Първоначално изпратено от Pringles
Разгледай мнение
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Какво поскъпване очаквате на жилищните имоти?
Collapse
X
-
Първоначално изпратено от 13ADROL Разгледай мнение
Хахахахахахахахахахахахахаха, ти наистина си мегавесел. В силния сезон ми е 85лв/вечер. И да, щеше ми се да я бях купил на 30К, но я купих на 40К. Кредитът беше 40 към 60%. Казвам беше, защото в момента е останал 30% от инвестираната сумаLast edited by nkavrakov1982; 13.05.2022, 09:58.
- 1 like
Коментар
-
Първоначално изпратено от hazard
Похвата на Ганя е да променя темата.
Он само може да се снима във Лазур, говоря какво е споменал тук, и не си измисляй луксозни локации, казах маломерка, не двустаен.
Сезона е четири месеца във Бургас, иначе наематели през зимата колкото искаш де, и ти ме разсмиваш.
И ти ли не сващаш, че 175 наема е балон, като търбуха му ?Хеле и нарастваща лихва ще плаща.
Коментар
-
Първоначално изпратено от 13ADROLТози ник, явно си е въобразил, че ще е модератор, както той самия написа.Първоначално изпратено от Julius_BGТъп, по-тъп, най-тъп.............. адролчооо!
Ами нали веднага може да се провери бе, галфонче малко!ЗАПОВЯДАЙ!
Ако случайно си окьоравял - ето и нагледно: Автор < > Редактор.
Само ми посочи тема и веднага ще постна тест-коментар посветен на глупостта ти,
за да видиш, че е с днешна дата и с оригиналния ми ник Julius!Last edited by Julius_BG; 13.05.2022, 09:44.
Коментар
-
В какво "инвестира" тоя ?
Бургаската маломерка у центъро, половината на кредит ?
Да предположим, че е дал 30кЕ, със такси, ремонти и прехвърляния, още 5.
Наемите там са макс 200Е, бруто, щото стават и золуми дългосрочно, па он е старчок да се разправя със лоши наематели.
Значи 175 наема ще изплатят инвестицията му...... ахаха, кух-кух та дрънка
Коментар
-
Първоначално изпратено от segato Разгледай мнениеКолеги, гледам някакви обяви от рода на тази:
https://www.imot.bg/pcgi/imot.cgi?ac...65029317889105
3745 евро м2, на 5 ти етаж без асансьор, на шумен и мръсен булевард, преходен , но е възможно да бъде преустроен ( всъшност за да стане обитаем задължително трябва да се влезне с чука и от банята , балкона и вероятно кухнята не трябва да остава нищо)
Това има ли някаква степен на нормалност или дилъра е виновен ?
- 1 like
Коментар
-
Първоначално изпратено от redcretin Разгледай мнение
Завалията, така и не можа да схванеш за всички тия години, че имотята са най-скапаната черна дупка за пари - когато говорим за БегетовицатаТочно там винаги е било по-изгодно да се живее под наем, докато балъка-собственик не може да събере пари дори само за редовните ремонти и поддръжка.
Тоя бил казвал - донора на банките с двуцифрени лихви по заеми хахахаха!
- 3 Харесвания
Коментар
-
Първоначално изпратено от bulgarian lev
Сори, Хазарт, кво искаш да покажеш с фотото?
След година-две...аз казвам три-четири-пет може би ти все на тази възраст ли ще си? Ще можеш ли да купиш друго освен колиба в Стражица? Или не, сринати цени - браво, купуваш тристаен в Сф?...някой ще ти даде ред да инвестираш или да заживееш в него?...тез с парите изчезват, ти оставаш, имотите също - предлага се всичко което става и за наем, и за живеене лично от теб и семейството ти....що? Данъците високи...ама за теб ако купиш ниски остават, ти ще предпочетеш наема пред това да имаш имот. Имотите остават за друга прослойка от обществото, Песимиста ти каза...70% казвам аз наематели, 30% собственици, с по 5 имота поне около 10% от тях. Около една трета имоти - куци имоти - не стават за наем, или в много нисък сегмент - съответно таргет за нуждаещи се купувачи...силна сегрегация на цените съответно.
Четирите най-големи областни центъра - само нагоре, другите градове - едва ли. Наскоро някой пусна линк на "промоция" 150к е за мансарда на гипоскартон някъде из Кръстова вода. Каква промоция когато при 80% кредитиране и цялостен ремонт и обзавеждане говорим за вноска 1600-1800 лв. месечно? Колко ще си позволят подобна вноска? Купувачите вече трябва да научат и заобичат т.нар. пропърти ледър, иначе не става само с много добра заплата и умения да четем графики. Дори и да идава скъпо заради транзакционните разходи, по правило поне през 1 по-малък апартамент ще трябва да се минава, иначе просто няма купуване.
Коментар
-
Похвата на Ганя е да променя темата.
Он само може да се снима във Лазур, говоря какво е споменал тук, и не си измисляй луксозни локации, казах маломерка, не двустаен.
Сезона е четири месеца във Бургас, иначе наематели през зимата колкото искаш де, и ти ме разсмиваш.
И ти ли не сващаш, че 175 наема е балон, като търбуха му ?Хеле и нарастваща лихва ще плаща.Останете си гладни, останете си глупави - Стив Джобс
Коментар
-
Колеги, гледам някакви обяви от рода на тази:
https://www.imot.bg/pcgi/imot.cgi?ac...65029317889105
3745 евро м2, на 5 ти етаж без асансьор, на шумен и мръсен булевард, преходен , но е възможно да бъде преустроен ( всъшност за да стане обитаем задължително трябва да се влезне с чука и от банята , балкона и вероятно кухнята не трябва да остава нищо)
Това има ли някаква степен на нормалност или дилъра е виновен ?Last edited by segato; 13.05.2022, 02:26.
Коментар
-
Първоначално изпратено от redcretin Разгледай мнение
Завалията, така и не можа да схванеш за всички тия години, че имотята са най-скапаната черна дупка за пари - когато говорим за БегетовицатаТочно там винаги е било по-изгодно да се живее под наем, докато балъка-собственик не може да събере пари дори само за реводните ремонти и поддръжка.
Тоя бил казвал - донора на банките с двуцифрени лихви по заеми хахахаха!Останете си гладни, останете си глупави - Стив Джобс
- 3 Харесвания
Коментар
-
Първоначално изпратено от bulgarian lev
Сори, Хазарт, кво искаш да покажеш с фотото?
След година-две...аз казвам три-четири-пет може би ти все на тази възраст ли ще си? Ще можеш ли да купиш друго освен колиба в Стражица? Или не, сринати цени - браво, купуваш тристаен в Сф?...някой ще ти даде ред да инвестираш или да заживееш в него?...тез с парите изчезват, ти оставаш, имотите също - предлага се всичко което става и за наем, и за живеене лично от теб и семейството ти....що? Данъците високи...ама за теб ако купиш ниски остават, ти ще предпочетеш наема пред това да имаш имот. Имотите остават за друга прослойка от обществото, Песимиста ти каза...70% казвам аз наематели, 30% собственици, с по 5 имота поне около 10% от тях. Около една трета имоти - куци имоти - не стават за наем, или в много нисък сегмент - съответно таргет за нуждаещи се купувачи...силна сегрегация на цените съответно.Точно там винаги е било по-изгодно да се живее под наем, докато балъка-собственик не може да събере пари дори само за редовните ремонти и поддръжка.
Тоя бил казвал - донора на банките с двуцифрени лихви по заеми хахахаха!Last edited by redcretin; 13.05.2022, 02:22.
Коментар
-
Първоначално изпратено от blackaquarius
Не знам, но не го разбирам! С Лордича си имаме приказка и си споделяме инфо в какво инвестираме.Той се дразни, че безпарични разбиратели подченяват усилията, които е вложил за да постигне сегашното си положение!
Има само един избор: да пресметне как ще си плаща наема в следващите 20 години, ще има ли постоянни и стабилни доходи, ще се повишат и разходите за децата, ще има неизвестни като смяна на работа, здравословни проблеми, нова любов с някоя булка (това не всеки може да си позволи, поне не и както трябва да бъде и със съответната цена която се плаща за подобно нещо)...накрая ще иде на село с пенцията, а децата поучили се от вечното анализиране ще постъпят правилно и безкомпромисно...поне тези които имат качествата за това.Останете си гладни, останете си глупави - Стив Джобс
Коментар
-
Първоначално изпратено от nkavrakov1982 Разгледай мнение
Филма с ел.колите ще тръгне масово по кината след още едно поколение поне,заедно със залеза на фосилните горива,четете и ще го разберете.Много хора бързаха да погребат петрола,но ще чакат поне още едни 60 години поне.Помнете какво съм написал.и макс скорост от 120 км час по високоскоростните пътища. Петрол все още ще има дотогава, екологията е важна, петрола може да си се качва и пада периодично.
Last edited by bulgarian lev; 13.05.2022, 01:26.Останете си гладни, останете си глупави - Стив Джобс
Коментар
Коментар