш. Като не можеш да покриваш разходите по собствеността продаваш. Не да просиш или да търсиш помощи от държавата, т.е от всички нас. То и затова е такава мизерия, куцо и сакато с кимизарници които не могат да поддържат и са в окаян вид ма горди притежатели на "имоти" .
- 2 Харесвания
Коментар
� -
Ама, защо смяташ ,че всеки трябва да притежава апартамент в София ? Не е нужно на нас ни трябват наематели не купувачи
Няма нужда да сваляме цените, та ние не искаме да продаваме ,а да отдаваме под наем при това не на всеки, а само на този който може да си го позволи.
Скоро ще започнете да искате и с минимална заплата да купувате в Иван Вазов или Изток
Или не сте наемодатели, а обикновени продавачи?
- 2 Харесвания
Коментар
� -
Първоначално изпратено от 13ADROL Разгледай мнение
Нямаме шанс да увеличиме студентите у нас, а възрастните хора си имат жилища!
- 1 like
Коментар
� -
Допусканията ги правиш ти, аз само следвам твоята логика!
Средната цена за Люлин днес е 1350евро, а средната заплата за София е 1194 евро, т.е. казваш, че имотите са надценени!
Ето нещо и от мен за размисъл. Заради високата инфлация разполагаемият доход на населението ще намалява, а това означава, че за да се осъществи сделка цената на имотите трябва бъде свалена.
Няма нужда да сваляме цените, та ние не искаме да продаваме ,а да отдаваме под наем при това не на всеки, а само на този който може да си го позволи.
Скоро ще започнете да искате и с минимална заплата да купувате в Иван Вазов или Изток
- 1 like
Коментар
� -
Първоначално изпратено от BONI Разгледай мнение
Измисляш някакви несъществуващи допускания. Да, днес също има имоти по 1500е в Люлин, но средната цена далеч не е толкова. Съответно когато през 2024 средната в Люлин стане 1500+ евро, това ще истински спад и сите перонци че си купите ефтино. Па ние си купииме га беше скапо.
Средната цена за Люлин днес е 1350евро, а средната заплата за София е 1194 евро, т.е. казваш, че имотите са надценени!
Ето нещо и от мен за размисъл. Заради високата инфлация разполагаемият доход на населението ще намалява, а това означава, че за да се осъществи сделка цената на имотите трябва бъде свалена.
- 1 like
Коментар
� -
Допускаш една основна грешка, за да ти се получи манипулацията, но средната заплата за София за 2024 година при настъпваща рецесия няма как да стане 1500 евро! Средната заплата за страната за 2024 вероятно ще бъде в диапазона от 950 до 1000 евро. Исторически средната заплата за София е с 33% до 40% по висока от средната за страната, което ще рече, че можем да очакваме стойности за София от 1290 до 1360 евро през 2024г. Допускаш, че цената на един квадратен метър в Люлин ще е приблизително равен на средната работна заплата в София през 2024година, но колегите ти показаха, че и към днешна дата има имоти в Люлин с цена от 1500 евро на квадратен метър в окаяно състояние.
От посоченото по-горе, ако следваме твоята логика можем да заключим, че към днешна дата имотите са ужасно надценени и прогнозираш логичен спад!
- 2 Харесвания
Коментар
�
Коментар