Първоначално изпратено от bertram
Разгледай мнение
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Какво поскъпване очаквате на жилищните имоти?
Collapse
X
-
https://www.investor.bg/a/534-novini...eche-9-mesetsa
В Канада спад на имотите от 20% в цените ,Швеция 8 месеца поред спад ,България остров на стабилността ,а дано ама надали имаше една песен на Графа
Бързият спад на цените в резултат на по-високите разходи за заеми и ускоряващата се инфлация направиха Швеция символ за по-широка тенденция, докато имотните пазари в цял свят бележат спадове, а анализаторите не очакват особено подобрение в краткосрочен план. Повечето регионални анализатори, актуализирали икономическите си прогнози тази седмица, включително Nordea Bank, повториха, че очакваха цените на жилищата в Швеция да паднат още, достигайки 20% понижение спрямо върха си.
Коментар
-
Първоначално изпратено от Meandmyself Разгледай мнениеА който 2017 е имал пари за жилище, а под вещите ти мъдрости вече няма? Цените излетяха, в очакване на мяу….
това мнение не е препоръка за покупка или продажба на акции
Коментар
-
Първоначално изпратено от bertram Разгледай мнение2017 тръгна тълпата...с тълпата не пазарувам..закон.
- 3 Харесвания
Коментар
-
Първоначално изпратено от 6000 Разгледай мнение
Викаш две години си бил от правилната страна на оградата и после смени походката
Многкратно казваш че КТБ е било катализатор на поскъпването, а да не би 2017-та да се е появило ново КТБ с високи лихви та изведнъж обърна палачинката ???
2017-та абсолютно нищо не предвещаваше спад освен аналогията на това че цените достигнаха цените от 2008-ма и почнаха да се правят безумни сравнения без да се отчита инфлацията и други очевадни фактори
2017-2019-та края пазарът си беше 'узрял' не само у нас а и навън, но после дойде ковида и явно се панираха и заляха всичко с пари, което удължи с 2 години бичия цикъл, но докара страшна инфлация, с която се борим сега всички. От високо се пада лошо, а ние се качихме много високо без добра основа за стълбата... ЦБ, които я държаха и викаха "давайте смело нагоре, ние държим при всички положения и сътресения" - пуснаха стълбата и драснаха
Last edited by bertram; 29.01.2023, 16:21.това мнение не е препоръка за покупка или продажба на акции
Коментар
-
Първоначално изпратено от Bad_Bear Разгледай мнение
Доколкото помня, казваше, че са декларирани. И на мен ми е странно защо се напъва за БГ пазара, при положение, че може да купи на топ локация по ЕУ-то с доста по-добри перспективи. Айде тука дето имаме пари за Дачия, образно казано и не можем да си купим немски Мерцедес, мотива ни е ясен. Но защо клиент на Мерцедес се оглежда за Дачия, вече не проумявам
За Лондон те разбрах, просто вкарах малко от моите сметки вътре. Не ми е дорасъл джоба да се доредя за там. Иначе спор няма, че бившето римско селище има повече потенциал от Софията.Лъж-вериж. "Всеки, който не е съгласен с мен, е брокер! Аз имам 600К евро доход, но 2К на квадрат ми е скъпо!"
Другото нелепо - като Chio и компания почнат да хейтят как ИТ-тата сме внасяли малко данъци заради нескалируемите осигуровки и плоския данък. Момчета (или по-скоро чичаци? защото всичките сте нереализирани на средна възраст. Така и не искате да кажете какво работите, срамежлива работа!), станете и вие ИТ-та, внасяйте малко данъци и ще има за имоти! Какъв е проблемът? Или давай по-добре да говорим на ангро и да мразим всичко и всеки. Жалка работа.
- 5 Харесвания
Коментар
-
Конкретно за Нексото, щом и в Щатите им тръшнаха солидна глоба, значи работата не им е чиста. Това, че някои хора в държавата обичат да ползват "бухалката" за да бутат конкуренцията е ясно. Във визирания случай обаче нещата едва ли са такива.
Коментар
-
Първоначално изпратено от bertram Разгледай мнение
скрий се някъде...критичен към пазара съм от 2017-та. 2012-2014 гледах и мирувах..след ктб бях бик за две години, а после знаем
Многкратно казваш че КТБ е било катализатор на поскъпването, а да не би 2017-та да се е появило ново КТБ с високи лихви та изведнъж обърна палачинката ???
2017-та абсолютно нищо не предвещаваше спад освен аналогията на това че цените достигнаха цените от 2008-ма и почнаха да се правят безумни сравнения без да се отчита инфлацията и други очевадни фактори
- 3 Харесвания
Коментар
-
Ти остави че се оглежда за Дачия ами и не спира да обяснява какви бракми са Дачиите и че за нищо не струват и че трябва да си луд да си купиш Дачия
Подобни разминавания са масова практика при понижителите
Всички те притежават десетки имоти и са сигурни че имотите ще падат ама не продават
Или пък купуват с кредити и искат цените да падали че да можели всеки следващ имот да го купували по евтино
Сигурни са че лихвите ще останат високи но не могат да дадат логично обяснение как държавите ще си плащат дълговете при високите лихви без да се печати и тн тн тн
Магнит е тая тема магнит
- 2 Харесвания
Коментар
-
Първоначално изпратено от Bad_Bear Разгледай мнениеНо защо клиент на Мерцедес се оглежда за Дачия, вече не проумявам
Подобни разминавания са масова практика при понижителите
Всички те притежават десетки имоти и са сигурни че имотите ще падат ама не продават
Или пък купуват с кредити и искат цените да падали че да можели всеки следващ имот да го купували по евтино
Сигурни са че лихвите ще останат високи но не могат да дадат логично обяснение как държавите ще си плащат дълговете при високите лихви без да се печати и тн тн тн
Магнит е тая тема магнит
- 6 Харесвания
Коментар
-
https://www.theglobeandmail.com/opin...to-drive-down/
Много добра статия за Канадския жилищен пазар.
Прочетете я .
Моята теза за това че жилищата трябва да не се третират като стока и да не се спекулира с тях е застъпена тук.
Спада в Канада е 20% за миналата година
Коментар
-
Първоначално изпратено от Chio Разгледай мнение
Ще видим в края на 2023. Дотогава, току виж, сме надраснали хапливите коментари (включвам и себе си).
Масово увеличаване на доходите и наемите с поне 20% почти невъзможно в момент на увеличаващи се лихви и икономика на прага на рецесия
Намаляване на лихвите под 1% както беше преди една година и пускане на печатарката
Второто е много по лесно като изпълнение, колкото и да се пените че не било възможно щото видиш ли на вас не ви изнасяло
- 1 like
Коментар
-
Не става въпрос да купуваш с нашенски доход в Лондон а за покупка ако имаш пари и се чудиш къде да купиш за инвестиция в София или Лондон
Ползите в посока Лондон са безкрайни макар там масовата цена за квадрат да е доста над 5000 паунда за крайните квартали отвратително качество
В тази връзка многократно съм писал че трябва да си луд да имаш доказани пари в бяла западна държава и да искаш с тях да купиш в БГ
От горното следва че нашенският Вазовски герой няма доказани кинти в немско и това е причината да се напъва да купи в БГ
За Лондон те разбрах, просто вкарах малко от моите сметки вътре. Не ми е дорасъл джоба да се доредя за там. Иначе спор няма, че бившето римско селище има повече потенциал от Софията.
- 2 Харесвания
Коментар
-
Първоначално изпратено от better Разгледай мнение
Ахъм чакайте вие да се насочат насам след погрома над Нексо. Коя сериозна ИТ компания ще дойде тук, след като целия свят видя как нахлуват в офисите им с фалшиви обвинения за финансиране на тероризма? Бинзесът търси сигурност и ясни правила.
- 1 like
Коментар
-
Принципно си прав, но за да се купува с нашенски доход в Лондон, трябва да се продадат няколко имота тук. А и там дебнат рискове с които сме малко запознати. Аз лично не бих се наел, колкото и изкушаващо да звучи. Иначе да се насочат финансовите потоци отвън насам е най-доброто което може да се случи за икономиката ни.
Ползите в посока Лондон са безкрайни макар там масовата цена за квадрат да е доста над 5000 паунда за крайните квартали отвратително качество
В тази връзка многократно съм писал че трябва да си луд да имаш доказани пари в бяла западна държава и да искаш с тях да купиш в БГ
От горното следва че нашенският Вазовски герой няма доказани кинти в немско и това е причината да се напъва да купи в БГ
- 1 like
Коментар
Коментар