IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Какво поскъпване очаквате на жилищните имоти?

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от wolf66 Разгледай мнение

Естествено, че никой не я кара насила да си продава имота но трябва да има закон, който да сетне някакви минимални стандарти за поддръжка на входовете и външния вид на сградите. Щото мизерията е страшна и не се връзва по никакъв начин с цените на кимизарниците точно заради такива собственици. Неприятно е да живееш в мизерна среда, заобиколен от бедни и зле облечени и изглеждащи хора. Дори и с пари не ми е кеф.Човек притежаващ имот не е беден, това е положението. Сега дай и някой лев на жената, да се почувстваш добре и над нещата така да се каже, но сама знаеш, че няма да промениш положението и всъщност не помагаш на бабата а на дъщерята.
    Колега, това е една много наклонена плоскост и лесно може да се стигне до вадене на очи вместо да се изпишат вежди. В нормалните държави с действашо правосъдие ако някой не си плаща сметките във входа го осъждат и си има процедури за събирането на парите. В България за съжаление правосъдието е тромаво и трудно се получава. Това е обаче една от причинити за лошо качество на живот и човек не може да направи много освен да не купува имот в България и да отиде да търси по-добро качество на живот някъде дргаде.

Коментар

• Първоначално изпратено от Pringles Разгледай мнение

2-3% да подръжка и ъпдейт - в примера с люлинската мечта са 6-9к лв. Нова кухня и баня през 1 година ли ще правите?
      2-3% върху реалната цена. Ако купите жилише в Люлин за 60к, за 30 години ще смените поне 2 кухни, плочки в банята , тръби , ел инсталация, изолации, боядисване на всеки 5 години ( или след всеки наемател) . Както казах, може и да не разберете , но ше си платите оше една цена. Ако купите жилишето на 120к пак ше платите 60к но това не означава , че сте на далавера а , че сте платили ненормална цена. Ако пък 120 к е нормалната цена тогава и подръжката ше е 120к зашото цените на услугите и материалите съшо растат и кухната за 120к апартамент ше бъде 15-20к а не 6-9к

Коментар

• Първоначално изпратено от Dury Разгледай мнение

Задаваш няколко въпроса и не искаш да се замислиш дори защо е така. Първо пишеш, че ако няма кой да купи няма да има и кой да продаде. Да, така е с това съм напълно съгласна, всички знаем ,че пазара определя цената. После ни убеждаваш, че си държим инвестициите празни или сме на загуба ами тук вече няма да се съглася с теб. Забравяш най-важния момент ,че не всички покупки са правени сега,, много от нас сме купували имоти от десетилетия вече и ги рентваме също от десетилетия. Питаш ни защо не продаваме ? Защо да продаваме като сме много доволни от тях ?!
        Например, аз нямам никакво намерение да продавам нищо на този етап, давам си ги под наем и определено съм доволна защото са се изплатили вече многократно и продължават да ми носят доход. Сега имам намерение да купя още нещо и се надявам другата седмица да ви се похваля с нова покупка.
        Има всякакви хора и не виждам смисъл да се чудим защо не искат да ни ги продадат или да ни ги отдадат под наем имотите които имат, имат си ,техни са си и могат да правят с тях каквото си искат. Не виждам причина дори да коментираме това как някой е решил да живее или какво да прави с имотите и парите си.
        Колежке, аз се опитвам да споря с цифри така , че който не е съгласен да ми посочи грешката и да покаже друга калкулация. Може ли да излезнем от сферата на възвишените алабализми и да се принизим до някаква примерна бакалска сметка как сте купили да кажем 10 апартамента в Габрово през 1990 за по $5000 и от тогава го давате под наем за 250 лева на месец и си живеете с парите от наемите . Не е нужно да са съвсем точни цифри, каквото смятате , че е ок да споделите ( ето почвам да ползвам правилните думи).

За продажбите ... не сте ме разбрали правилно. Всеки е в правото си да се разпорежда със собствеността си както намери за добре. На мен лично ми е жал за възрастни хора които не са видели нишо от живота и чакат да умрат на хляб и кисело мляко стоейки върху камара от пари. Няма как това да има смисъл. Нервирам се заради глупостта им, но не ме касае. По същия начин ше се нервирам ако видя някой да се пробва да вдигне с Ферарито си 80 на първа. Но какво да се прави, има си Ферари , може да си го чупи колкото иска. Ако мога да си позволя Ферари , последния проблем ше ми е че някой си чупи неговото.

България и специално София имат лошо качество на живот и аз се оглеждам за имот за лично ползване главно по носталгчини причини. Само, че няма да мога да го ползвам веднага , та ше е добре да има опция да стои под наем докато се наглася. Засега не виждам как ше стане. Вече пуснах няколко линка със сравнителни жилиша в Ница и София и сравнението не е на страната на София дори и като цена, да не говорим за качество на живот. Разликата става оше по-серизна ако се сравняват жилища по крайбрежието на Испания, там дори и Люлин изглежда скъп. В тази връзка, ше Ви бъда много признателен ако кажете горе долу в какъв район е собственоста ви около Щвейцария и какво е качеството на живот, средни цени , наеми и въобще каквото за Вас е ок да споделите.

Коментар

Естествено, че никой не я кара насила да си продава имота но трябва да има закон, който да сетне някакви минимални стандарти за поддръжка на входовете и външния вид на сградите. Щото мизерията е страшна и не се връзва по никакъв начин с цените на кимизарниците точно заради такива собственици. Неприятно е да живееш в мизерна среда, заобиколен от бедни и зле облечени и изглеждащи хора. Дори и с пари не ми е кеф.Човек притежаващ имот не е беден, това е положението. Сега дай и някой лев на жената, да се почувстваш добре и над нещата така да се каже, но сама знаеш, че няма да промениш положението и всъщност не помагаш на бабата а на дъщерята.
          Затворените комплекси са мястото за теб, такса поддръжка в договорите, няма мърдане. Идеален си за донор, но па че се фалиш къф убаф фход има, колко добре е облечен комшията.

Коментар

Отново започвате да правите сравнения м/у круши и налъми. След като не ти харесва околната среда и цените, ами не купувай На мен също не ми е приятно да съм заобиколена от мизерници и идиоти и затова обкръжението ми е от друг вид хора. Не мога да изтрепя тези които не са ми приятни или не ми харесват по външен вид. Разбирам какво пишеш, искаш с административни мерки по някакъв начин да принудиш една прослойка хора насила да си продават имотите и се надяваш да стане едновременно за всички ,че това да намали цените и т.н. и т.н. Няма как да се случи това от сега ти го казвам. Няма лошо да помогна на бабата, дори и да не разбирам защо си пази имота за щерката. Едното с другото няма нищо общо, а пък моето поведение дори не се намесва там, аз бих помогнала на една възрастна и слаба жена без да се питам дали е имотна, колко имотна е и има ли наследници.

Коментар

Не е непременно, че не можем да си го позволим причината. Обаче няма как да спонсорираме мизерници които
              просят и не могат да си платят парното, да поемаме ролята на дъщерята, на която не и пука за бабата, но ще наследи апартамента. Капитализъм, кво да правиш. Като не можеш да покриваш разходите по собствеността продаваш. Не да просиш или да търсиш помощи от държавата, т.е от всички нас. То и затова е такава мизерия, куцо и сакато с кимизарници които не могат да поддържат и са в окаян вид ма горди притежатели на "имоти" .
              Не съм и твърдял че това е причината. Основната причина да гледате, обсъждате и решавате кой как трябва да си живее живота през вашия мироглед е липсата на елементарна култура и образование което е трябвало да го получите в семейството.

Коментар

Не спонсорирайте никого, бабата си проси ,а вие не и давайте нищо, аз например ще и дам някакви пари. Не можем насила да накараме никого да си продава имота, а и не е нужно. След като можеш да си позволиш да си купиш, купи си и не се заглеждай в паницата на старците, че става много жалка история.

Коментар

• Първоначално изпратено от Laconic Разгледай мнение

Ако беше така, нямаше да пишеш в тази тема! Причинно - следствените връзки и логиката показват това, но явно не са ти силна страна!
                  Забелязвам интересна закономерност - едни ги владеете "причинно - следствените връзки и логиката", ама висите на перона. А другите имаме имоти и пари. Едни са разбирачи, други са еб@чи.
                  Last edited by BONI; 14.05.2022, 17:48.

Коментар

Прекрасна работа е да си наемодател с няколко НИ !!!
                    Потвърждавам. Единственото, за което съжалявам през през времето е, че не купих и земеделска земя, а имаше много покрай мен, на смешни цени. Но, каквото, такова.

Коментар

Ако беше така, нямаше да пишеш в тази тема! Причинно - следствените връзки и логиката показват това, но явно не са ти силна страна!
                      Дрън-дрън, та пляс ! Пиша в имотните форуми вече повече от десетилетие, като през това време съм купувала и продавала няколко пъти имоти и не мисля да спирам скоро. Няма никаква причинно-следствена връзка ,а логика пък, хич Дори не разбирам защо трябва да не пиша

Коментар

Рентиерите, не надуваме никакви балони ! Наемателите, ако могат да станат собственици като нас, ние с радост ще ги поздравим при нас Наематели си имаме, а да им продаваме апартаментите си на тях не ни и минава дори през акъла. Спокойно, не продаваме и нямаме такива намерения още по-малко пък при тази инфлация .На мен, наемите ми носят много прилични доходи и дори мога да си позволя да се "пенсионирам" с тухлена пенсия като това няма да ми намали качеството на живот. Например сега ,ако не ми мине котка път другата седмица ще си купя още една къща, финансирана само от наемите които получавам без никакъв заем от когото и да било. Прекрасна работа е да си наемодател с няколко НИ !!!

Коментар

Не е непременно, че не можем да си го позволим причината. Обаче няма как да спонсорираме мизерници които
                          просят и не могат да си платят парното, да поемаме ролята на дъщерята, на която не и пука за бабата, но ще наследи апартамента. Капитализъм, кво да правиш. Като не можеш да покриваш разходите по собствеността продаваш. Не да просиш или да търсиш помощи от държавата, т.е от всички нас. То и затова е такава мизерия, куцо и сакато с кимизарници които не могат да поддържат и са в окаян вид ма горди притежатели на "имоти" .
                          Не спонсорирайте никого, бабата си проси ,а вие не и давайте нищо, аз например ще и дам някакви пари. Не можем насила да накараме никого да си продава имота, а и не е нужно. След като можеш да си позволиш да си купиш, купи си и не се заглеждай в паницата на старците, че става много жалка история.

Коментар

Не го смятам аз, живота го определя, но ви е сгрешена стратегията! Надувате балона с цените на имотите и след всяка "инвестиционна" вълна наемателите стават собственици. Губите наематели и при намаляващо население скоро няма да имате на кого да отдавате.
                            Или не сте наемодатели, а обикновени продавачи?
                            Рентиерите, не надуваме никакви балони ! Наемателите, ако могат да станат собственици като нас, ние с радост ще ги поздравим при нас Наематели си имаме, а да им продаваме апартаментите си на тях не ни и минава дори през акъла. Спокойно, не продаваме и нямаме такива намерения още по-малко пък при тази инфлация .На мен, наемите ми носят много прилични доходи и дори мога да си позволя да се "пенсионирам" с тухлена пенсия като това няма да ми намали качеството на живот. Например сега ,ако не ми мине котка път другата седмица ще си купя още една къща, финансирана само от наемите които получавам без никакъв заем от когото и да било. Прекрасна работа е да си наемодател с няколко НИ !!!

Коментар

Не го смятам аз, живота го определя, но ви е сгрешена стратегията! Надувате балона с цените на имотите и след всяка "инвестиционна" вълна наемателите стават собственици. Губите наематели и при намаляващо население скоро няма да имате на кого да отдавате.
                              Или не сте наемодатели, а обикновени продавачи?

+1001
                              Удари я в десятката , така да се каже . На този прост , но логичен факт , дори и швейцарката, купувала апартаменти в ранните '90 с евро , няма какво да каже .

Коментар

• Първоначално изпратено от pwise Разгледай мнение

Но Дъри как така? Няма ли да правим сметка на бабите с имоти в центъра на София по които точим лиги но не можем да си позволим?
                                Много долни и завистливи хора има във форума, все гледат в на другите "канчето" и все са недоволни. Те себе си не могат да оправят, но тръгнали да правят сметка на непознати хора.

Коментар

Working...
                                X