Първоначално изпратено от better
Разгледай мнение
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Какво поскъпване очаквате на жилищните имоти?
Collapse
X
-
Първоначално изпратено от ejonny2376 Разгледай мнение
В София идните 10 години ще има два пъти по-малко млади семейства, отколкото през последните 10 години (чиста математика в следствие на раждаемостта през 90те и 00те, която е 50% от тази прези 70те и 80те). Тези млади семейства пък ще имат двойно повече наследствени от предишното поколение. Отгоре идва новото строителство.
Демографската статистика е отчайваща. Всеки втори софийски имот ще бъде наследен през идните 20 години, а броят на наследяващите ще бъде наполовина от броя на наследодателите. Така няма да са редки случаите - новосъздадено семейство да има 4-5 празни имота общо от родители, баби и дядовци. За какви покупки и ипотеки ще говорим тогава?
Коментар
� -
Първоначално изпратено от sssaaa Разгледай мнение
Няма да стане така, както ти се иска. Ще стане така, както е по селата в момента, просто ще отнеме още едно десетилетие.
- 1 like
Коментар
� -
А повишителите тогава що си мислите, че не съм купил нищо досега? И що да казвам къде точно съм купил и какво съм купил?
След това може да си купувал не знам....и не ме интересува. Това си е твой личен въпрос.....
- 1 like
Коментар
� -
Първоначално изпратено от Дюри Разгледай мнение
Не става точно така както мислиш. Много от тези хора няма да могат изобщо да купят, а други ще купят по няколко имота. Не е линейно
Кой какво и колко ще купува ще има пряка зависимост от горното - на всяко ново семейство ще има готови средно по 4 празни апартамента.
Коментар
� -
Не става точно така както мислиш. Много от тези хора няма да могат изобщо да купят, а други ще купят по няколко имота. Не е линейно
Коментар
� -
Първоначално изпратено от pesimist4o na kvadrat Разгледай мнение
Щом казваш.... А иначе не мисля че съм казал за къде става въпрос....може да е Радомир :-)
Що си мислиш че имам имоти само в Гоцето и че въобще имам имот там ? :-)
Коментар
� -
Помисли кои бяха активно търсещите жилище през последните 15-20 години (времето, през което се натрупаха капиталовите). Това бяха новодомците - млади семейства и млади хора, идващи в София да търсят препитание. Тези хора са родените през 70-те и 80-те. Те вече имат жилища. Откъм раждаемост 70те и 80те са най-силните години на България изобщо.
Идните 15-20 години нещата се обръщат на 180 градуса. Вече активните стават родените през 90те и 00те, а те са наполовина и по-малко от горните.
През 1970 има 138.745 новородени.
През 1980 има 128.190
През 1985 има 118 955
През 1998 има 65 361
През 2015 има 65 950
През 2021 има 58 678
В момента броят на 25 годишните е с 40% по-малко отколкото преди 10 години (през 2013) и с 50% по-малко отколкото преди 20 години (през 2003).
https://bg.wikipedia.org/wiki/%D0%A0...80%D0%B8%D1%8F
- 2 Харесвания
Коментар
� -
Първоначално изпратено от better Разгледай мнение
Къде видя имоти х3? Тва че ганчо сложил цена на вмирисания саплък 3000 е/кв, означава ли че струва толкоз? Ако тръгне да кешира? Ако пък му е спешно и иска за 1 месец? Колко ще получи? Дали ще може и 1500 да му вземе? Направи си експеримент, пусни един от твоите и ще видиш какви предложения ще получиш.
П.с преди 2 месеца руснак продаде на 30% от исканата цена. 1 месец стоя тук поиска пазарна, но никой не му ги брои. Дъри още лятото залюпи на 50% дискаунт. В определени случаи може и 0 да струва! Тва не ти е борсов продукт!
ПП. покупката беше средата на м. май
Коментар
� -
Затова у нас имотите все още са толкова евтини.
Но няма да е задълго. Формира се капитал който е в повече и трябва да се инвестира някъде. Този капитал винаги ще има надмощие над обикновеният заплатаджия. Не е въпроса дали ние искаме Българите да са роби като хората на Запад то просто ще се случи. Така функционира тази система с тези настройки.
Коментар
� -
3к на фалшив квадрат в Гоцето ще ти даде някой, ама друг път.
Що си мислиш че имам имоти само в Гоцето и че въобще имам имот там ? :-)
Джони понеже тук има толкова любопитни хора с безкрай въпроси не се заблуждавай, че ще споделя каквато и да било лична информация като какво и къде работя или къде и какви имоти имам....:-)
Казвам да на всичко което ви харесва - брокер съм и имам 1 апарт в гоцето.....хагаLast edited by pesimist4o na kvadrat; 03.02.2023, 11:34.
- 1 like
Коментар
� -
Бетерчо, не си наясно за пореден път :-). Мой имот който давам под наем брокери искаха да го купуват за техен клиент...преди няколко месеца само. Звъняха няколко пъти и позна по 3000.... Друг апарт който също е под наем сега имам списък от 5 съседи които искат да го купят...когато ако реша.
Номчето беше решил да продава преди година и една агенция му даваше ВЕДНАГА 10% под исканата от него цена....
Само как си праскаш цифрите и отстъпките....много си забавен :-) Тулата си тежи на мястото.... не е вакуум не се заблуждавай :-)
Коментар
� -
Джони, ще видим какво ще се случи, аз обаче не съм толкова оптимистична като тебПрез годините съм го слушала това многократно, а в действителност не става така.
Идните 15-20 години нещата се обръщат на 180 градуса. Вече активните стават родените през 90те и 00те, а те са наполовина и по-малко от горните.
През 1970 има 138.745 новородени.
През 1980 има 128.190
През 1985 има 118 955
През 1998 има 65 361
През 2015 има 65 950
През 2021 има 58 678
В момента броят на 25 годишните е с 40% по-малко отколкото преди 10 години (през 2013) и с 50% по-малко отколкото преди 20 години (през 2003).
https://bg.wikipedia.org/wiki/%D0%A0...80%D0%B8%D1%8F
Коментар
� -
2500 ама на офертна.През тва време едно яЦе е +300%, олиВото и то, кашкавала май повече, но обърни внимание - не са офертни, а реални цени, на които Ти купуваш.
Има си калкулатор на сайта на НСИ
И съм сигурен че ще намериш хиляди продукти поскъпнали повече от имотите , както и десетки хиляди поскъпнали по-малко.Last edited by pesimist4o na kvadrat; 03.02.2023, 11:27.
- 1 like
Коментар
� -
Къде видя имоти х3? Тва че ганчо сложил цена на вмирисания саплък 3000 е/кв, означава ли че струва толкоз? Ако тръгне да кешира? Ако пък му е спешно и иска за 1 месец? Колко ще получи? Дали ще може и 1500 да му вземе? Направи си експеримент, пусни един от твоите и ще видиш какви предложения ще получиш.
П.с преди 2 месеца руснак продаде на 30% от исканата цена. 1 месец стоя тук поиска пазарна, но никой не му ги брои. Дъри още лятото залюпи на 50% дискаунт. В определени случаи може и 0 да струва! Тва не ти е борсов продукт!
Номчето беше решил да продава преди година и една агенция му даваше ВЕДНАГА 10% под исканата от него цена....
Само как си праскаш цифрите и отстъпките....много си забавен :-) Тулата си тежи на мястото.... не е вакуум не се заблуждавай :-)
- 2 Харесвания
Коментар
�
Коментар