Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Какво поскъпване очаквате на жилищните имоти?
Collapse
X
-
Първоначално изпратено от pwise Разгледай мнение
В чужбина ползвам револют и даже не съм се и опитвал да ползвам български карти. Скоро ще оставя само една фирмена сметка в българска банка че е много сложно плащанията към бюджета ако не е бг банка. Банките сами си го набиват с тези тъпи политики и не осъзнават колко бързо може да изтече всичко към други/чужди банки, крипто и акции.
А по темата с цените - всички очакват да се развихри рецесия в щатите към есента. Има банки там които имат 70% експозиция към бизнес имоти а те крашват много яко в момента и бутат банковата криза в комбинация с това че ФЕД счупиха лихвите на на 10 годишните към 2 годишните облигации.
При нас имотите да крашнат - може би другата пролет ако ни застигне кризата.
Ама сме си стадо
Коментар
� -
Първоначално изпратено от nradev1111 Разгледай мнение
Алианц те пазят от собствената ти тъпотия.
- 1 like
Коментар
� -
Да, на мен Алианц ми спираха трансфери до Bitstamp още преди 3-4 години с този предлог. Мислех да ги съдя но адвоката каза че няма смисъл. Тези им смешни опити останаха напразни, но ме дразнят. Още имам пари при тях и чакам само банковата криза да се разрастне от САЩ към Европа да ги избомбя наведнъж, даже може би вече е време.
Коментар
� -
Първоначално изпратено от ejonny2376 Разгледай мнение
Тук спорехме доста с Юлката.
Левът според мен отдавна е обезценен - просто БНБ правят врътки с баланса на емисионно, където има огромна дупка от поне 10 милиарда.
Няма как да поддържаш толкова ниски лихви и да конвертираш свободно левове в Евро при тези условия.
Коментар
� -
Първоначално изпратено от nkavrakov1982 Разгледай мнение
В момента ако излезнете извън ЕС ,и искате да си ползвате картата за разплащания трябва да уведомите банката иначе няма да можете да плащате ,това е заради прането на пари
А по темата с цените - всички очакват да се развихри рецесия в щатите към есента. Има банки там които имат 70% експозиция към бизнес имоти а те крашват много яко в момента и бутат банковата криза в комбинация с това че ФЕД счупиха лихвите на на 10 годишните към 2 годишните облигации.
При нас имотите да крашнат - може би другата пролет ако ни застигне кризата.
Коментар
� -
Първоначално изпратено от Frosty Разгледай мнение
Както всички виждаме, българското правителство не може повече да си финансира дълговете и дефицитите...Всекидневен рев по медиите за теглене нови дългове и още дефицити...
Това с тегленето на още нови и нови заеми за да финансират дефицита е само временна мярка. Рано или късно дълговете ще трябва да се връщат. И то с лихвата, която към момента става все по-голяма и по-голяма...
Вариантите са 2:
- или държавата да фалира, да обяви банкрут, и да спре да изплаща пенсии и заплати
- или левът да бъде обезценен и бордът да падне
Левът според мен отдавна е обезценен - просто БНБ правят врътки с баланса на емисионно, където има огромна дупка от поне 10 милиарда.
Няма как да поддържаш толкова ниски лихви и да конвертираш свободно левове в Евро при тези условия.
Коментар
� -
Да, на мен Алианц ми спираха трансфери до Bitstamp още преди 3-4 години с този предлог. Мислех да ги съдя но адвоката каза че няма смисъл. Тези им смешни опити останаха напразни, но ме дразнят. Още имам пари при тях и чакам само банковата криза да се разрастне от САЩ към Европа да ги избомбя наведнъж, даже може би вече е време.
Коментар
� -
Първоначално изпратено от segato Разгледай мнение
Банка в България ше откаже да направи превод в ЕС под предлог за пране на пари ... сериозно ли го говориш това ?
Коментар
� -
Както всички виждаме, българското правителство не може повече да си финансира дълговете и дефицитите...Всекидневен рев по медиите за теглене нови дългове и още дефицити...
Това с тегленето на още нови и нови заеми за да финансират дефицита е само временна мярка. Рано или късно дълговете ще трябва да се връщат. И то с лихвата, която към момента става все по-голяма и по-голяма...
Вариантите са 2:
- или държавата да фалира, да обяви банкрут, и да спре да изплаща пенсии и заплати
- или левът да бъде обезценен и бордът да падне
https://www.investor.bg/a/539-banki-...sht-se-srinaha
След повишаването на лихвите акциите на регионалните банки в САЩ се сринаха
Книжата на Pacwest загубиха около 60%. Малко преди това председателят на Фед Джером Пауъл подчерта, че банковата система е „стабилна“
- 2 Харесвания
Коментар
� -
Първоначално изпратено от Traicho_80 Разгледай мнение
Дано да не си прав.
Не искам да вярвам, че това ще се случи, но имам едно наум...
Вариантите са 2:
- или левът да бъде обезценен и бордът да падне( ! ) Мнението ми води до фалит и финансови загуби
Коментар
� -
Бордът е пътник. Вече е въпрос на време да падне.
Лошото е, че не може да се предвиди кога точно ще стане.
Вероятно когато хората най-малко очакват...
Не искам да вярвам, че това ще се случи, но имам едно наум...
Коментар
� -
Първоначално изпратено от segato Разгледай мнение
Джером днес като го питаха си каза , че целта е било да бъде овладян ръста на заплатите В България да продължават да вдигат пенсии и заплати и да свалят ддс и после шо имало инфлация. Ми какво да има ? Като , че ли искат нарочно да я вдигнат. Някой правил ли е сметка при каква инфлация и за колко време ще падне борда ?
Лошото е, че не може да се предвиди кога точно ще стане.
Вероятно когато хората най-малко очакват...( ! ) Мнението ми води до фалит и финансови загуби
Коментар
� -
Първоначално изпратено от Bad_Bear Разгледай мнение
Ами още пиши тука, че падат оборотите и съм сигурен, че ако ти даваха акции + заплатата, досега да си ги продал. Пък то кво се оказа.
Коментар
� -
Първоначално изпратено от nkavrakov1982 Разгледай мнениеРезултатите на Shell изненадват на фона на нестабилността на пазарите
Компанията ще похарчи 4 млрд. долара за обратно изкупуване на акции
нЕкоИ ОРА искаха да ме уволняват и съкращават
Ами още пиши тука, че падат оборотите и съм сигурен, че ако ти даваха акции + заплатата, досега да си ги продал. Пък то кво се оказа.
- 3 Харесвания
Коментар
�
Коментар